Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Sándor, József, Gábor. Villányi disznólkodás 2011.03.25-27.

Legutóbb frissítette Névtelen 14 years, 2 months telt el
25angok
239 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Bár még távoli az időpont, de mivel már megnéztem a helyszínt, és egyeztettem pár dolgot, ezért megnyitom a topikját is, nehogy valaki lemaradjon 😉

Sándor, József, Gábor
      zsákban hozzák a meleget

(Benedek klubtag nincs, de annál több a Gábor 😳 )

Ebből az alkalomból a Villányi borvidéken Riczu Tamás borász lát minket vendégül egy mangalica disznótorra.
      A Helyszín Siklóson a Tenkes lovastanya
      Itt korlátlan mennyiségű lakóautó elférhet, a megközelítése széles sima úton lehetséges.
      Péntek este érkezhet a társaság.
      Áram és WC biztosítva lesz.

Aki már ismeri, az tudja, hogy a házigazda remek vendéglátó.
      Az Ő vezetésével szombat reggel egy mangalica eltávozik közülünk,….aztán a kemencébe, majd belénk.
      A szombati program gyakorlatilag az evés ivás.

A helyszínről pár képet feltettem az albumomba

További részletek később. 😉

————————————————————-

Parkolás lehet füvön, vagy kavicsos részen is. Úgy állhatunk mint egy kempingben. Aki árammal fűteni szeretne, az külön jelezze. A villanyszámla kb. 2500 Ft/nap (Ez egy 2kW-os hősugárzó napi fogyasztása.)
      A tanya nem egy egyszerű lovas tanya. Sokfajta magyar őshonos állatot tartanak: szürke marha, racka juhok, Nóniusz lovak, nyulak, baromfi meg ilyenek. Lehet simogatni őket.
      A gyerekeknek építettek mindenféle hintákat, játékokat, bunkereket. Nem fognak unatkozni.
      Van egy fűtött helység is (ez ha kell a gyerekeknek jó játszóház lehet), de a felnőttek fő tartózkodási helye a kemencék melletti három oldalról zárt, fedett részen lesz. Ehhez állítják hozzá a sátrat, ahol a böllér dolgozik. Így tulajdonképpen négy oldalról zárt, fedett helyet kapunk, ahol „dolgoznak a kemencék, és ha esetleg kell, akkor gázhősugárzók is.

És akkor lássuk a menüt, amin az igények alapján még menet közben is lehet változtatni.

Reggeli:
      – pálinka, forralt bor, meleg tea
      – házi pogácsa,
      – saját készítésű füstölt vastag szalámi,
      – füstölt mangalica szalonna
      – disznósajt,
      – füstölt májas hurka
      Hozzá: a kemencében, helyben, frissen kisütött kukoricáskenyér.
      Házi savanyú (házigazda mamája által) uborka, almapaprika káposztával, hegyes erős paprika
      Közben már szól az élő zene.
      Fél nyolckor a disznóvágás megkezdése, a böllér irányításával. Személyzet lesz a teljes feldolgozásra, de akinek kedve szottyanna, lehet segíteni: fogni, vágni, darálni, gyúrni, tölteni, kóstolgatni!
      11 órától folyamatosan kerül terítékre a mangalica:

Korai ebéd:
      – csikótűzhelyen sült hagymás vér
      – kemencében sült friss húsdarabok, és fokhagymás máj, savanyúsággal.
      – pájsli (szalontüdő, savanyú tüdő) zsemlegombóccal: (szív, tüdő, máj, babéros mustáros, tejfölös, vadasszerű szószban)

Vacsoratájban:
      – orja leves, házi cérnametélttel, zöldségtállal
      – főtt hús, meleg paradicsommártással és hideg tormamártással,
      – kemencés töltött káposzta, kolbászhúsból, abalével
      – frissen sütött véres hurka, pirított zsemlekockával, borsos szatorjával (borsikafű), és májas hurka, sültkolbász, hozzá tormamártás és kemencében sütött hagymás tört burgonya.
      – rántott karaj (a gyerekeknek és a gyenge gyomrúaknak)

Fojtásnak pedig:
      – hájas tésztás kifli, diós vagy házi csipkebogyó lekváros töltelékkel, a kemencéből tálalva.

Másnapra útravaló:
      A többi töltelékáru, töpörtyű, zsír, sütnivaló kolbász, véres és májas hurka, tokaszalonna, levescsont, kocsonyahús mind szétosztásra kerül.

Egész nap korlátlan italfogyasztás: bor (Riczu Tamás féle, villányi, védett eredetű palackozott fehér, vörös, rosé borok), saját házi pálinka, üdítő, kávé.
      Vacsora után a főszerepben a zene (élő) és a táncbulivigadalom, amíg bírjuk.

A kétfős zenekar egész nap „nyomja” a disznóvágás aláfestő zenéket. Jól ismerik a mulatós zenéket és a slágerszámokat is, így estére kialakul egy nagy örömünnep szegény mangalica emlékére.

Az egész programra, korlátlan étellel, itallal, a kempingezéssel, árammal, zenekarral, böllérrel, Gasztro hölgyekkel, személyzettel együtt összesen 11000 Ft/fő, gyerekeknek pedig 2.000 Ft, de csak ha nem isznak bort és pálinkát.

A tanyán helyben lehet lovagolni felnőttnek is gyereknek is.

Ha a társaság úgy dönt, a Siklósi Hagyományörző Egyesület lovasbemutatót is tart nekünk. A lovas program, karusszel, trükk lovaglás, ostorbemutató.
      A lovasbemutató megtartása a jelentkezési lap alapján lesz eldöntve, családonként kb. 1000 Ft-ra jön majd ki.
      Igény esetén lehet még kérni lovas sétakocsikázást, városnézést egyénileg.

————————————————————-

Megközelítés:
      A tanya bevezető útjának pontos koordinátája:
      45.851800° , 18.314707°

7800 Siklós, Széchenyi u. 72., a Riczu Tüzép mellett.

A műholdképen pedig nagyjából látható, hogy hogyan is néz ki a terület.

[url=http://www.lakoautoklub.hu/modules.php?name=coppermine&file=displayimagepopup&pid=22108&fullsize=1:1yi78or1]

(kattints a képre)

A fehér hasábok a lakóautókat jelzik, a stellplacc ikon pedig a parkoló bejáratát. Ezt kérjük végig szabadon hagyni.
      Az „áldozatból” mutató piros nyíl pedig a fedett körbezárt kemencés épület.
      Ilyen parkolási elrendezéssel mindenki kap áramot és bárki bármikor el tud indulni. Az éjszakába nyúló mulatozás nem zavarja a koránfekvőket, mégis mindenki viszonylag közel áll a közösségi épülethez nem kell sokat gyalogolni a lakóhoz.
      A jobb oldali területet meghagyjuk a gyerekeknek, úgyis ott van a körhinta is, így rájuk látunk miközben a frissensült kenyér belével törölgetjük a szánk széléről a hurkazsírt.

————————————————————
      Név kitűző:

Mivel várhatóan sokan leszünk és sok új klubtag is jön, ezért Kata most is készít felhasználói névvel ellátott kitűzőket.
      A felhasználói név alatt hagyunk helyet, hogy oda lehessen írni, ha valaki azt szeretné, ha máshogy szólítanák, mint a regisztrációs neve. …
      … vagy az is lehet, hogy valaki családtagja a klubtagnak. …

Így mindenkiről tudhatjuk, hogy a fórumon milyen nevet használ, de azt is hogy hogyan szólítsuk, vagy hogy kihez tartozik. …

Ha kérsz kitűzőt küldj egy privát üzenetet GáborApának, vagy csak írd meg itt a fórumon.
      Az eddig igényelt kártyák:
      Utazócica 2db.

• Szerző
      Válasz
      repi
      Adminisztrátor

[quote=”EdGaR”:2jqts1i3]Én szívesen vállalom a malacok túlvilágra való lelki felkészítését. ::bolond Természetesen a jelentkezők számától függően csoport terápiát is vállalok. :2010_rohog.gif [/quote][b]

Ebből nem tudsz jól kijönni…szerinted hány malac jelentkezik önként?? 😳 😆 [/b]

Soma
        Felhasználó

[quote=”EdGaR”:27uahjox]Nem fogyasztókat mondtam… viszont, hogy ne legyen keveredés rajtam lesz sapka 😀 [/quote]

De a cigit se felesd el 😯 füst szűrős,vagy füst szűrő nélküli 🙄
          De úgy is elverünk mert sapka lesz rajtad. 😆 :2010_igen_jeee.gif

EdGaR
          Felhasználó

[quote=”repro”:1dry6jem]:oops: akkor most burkoltam lemalacoztál minket?? 😆 [/quote]
            Nem fogyasztókat mondtam… viszont, hogy ne legyen keveredés rajtam lesz sapka 😀

GaborApa
            Felhasználó

[quote=”DEP76″:22idkkdv]A vadászmezőkön miért jó a malacnak… [/quote]
              Az adrenalin nagy úr. 😛
              Vannak emberek akik jól működő repülőgépből kiugrálnak.

repi
              Adminisztrátor

[quote=”EdGaR”:2snd17ba]Természetesen a jelentkezők számától függően csoport terápiát is vállalok. :2010_rohog.gif [/quote]

😳 akkor most burkoltam lemalacoztál minket?? 😆

Névtelen

Ja, és azt nem mondtam, hogy olyan vágás, hogy bárki beszállhat, vagdalni, gyúrni, tölteni, stb

Oké …én vagdalom , nyúzom , töltöm ….de ragaszkodom hozzá , hogy előtte valaki szúrja le !!!!
                  #-o
                  Mert amúgy…enélkül…ez nagyon hercehurcás dolog ….
                  😀

Bár ha elmesélem neki az utolsó APEH vizsgálatom eredményét …lehet , hogy bánatába belehal …. [-o<

DEP76
                  Felhasználó

[quote=”EdGaR”:1x79luis]Bocs ebbe nem gondoltam bele… én panelban lakom 😳 😀 [/quote]
                    Csak ha már lélekbúvárkodsz, gondoltam szólok nehogy stresszes legyen a husi. 😛
                    Ja …és falun lakom 😉

EdGaR
                    Felhasználó

[quote=”DEP76″:2ubcpa5v]A vadászmezőkön miért jó a malacnak, neki az talán inkább a pokol, tekintve hogy zsákmányállat. 😆 [/quote]
                      Bocs ebbe nem gondoltam bele… én panelban lakom 😳 😀

DEP76
                      Felhasználó

[quote=”EdGaR”:pnx9vdcj]Én szívesen vállalom a malacok túlvilágra való lelki felkészítését. ::bolond Higgyetek nekem más a husi íze, ha a malacka kiegyensúlyozottan megy a vadászmezőkre. Természetesen a jelentkezők számától függően csoport terápiát is vállalok. :2010_rohog.gif [/quote]
                        A vadászmezőkön miért jó a malacnak, neki az talán inkább a pokol, tekintve hogy zsákmányállat. 😆

EdGaR
                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:fr88izur]
                          Ja, és azt nem mondtam, hogy olyan vágás, hogy bárki beszállhat, vagdalni, gyúrni, tölteni, stb.
                          Tehát aki talál füstöt az füstölhet is.[/quote]

Én szívesen vállalom a malacok túlvilágra való lelki felkészítését. ::bolond Higgyetek nekem más a husi íze, ha a malacka kiegyensúlyozottan megy a vadászmezőkre. Természetesen a jelentkezők számától függően csoport terápiát is vállalok. :2010_rohog.gif

gabik
                          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:heg87xjd]
                            Tehát aki talál füstöt az füstölhet is.[/quote]
                            Stipi-stopi,enyém a Kata füstje.Ha megengedi.Enyém lesz a legillatosabb disznósajt =D>

GaborApa
                            Felhasználó

Úgy beszéltem meg, hogy a mangalica úgy legyen feldolgozva, hogy ott helyben elfogyasszuk.
                              Ami marad az meg uticsomagokba kerül.
                              A füstölés az több napos játék, és akkor a füstölt husikat még el kéne logisztikázni a résztvevőkhöz, viszonylag gyorsan. A disznósajt egy-két hét alatt megromlana.

Ami a tokaszalonnát illeti:
                              Szerintem a tokaszalonna akkor jó, ha már átjárta a fokhagyma, de ez biztos csak az én véleményem. Bélszínt is lehet gyorspáccal készíteni, de kár érte.
                              Írtam, hogy az uticsomagba bekerülhet. Ti meg majd nem hazaviszitek, hanem megeszitek ott helyben.
                              A konkrétan 2 órányi fagyasztás után még pont olyan mint a gyorspácolt húsok.

Ja, és azt nem mondtam, hogy olyan vágás, hogy bárki beszállhat, vagdalni, gyúrni, tölteni, stb.
                              Tehát aki talál füstöt az füstölhet is.

MaNa
                              Felhasználó

[quote=”gabik”:g7f9zt0j]És a kamrában?:) Talán érdemes volna majd megkérdezni,hogy valamelyik előző mangalica halálesetből maradt-e egy kevés disznósajt,vgy tokaszalonna?Legalább az ünnepelteknek(+MaNa) 🙄 [/quote]

Gabik kedves vagy. Szerintem ne hagyjuk magunkat! Nem létezik, hogy ne lehessen találni kis füstöt és ne tudjunk annyi ideig ott lenni, hogy megérjen a tokaszalonna…..
                                😆 A tokaszalonna érlelése konkrétan 3 órába kerül, ebből 1 az abálás, 2 a fagyasztás, ezt mán csak kibírjuk!…. 8)

Szia MaNa

gabik
                                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:33u6c2zh]Nyilván egyik sem lesz.
                                  Ha több ezer böllért próbáltál már, akkor tudod, hogy a tokaszalonnának hűlni és érlelődni kell ( esetleg 30 felé osztva az uticsomagba bekerülhet), de a disznósajnak kellene némi füst is.
                                  Legalábbis Magyarosan.[/quote]

És a kamrában?:) Talán érdemes volna majd megkérdezni,hogy valamelyik előző mangalica halálesetből maradt-e egy kevés disznósajt,vgy tokaszalonna?Legalább az ünnepelteknek(+MaNa) 🙄

GaborApa
                                  Felhasználó

[quote=”MaNa”:20yj887a]Ne tereljük el a figyelmet a cicamicás Uwe felé, ha kérhetnénk…
                                    Próbáljunk meg a lényegre szorítkozni…

Tokaszalonna lesz? És disznósajt?

Hali MaNa[/quote]
                                    Nyilván egyik sem lesz.
                                    Ha több ezer böllért próbáltál már, akkor tudod, hogy a tokaszalonnának hűlni és érlelődni kell ( esetleg 30 felé osztva az uticsomagba bekerülhet), de a disznósajnak kellene némi füst is.
                                    Legalábbis Magyarosan.

Utazocica
                                    Felhasználó

[quote=”MaNa”:37ej3507]Ne tereljük el a figyelmet a cicamicás Uwe felé, ha kérhetnénk…

Tokaszalonna lesz? És disznósajt?[/quote]

Ha ezelött 30 ével láttad volna a cicamicás Uwet, Jamesznek direkt megköszönted volna a figyelemelterelést, és nem ilyen prózai dolgokrol mint tokaszalona meg disznósajt csevegtél volna … 😆 😆

MaNa
                                      Felhasználó

Ne tereljük el a figyelmet a cicamicás Uwe felé, ha kérhetnénk…

Tokaszalonna lesz? És disznósajt?

Hali MaNa

Névtelen

[quote=”GaborApa”:3u7sfzjr]Persze azért lehet jönni német nyelvterületről, főleg ha a keresztnév Uwe.
                                          😆 [/quote]

Hát persze …ha van neki cicamicája !
                                          😀

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”Jamesz”:2wbkmgyc]Ja …majd mindenkit igazoltatunk , aztán ha valaki Bruckenbacker ….az mehet haza !
                                            :smt021 😀 [/quote]
                                            csak, ha Alfonz
                                            és Ebersteinek sem jöhetnek, ha ezredesek.

Persze azért lehet jönni német nyelvterületről, főleg ha a keresztnév Uwe.
                                            😆

Névtelen

[quote=”GaborApa”:y024v8jx]A Tenkes tanyán labancos disznóvágás?
                                              😕
                                              Ez aztán a kegyeletsértés.
                                              #-o [/quote]

Ja …majd mindenkit igazoltatunk , aztán ha valaki Bruckenbacker ….az mehet haza !
                                              :smt021 😀

GaborApa
                                              Felhasználó

A Tenkes tanyán labancos disznóvágás?
                                                😕
                                                Ez aztán a kegyeletsértés.
                                                #-o

Soma
                                                Felhasználó

[quote=”Jamesz”:27nwloct]

Még az sem derült ki, hogy svábos típusú vagy magyaros lesz, …

Mana kedves .
                                                  Mindketten tudván tudjuk a mangalica mint olyan …egy Magyarországon őshonos, törvényileg védett világhírű sertésfajta.
                                                  :-k
                                                  Ezek után hogyan lehet kérdés , hogy magyaros legyen e vagy svábos ????
                                                  🙄
                                                  Nem beszélva arról , hogy mindez természetesen ….véresen és zsemlekockásan……..
                                                  😀 [/quote]

Névtelen

Még az sem derült ki, hogy svábos típusú vagy magyaros lesz, …

Mana kedves .
                                                    Mindketten tudván tudjuk a mangalica mint olyan …egy Magyarországon őshonos, törvényileg védett világhírű sertésfajta.
                                                    :-k
                                                    Ezek után hogyan lehet kérdés , hogy magyaros legyen e vagy svábos ????
                                                    🙄
                                                    Nem beszélva arról , hogy mindez természetesen ….véresen és zsemlekockásan……..
                                                    😀

MaNa
                                                    Felhasználó

Jamesz te nem voltál ott, ahol a kötél felhasználásra került.
                                                      De most már nem is fogod megtudni, hogy hol voltál igazolatlanul távol…vagy kimenőn….

Nem a böllérnek kell. Illetve nem tudjuk még.

Mi is kipróbáltunk már pár ezer böllér termékét, és ebből három volt jó.
                                                      De még mindig nyitottak vagyunk…..

Még az sem derült ki, hogy svábos típusú vagy magyaros lesz, a hurka zsemlekockával vagy rizzsel, lesz véres vagy nem, sötöbö…
                                                      Pedig ezek mind életbevágó kérdések.

Tehát reménykedjünk, és a végén lesz a csattanó… 8)

Hali MaNa

Névtelen

[quote=”repro”:1px24y87]Mindenesetre kötelet viszek. 😆 [/quote]

A böllérnek ??? Gondolod ..olyan szar lesz a hurka ????
                                                        :smt217
                                                        Akkor én viszem a pisztolyom……hurkában nem ismerek könyörületet !! :smt071

25 hozzászólás megtekintése - 201-225 / 239

You must be logged in to reply to this topic.