Főoldal › Fórumok › Lakóautós túratervek, uticélok › Utazás! Ki? Merre? mikor?
-
IndítottaTémakör
-
2006.06.27.-13:09 #3320
Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.
Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?
EGY ÉVESEK LETTÜNK!!
NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
Számítógépes játszóház.
Jóga bemutató, melyen
kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.
Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
Csillagokat is láthatsz!
Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.Tombola, zsákbamacska!
Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!A többi a helyszínen kiderül!
Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
MARTFŰ GYÓGYKEMPING
Martfű, Tüzép u.1.
Tel: 56/452-416MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
TOMA BAU zRt. -
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2008.05.21.-09:54 #9517
Mi a hétvégén pénteken leugrunk Sárvárra áztatni kettőt,majd szombat délelőtt átdeponálom magam a Balaton északi partjára valamelyik vízparti kempingbe lógatni egyet.(horgászilag) 🙂
2008.05.21.-03:39 #9516[quote=”Blue”:3or6yy4r]A Hétvégén valaki valamerre??? :smt217 [/quote]
Ha sikerűl akkor Szováta mellé a Musztáng kempingbe 😀 Ott lesz megrendezve egy találkozó, főleg marosvásárhelyi-de nem csak- kirándulásszeretőknek. http://www.mustangcamping.ro/2008.05.21.-02:33 #9511A Hétvégén valaki valamerre??? :smt217
2008.05.17.-01:44 #9451Mindenkinek köszönök mindent!!!
Holnap reggel indulunk 😀 😳 [-o<2008.05.16.-10:53 #9446[quote=”GaborApa”:1l4tzsck]Mondtam, hogy kérdezd Ficsorékat. 8)
Borítékoltam volna, hogy Francia témában Zsuzsa belendül 😆 [/quote]
Kedves Big bandit,
ha van valami kerdesed amikor a franciaknal lesztek vagy a svajciaknal vagytok….akkor egy e-mail vagy telefon at kuldom a telefonomat e-mailon meg most jo utat…ki tudtad nyitni a szilveszterkedes a Concordeon Parizsban….jo nem ????
Bon voyage…jo utat Eva svajcbol
Most olvastam lehet ejszakazni a Chambordi parkoloban…oda muszaly elmenni ugy is…2008.05.15.-02:27 #9435[quote=”BigBandit”:13zplbev]Kedves Zsuzsa!
Hűha! Ez kimerítette a kimeríthetetlen kategóriát 😛
KÖSZÖNÖM !! =D> [-o< [/quote] Mondtam, hogy kérdezd Ficsorékat. 8) Borítékoltam volna, hogy Francia témában Zsuzsa belendül 😆2008.05.15.-01:26 #9434Kedves Zsuzsa!
Hűha! Ez kimerítette a kimeríthetetlen kategóriát 😛
KÖSZÖNÖM !! =D> [-o<2008.05.15.-00:20 #9433[quote=”challenger”:3uyzudv6]szeretnem tudni hogy meg-e kaptad az e-mail cimedere kuldott infokat ????? 😉 😉 😉 [/quote]
KÖSZÖNÖM!! Megkaptam és vissza is jeleztem!!! 😀
2008.05.14.-17:53 #9428[quote=”BigBandit”:2lyhr87r]Szia Mindenki!
Akkor sorrendben hova és mennyi időre. Összesen 14 nap.Szinte mindenhol a fő közlekedési utakat veszem igénybe.
1.Prága
2. Karlovy Vary
3.Regensburg
4.Günzbrug
5 Párizs ( végig pályán), itt 2-3 nap
8 Versailles-Chartes
9 Blois-Chambord-Cheverny-Chaumont
10 Chenonceaux-Amboise-Tours
11 Orleans-Reims
12 Svájcon át magyarország ( Luganói tó vagy a Bódeni tó )Végül is a gyerekek lesznek a fő szempontok, mennyire bírják, stb.Találtam egy jó oldalt GPS koordináták szerint,de néha használhatatlannak tűnik.
http://home.arcor.de/telbus/womo-sp/Rea … _engl.html
Köszönet Mindenkinek: Zoli[/quote]
Kedves Zoli !
Nem semmi terv, de mindenki másképp csinálja…
Nem tudom mekkorák a gyerekek, és hogy vannak idomítva, de ha ők a fő szempont?…, gondolom kerestél olyan látnivalókat is, amit ők is élveznek.
Próbálok néhány gyakorlati dolgot írni:
Karlsbadban kb. egy órat tekeregtünk, hogy meg tudjunk állni.
Nem tudom mennyire ismeritek a német és francia pályákat.
Szerintem gyerekekkel, a nagy autópálya kombinátokban érdemes megállni, előre jelezik, hatalmas területen vannak játszótérrel, mindennel,főleg a franciáknál ezek nagyon jók.Ezeken belül, megalvás mindig az éjjel-nappal nyitvatartó forgalmas éttermek, kávézók előtt, a többiek között,(lásd kellemetlen tapasztalatok topik !!!)
Amikor lementek a pályákról,pl. Loire völgye, figyeljétek!!! a kék lakóautós táblákat.Rengeteg lakómegalvó hely van, általában szervízzel, tehát szennyvíz leeresztő, vizvétel, stb. Ezek sokszor ingyenesek, de néha 2 Eu-ba kerülnek, általában nagyon jó megalvóhelyek is. Franciaországban nagyon figyeljétek a Centre Commerciale táblát is, nagyobb városok szélén, az autópályáról is jelzik, ezek általában hatalmas bevásárló központok, benzikúttal, gyorsszervízzel, az üzemanyag jóval olcsóbb, mint a pályán.
Amikor nem pályán vagytok, akkor is érdemes a városi, falusi boltokat figyelni, mert mindig van benzinkútjuk, jóval olcsóbb üzemanyaggal !
Az utóbbi időkben nagy bevásárláskor, a boltokban néha kérnek személyi okmányt kártyahasználatkor, ehhez a magyar kártyás személyi megfelel nekik.
Sok-sok tapasztalattal állítom, hogy a franciák udvariasak és kedvesek, ehhez annyi elég, hogy egy „bonzsúrt, mercit,orvóárt” mondj,(ennyit viszont el is várnak), és te is megkapod lépten-nyomon, a szupermarketben is. Ha ezt megteszed, utána már folytathatod angolul, vagy németül, ha bármi gondod van, segítenek, lényeg a kedvesség! És mindig köszönj, a lakómegalvóhelyeken is pl., akkor bármiben segítenek!
Ha szeretitek a sajtokat, hát akkor…, mindent kipróbálva, az egyetlen megoldás csavaros befőttes üvegeket vinni, és abba tenni a hűtőben a sajtot, különben hajaj, főleg a lágyabb sajtok miatt, amik szerintem isteniek. Amit szerintem okvetlenül meg kell kóstolni, a különböző kacsa és liba májak (foie gras) zsírjukban eltéve, gumigyűrűs, patentos üvegekben vannak, felbontás, csak vizpumpa-, vagy esetleg kombinált fogóval, kihúzod a kiálló gumidarabot, attól nyílik ki, de megéri!
Bagettet csak akkor vegyél, ha gyorsan megeszitek, van még a fluete, a vatagabb bagett, az tovább jó, de nagy boltokban van, összecsomagolva, zacskóban, nagyobb kifliszerű, az is nagyon jó.
Fimon még, a panne au lait, nevű, vastag kifli alaku, briós-szerű péksütemény is, főleg a csokipöttyös!, zacskóban, a kenyerek körül minden boltban van, a gyerekek is imádni fogják, a croissane-ok sem kutyák. Nagy boltokban mindenféle családi csomag, átlátszó dobozokban olcsón és finomak.
Ha piacot láttok, okvetlenül nézzetek be.
Párizsban a metró a legjobb, minden nevezetességhez eljuttok, az állomásokon, a térképen benyomod, hogy hová akarsz menni, kivilágitja az útvonalat, a megállóhelyet, különböző fajtájú jegyek !
Szerintem okvetlenül el kell menni egy sötétedés utáni hajókázásra a Szajnán, emeletes túristahajó, a vizet derengő fénnyel világitja, több nyelven meséli mit látsz, és ráreflektoroznak a parti látnivalókra, csúcs!
Az északi parton a St. Louis szigettől följebb indulnak.
Gondolom Párizsban már kiválasztottátok a látnivalókat, Ha látni akarjátok a Szent Lajos kápolnát, Saint Chapelle, Conciergerie, Óratorony, ne lepődjetek meg, rendes reptéri átvizsgálás van, mivel jelenleg is biróságok és börtön van az udvarán. (Nem semmi mikor kirobogóznak a birói taláros alkalmazottak) A férjem egyszer gyönyörűen becsörgött a kapukulcs nagyságú szállodai szobakulccsal)bocs.
A Loire völgye: szerintem, napi négy kastély?, ez fizikailag és időben sem jöhet ki, tapasztalataink szerint max. kettő, estleg három,(ott már nincs autópálya).Én megnézném a Google-ben nincsenek-e valami játékok, (son et lumiere), egyik legnagyobb francia élményünk Amboise-ban, ahol véletlenül akkor voltunk, amikor este a kastély udvarán eljátszották az udvaron, a kastély teljes történetét (a jelenlegi városlakók szereplésével, valódi csecsemő I.Ferenc király, stb.), utána a szereplők vegyültek a nézőkkel, nem semmi buli volt. Alvás a piactéren a többi lakóval.
A gyerekek szerintem néhány kastély után …..
Chenonceaux-t lehetőleg vegyétek be, az különleges, a többit majd meglátjátok…
Nem tudom mivel mentek, és hogy gondoljátok a szállást, de a falukban a camping municipale olcsó kempinget jelent.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni, ha bármi kérdés van írjatok
Nagyon jó utat kívánok:Zsuzsa2008.05.14.-12:21 #9425[quote=”challenger”:j0jiuwm9]www.puydufou.com lent lehet nemetre meg angolra tenni a leirasokat nekem nagyon tetszett egy jo nap de lehet a parkoloba aludni most talan nincsenek olyan sokan mint nyaron[/quote]
szeretnem tudni hogy meg-e kaptad az e-mail cimedere kuldott infokat ????? 😉 😉 😉2008.05.14.-11:14 #9424[quote=”BigBandit”:3nx66yy7]Szia Mindenki!
Akkor sorrendben hova és mennyi időre. Összesen 14 nap.Szinte mindenhol a fő közlekedési utakat veszem igénybe.
1.Prága
2. Karlovy Vary
3.Regensburg
4.Günzbrug
8 Versailles-Chartes
11 Orleans-Reims
12 Svájcon át magyarország ( Luganói tó vagy a Bódeni tó )kuldtem az e-mail cimedre parkolokat…nem kaptad meg? a Bodeni to nal most aludtunk a Park kemping bejaratanal Lindau ba…az uton talan sok kastelyok vannak …a gyerekeknek…ezek regi de nagyon regi oregkovek megnezesere emlekeztett engem…mintha Chenonceaux-i meg Chambordi parkoloban lehetne ejszakazni ket evvel eelott voltunk de vegul tovabb mentunk…Ha valami erdekesett akkartok latni menjetek el a Puy du Fou-ba ki keresem ma web oldalat. kuldom az e-mailra a Lindau parkolot.
Végül is a gyerekek lesznek a fő szempontok, mennyire bírják, stb.Találtam egy jó oldalt GPS koordináták szerint,de néha használhatatlannak tűnik.
Köszönet Mindenkinek: Zoli[/quote]
http://www.puydufou.com lent lehet nemetre meg angolra tenni a leirasokat nekem nagyon tetszett egy jo nap de lehet a parkoloba aludni most talan nincsenek olyan sokan mint nyaron
2008.05.14.-01:31 #9418Szia Mindenki!
1.Prága
2. Karlovy Vary
3.Regensburg
4.Günzbrug
8 Versailles-Chartes
11 Orleans-Reims
12 Svájcon át magyarország ( Luganói tó vagy a Bódeni tó )Végül is a gyerekek lesznek a fő szempontok, mennyire bírják, stb.Találtam egy jó oldalt GPS koordináták szerint,de néha használhatatlannak tűnik.
Köszönet Mindenkinek: Zoli
2008.05.13.-17:13 #9411[quote=”BigBandit”:k3rviumk]Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most indulunk a 17.-én egy kis európai körútra, csehország, németország, francia és vissza svájc, ausztria. Szívesen veszek Mindenkitől parkoló ajánlatot, hol, mennyiért ( főleg Prága, Karlovy Vary, Günzburg, Parizs- Versailles, Loire vidék,Caen, Dijon, )
Előre is köszi a segítséget: Zoli[/quote]
Kedves Zoli !
Nagyon szívesen segítenék, de nem értem az útvonalat:
Merre akartok Németországon átmenni, hol mentek át Franciaországba, ott mit akartok látni, (Párizson kivül) Franciaországban pályákon mentek-e, először Párizsba és onnan Normandiába, majd visszafelé a Loire völgyön át vissza Dijon-ig, én onnan merre ?
Tudjátok-e már kontkrétan, hogy miket akartok megnézni, kértek-e javaslatokat és merre ?
Mennyi időt szántok rá ?
Svájcon át akartok-e hazajönni, de merrefelé?
Szóval, ha gondolod, írj egy követhető tervet és amiben tudok nagyon szívesen segítek !!!
Zsuzsa2008.05.13.-12:05 #9406[quote=”challenger”:lgnfe0me]sajnos Parizs korul van a Bois de Boulogny kempimg…de 2 ejszakat megerdemli fizetni es a kozlekedes eleg jo a metro val vagy a hevvel, ha van idod ird le az utvonalat majd kuldok linket ha van az e-mail cimedre mar kuldtem nehanyat Dijon korul, Svajy es francia hataran van 2-3 nagyon jo hely[/quote]
Kerdezzed meg a GPS koordinaciot a Jamesztol a Yachting kempingnek Pragaban csodas ha pragat akarod megnezni ott van a villamos es a metro a sarga…vonal2008.05.13.-10:55 #9405[quote=”GaborApa”:2qvji8qd]Az élménybeszámolókat gondolom már átolvastad, és a linkgyüjteményben találhatsz még rengeteg parkolót a listákon.[/quote]
sajnos Parizs korul van a Bois de Boulogny kempimg…de 2 ejszakat megerdemli fizetni es a kozlekedes eleg jo a metro val vagy a hevvel, ha van idod ird le az utvonalat majd kuldok linket ha van az e-mail cimedre mar kuldtem nehanyat Dijon korul, Svajy es francia hataran van 2-3 nagyon jo hely2008.05.13.-01:43 #9392[quote=”BigBandit”:33fcy3hi]
Brigi és Gábor köszönöm!!!Zoli[/quote]
Szívesen!
Én élvezem az út tervezését, a helyek keresését is. Az már egy kicsit utazás. 😉2008.05.13.-01:14 #9391Köszönöm Nektek!
Nem lustaság, csak a GYIK-ben és a link-ekben nem igazán találom meg a kérdésemre a választ. Elsiklom felette vagy már unalmas, míg a saját érdeklődésemnek megfelelő választ kapok.Ezért elnézéseteket kérem.Tudom fárasztó, de valahol bevallom nekem könnyebb és ezért köszönöm a türelmet, amit egy kezdő lakóautósnak adtok!!Brigi és Gábor köszönöm!!!
Zoli
2008.05.12.-22:56 #9383[quote=”BigBandit”:2zctdty3]Szia Brigi!
Valami hasonlót tervezek én is de észak-és nyugat európával. Van valami ötleted párizsban, hogy hol lehet leparkolni. Szinte mindenhol 1 estét töltünk ( Prága, Karlovy, Günzburg, Loire menti kastélyok, csak párizsra szánnék rá 2-3 napot. )Hallottam, hogy az Eiffel toronynál is lehet aludni?? Igaz? Ha tudsz és van egy kis időd, segíts kérlek.KÖSZÖNÖM!! Zoli[/quote]
Szia Zoli,
Mi eddig háromszor voltunk Párizsban. Először kis kutyaól sátorral a GáborApa által ajánlott Blois de Boulogne -beli kempingben. Érdekes élmény volt esténként kocsival végigmenni ezen a parkos részen, számunkra akkoriban (1979 🙄 ) még újszerű élmény volt a sok lengén öltözött lány, akinek a vadászterülete volt ez a hely.
Másodszor lakókocsival voltunk, akkor a reptér közelében egy kempingben laktunk, HÉV jellegű vasúttal jártunk be a központba. Ez elég zajos volt, iszonyú gyakorisággal követték egymást a le- és felszálló gépek.
Harmadszor lakóautóval voltunk, az egyetemi városrészben egy kollégiumi lakónegyed parkolójában dekkoltunk 2-3 éjszakát. Onnan is közel volt a gyorsvasút/ metro megállója, ami itt még a felszínen közlekedett és egyenesen a városközpontba vitt.
Ez még a párizsi zavargásokat megelőzően volt, azóta nem tudom, hogy milyen a helyzet. Valaki tényleg említette, hogy az Eiffel torony tövében parkoltak, de nem emlékszem rá, hogy ki volt. Nekünk már sok évvel ezelőtt se volt ilyen szerencsénk és a második utunkon is izgultunk, amikor egyszer bementünk a városba, mert mindenhol fizető parkolókat találtunk csak és bizony kerékbilincseket is sűrűn láttunk. Ilyen nagyvárosnál az a legjobb, ha valahol a peremén, de tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen keresgél az ember helyet, mi legalábbis így szoktuk csinálni. A biztonság miatt a kempinget is érdemes megfontolni.
A Loire menti kastélyokhoz kapcsolódóan Princz László beszámolójában találhatsz néhány tippet. Mi már nagyon régen jártunk arra, még lakókocsival és már nem emlékszem rá, hogy hol aludtunk, csak arra, hogy egyszer az egyik kastély parkolójában éjszakáztunk, egyszer meg valahol az út mellett, minden arrajáró autó megmozgatta a lakókocsit.2008.05.12.-21:58 #9379[quote=”BigBandit”:r84y44uv]Szia Brigi!
Valami hasonlót tervezek én is de észak-és nyugat európával. Van valami ötleted párizsban, hogy hol lehet leparkolni. Szinte mindenhol 1 estét töltünk ( Prága, Karlovy, Günzburg, Loire menti kastélyok, csak párizsra szánnék rá 2-3 napot. )Hallottam, hogy az Eiffel toronynál is lehet aludni?? Igaz? Ha tudsz és van egy kis időd, segíts kérlek.KÖSZÖNÖM!! Zoli[/quote]
Ezt a hozzászólásodat azért tettem át ide, mert nem a Görög úthoz kapcsolódik.
Franciaországgal kapcsolatban szerintem azoktól kérdezz, akik írtak francia élménybeszámolót. 😉
Ficsorék pl, nagyon otthon vannak. 😉Azért ajánlottam a linkgyűjteményt mert pl. a „Stellplätze” linkje alatt csak a Francia részben 2800 parkolót találhatsz szolgáltatásokkal és GPS koordinátákkal megjelölve.
Párizsban a „Bois de Boulogne” kemping van talán legközelebb a toronyhoz. Flash Earth link
2008.05.12.-20:18 #9377Szia Brigi!
Valami hasonlót tervezek én is de észak-és nyugat európával. Van valami ötleted párizsban, hogy hol lehet leparkolni. Szinte mindenhol 1 estét töltünk ( Prága, Karlovy, Günzburg, Loire menti kastélyok, csak párizsra szánnék rá 2-3 napot. )Hallottam, hogy az Eiffel toronynál is lehet aludni?? Igaz? Ha tudsz és van egy kis időd, segíts kérlek.KÖSZÖNÖM!! Zoli
2008.05.12.-14:10 #9375[quote=”BigBandit”:1ry81i4b]Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Most indulunk a 17.-én egy kis európai körútra, csehország, németország, francia és vissza svájc, ausztria. Szívesen veszek Mindenkitől parkoló ajánlatot, hol, mennyiért ( főleg Prága, Karlovy Vary, Günzburg, Parizs- Versailles, Loire vidék,Caen, Dijon, )
Előre is köszi a segítséget: Zoli[/quote]
Az élménybeszámolókat gondolom már átolvastad, és a linkgyüjteményben találhatsz még rengeteg parkolót a listákon.2008.05.12.-13:05 #9373Sziasztok!
Előre is köszi a segítséget: Zoli
2008.05.09.-20:46 #9344[quote=”Red”:14wwle7v]belföldön senki nem tervez semmit erre a hétvégére?[/quote]
De igen, kb. negyedóra múlva indulunk Tiszakécskére a thermálkempingbe. Célszerű indulás előtt a 76/441-363-as számon érdeklődni a helyről (foglalni).
Üdv 8) 😆 😛 8) 8)2008.05.09.-18:51 #9343belföldön senki nem tervez semmit erre a hétvégére?
2008.05.08.-21:41 #9338[quote=”zsuzsa”:19kyt4d6]Kedves Klubtagok !
Remélve, hogy még nem mindenki tervezte el a mostani hétvégét, szeretnénk javasolni valamit.
Mégpedig egy kis Szlovákiát: Miskolcra, pályán letűzve, találkozó itt, szombat reggel. Innen Rozsnyó felé indulva: Betlér, kastély és főleg parkja, Rozsnyó, Krasznahorka,onnan Szlovák Paradicsom: Dedinky, környéke, Lőcse, esetleg Tátra szóval ezen a részen bármi, amit szeretnétek.
Mivel mi ezeket már többször megjártuk, bizom benne, hogy tudnánk sok szépet és érdekeset mutatni. 🙄
Nagyon örülnénk, ha volna rá jelentkező
[-o< =D>
Zsuzsa[/quote]
Borzasztó szívesen mennék, de nekünk sajnos most nem jön össze. Egyrészt a lakót csak jövő hétre tudtuk bejelenteni, másrészt Balunak nagyon kell már tanulnia, mert félek, különben bukás lesz a vége. -
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.