Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó Tisza-tó 2010 május 14-16

Legutóbb frissítette MaNa 15 years, 3 months telt el
32angok
240 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Itt az ideje a következő találkozó megszervezésének. 8)

neptun nevű klubtagunkkal leegyeztettünk egy Tisza-tavi találkozót.

Lehet készülődni 😆

[quote=”neptun”:2q0vv9lu]
      .. összegezném a személyesen megbeszélt programot.
      A lakóautó klub tagjainak és baráti körének összejövetelt szervezünk, Tisza-tó Újlőrincfalva Kemping- és Hajókikötőbe (üzemeltető: Neptun 2005. Kft.).
      Az összejövetel időpontja: 2010. május 14-15-16. (1 hétvége)
      Természetesen, ha bárki előbb szeretne jönni, vagy tovább akar maradni, megoldható.
      A találkozó költsége lakóautóként, vagy lakókocsinként személyszámtól függetlenül: 3000.-Ft/ éjszaka.
      A fenti költség az alábbi szolgáltatásokat foglalja magába:
      – terület használat
      – WC – zuhanyzó használat
      – A kikötő szolgáltatásainak használata
      – a kemping területén lévő félsziget igénybevétele, csak a klubtagok részére.
      – strandolási lehetőség
      – Büfé, bográcsolási lehetőség

Kb. 1 órás Tisza-tavi díjtalan ökotúra 12 fős motorcsónakokban a résztvevők számára.

Javasolt egyéb költségtérítéses programok:
      – lovaskocsival Sarud-Poroszló megtekintése.
      – kerékpárbérlési lehetőség (20 db. Csepel Montain Bike, gyermekek részére is)
      – több órás Tisza-tavi csónaktúra az alábbi útvonalakra:
      Óhalász: Közép-Európa legnagyobb szabadvizi tündérrózsa „vízimező”
      Poroszlói vizi tanösvény megtekintése (1,5 km hosszú padlóút rendszer a vízen, madárvártákkal.
      Madárles megtekintése a Tisza-tó szívében lévő szigeten.

A kemping megközelíthető Budapestről az alábbi javasolt útvonalon:
      – M3-as Budapest-Füzesabony,
      – 33-as út Füzesabony-Poroszló
      – Újlőrincfalva-Sarud
      – Sarudon a Tisza-tó felé, gátfelhajtás előtt balra fordulva sóderos terelőútra (500 m) mely megkerüli a sarudi strandot,
      – felhajtva a gátra, balra 1,5 km aszfaltúton a gátkoronán
      – Laskó patak befolyása után NEPTUN kikötő.

A gátkoronán való közlekedés engedélyhez kötött, az engedély horgászboltokban, vagy a kikötő recepcióján vásárolható napijegyként.
      A elérhetőség megtalálható a http://www.neptunkikoto.hu honlapon.[/quote]

[quote=”neptun”:2q0vv9lu]A Tisza-tavi találkozóval kapcsolatban szeretnék segíteni, például abban, hogy a kikötőt hogyan a legegyszerűbb megközelíteni.
      Budapestről az M3 autópályán Füzesabonyig, onnan a 33-as főúton Poroszló felé, Poroszlóra érve egy nagy bal kanyar után jobbra kell fordulni a Nyárfa kemping felé(ami nem a mienk) ez az út kivezet a gátra, ott jobbra a gátkoronán 4 km-t kell autózni Újlőrincfalva-Magyaradi hajó- és csónakkikötőig. A gátkoronán való közlekedés engedélyhez kötött, mely kapható a horgászboltokba, vagy a kikötő portáján, 280.-Ft / nap összegért.
      Várom a döntéseteket a kajával kapcsolatban, de én úgy gondolom, hogy a Tisza-parti hangulat sokakat a halászlé választása felé fogja befolyásolni. Bár a környék felkapott horgászhely, a vacsorát nem bízzuk a véletlenre, meg kell rendelnünk a biztonság kedvéért akár a halat akár a birkát, vagy egyéb állatot.
      Várunk mindenkit szeretettel: [/quote]

[quote=”neptun”:2q0vv9lu]A kikötő területén megnyílt a büfé, ahol már most Soproni csapolt sört lehet kapni, és kívánságotokra, pontyhalászlét főznek bográcsban (900.-Ft/adag).
      Kérjük egyeztetni, hány adagra van igény, és pénteken, szombaton, vagy vasárnap hány órára kéritek.
      Igényetek szerint rendelkezésetekre áll az előre megbeszélt aznap vágott friss bárányhús, mely 1100.-Ft/kg, és kb.15 és 18 kg között van egy állat. Ha ti akarjátok megfőzni a konyhakész hús mellé tudunk adni egy 50 literes üstházat. Ha nem akartok foglalkozni vele, akkor a büféssel megfőzetjük nektek, ennek még nem tudom az anyagi vonzatát, de megbeszéljük.

A gát nem vízfelőli oldalán található mosdó melletti füves térségen, mely a kikötő tulajdona, víz- és áramvételezési lehetőség lesz, csak hosszabbítókat hozzatok.
      Kérlek jelezd igényeiteket, örülnék neki ha szerveznétek szombat este egy jó retro bulit. Ha bármiben segíthetünk üzenj. Reméljük az idő megfelelő lesz. A félszigetet teljes egészében használhatjátok, napozni, fürödni.
      Továbbra is a megbeszéltek szerint szombat délelőtt kb. 1 órás hajótúrát szervezünk nektek, ahol szeretnénk megmutatni a Tisza-tó növény és állatvilágát. További túrázási lehetőségekkel is állunk rendelkezésetekre, melynek költségét a helyszínen megbeszéljük.
      Emlékeztetlek rá, hogy van 20 db. kerékpárunk, melyet kedvezményesen lehet bérelni.
      Tudunk szervezni kb. 20 fő részére lovaskocsitúrát, mely körbevisz a környék falvaiba, ha kéritek és van rá igény, jelezz vissza.
      Várom válaszodat, hisz már csak 3 hét van a szervezésre.
      [/quote]

———————————————————–

A tájékozódást segítendő képek:
      Kattanj rá! Nagyítsd ki! :smt024
      A fehér téglalapok a lakóautókat jelzik 😛
      A füves terület két szélére, hosszában állva szépen elférünk, nagy közös területet hagyva.

Ha jól saccolom akkor a gátról levezető út koordinátái:
      47,595552 , 20,626964

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/neptun2.jpg:2q0vv9lu]

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/neptun1.jpg:2q0vv9lu]

————————————————————-

Áram úgy lesz, hogy a lakók egymásról viszik tovább az áramot.
      Hosszabbítókat hozzon mindenki!
      Ebből is adódóan fűteni semmiképen sem szabad árammal, de lehet, hogy még a hűtőket is inkább gázról kellene üzemeltetni.
      Az eső miatt az elosztókra mindenki fokozottan ügyeljen, nehogy egy kutyának, vagy ne adj Isten egy gyereknek megrázó élményben legyen része.

Az eső miatt változik a főzési terep is. A lehajtótól balra van egy lábon álló kerti tető. Ott lesz a főzés. A sátrat ennek toldalékaként állítjuk fel, így már talán elegendő csapadékmentes helyünk lesz a társasági léthez is.

• Szerző
      Válasz
      repi
      Adminisztrátor

[quote=”GaborApa”:w3lo4jh0]ez megfelel?
        ::rasta [/quote]

óóóó nagyon jó!! 😆

GaborApa
        Felhasználó

[quote=”reprodesign”:ykppuoow]Na egy MLK drogos emotikon kéne,….úúú lehetne használni.Tali után is az első két napon. 😆 [/quote]

ez megfelel?
          ::rasta

repi
          Adminisztrátor

[quote=”somacsek”:koj95vz9]Ha nem hozzátok az MLK üstöt nem főzök. 👿 Hogy miért CSAK. :2010_rohog.gif [/quote]

Fecsi már berakta a garázsba!!! 😆

Soma
            Felhasználó

[quote=”reprodesign”:1cusorbd]….vagy 1 MLK üst?? 😳 Soma HAJRÁ !!! :smt204 :2010_szakacs.gif [/quote]

Ha nem hozzátok az MLK üstöt nem főzök. 👿 Hogy miért CSAK. :2010_rohog.gif

repi
              Adminisztrátor

[quote=”zsuzsa”:1iwqt8ii]

(Rosszabbak vagytok mint a kábítószer #-o 😉 🙄 ….[/quote]

Na egy MLK drogos emotikon kéne,….úúú lehetne használni.Tali után is az első két napon. 😆

GaborApa
                Felhasználó

[quote=”zsuzsa”:39j8y14k]…(Rosszabbak vagytok mint a kábítószer #-o 😉 🙄 ….[/quote]

Hát ez a lakóautó klubtag ember tragédiája.

„Nem adhatunk mást, csak mi lényegünk.”

(Madách után szabadon) 😆

zsuzsa
                  Felhasználó

Úgy nézett ki, hogy nem tudunk menni 😥 🙁 …
                    Egyéni szoc. problémák: Lajosnak pénteken este ünnepélyes gyűrűavató szakest (tiszteletbeli hallgatóként), nekem munkahelyi buli Lázbércen szombat-vasárnap.

Most variálunk, próbálunk egy —„kombinált bemondást” 🙄 —(ez azt hiszem kártyás „szakszó” 😉 )…
                    vagy egy —„kompromisszumos megoldást” —ez meg egy régi viccből van… 😉 😆 bocs.-bocs.

Mivel erősen esz a fene utánatok 😳 🙄 😯 , megpróbáljuk a következőt: pénteken kora délután lemegyünk két kocsival a Tisza-tóra, Lajos este visszamegy, reggel? amikor feltámad, lejön értem és átmegyünk Lázbércre…
                    (tudom-tudom, —tiszta hülye vagyok 🙄 …

(Rosszabbak vagytok mint a kábítószer #-o 😉 🙄 ….

repi
                    Adminisztrátor

[quote=”GaborApa”:ayv500yk]Soma!
                      A jelentkezőket elnézve már megint kinőttük a bográcsot.

Ez két bogrács pöri lesz plusz a nokedli.

:2010_sokan.gif [/quote]

….vagy 1 MLK üst?? 😳 Soma HAJRÁ !!! :smt204 :2010_szakacs.gif

GaborApa
                      Felhasználó

Soma!
                        A jelentkezőket elnézve már megint kinőttük a bográcsot.

Ez két bogrács pöri lesz plusz a nokedli.

:2010_sokan.gif

MaNa
                        Felhasználó

[quote=”Jamesz”:3hqqwsik]Na jó …hogy vége legyen a vitának !!!

A világon a legjobb … vizililiomos-sásas-nádas-kacsás-gólyás környezetben madárdal mellett…..csirkepörköltöt enni !!!

Szerintem ebben kollektive egyetérthetünk !! =D> 😆 [/quote]

Yesss….

Névtelen

Na jó …hogy vége legyen a vitának !!!

A világon a legjobb … vizililiomos-sásas-nádas-kacsás-gólyás környezetben madárdal mellett…..csirkepörköltöt enni !!!

Szerintem ebben kollektive egyetérthetünk !! =D> 😆

Soma
                            Felhasználó

[quote=”MaNa”:2u6w5ae8]Hát szóval…az a helyzet Jamesz…,hogy neked nagy igazságod vagyon ezzel a pörivel, mehogy az minden formában jó, és a ház ura főzi nálunk a legjobban, ő nálunk a magyaros, én meg a többi kajafőnök. De már elég sok pörit eltüntettünk eddig, viszont amit a neptunos vendéglátó ajánlgat, az még nem volt, és ezé jobban érdekel mint a pöri.
                              Ha az asszonyokat megkérdezed, melyik a szebb, a csirkepöri vagy a tavirózsa és a madarak tavasszal, akkor lehet, hogy nem a pörit válasszák.
                              No ennyit erről, amúgy meg a természetnél szerintünk nincs szebb a világon…. (a férjem azt mondja, hogy nem az én természetemről lenne szó…)

Sziasztok MaNané[/quote]

Meg volt a választási lehetőség 😯 elég nehéz ennyi embernek az ízlését el találni.De kinek a pap kinek a né.A mi asszonyainkat ismerve először jöhet a pöri utána mi :2010_ivok_sor2.gif ja és tavirózsák . 😆 De lehet finom halászlét is kérni a büféstől. :2010_peca2.gif

Soma
                              Felhasználó

[quote=”Jamesz”:rkxo41w5]A csirkepörkölt védelmébe mondom …..legalább 4 programot tudok mondani ami nálunk mostanában volt itthon ….aztán még negyven éve után is jobban vonz mint a vizililiomos-sásas-nádas-kacsás-gólyás boklászás , főleg igy tavasszal … 😀 😆

Tehát ne degradáljuk le a pörköltöt mint programot….egyenrangú fél !!! [-X [/quote]

Köszi Jamesz ezért dupla adagot kaptok. 😆 :ny

MaNa
                                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:7yqvsbna]Ok, beszéljünk, de mit is szeretnél :2010_nemtom.gif ?
                                  Az első hozzászólásban benne van minden info, és az is, hogy neptun írta.

Összefoglalom a lényeget mégegyszer.
                                  Mindenkit elvisznek 1 órás csónakázásra grátisz.
                                  Ezen kívűl, aki akar, az szól neptunnak, és elviszi nagyobb körre is.
                                  Lovaskocsis ember telefonszámát neptun majd megadja.
                                  Biciklizést sem hiszem, hogy szervezni kéne.
                                  A kirándulásokhoz pedig nem kell „elég jelentkező”
                                  Azon a környéken, a felnőttek akár egyesével is sétálgathatnak.
                                  Menni fog 😉 [/quote]

O.K. megbeszéltem a vendéglátóval. Kiderült, amit tudni szerettünk volna, konkrétan, hogy majd ott tudjuk meg, lesz-e elég jelentkező a lovaskocsira és a tanösvényekre, mert ezek fizetősek.

Hali MaNa

MaNa
                                  Felhasználó

[quote=”Jamesz”:1x1fv50u]A csirkepörkölt védelmébe mondom …..legalább 4 programot tudok mondani ami nálunk mostanában volt itthon ….aztán még negyven éve után is jobban vonz mint a vizililiomos-sásas-nádas-kacsás-gólyás boklászás , főleg igy tavasszal … 😀 😆

Tehát ne degradáljuk le a pörköltöt mint programot….egyenrangú fél !!! [-X [/quote]

Hát szóval…az a helyzet Jamesz…,hogy neked nagy igazságod vagyon ezzel a pörivel, mehogy az minden formában jó, és a ház ura főzi nálunk a legjobban, ő nálunk a magyaros, én meg a többi kajafőnök. De már elég sok pörit eltüntettünk eddig, viszont amit a neptunos vendéglátó ajánlgat, az még nem volt, és ezé jobban érdekel mint a pöri.
                                    Ha az asszonyokat megkérdezed, melyik a szebb, a csirkepöri vagy a tavirózsa és a madarak tavasszal, akkor lehet, hogy nem a pörit válasszák.
                                    No ennyit erről, amúgy meg a természetnél szerintünk nincs szebb a világon…. (a férjem azt mondja, hogy nem az én természetemről lenne szó…)

Sziasztok MaNané

erno
                                    Felhasználó

[quote=”Ferri”:11rusryy]Igazad van!
                                      Nem mentem vissza és nem vettm észre hogy fenn van.
                                      Nem fogtam fel hogy csak utca házszám alapján tud keresni.
                                      Ennek alapján még mindig állítom hogy majd nem minden GPS-en lehet koordináta alapján is keresni csak estleg nem közvetlenűl úgy mint a cím alapján.
                                      Egy kis furfanggal szserintem megoldható.
                                      Amiben még gond lehet az a koordináta formátum.
                                      Ennek az a megoldása ha én nem tudom átírni keresek valakit aki átírja nekem (nem kioktatásként mondom)
                                      Ennek okán ha valakinek segíthetek szívesen megteszem én is.
                                      Üdvözlettel: Ferri[/quote]

Az enyém sajna nem ismer ilyesmit,pedig zsir 2010-es IGO-AMIGO,már nézzték többen,de ha jössz Te is szerencsét probálhatsz.

Névtelen

[quote=”MaNa”:nbxwul27]

A csirkepöri se rossz, de most volt itthon is, vahogy a vizililiomos-sásas-nádas-kacsás-gólyás jobban vonz így tavasszal, szeretnénk egy kicsit bóklászni a természetben..[/quote]

A csirkepörkölt védelmébe mondom …..legalább 4 programot tudok mondani ami nálunk mostanában volt itthon ….aztán még negyven éve után is jobban vonz mint a vizililiomos-sásas-nádas-kacsás-gólyás boklászás , főleg igy tavasszal … 😀 😆

Tehát ne degradáljuk le a pörköltöt mint programot….egyenrangú fél !!! [-X

Ferri
                                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1ig188r7]A koordináták is ott vannak az első hozzászólásban és a műholdas képen is, de ernő azt írta, hogy „a GPS-em nem navigal csak cim szerint” vagyis Ő koordináták alapján nem tud célpontot megadni a navigációjának.

Amúgy jól csináltad, csak a fok jel maradt le róla :
                                          N47° 35.771 , E20° 37.689
                                          😉 [/quote]

Igazad van!
                                          Nem mentem vissza és nem vettm észre hogy fenn van.
                                          Nem fogtam fel hogy csak utca házszám alapján tud keresni.
                                          Ennek alapján még mindig állítom hogy majd nem minden GPS-en lehet koordináta alapján is keresni csak estleg nem közvetlenűl úgy mint a cím alapján.
                                          Egy kis furfanggal szserintem megoldható.
                                          Amiben még gond lehet az a koordináta formátum.
                                          Ennek az a megoldása ha én nem tudom átírni keresek valakit aki átírja nekem (nem kioktatásként mondom)
                                          Ennek okán ha valakinek segíthetek szívesen megteszem én is.
                                          Üdvözlettel: Ferri

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”Ferri”:1fw2uo4t]Próbáltam meghatározni a koordinátákat a leírás alapján.
                                            A következő jött ossze: N47 35.771 E20 37.689
                                            Ne toljatok le ha félre vezetlek bennet de bizom benne jót írtam le.
                                            Kérem ellenőrizze le valki és javítson ki!!!
                                            Nem sértődöm meg.
                                            Sziasztok:Ferri[/quote]

A koordináták is ott vannak az első hozzászólásban és a műholdas képen is, de ernő azt írta, hogy „a GPS-em nem navigal csak cim szerint” vagyis Ő koordináták alapján nem tud célpontot megadni a navigációjának.

Amúgy jól csináltad, csak a fok jel maradt le róla :
                                            N47° 35.771 , E20° 37.689
                                            😉

Ferri
                                            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3hshltiu]Nincs postai cím, mert nem lakott területen van.
                                              A kemping honlapján is van leírás a megközelítésről,
                                              itt pedig az első hozzászólásba tettem képet és neptun leírását, hogy lehet odajutni.
                                              Szerintem írdd be hogy Poroszló és onnan már megtalálod neptun írása szerint:

„Poroszlóra érve egy nagy bal kanyar után jobbra kell fordulni a Nyárfa kemping felé(ami nem a mienk) ez az út kivezet a gátra, ott jobbra a gátkoronán 4 km-t kell autózni Újlőrincfalva-Magyaradi hajó- és csónakkikötőig”[/quote]

Próbáltam meghatározni a koordinátákat a leírás alapján.
                                              A következő jött ossze: N47 35.771 E20 37.689
                                              Ne toljatok le ha félre vezetlek bennet de bizom benne jót írtam le.
                                              Kérem ellenőrizze le valki és javítson ki!!!
                                              Nem sértődöm meg.
                                              Sziasztok:Ferri

GaborApa
                                              Felhasználó

[quote=”erno”:2eby6w1e]Nekem ha Valaki beirna egy postai cimet,mert a GPS-em nem navigal csak cim szerint köszi.[/quote]
                                                Nincs postai cím, mert nem lakott területen van.
                                                A kemping honlapján is van leírás a megközelítésről,
                                                itt pedig az első hozzászólásba tettem képet és neptun leírását, hogy lehet odajutni.
                                                Szerintem írdd be hogy Poroszló és onnan már megtalálod neptun írása szerint:

„Poroszlóra érve egy nagy bal kanyar után jobbra kell fordulni a Nyárfa kemping felé(ami nem a mienk) ez az út kivezet a gátra, ott jobbra a gátkoronán 4 km-t kell autózni Újlőrincfalva-Magyaradi hajó- és csónakkikötőig”

erno
                                                Felhasználó

Nekem ha Valaki beirna egy postai cimet,mert a GPS-em nem navigal csak cim szerint köszi.

repi
                                                  Adminisztrátor

[quote=”Jamesz”:7j9nk45t]repro

Ha jó idő van szekerezünk stb. ha nincs dumálgatunk.!!!
                                                    ………………………………..

Józsikám …..ezt az öreg szememmel ” szeretkezünknek ” olvastam és azonnal lemondtam a túrát !! 😀

Most hogy magyarázzam meg a Gabinak , hogy talán mégis megyünk ??[/quote]

😆 na azzé!

repi
                                                    Adminisztrátor

[quote=”MaNa”:1zs9fiwd]Tarts ki Repro, ne add fel, még bármi lehet… ha más nem…hát átugrunk hozzád ide a szomszédba, és veszünk sárga dzsekit.
                                                      Józsefék hordták tavaly Angliában, egész csinosak voltak benne.

Hali MaNa[/quote]

…bizniszbaby butikja csak a találkozókon van nyitva..máshol feláras 😆 (csak vicc volt)

gabik
                                                      Felhasználó

Sajna csak 1 napot tudunk ott tölteni,reméljük szombat d.e. beférünk a csónakázásba,a csirke-pöri után startolnunk kell haza.Ha lesz koboly a Lukoiltol,akkor csatlakoznánk,1/2 12-bármikor.Koboly nélkül rizikos az út a töltés miatt,de „sok kérdést már megoldottunk”,szóval ott leszünk. 🙄

25 hozzászólás megtekintése - 101-125 / 240

You must be logged in to reply to this topic.