Főoldal › Fórumok › Lakóautós Találkozóink › 2008-as Szezonnyitó találkozóra javaslat
-
IndítottaTémakör
-
2008.01.07.-04:01 #6325
Sziasztok,
most, hogy jön a tavasz…..(ahogy elolvad a jég, tuti, hogy jön….)máris gondolhatunk a tavaszi szezonnyitó találkozóra. És mi arra gondoltunk, hogy nem megint Martfűn kéne összejönni, mert az szerintünk már kezd unalmas lenni.
Javasolnánk, csináljunk először egy kérdőívet, majd abból egy szavazólapot, majd statisztikát. Tehát teljes demokrácia!Mi a véleményetek?
MaNá
-
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2008.01.13.-06:10 #6510
[quote=”Red”:27wrll6o]de azért remélem figyeltek 🙂
egyedül, 11% voltam, ketten meg 14% vagyunkez nagyon kedves tőletek 😆 😆 😆 [/quote]
Így jár aki … sántikál. 😆
Most Kék barátunk rájott, hogy mégis voksolt valamire,
Így viszont lehet, hogy inkább visszavonná a szavazatát.
Vagy elfogadja, hogy a kék az csak kb. 1/4 vörösnyit ér. :smt2122008.01.13.-02:39 #6509de azért remélem figyeltek 🙂
egyedül, 11% voltam, ketten meg 14% vagyunkez nagyon kedves tőletek 😆 😆 😆
2008.01.13.-02:35 #6508[quote=”GaborApa”:opw05c9b]Mindenesetre Kerti szerintem örül, hogy észrevettél egy hibát [/quote]
Kerti nagyon örül, mert nincs hiba. 😆 Mivel nem lehet mind a kettőt bejelölni. Tehát a program jól működik. Így Blue a nem-re szavazott. Tehát meg van Blue szavazata is, igaz nem akarta. [-o< No dehát a programot nem lehet Átverni. Ő csak két dolgot ismer. Vagy ez, vagy az. Nem ember, ezért nem csal, csak egy program. Talán ezért is reálisabb. =D>
Várom a többiek szavazatát is.2008.01.13.-01:41 #6506Lehet,hogy nem figyelek.Dátum van már? 😳
2008.01.13.-01:21 #6502[quote=”Blue”:31te6sws]Szavaztam.
Sikerült mind a kettöt kipipálni egyszerre és igy megyek bárhol lesz.[/quote]
Jajj kedves Kékcsaba! 🙂
Amúgy is jöhetsz bárhol lesz, de ez a kérdés nem erről szólt.
Van egy kérdés. Vagy szavazol vagy nem. A kérdés egyértelmű. A kérdés lényegét szerintem már épp eléggé kiveséztük. 🙄
Amit csináltál azt hívják úgy, hogy érvénytelen szavazat.Mindenesetre Kerti szerintem örül, hogy észrevettél egy hibát 😆
2008.01.13.-00:10 #6498Szavaztam.
Sikerült mind a kettöt kipipálni egyszerre és igy megyek bárhol lesz.2008.01.12.-23:52 #6496[quote=”gabik”:16s5mm2u]de eljön megnézni,hogy mire. 😆 [/quote]
de az biztos ! 🙂
2008.01.12.-23:24 #6495[quote=”gabik”:hw2sj8s6]…meg a Red,mert Ö nemmel szavazott de eljön megnézni,hogy mire. 😆 [/quote]
😆2008.01.12.-23:15 #6494Majd szavaz mindenki a végén.Aki jön az igen,aki nem az nem.11-en már leszünk,meg a Red,mert Ö nemmel szavazott de eljön megnézni,hogy mire. 😆
2008.01.12.-22:42 #6493[quote=”GaborApa”:3nrecevx]
Ami a „mindenki tegyen hozzá a klubhoz egy beszámolót” illeti nincs elfelejtve, azt is szeretném, hogy aki egy év után nem lép be az oldalra (rendesen, névvel, jelszóval) azt is töröljük.
[/quote]
Tudom ez nem teljesen a témához kapcsolódik, szerintem két – vagy három- féle tagság lehetne. Az egyik a passzív tagság, akik valamikor valamiért úgy gondolták, hogy tagok akarnak lenni, de aztán megfeledkeztek a dologról.
A másik, akik rendszeresen nézegetik ugyan a lapot és a fórumot, de hallgatagok, beszámolót se írnak.
A harmadik pedig az aktív mag, akik még beszámolót is írnak.
(tapasztalatból tudom, hogy még szakmai szervezetben is ha csak azok maradhatnának meg tagok, akik aktívak – hát, igencsak alacsonyak lennének a taglétszámok)2008.01.12.-22:11 #6491[quote=”Blue”:19m5dxyb]miért kell ezt most hosszu idöre eldönteni. [/quote]
Ezt nem most, hanem két éve döntöttük el.
Itt most felmerült, hogy anno talán nem volt jó döntésünk, és máshogyan kéne. 🙄
Tehát szavazunk arról, hogy tartsuk-e az akkori elképzeléshez magunkat, vagy pedig máshogyan legyen.
Ez még nem jelenti azt, hogy ez már „örökre” így marad. [-XAmi a „mindenki tegyen hozzá a klubhoz egy beszámolót” illeti nincs elfelejtve, azt is szeretném, hogy aki egy év után nem lép be az oldalra (rendesen, névvel, jelszóval) azt is töröljük.
Ehhez azonban idő kéne [-o< , mert előtte illik kiértesíteni az érintetteket, főleg mivel tudom, hogy sok tag belépés nélkül olvasgatja csak az oldalt. (nem szól hozzá és nincs bekapcsolva a süti, észre sem veszi) Hiába van itt naponta, attól még mi úgy látjuk mintha egy éve nem járt volna itt. De ezek megint csupán az én ötleteim 🙄 , inkább előbb megszavazzuk. 😉2008.01.12.-21:45 #6490[quote=”GaborApa”:3bjvi6nx]Caba! Illetve Blue! Vagyis az a srác akinek a puttonya van, Vagyis nem! Alkóvja #-o , mindegy 🙂 néha sántikál. 🙂
Előszőr én is hiányoltam a tartózkodás gombot, de rájöttem, hogy a tartózkodók tartózkodhatnak a szavazástól, mivel nem kötelező. Ez nem parlament, itt tényleg demokrácia van. 🙂 [/quote]Akinek puttonya van az a Tokaji meg a mikulás, a caba meg mindig valamibe sántikál 😀
Máskép látom a tartozkodo gomb definicióját. 😀
Ugy gondolom ebböl a 250 feletti tag számbol rengetegen inaktivak. Ök azok akik nem nyomnak mert lehet hogy azt is elfelejtették hogy regisztráltak. Feltehetöen kevésbé is számithatunk rájuk. Emlékeztetnélek a Martfü i beszédedre „aki nem ir évi egy beszámolot nem lesz tag”
Én nem érzem magam passzivnak, ellenben mindkét oldalon találok jo és kevésbé jo momentumokat.
Tetszik a hagyomány örzés, tetszik a változatosság. Átlátom hogy nem egyforma energiát igényelnek a kivitelezések. De bármelyik lesz a befutó ott a helyem.
Ezért akkor is megnyomon a képzeletbeli középsö gombot. 👿Tanácsom:
miért kell ezt most hosszu idöre eldönteni. Hivjuk hagyomány örzönek az áprilisi találkozot Martfün a jelenleg legjobb és legpraktikusabbat. Az idén legyen Martfün. Akkor váltsunk ha van jobb amenyiben az évközi többi találkozók alkalmával rálelünk egy jobbra átteszük oda ha nem jövöre is nyert Martfü. És ez igy tud menni hosszu éveken keresztül.Megint meg kell nyomnom a középsö gombot 😀
2008.01.12.-19:47 #6488[quote=”Red”:3u7gcm39]természetesen értem az okokat és igazat is adok, főleg, hogy nem állok elő egy kész projektel 🙂
ez csak egy vélemény volt, ettől van demokrácia ! ? 🙂 [/quote]
Persze, elég szörnyű lenne, ha mindenki egyformán gondolkodna 😡
Én már nagyon várom például, hogy ismét legyen egy dunántúli találkozó. Sajnos ötletem nekem sincs, hogy hol, bár egy kisebb találkozóra a kulcsosházak környéke is jó ötlet. Meg Gabik írtak tavaly egy Duna melletti remek részről, az is lehetne egy néhány lakóautós nyári hétvégi találkozó helyszíne.
2008.01.12.-19:01 #6487természetesen értem az okokat és igazat is adok, főleg, hogy nem állok elő egy kész projektel 🙂
ez csak egy vélemény volt, ettől van demokrácia ! ? 🙂
2008.01.12.-18:43 #6486Összeszámoltam: eddig 11 lakóautós találkozó került fel ebbe a témába (a meghiúsult Mikulás találkozót nem számítva) és ebből csak a szezonnyitó találkozók (eddig 3 db) helyszíne Martfű. A többi 8 másfelé volt. És akkor még nem számoltam azokat az utakat, amiket kettőnél több klubtag közösen tett meg (Horvátország Challenger-Gabik-Red, Csehország Füredyék-GáborApa-Brigi) (bocs, ha valamit kihagytam) Sőt úgy tűnik, hogy a május 1-i hosszú hétvégére is kezd összeállni egy csapat (ha jól rémlik eddig Füredy Laciék, LMC, Ficsor, talán GáborApa jelezték, hogy csatlakoznának hozzánk).
Úgyhogy szerintem jó az aránya az állandóságnak (ha úgy tetszik hagyomány kialakításnak, amikor 5-10 év múlva is minden klubtag tudni fogja, hogy ha jön az április már csak a naptárt kell megnézni, hogy mikor, de biztosan találkozunk Martfűn a szezonnyitón)és a változatosságnak, az új helyek, új tájak megismerésének.
Persze nem állítom, hogy Martfű a legizgalmasabb, vagy legszebb természeti környezetű települése az országnak (elnézést a martfűiektől, akiknek az), de az eddigi két alkalommal jól éreztük magunkat, amiben azért elsősorban a társaság játszott szerepet.
2008.01.12.-18:39 #6485[quote=”Red”:1w9t5xwg]Megvan az első nem a szavazásban 😀 de pont én? 🙂 [/quote]
Ez is egy vélemény, és számítottam rád Red 😉Mivel én nem voltam még Martfűn, így a nem szavazatom nem a hely ellen irányúl, hanem az elvet gondolom másként
…annyi szép és jó hely van az országban, (esetleg szomszédosban) hogy én nem egy helyre korlátoznám a szezonnyitót.Nem szeretnék pártoskodni, ez a válaszom csak Rednek szól! A többiek ne olvassák el. [-X
Red!
Az egyetlen megbeszélt hagyományunk a martfűi szezonnyitó volt. Ezt még az első találkozón ott lévők találták ki.
A szezonzáró, és az összes többi találkozó különböző helyszíneken van, hiszen „annyi szép és jó hely van az országban”. Én is szeretnék menni sokfelé országon belül.
De! Hiába van sok jó kocsma, mégis jó dolog, ha van egy törzshelyünk. :smt206A találkozók helyszíneit előtte alaposan fel kell deríteni, hogy ha összetoborzol 40-50 családot ne legyen túl nagy csalódás. (pl nincs tüzifa 😥 )
Ami a fürdőt illeti az Martfűn is készül, csak nem 100%, hogy az átadására sor kerül addig. Ezért mondtam (hogy ne hassak fűrdőellenesnek), hogy ha fürdő nélkül nem jó a találkozó, akkor a mostanira mondjatok másik helyet.
Végül
Lehet, hogy önzőség, de jelentősen leegyszerűsíti a szervezési munkát ha már ismerem a kemping dolgozóit és Ők is ismernek engem. (tudod, mint törzshelyen a pincérlány 😆 )
Más a vendéglátók hozzáállása is, és nem csak azt nézik, hogy mennyi pénzt hagysz ott.
pl Martfűn ajándékba adták a tüzifát, Szentléleken nagyon sok pénzt kellet érte fizetni, Ópusztaszeren pedig hiába a saját fánkat használtuk, még így is fizetnem kellett a végén, csak mert használtuk a tűzrakóhelyet. :smt216
Ezek persze csak apróságok és egy vélemény. A lényeg a jó társaság. 😉2008.01.12.-17:40 #6483Megvan az első nem a szavazásban 😀 de pont én? 🙂
Na szóval…
Mivel én nem voltam még Martfűn, így a nem szavazatom nem a hely ellen irányúl, hanem az elvet gondolom másként
Ebben a formában, nem régóta lakóautózunk, így nincs túl nagy tapasztalat, de szerintem annyi szép és jó hely van az országban, (esetleg szomszédosban) hogy én nem egy helyre korlátoznám a szezonnyitót.
Sajna azért véges azon alkalmak száma, amikor az ember el tud szabadulni a hétköznapi dolgai közül, szivesen néznék meg más helyeket isVolt arról is szó, hogy ha a fele a melegvízben van, akkor nem olyan könnyű az ismerkedés.
Hál Istennek nagyon szépen nő a regisztrált tagok száma, ha a nagy számok törvénye szerint egy része aktív is lesz, akkor már előbb utóbb nem is féérnénk egy körben, vagy igen nagy tűz kéne (Kerti) 😆 😆 😆
Tapasztalatból mondom, a vizben is nagyon jól lehet ismerkedni 😉 (atána meg este mesélni a túznél a többieknek) 🙂 ))2008.01.12.-17:15 #6482[quote=”Brigi”:2nhm4ufn]Csehország talán kicsit messze lenne, bár természetesen örülnénk neki, ha a május 1-i hosszú hétvégére összejönne egy nagyobb csapat![/quote]
A május 1 környéki Csehországi utazásra mi is szívesen mennénk. 😆
Addig pedig bárhová, bármikor :smt039 :smt0522008.01.12.-07:11 #6469Gabik!
A Ti ötletetek, mint mondtam, nekem nagyon szimpatikus. Sajnos nagytalálkozóra több infrastruktúra kell, de azon kívül bármikor szívesen részt vennénk ilyen kicsit nomádos kirándulásokon. Kezdjuk Gabeszéval, de jöhet a többi is, rengeteg a hétvége 😆 .Caba! Illetve Blue! Vagyis az a srác akinek a puttonya van, Vagyis nem! Alkóvja #-o , mindegy 🙂 néha sántikál. 🙂
Előszőr én is hiányoltam a tartózkodás gombot, de rájöttem, hogy a tartózkodók tartózkodhatnak a szavazástól, mivel nem kötelező. Ez nem parlament, itt tényleg demokrácia van. 🙂Red!
Abból a sörből hozz a talira! 🙂
A hagyományos szezonnyitó lényege nem az ami általában a lakóautózásé, hanem a találkozás. Minél több programlehetőség van annál többfelé szóródik a társaság, és annál kevesebb az idő egymásra. Valaki azt mondta, ha lenne is fürdő ő akkor sem menne, mert annyira kevés ez a két nap, hogy ezt inkább a többiekkel tölti. Fürdőzni pedig az év összes többi napján is lehet. Osztom a véleményét. Az jó ha van valami program, de ne olyan, ami mindenkit másfelé indít el.Végezetül: Nekem a hagyomány fontos, de mivel itt többször is elmondtam, hogy ajánljon mindenki alkalmas helyet, és menjünk máshova, ezért a szavazástól tartózkodtam, de a Ti véleményetekre kíváncsi vagyok.
2008.01.12.-06:59 #6468[quote=”Kerti”:13tzgrmm]Ez még nem hagyomány bár én szeretném ha az lenne (ez saját vélemény). … Itt a tagság véleményére vagyunk kíváncsiak.[/quote]
Az hogy hagyomány-e azt két éve határoztuk el.
Idézek valakitől egy 2006. Márciusi beírásból:Megerősítem azt a javaslatom, hogy teremtsünk hagyományt a martfűi szezonkezdetből. Így mind a kemping, mind a csapat fejlődését figyelemmel kísérhetnénk.
Ettől függetlenül, ha a többség úgy akarja változtathatunk rajta. A kérdés az hogy a többség mit szeretne.
2008.01.12.-05:01 #6467[quote=”gabik”:14kbvsjh]Én gondoltam,hogy ilyen eredmény lesz,persze,hogy nehéz a hagyományt nem tisztelni….[/quote]
Ez még nem hagyomány bár én szeretném ha az lenne (ez saját vélemény). Ezért én valóban azt szeretném ha mindenki úgy szavazna ahogyan Ő szeretné. Jelenleg még nem kell tisztelni a hagyományt. Ha a többség szeretné, hogy hagyomány legyen akkor majd később már lehet tisztelni. Eddig két alkalommal volt Martfűn a szezonnyitó találkozó. Szóval még nem hagyomány de azzá tehetjük. Ezért kérnék minden klub tagot, hogy szavazzon a saját belátása szerint, hogy mit tart jónak és Ő mit szeretne. Függetlenül attól, hogy el tud e jönni a találkozóra vagy sem. Itt a tagság véleményére vagyunk kíváncsiak.
2008.01.12.-04:53 #6466[quote=”gabik”:2mxxqn17]Nagyon sarkos a szavazás.Miért nincs egy megyek ahová a többiek gomb?[/quote]
[quote=”Blue”:2mxxqn17]Miért nincs egy megyek ahová a többiek gomb?[/quote]
Teljesen igazatok van! A tartózkodás gomb az ha nem szavazol. Én örülnék, ha minél több klub tag kinyílvánítaná a véleményt, hogy valóban meg tudjuk, hogy mi lenne jó a társaságnak. A megyek ahova a többiek azzal csak az a gond, hogy abból nem derül ki a szavazók véleménye. Ha lenne ilyen gomb akkor én is azt nyomnám meg. Így viszont nem lenne végeredmény. Ezért kell egyértelmű választási lehetőség.
2008.01.12.-03:25 #6465hmm…
kicsit elmegyek kocsmászni, mire hazaérek, már nem ismerek rá a fórumra ? ! ? !
(megjegyzem ezt a sörmárkát) 😉[quote=”gabik”:2t8pxrdy]Miért nincs egy megyek ahová a többiek gomb? [/quote]
megyek ahová a többiek! és ezt vehetitek fenyegetésnek is ! 😉
nem szavaztam, ezt vegyétek annak !!!én még nem voltam itt, így nem lenne mérvadó a véleményem
viszont, a thermal vizet támogatom !szerintem mint hagyomány örzés, elég lenne pl a dátum, nem kéne mereven ragaszkodni egy helyhez
ha van jobb lehetőség, igenis váltsunk, ha nincs, akkor mondjuk lehetne default
hiszen ezért vettünk lakót, és nem egy hétvégi házat, hogy több helyet ismerjünk meg2008.01.12.-02:29 #6464[quote=”gabik”:1pkeh1tq]Miért nincs egy megyek ahová a többiek gomb?[/quote]
Miért nincs egy megyek ahová a többiek gomb?
Ez még a parlamentbe is jár a képviselöknek a tartozkodo gomb.
Mi se vagyunk rosszabak [-X2008.01.12.-02:23 #6463[quote=”gabik”:1kxqnk6r]Én gondoltam,hogy ilyen eredmény lesz,persze,hogy nehéz a hagyományt nem tisztelni,bár én a kulcsos ház.hu lapon böngészve több szép erdei fekvésű,árammal ellátott vendégházat látok,néhány szobával,nagy közösségi helyiséggel,ami biztos nagyszerű lenne.Egészen stilszerű egy közös tura volna,ami persze a pálinkafogyasztásra rendkivül rossz hatással van,és a létszámot is korlátozni kell hozzá,mert különben forgalomlassító tüntetésnek hiszik.Szóval éljen Martfű.[/quote]
Megnéztem a kulcsosházat, köszi nagyon jók, megfogom látogatni a környéket, de inkább kis csapatnak alkalmas ha egyáltalán megközelíthető lakóautóval.
András
-
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.