Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Utazás! Ki? Merre? mikor?

Legutóbb frissítette SzeKo 1 year, 4 months telt el
260angok
3,167 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Kerti
    Adminisztrátor

Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.

Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?

EGY ÉVESEK LETTÜNK!!

NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
      2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT

10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
      a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.

A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
      Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
      A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
      Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
      Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
      Számítógépes játszóház.
      Jóga bemutató, melyen
      kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
      Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.

Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
      Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
      Csillagokat is láthatsz!
      Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
      A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
      Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!

Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
      A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.

Tombola, zsákbamacska!
      Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
      bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
      Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
      Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!

A többi a helyszínen kiderül!

Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
      MARTFŰ GYÓGYKEMPING
      Martfű, Tüzép u.1.
      Tel: 56/452-416

MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
      TOMA BAU zRt.

• Szerző
      Válasz
      BigBandit
      Felhasználó

Szia Mindenki!

Akkor sorrendben hova és mennyi időre. Összesen 14 nap.Szinte mindenhol a fő közlekedési utakat veszem igénybe.
        1.Prága
        2. Karlovy Vary
        3.Regensburg
        4.Günzbrug
        5 Párizs ( végig pályán), itt 2-3 nap
        8 Versailles-Chartes
        9 Blois-Chambord-Cheverny-Chaumont
        10 Chenonceaux-Amboise-Tours
        11 Orleans-Reims
        12 Svájcon át magyarország ( Luganói tó vagy a Bódeni tó )

Végül is a gyerekek lesznek a fő szempontok, mennyire bírják, stb.Találtam egy jó oldalt GPS koordináták szerint,de néha használhatatlannak tűnik.

http://home.arcor.de/telbus/womo-sp/Rea … _engl.html

Köszönet Mindenkinek: Zoli

zsuzsa
        Felhasználó

[quote=”BigBandit”:k3rviumk]Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most indulunk a 17.-én egy kis európai körútra, csehország, németország, francia és vissza svájc, ausztria. Szívesen veszek Mindenkitől parkoló ajánlatot, hol, mennyiért ( főleg Prága, Karlovy Vary, Günzburg, Parizs- Versailles, Loire vidék,Caen, Dijon, )

Előre is köszi a segítséget: Zoli[/quote]
          Kedves Zoli !
          Nagyon szívesen segítenék, de nem értem az útvonalat:
          Merre akartok Németországon átmenni, hol mentek át Franciaországba, ott mit akartok látni, (Párizson kivül) Franciaországban pályákon mentek-e, először Párizsba és onnan Normandiába, majd visszafelé a Loire völgyön át vissza Dijon-ig, én onnan merre ?
          Tudjátok-e már kontkrétan, hogy miket akartok megnézni, kértek-e javaslatokat és merre ?
          Mennyi időt szántok rá ?
          Svájcon át akartok-e hazajönni, de merrefelé?
          Szóval, ha gondolod, írj egy követhető tervet és amiben tudok nagyon szívesen segítek !!!
          Zsuzsa

challenger
          Felhasználó

[quote=”challenger”:lgnfe0me]sajnos Parizs korul van a Bois de Boulogny kempimg…de 2 ejszakat megerdemli fizetni es a kozlekedes eleg jo a metro val vagy a hevvel, ha van idod ird le az utvonalat majd kuldok linket ha van az e-mail cimedre mar kuldtem nehanyat Dijon korul, Svajy es francia hataran van 2-3 nagyon jo hely[/quote]
            Kerdezzed meg a GPS koordinaciot a Jamesztol a Yachting kempingnek Pragaban csodas ha pragat akarod megnezni ott van a villamos es a metro a sarga…vonal

challenger
            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2qvji8qd]Az élménybeszámolókat gondolom már átolvastad, és a linkgyüjteményben találhatsz még rengeteg parkolót a listákon.[/quote]
              sajnos Parizs korul van a Bois de Boulogny kempimg…de 2 ejszakat megerdemli fizetni es a kozlekedes eleg jo a metro val vagy a hevvel, ha van idod ird le az utvonalat majd kuldok linket ha van az e-mail cimedre mar kuldtem nehanyat Dijon korul, Svajy es francia hataran van 2-3 nagyon jo hely

GaborApa
              Felhasználó

[quote=”BigBandit”:33fcy3hi]
                Brigi és Gábor köszönöm!!!

Zoli[/quote]
                Szívesen!
                Én élvezem az út tervezését, a helyek keresését is. Az már egy kicsit utazás. 😉

BigBandit
                Felhasználó

Köszönöm Nektek!
                  Nem lustaság, csak a GYIK-ben és a link-ekben nem igazán találom meg a kérdésemre a választ. Elsiklom felette vagy már unalmas, míg a saját érdeklődésemnek megfelelő választ kapok.Ezért elnézéseteket kérem.Tudom fárasztó, de valahol bevallom nekem könnyebb és ezért köszönöm a türelmet, amit egy kezdő lakóautósnak adtok!!

Brigi és Gábor köszönöm!!!

Zoli

Brigi
                  Felhasználó

[quote=”BigBandit”:2zctdty3]Szia Brigi!
                    Valami hasonlót tervezek én is de észak-és nyugat európával. Van valami ötleted párizsban, hogy hol lehet leparkolni. Szinte mindenhol 1 estét töltünk ( Prága, Karlovy, Günzburg, Loire menti kastélyok, csak párizsra szánnék rá 2-3 napot. )Hallottam, hogy az Eiffel toronynál is lehet aludni?? Igaz? Ha tudsz és van egy kis időd, segíts kérlek.

KÖSZÖNÖM!! Zoli[/quote]

Szia Zoli,

Mi eddig háromszor voltunk Párizsban. Először kis kutyaól sátorral a GáborApa által ajánlott Blois de Boulogne -beli kempingben. Érdekes élmény volt esténként kocsival végigmenni ezen a parkos részen, számunkra akkoriban (1979 🙄 ) még újszerű élmény volt a sok lengén öltözött lány, akinek a vadászterülete volt ez a hely.
                    Másodszor lakókocsival voltunk, akkor a reptér közelében egy kempingben laktunk, HÉV jellegű vasúttal jártunk be a központba. Ez elég zajos volt, iszonyú gyakorisággal követték egymást a le- és felszálló gépek.
                    Harmadszor lakóautóval voltunk, az egyetemi városrészben egy kollégiumi lakónegyed parkolójában dekkoltunk 2-3 éjszakát. Onnan is közel volt a gyorsvasút/ metro megállója, ami itt még a felszínen közlekedett és egyenesen a városközpontba vitt.
                    Ez még a párizsi zavargásokat megelőzően volt, azóta nem tudom, hogy milyen a helyzet. Valaki tényleg említette, hogy az Eiffel torony tövében parkoltak, de nem emlékszem rá, hogy ki volt. Nekünk már sok évvel ezelőtt se volt ilyen szerencsénk és a második utunkon is izgultunk, amikor egyszer bementünk a városba, mert mindenhol fizető parkolókat találtunk csak és bizony kerékbilincseket is sűrűn láttunk. Ilyen nagyvárosnál az a legjobb, ha valahol a peremén, de tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen keresgél az ember helyet, mi legalábbis így szoktuk csinálni. A biztonság miatt a kempinget is érdemes megfontolni.
                    A Loire menti kastélyokhoz kapcsolódóan Princz László beszámolójában találhatsz néhány tippet. Mi már nagyon régen jártunk arra, még lakókocsival és már nem emlékszem rá, hogy hol aludtunk, csak arra, hogy egyszer az egyik kastély parkolójában éjszakáztunk, egyszer meg valahol az út mellett, minden arrajáró autó megmozgatta a lakókocsit.

GaborApa
                    Felhasználó

[quote=”BigBandit”:r84y44uv]Szia Brigi!
                      Valami hasonlót tervezek én is de észak-és nyugat európával. Van valami ötleted párizsban, hogy hol lehet leparkolni. Szinte mindenhol 1 estét töltünk ( Prága, Karlovy, Günzburg, Loire menti kastélyok, csak párizsra szánnék rá 2-3 napot. )Hallottam, hogy az Eiffel toronynál is lehet aludni?? Igaz? Ha tudsz és van egy kis időd, segíts kérlek.

KÖSZÖNÖM!! Zoli[/quote]

Ezt a hozzászólásodat azért tettem át ide, mert nem a Görög úthoz kapcsolódik.

Franciaországgal kapcsolatban szerintem azoktól kérdezz, akik írtak francia élménybeszámolót. 😉
                      Ficsorék pl, nagyon otthon vannak. 😉

Azért ajánlottam a linkgyűjteményt mert pl. a „Stellplätze” linkje alatt csak a Francia részben 2800 parkolót találhatsz szolgáltatásokkal és GPS koordinátákkal megjelölve.

Párizsban a „Bois de Boulogne” kemping van talán legközelebb a toronyhoz. Flash Earth link

BigBandit
                      Felhasználó

Szia Brigi!

KÖSZÖNÖM!! Zoli

GaborApa
                        Felhasználó

[quote=”BigBandit”:1ry81i4b]Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most indulunk a 17.-én egy kis európai körútra, csehország, németország, francia és vissza svájc, ausztria. Szívesen veszek Mindenkitől parkoló ajánlatot, hol, mennyiért ( főleg Prága, Karlovy Vary, Günzburg, Parizs- Versailles, Loire vidék,Caen, Dijon, )

Előre is köszi a segítséget: Zoli[/quote]
                          Az élménybeszámolókat gondolom már átolvastad, és a linkgyüjteményben találhatsz még rengeteg parkolót a listákon.

BigBandit
                          Felhasználó

Sziasztok!

Előre is köszi a segítséget: Zoli

3hinfo
                            Felhasználó

[quote=”Red”:14wwle7v]belföldön senki nem tervez semmit erre a hétvégére?[/quote]
                              De igen, kb. negyedóra múlva indulunk Tiszakécskére a thermálkempingbe. Célszerű indulás előtt a 76/441-363-as számon érdeklődni a helyről (foglalni).
                              Üdv 8) 😆 😛 8) 8)

Red
                              Felhasználó

belföldön senki nem tervez semmit erre a hétvégére?

Brigi
                                Felhasználó

[quote=”zsuzsa”:19kyt4d6]Kedves Klubtagok !
                                  Remélve, hogy még nem mindenki tervezte el a mostani hétvégét, szeretnénk javasolni valamit.
                                  Mégpedig egy kis Szlovákiát: Miskolcra, pályán letűzve, találkozó itt, szombat reggel. Innen Rozsnyó felé indulva: Betlér, kastély és főleg parkja, Rozsnyó, Krasznahorka,onnan Szlovák Paradicsom: Dedinky, környéke, Lőcse, esetleg Tátra szóval ezen a részen bármi, amit szeretnétek.
                                  Mivel mi ezeket már többször megjártuk, bizom benne, hogy tudnánk sok szépet és érdekeset mutatni. 🙄
                                  Nagyon örülnénk, ha volna rá jelentkező
                                  [-o< =D>
                                  Zsuzsa[/quote]
                                  Borzasztó szívesen mennék, de nekünk sajnos most nem jön össze. Egyrészt a lakót csak jövő hétre tudtuk bejelenteni, másrészt Balunak nagyon kell már tanulnia, mert félek, különben bukás lesz a vége.

kati
                                  Felhasználó

[quote=”Blue”:1s8nw8r7]Neharagudjatok Éva és Kati hogy reagálok a beszámolotokra. [-X

Ti Dachaurol ugy beszéltek, a JELENBEN LÁTHATÓ gyönyörüen rendbetett barakrol, a többi barak alapjairol amik sejtetik a régi házakat. szép fa ágyairol, murvázott utjairol, kis padjairól, és néhány fényképröl, mintha a borzalmak házába jártatok volna.
                                    Nézzétek meg Ausvitzot és rájöttök hogy A MOST LÁTHATÓ állapotok közül, Dachauban csak egy belvárosi kávéházban jártatok a koncentrácios táborok sorában.
                                    A Lengyeleknek nem volt céljuk és talán pénzük eltusolni a multatt.
                                    Sokkal ütösebb. 😥 [/quote]
                                    Ebben igazad van. A férjem is azt mondta, hogy Aushwitz látnivalójához képest ez egy bejárható tábor anélkül, hogy rosszul lennénk. Ennek ellenére engem ez is felkavart. Szerintem ez a gyönge lelkületűeknek van. Az erősebb idegzetűeknek való Aushwitz.

Blue
                                    Felhasználó

[quote=”challenger”:3nk5w50n]Nem tudom hogy ide e kell irnom de kihagytam egy komoly pontot az elmenybeszamolombol mert haza fele mi megalltunk a Dachau-i konzentracios taborba…mert oda fele a ferjem meg akart allni de mondtam ha lesz ido inkabb haza fele…mivel jol haladtunk mi is megalltunk es mi nem fizettunk parkolojegyet…mert mar 3 ora volt es 5-kor zart, de viszont hordozhato iranyitot bereltunk 3 eurojert mindenfele nyelven van…jo azert a kepek es amit ismerunk errol tud kovetkeztettni errol a borzalomrol a latogato…erdemes egyszer egy eletben megnezni es elkepzelni hogyan hazudtak akkoriban mert ilyen hatalmas taborokat nehezen lehetet nem tudni meg eldugni a lakosagtol….ezzel komplet a cseh utunk leirasa. Csak azert irtam mert egy masiklakoautosnak is megallt.[/quote]

Neharagudjatok Éva és Kati hogy reagálok a beszámolotokra. [-X

Ti Dachaurol ugy beszéltek, a JELENBEN LÁTHATÓ gyönyörüen rendbetett barakrol, a többi barak alapjairol amik sejtetik a régi házakat. szép fa ágyairol, murvázott utjairol, kis padjairól, és néhány fényképröl, mintha a borzalmak házába jártatok volna.
                                      Nézzétek meg Ausvitzot és rájöttök hogy A MOST LÁTHATÓ állapotok közül, Dachauban csak egy belvárosi kávéházban jártatok a koncentrácios táborok sorában.
                                      A Lengyeleknek nem volt céljuk és talán pénzük eltusolni a multatt.
                                      Sokkal ütösebb. 😥

zsuzsa
                                      Felhasználó

Kedves Klubtagok !
                                        Remélve, hogy még nem mindenki tervezte el a mostani hétvégét, szeretnénk javasolni valamit.
                                        Mégpedig egy kis Szlovákiát: Miskolcra, pályán letűzve, találkozó itt, szombat reggel. Innen Rozsnyó felé indulva: Betlér, kastély és főleg parkja, Rozsnyó, Krasznahorka,onnan Szlovák Paradicsom: Dedinky, környéke, Lőcse, esetleg Tátra szóval ezen a részen bármi, amit szeretnétek.
                                        Mivel mi ezeket már többször megjártuk, bizom benne, hogy tudnánk sok szépet és érdekeset mutatni. 🙄
                                        Nagyon örülnénk, ha volna rá jelentkező
                                        [-o< =D>
                                        Zsuzsa

challenger
                                        Felhasználó

[quote=”fecsi”:1yjaa0cm]Köszi 3hinfonak a szíves invitálást,de ha a Nyíregyház környéki túránál maradunk,akkor egy Tiszalöki haveromnál jelöljük ki a bázist.(régóta piszkál,hogy mikor látogatom meg)[/quote]
                                          Nem tudom hogy ide e kell irnom de kihagytam egy komoly pontot az elmenybeszamolombol mert haza fele mi megalltunk a Dachau-i konzentracios taborba…mert oda fele a ferjem meg akart allni de mondtam ha lesz ido inkabb haza fele…mivel jol haladtunk mi is megalltunk es mi nem fizettunk parkolojegyet…mert mar 3 ora volt es 5-kor zart, de viszont hordozhato iranyitot bereltunk 3 eurojert mindenfele nyelven van…jo azert a kepek es amit ismerunk errol tud kovetkeztettni errol a borzalomrol a latogato…erdemes egyszer egy eletben megnezni es elkepzelni hogyan hazudtak akkoriban mert ilyen hatalmas taborokat nehezen lehetet nem tudni meg eldugni a lakosagtol….ezzel komplet a cseh utunk leirasa. Csak azert irtam mert egy masiklakoautosnak is megallt.

fecsi
                                          Felhasználó

Köszi 3hinfonak a szíves invitálást,de ha a Nyíregyház környéki túránál maradunk,akkor egy Tiszalöki haveromnál jelöljük ki a bázist.(régóta piszkál,hogy mikor látogatom meg)

GaborApa
                                            Felhasználó

[quote=”rudi-radio”:3d5u6hzm] Pl.Tarpa /Magyarország még létező szárazmalma /található itt.[/quote]
                                              Na és Elek a kocsmáros. 😆
                                              (Ajaj ez már nem biztos. #-o Az 20 éve lehetett.)
                                              Anno sokat vadkempingeztünk arrafelé és Tarpán egyetlen vendéglő volt. Viszont remek szívlevest főztek. 😉

3hinfo
                                              Felhasználó

[quote=”fecsi”:1vk4eodv]A három napos pünkösdi ünnep alatt terveztünk egy hazai kirándulást,de mivel 25 éve járjuk az országot kifogytam az ötletekből,szerintem mindenhol jártunk már min.2x.Ha valakinek van ötlete,hogy hol érdemes kampajogni azt szívesen venném.[/quote]
                                                Mi Tiszakécskére megyünk. Klassz kemging van, termál stranddal, Tiszaparttal, egyebekkel. Ha gondoljátok… Csak foglalni kellene! 8) 8) 8) 8)

rudi-radio
                                                Felhasználó

[quote=”fecsi”:1xylavsl]Rudi-rádio köszönöm ezeket az infókat ezek a látványosságok valóban érdekesnek tünnek,még nem is hallottam felőlük.Gondolom ha a helységneveket beverem a naviba símán odavisz.[/quote]
                                                  Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed,akkor írok még egy pár helyet. Pl.Tarpa /Magyarország még létező szárazmalma /található itt. Szatmárcseke egyedülálló kopjafa temető s nem utólsó sorban Kölcsey Ferenc nyughelye.
                                                  Ha beütöd a naviba odavisz. azért ha elindulsz érdemes megnézni a térképet , mert nem sorba írtam, hogy melyik hol helyezkedik el.

fecsi
                                                  Felhasználó

Rudi-rádio köszönöm ezeket az infókat ezek a látványosságok valóban érdekesnek tünnek,még nem is hallottam felőlük.Gondolom ha a helységneveket beverem a naviba símán odavisz.

rudi-radio
                                                    Felhasználó

[quote=”fecsi”:2rii654l]A három napos pünkösdi ünnep alatt terveztünk egy hazai kirándulást,de mivel 25 éve járjuk az országot kifogytam az ötletekből,szerintem mindenhol jártunk már min.2x.Ha valakinek van ötlete,hogy hol érdemes kampajogni azt szívesen venném.[/quote]
                                                      Most szűkebb hazánkat Nyíregyházát vagy a megyét ajánlom.Nem tudom jártatok e mostanában erre. Pár napot ellehet tölteni. Pl. Sóstón a falumúzeumot,az állatparkot, élményfűrdőt érdemes megnézni. Most adták át az új főteret, ez megosztja az itt élők tetszését. Esetleg közel van Szabolcs község ahol a Földvár tekinthető meg, mely a honfoglalás után épült. 😆 A megyében érdemes megnézni Pl. Túrisdvándi Vizimalom / ma is működő képes/ Tiszakóródnál a Túr bukót.Tákos, Csaroda templomait, Vaján a várat.stb
                                                      Jutka

fecsi
                                                      Felhasználó

Köszönöm a tippeket,utánajárok.

25 hozzászólás megtekintése - 2,701-2,725 / 3,156

You must be logged in to reply to this topic.