Főoldal › Fórumok › Lakóautózás › Női vonalak
-
IndítottaTémakör
-
2010.10.07.-00:48 #25992
Lehet, hogy nem kellett volna bíztassatok, majd kiderül. De így most megnyitottam.
A neve azért lett női vonalak, mert így hátha a fíúk érdeklődősét is felkelti néha. -
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2011.02.25.-19:01 #28858
[quote=”Utazocica”:3cjwm5wh]Francia => Créme fraîche
Olasz => Panna acida
Német => saure Sahne, SauerrahmMind csak emlékeztett a magyar tejfölre. A francia felell meg a tejfölnek a legjobban, tudomásom szerint, európaszerte a „Créme fraîche” néven kapható. 🙂
Oriási zsirtartalma van, 30%-nál kezdödik! 🙁 😆[-X Úgy a németet mint az olaszt, az ételhez adás elött, egy nagyon pici lisztel el kell keverni, mert máskülönben megturósodik.
👿 PS: Az „accent grave”-ot a fórum szoftver már megint nem szereti, szóval a „Créme” feletti vesszö korrektül forditva lenne.[/quote]
Nagyon szépen köszönöm, és használni fogom! 😆 :smt061 .2011.02.25.-18:46 #28853Írok néhány, általunk kipróbált, „gáz-spórolós”, számunkra viszonylag ehető 😳 😉 , (nem túl „méregsós” ízűnek bizonyult) 🙄 , szerintem 😉 , „vésztartaléknak” elvihetőt:
(mivel nincsenek itt „fönt” kéznél: nem pontos leírással 😳 )
-„magyar Aldi”: -lencse-, és zöldbab-eintopf (egytálétel), -német Aldiban: tyúkhúsleves is van!, az is jó-, –többféle van, itt is-ott is–, de mi ezeket kedveljük 😳 . -ezeket csak melegíteni kell, (bár én teszek bele egy kis Piros Aranyat, a színe miatt 😳 )
-„magyar Aldi”: „LEGUSTO” márkájú, 3 személyes, zacskós leves: daragaluskás, és tésztás: „Grießnockerl és Nudel-Suppe”: tényleg csak 3 percig kell főzni! és 10 perc állás után ehető. :smt061 .—(Ha kérhetném, ne kezdjünk el vitát, kioktatást, stb-t, a konzerv, zacskós, stb. ügyekben sem!!!! [-X 😆 :smt061 , -szerintem aki akarja használja, aki nem az nem), én, részemről, köszönettel várom a hasonló ötletek, is! 😉 .
-Pl.: francia boltok: „pomme terre”, konzervdobozban: tisztított, előfőzött „újkrumplik egyben”: -alaposan megmosom, szeletelem: salátákban keverem, vagy, „-ottani, kacsa- libazsírban-„, percek alatt, gyönyörűen megpirítom köretnek, de tettem már kelkáposzta főzelékbe is 😉 😳 :smt061 .
-szintén francia boltok: hűtőpultban: -„friss, nyers”, vagyis, nem szárított, „olaszos” tésztafélék (gyorsan megfő!!!, és nagyon finom ízű).
-saját, (olaszos tészta+szósz) trükkök 😉 😳 :smt061 :
(TEFAL fazék 😉 😳 : tészta kifőz, (mielőtt leszűr, egy kis tésztafőző levet, (mennyiségtől függően!, fél-, egy decit) kivesz bögrébe), tésztát leszűr, a fazékba beleönti az „ügyeletes” szószt 😉 , ehhez hozzáönti a „tésztalét!”, (+néha: pici cukrot, tejszínt stb.) ízlés szerint. Kicsit rotyog, vissza bele a szűrőből, a (nem [-X leöblített!!!) tésztát, -összekever, ha kell tányérokban megszór reszelt (parmezán 😉 ) sajttal.
(A „Tefal” fazék, -saját tapasztalat: -pl.: -a „maszatos tészta” után is, könnyen elmosható :smt061 😆 😉 .
– ha már „olasz tészták”, ne felejtkezzek meg a „gnocchi”-ról se, (főtt krumplival készített tésztából, ovális alakú, kicsi, lapított, néha mintás, félgombóckák 😳 ) aki tudja, írja le jobban 😳 ), szintén hűtőpultokban, nálunk is pl.(LIDL) kapható.
Szintén gyorsan megfő, („feljön”, +l-2 perc és kész), -szintén mindenféle „maszatokba forgatva,+ reszelt sajt).
-Tésztaszósz, -„maszat 😳 ügyben „, szerintem érdemes kipróbálni a „pesto”-kat is, (boltihoz kis tejszínt, stb-t adva).-Olasz piac élmények pl.: életemben, először, egy toszkánai piacon (Montepulciano): ettünk, isteni finom mozzarellát (nem a bolti gumit), hanem „jénai tálban úszkáló” , -bár viszonylag igen drága-, ámde fenségeset. Ugyanott „porcellino”, -kizsigerelt, kicsontozott, „fűszerekkel összetekert”, sült-malac-szeleteket.
2011.02.25.-17:36 #28846[quote=”zsuzsa”:3w491t2z] —1.: Utazócica: kérlek, légy szíves írd meg, ha tudod, hogy a francia és olasz boltokban „hogy hívják? 😳 ” a tejfölt?
Vagyis, a „magyar tejfölnek”, kb. megfelelőt?[/quote]Francia => Créme fraîche
Olasz => Panna acida
Német => saure Sahne, SauerrahmMind csak emlékeztett a magyar tejfölre. A francia felell meg a tejfölnek a legjobban, tudomásom szerint, európaszerte a „Créme fraîche” néven kapható. 🙂
Oriási zsirtartalma van, 30%-nál kezdödik! 🙁 😆[-X Úgy a németet mint az olaszt, az ételhez adás elött, egy nagyon pici lisztel el kell keverni, mert máskülönben megturósodik.
👿 PS: Az „accent grave”-ot a fórum szoftver már megint nem szereti, szóval a „Créme” feletti vesszö korrektül forditva lenne.
2011.02.25.-17:05 #28841[quote=”zsuzsa
—lehetőleg, ne hagyd, hogy,- „utolsó percben tankoljatok”- :smt061 😉 …(-néhány országban, jóval olcsóbb a „szupermarketes” kút pl. 😉 😯 )-….
quote]Olaszországban nem az autópálya mellett található benzinkutaknál, este miután már nincs nyitva a benzinkút, 5-10% olcsóbban lehet tankolni. Nálunk a 100 literes tanknál ez elég sokat jelent. De ehhez kell tartalékolni kisebb címletű papírpénzt, mert bankkártyával csak kevés helyen lehet ilyenkor fizetni.
2011.02.25.-16:27 #28839„Most néhány, „vegyes izé” bocs. 😳 🙄 😆 :
—1.: Utazócica: kérlek, légy szíves írd meg, ha tudod, hogy a francia és olasz boltokban „hogy hívják? 😳 ” a tejfölt?
Vagyis, a „magyar tejfölnek”, kb. megfelelőt?
(a franciáknál, -úgy tudom van ilyen-, de mi még nem találtuk meg, igaz az ottani: „tejszín-joghurt” variálásával, elég jól helyettesítettük 😳 …—Néhány „ötlet”, bocs. 😳 🙄 😉 , amit (már szerintem itt-ott írtam, de 😳 )…
—szerintem: -ha látsz, kéznél levő, „lakós szervízt”, ilyesmit, -lehetőleg, „töltekezz fel és üritkezz”!, (ha nem „muszáj”, de van időtök, ragaszkodj hozzá! :smt061 :smt061 😆 )…
—lehetőleg, ne hagyd, hogy,- „utolsó percben tankoljatok”- :smt061 😉 …(-néhány országban, jóval olcsóbb a „szupermarketes” kút pl. 😉 😯 )-….
—ha „kalandvágyó”? vagy 😉 😳 , vagyis pl.:- mi, akik, szívesen használják fel arra is a „lakót”, hogy: -ez itt gyönyörű és maradunk! 😉 😆 (-bárhol, -bármikor, a „világvégén is”:wink: 😆 😉 , akkor a fentiek IS, fontos dolgok, szerintem.
-+ ehhez, -kell!!!, hogy mindig legyen: elég „kenyérféléd, főzhetőd, és, vagy, konzerved” is, stb. 😆 😉 :smt061 ,na , ezek is, csak a SAJÁT TAPASZTALATAIM…BOCS.: 😳 :smt061 .2011.02.25.-15:46 #28835Most visszamennék, a -„fősodorba”-, bocs. 😳 😉 😆 ….
—Drága Jamesz! -Sokan tudjuk, hogy ti már, sokszor, bejártátok, és élveztétek, földünk legszebb látnivalóit: „földön, vízen, levegőn át”, stb-stb…, irigylünk is érte -(én tuti: 🙄 😳 😆 8) )-…, de vagyunk néhányan, akiknek ez sohasem adatik meg.
—MINDENKINEK: -Amiket én itten írdogálok, az azoknak szól, akik, „ilyen-olyan „LAKÓAUTÓVAL”?, próbálnak csavarogni, rövidebben-hosszabban, -(anyagi, és egyéb, lehetőségeik szerint)-, de lehetőleg, -sok szépet megnézve, -a „lakós lét”, és egyéb élvezeteket kihasználva.
—Ami, természetesen sokféle: -a fentebb említett: (idő, pénz, lakóminőség, család nagysága, összetétele), -ezekből is-, adódó különbözőség.
—Azért, én, bízom benne, hogy, EGYÜTT!!! [-o< :lol: , írunk, jó néhány, többek számára is használható (közben persze, okvetlenül humoros :wink: :lol: ), ötletet, tapasztalatot, stb-t is! [-o< =D> 😆 .2011.02.25.-15:08 #28834[quote=”pocokberci”:1apxu0om]– sajnos a válasz gombra hiába kattintottam, server error volt. Csak nem letiltottatok egynapi hozzászólás után? 😉
[/quote]
Biztos, hogy NEM!, —nekem is volt, ugyanitt, ugyan ez a kiírás, mostanában, -(pl. challenger-nek nem tudtam -„rendesen válaszolni”-), -de másoknak igen, #-o … 🙄 —így ugyanúgy tettem én is, ahogy te, 😉 😆 …2011.02.25.-14:53 #28832[quote=”riviera”:1dgjw8q6]Pocokberci üdvözlünk a klubban.
Teljes mértékig megértelek,mert eszembe jutott,mikor első alkalommal 2007-ben voltunk a Martfüi találkozón és nem tudtuk és nem ismertük a szokásokat,nem ismertünk senkit ,bizony elég kellemetlen volt. 😉
Ebből kiindulva azóta bármelyik találkozón ha látom,hogy uj klubtag érkezik mindig odamentem hozzá és segitettem az ismerkedésben,beilleszkedésben.
Nagyon jó ötlete volt a GáborApának a kitüző,igy könnyebb a beazonositás is. =D>
Szerintem is jöjjetek a mostani kiállitásra is és meglátod ez egy nagyon jó társaság. =D>Editke[/quote]
A Találkozókon, és is, mindig igyekszem, a (nekem!?) „újnak látszó” 🙄 , megjelenteket, üdvözölni és, -(ha ők is akarják?)-, „bevonni” 😉 a bandába… 😆 .
Viszont, —mivel, (szerencsénkre, [-o< =D> 😆 ), régóta járunk, előfordult, és valószínűleg, a jövőben is, többször megesik VELEM, hogy olyanokat is „zaklatok”, akikkel már találkoztunk 😳 :smt061 …., -ezért utólag, és ELŐRE is elnézést kérek 😳 😆 -, de hál’ istennek, az utóbbi években, sokszor, „tömegével vagyunk”, a Találkozókon [-o< =D> =D> 😆 …2011.02.25.-12:54 #28830[quote=”DEP76″:24jzai1x] Ez falu és megmondják neked a gyerekeim nevét és a gyatyaméretemet is,
[-o< [/quote] Üdv DEP 76 :2010_igen2.gif EdGár írta, hogy ez egy magas labda! Bocsika gáz akkkor van ha más méreteidet is tudják! :2010_rohog.gif :2010_rohog.gif Remélem nincs sértődés? Tudod én egy öreg, 4 XL-re megnőtt, de vidám fickó vagyok 😳 😳 Ja, és szeretem a finom rosé borokat. A környék egyébként csodálatos, sokat sátoroztunk, kajakoztunk arra, Cikola-szigeten, Doborgáz-szigeten, így kezdtük anno.. Apropó! Még nem is jelentkeztél Pápára! [-X Pedig lenne mit beszélnünk arról a környékről! NagyPapa2011.02.25.-03:27 #28829[quote=”DEP76″:2e0mbvvr]… Mivel erdő mellett lakunk így madárcsicsergés is lehet reggelre.Jó időben a békáktól lehet nem tudtok aludni de nem baj majd dumálunk reggelig. 😆
Csak legközelebb gyertek be! [-o< [/quote] #-o A multkor a szunyogok miatt nem láttuk, de még csak nem is hallottuk a békákat! :lol: =D> De a halászlé és a harcsapörkölt fenségesek!2011.02.25.-01:33 #28825[quote=”EdGaR”:3nlcbh2g]Ez egy annyira könnyű feldobott labda hogy örülök, hogy én vagyok itt elsőként, hogy lecsapjam :2010_rohog.gif
Bocsi 😳
Pápáról hazafelé mehet a buli? 😉 [/quote]Jöhetünk kóbolyban haza. 🙂 Hajrá! 40 méterre aki elfér és a házelőtt vagy 8 lakó, ha betelik akkor beszélünk a szomszédokkal mind jó gyerek és buliznak velünk. 😆
2011.02.25.-01:17 #28823[quote=”DEP76″:1vuvaw2r]… Ez falu és megmondják neked a gyerekeim nevét és a gyatyaméretemet is, vagy hogy az asszonykám mit vett reggel a boltban. 🙂 … [-o< [/quote] Ez egy annyira könnyű feldobott labda hogy örülök, hogy én vagyok itt elsőként, hogy lecsapjam :2010_rohog.gif Bocsi 😳 Pápáról hazafelé mehet a buli? 😉
2011.02.25.-01:12 #28822[quote=”Jamesz”:11vtvv2x]Mindenesetre …csak hogy tud , én két hete lementem (sic) odamentem megnézni mi van arrafele .
#-o
Nem találtalak , igy elmentünk Hédervárra ahol valami Fekete Madonna könyékén vagy miatt nagyon berúgtunk …erre aztán továbbkódórogtunk Mosomagyaróvárra….a fürdőbe…
[-o< Látod ...én mindent megteszek érted ....csak hogy ne legyél egyedüli MLK tag a környéken . 😀 [/quote] Pedig minket könnyű megtalálni, csak ne úgy keress hogy DEP-ék. Keresd az asztalos Zolit ,vagy a körzeti nővérkét, mindenki tudja hol vagyunk. Ez falu és megmondják neked a gyerekeim nevét és a gyatyaméretemet is, vagy hogy az asszonykám mit vett reggel a boltban. 🙂 Külömben ha erre jártok szívesen látok mindenkit , és ne keressetek éjszakázó helyet , van itt hely elég sok lakónak. 40 méter a kocsibejáró a garázsig ott elfér néhány lakó, a műhely pedig megbír egy lakóbetápot gondolom gond nélkül. Mivel erdő mellett lakunk így madárcsicsergés is lehet reggelre.Jó időben a békáktól lehet nem tudtok aludni de nem baj majd dumálunk reggelig. 😆 Csak legközelebb gyertek be! [-o<2011.02.25.-00:44 #28820[quote=”Jamesz”:3p68o3nf]Nemo ….csak segíteni akartam , hogy ne emészd magad !!
😀 😀 [/quote]
Ez nagyon rendes tőled! Így javult a helyzet a javamra. Köszi!!!! 😀[quote=”Utazocica”:3p68o3nf]
Örvendek, hogy nem vetted rossz néven a kijavitást =D> [/quote]Azt mondják, hogy a hibáink beismerése erősíti a jellemet. Ezek szerint megint fejlődtem, hála neked! ::csapol
2011.02.24.-20:42 #28807[quote=”nemo25″:5bkj99jk]NA ezt jól elírtam!!! #-o 😳 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Köszi a kijavítást. Ha ezt meglátná az Stefano haverom, biztos jót röhögne rajtam. 😆 :2010_rohog.gif [/quote]😆 Föleg, mert az „andante”, nem zenei kapcsolataban, rossz minöségre, hiányos árúra szokott vonatkozni!
Stefano tényleg nagyott nézett volna! 😯Örvendek, hogy nem vetted rossz néven a kijavitást =D>
2011.02.24.-20:28 #28805[quote=”pocokberci”:27jzlr19]Köszönöm :2010_igen_kezfogas.gif
Tulajdonképpen nem is tudom, hogy miért is nem regisztráltam korábban…[/quote]Pocokberci üdvözlünk a klubban.
Teljes mértékig megértelek,mert eszembe jutott,mikor első alkalommal 2007-ben voltunk a Martfüi találkozón és nem tudtuk és nem ismertük a szokásokat,nem ismertünk senkit ,bizony elég kellemetlen volt. 😉
Ebből kiindulva azóta bármelyik találkozón ha látom,hogy uj klubtag érkezik mindig odamentem hozzá és segitettem az ismerkedésben,beilleszkedésben.
Nagyon jó ötlete volt a GáborApának a kitüző,igy könnyebb a beazonositás is. =D>
Szerintem is jöjjetek a mostani kiállitásra is és meglátod ez egy nagyon jó társaság. =D>Editke
2011.02.24.-13:39 #28801Névtelen
[quote=”nemo25″:35uv6qyk]NA ezt jól elírtam!!! #-o 😳 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Köszi a kijavítást. Ha ezt meglátná az Stefano haverom, biztos jót röhögne rajtam. 😆 :2010_rohog.gif [/quote]Pedig még akár jó is lehetne , hisz az olaszok éjjel nappal azaz folyamatosan pastát főznek !!!
#-o
Márpedig a …folyamatosan…..olaszul …andante !!!
=D>
Nemo ….csak segíteni akartam , hogy ne emészd magad !!
😀 😀2011.02.24.-07:23 #28799[quote=”Utazocica”:3aj7te9u]Mi scusi, é correttamente: „al dente” ! 😳 🙂
Azt jelenti, az étel meg van föve, de nem ragacsos, túl puha vagy szétföt. Tehát még igen harapdálni kell, illetve a fogakra van szükség (dente = fog).
Az olasz konyhában úgy a tésztaféléket mint a rizset, valamint a zöldségeket is igy készitik.
UI: A vesszö az olasz „é” felett forditva hellyes, de a fórumszoftvernek nem tetszik! 🙁 [/quote]
NA ezt jól elírtam!!! #-o 😳 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa!
Köszi a kijavítást. Ha ezt meglátná az Stefano haverom, biztos jót röhögne rajtam. 😆 :2010_rohog.gif2011.02.24.-06:14 #28796[quote=”nemo25″:3g9p87d5] … Ahogy ők mondják, „andante” főzik…[/quote]
Mi scusi, é correttamente: „al dente” ! 😳 🙂
Azt jelenti, az étel meg van föve, de nem ragacsos, túl puha vagy szétföt. Tehát még igen harapdálni kell, illetve a fogakra van szükség (dente = fog).
Az olasz konyhában úgy a tésztaféléket mint a rizset, valamint a zöldségeket is igy készitik.
UI: A vesszö az olasz „é” felett forditva hellyes, de a fórumszoftvernek nem tetszik! 🙁
2011.02.24.-04:48 #28794Drága Zsuzsa! Isten ments politika itt és most. Én a „szemét” jelző alatt azokat az emberi fogyasztásra szánt „termékeket” értettem amik erősen dúsítva vannak az ember számára mérgező vegyszerekkel és műanyagokkal. Ha elmész vásárolni, vigyél egy nagyítót magaddal, és olvasd el az apróbetüs részeket! #-o #-o #-o Akkor megérted, hogy mire értettem. Beszélgethetünk ezekről a dolgokról csak nem itt, talán egy másik topikban, ha a Nagymestereknek nincs ellene kifogása. Azért azt is írtam hogy lehet találni egészséges csemegéket is a szupermarketekben, csak nagyon kell keresni. ::keres
A tályegységekre jellemző ételek és különlegességek megírása remek ötlet!!!!! =D> =D> =D> Héééé! Mindenki! Lehet megírni, hogy mi az ami ízlett! 😆
Kezdem is a sort. Kiskunmajsán a sétáló utcában egy kis fagyizóban saját készítésű főzőtt nyalánkságot lehet kapni. Tudom hizlal, de 40 kilóméter kerekezés után azért belefért egy nagy adag. Na jó, extra nagy adag. 😳
Békés megyében sok helyen lehet kapni a Békési Vastag Kolbászt. Tartósítószermentes, hagyományosan, lassú érleléssel és fafüstön készült, a manna kategóriába tartozó igazi Békésicum.
Na és a görög fenyőméz? (Pine) Kostolta már valaki? És a narancsmézet? Hát ha nem akkor már ezért érdemes az irányt Hellas felé venni. 😉
És csatlakozván az elöttem szólókhoz, valóban az olasz tésztaételekhez a Talján a megfelelőbb paszta. Ahogy ők mondják, „andante” főzik. Nekik a magyar ízlésnek megfelelően főzött tészta, az túl van főzve.De ez így van jól. Hiszen a csusza (harcsapaprikással az igazi egybesütve!!!) egy KICSIT ragadósan az igazi.2011.02.24.-02:03 #28792[quote=”EdGaR”:2e6e6he4]”Egy vérből valók vagyunk” mi sem szoktunk külföldre tartalék muníciót vinni. 😀 Mi az olaszok száraz tésztájából tankoltunk be itthonra. A Gyermelyi védelmében: a hazai is finom, de a digó egy kicsit … izmosabb (?) megfőzve.[/quote]
nem sznobságból, de az olasz tényleg finomabb. Viszont káposztás tésztához, túrós tésztához csak a magyar jó! (Meg a bajai halászléhez)2011.02.24.-02:00 #28791[quote=”eva54″:3j863bbg]Ez így van a tésztára valókkal is. Nagyon sokféle van és nagyon finomak. Hát ilyenekből tevődik össze nálunk is a 2 heti tartalék élelmiszer. Muszály bevásárolni. 😆 [/quote]
igen-igen! sok olasz tészta, sokféle szósz, simán ki lehet vele bírni akár két hétig 😆
esetleg egy kis saláta még hozzá, friss alapanyagokból. És ha nagy mázlink van, akkor még egy üveg Orangina is mellé, bár ezt az utóbbi években már nem nagyon látom az olaszoknál, sajnos.2011.02.24.-01:48 #28790[quote=”EdGaR”:2zm3pn5f]”Egy vérből valók vagyunk” mi sem szoktunk külföldre tartalék muníciót vinni. 😀 Mi az olaszok száraz tésztájából tankoltunk be itthonra. A Gyermelyi védelmében: a hazai is finom, de a digó egy kicsit … izmosabb (?) megfőzve.[/quote]
Ez így van a tésztára valókkal is. Nagyon sokféle van és nagyon finomak. Hát ilyenekből tevődik össze nálunk is a 2 heti tartalék élelmiszer. Muszály bevásárolni. 😆
2011.02.24.-01:20 #28789[quote=”GaborApa”:xrxm9zho]Most képzeld el, hogy idén majd már Te is ott forraltborozgatsz velünk, és akik most itt stopposként olvasgatnak, azok a kiállításon majd messziről szemlélgetik a társaságot. Ők Téged elnézve is azt gondolják, hogy „Ő is ismer mindenkit” (hiszen beszélget). 😆 😆 😆
Oda kell jönni a társasághoz, mert egyébként piszok nehéz ám megismerkedni. :2010_igen_kezfogas.gif
Üdv a klubban!
😉 [/quote]Köszönöm :2010_igen_kezfogas.gif
Tulajdonképpen nem is tudom, hogy miért is nem regisztráltam korábban…2011.02.24.-01:04 #28788[quote=”pocokberci”:12a2t5z5]– sajnos a válasz gombra hiába kattintottam, server error volt. Csak nem letiltottatok egynapi hozzászólás után? 😉
Szóval a témához hozzászólva: mi ha külföldre megyünk, alig várjuk, hogy megkóstolhassuk a helyi specialitásokat, ezért szinte semmi kaját nem viszünk magunkkal – ez leginkább a lakóautózás előtti idők tapasztalata. Pl. ha átlépjük az olasz határt, az első dolgunk megállni egy cappucinora és enni egy paninit és nemcsak a piacok látogatása okoz örömet, hanem a szupermarketekben is szívesen nézelődünk és vásárolunk. Sőt, vannak olyan kedvenceink, amikből szinte kereskedelmi mennyiséget vásárolunk, hogy itthonra is jusson, szóval nálunk hazafelé van tele kajával az autó.
Hogy egy konkrét tippek is adjak Olaszországba készülőknek: a mélyhűtőpultokban kapható halleves „zuppa di pesce” szerintünk nagyon-nagyon finom, paradicsomos és igen enyhén pikáns szószban vannak a hal és tengergyümölcs darabok. Sűrűbb, mint az itthon szokásos levesek és az olaszok pirítósdarabkákat dobálnak bele.Ez nálunk abszolút kedvenc, hetente többször is szívesen esszük, ha Olaszországban nyaralunk. Sajnos a konkrét márkanév nem jut eszembe,de ha beugrik megírom.[/quote]
„Egy vérből valók vagyunk” mi sem szoktunk külföldre tartalék muníciót vinni. 😀 Mi az olaszok száraz tésztájából tankoltunk be itthonra. A Gyermelyi védelmében: a hazai is finom, de a digó egy kicsit … izmosabb (?) megfőzve. -
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.