Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Utazás! Ki? Merre? mikor?

Legutóbb frissítette SzeKo 4 months, 3 weeks telt el
260angok
3,167 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Kerti
    Adminisztrátor

Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.

Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?

EGY ÉVESEK LETTÜNK!!

NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
      2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT

10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
      a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.

A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
      Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
      A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
      Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
      Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
      Számítógépes játszóház.
      Jóga bemutató, melyen
      kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
      Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.

Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
      Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
      Csillagokat is láthatsz!
      Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
      A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
      Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!

Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
      A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.

Tombola, zsákbamacska!
      Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
      bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
      Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
      Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!

A többi a helyszínen kiderül!

Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
      MARTFŰ GYÓGYKEMPING
      Martfű, Tüzép u.1.
      Tel: 56/452-416

MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
      TOMA BAU zRt.

• Szerző
      Válasz
      ficsor
      Felhasználó

Egy kis illusztráció az alábbi hozzászóláshoz:

http://ficsor.freeweb.hu/Colfosco

zsuzsa
        Felhasználó

[quote=”Brigi”:gjmuqw8q]Úgy tűnik, Laci leginkább a Dolomitokat részesítené most előnyben. [/quote]
          Sziasztok !
          Előszedtünk egy halom térképet,meg saját kisokos füzeteket és egy csodálatos, helyben vett angol nyelvű Dolomit-os könyvet.
          Most inkább az általunk felfedezett helyekről irok .
          Bruneck után, St.Lorenzen-nél a 244-es úton délre haladva, át a 243-ra, Val Gardena, benne egy Colfosco nevű hely, tavaly ott laktunk néhány napot a kempingben, (2 fő + lakó 20 Eu, plusz villany, fogyasztás után ez nem egész 2 Eu volt, 4 éjre, búcsúzásul ajándék pólók fejenként), a kellős közepe a Dolomitok szine – javának, körös-körben csoda kilátás a legszebb hegyekre, kirándulások: Paso Gardena, Paso Sella, Paso Pordoi, hát mit mondjak gyönyörű.
          Következő: Rosengarten, ez egy gyönyörű hegyvonulat, ami tényleg rózsaszinű. Canazei-től délre a 48-ason, utána a 241-esen nyugatra (Karrerpass) hágó után közvetlenül északra indul az út, szám nincs a térképen, de jelölve van a Rosengarten (az út kétharmadánál Tires – Ties) egy nagyobb hely, az út a Bolzano – Bressanone pályára, vagy a vele párhuzamos 12-es főútra ér ki.
          Következő hely egy város, Merano. Kemping a városban, medencével amelyből kilátás a környéki csoda hegyekre, mármint a medencéből is, 10 perc az óváros.
          Ez egy szubalpin üdülőhely, már kétszáz éve, lent pálmák, délszaki virágok, körben a havas hegyek, gyönyörü óváros, átfolyik rajta az Adige nevű folyó, itt még erősen hegyi patak, két oldalán téli és nyári sétány, olyan igazi monarchiás jellegű, egyik oldalán egy fantasztikus parkkal (Erzsébet királynő), ezen kivül van még egy hihetetlenül gazdag és igen nagy Botanikus Kertje, amely a világ összes növényzetével, külön kertekkel, teraszos megoldásokkal, eszeveszett kilátással rendelkezik, (tavaly szeptemberben voltunk , és kb. 20 féle szőlőt kóstoltunk).
          Röviden, szerintem ezt a várost látni kell, és nem egy napra.
          Köv.: Meran-tól nyugatra, 38-as útról, Naturno után indul észak – nyugatra egy völgy a Val Senales ( Snalstal ), egy Kurzras ( Maso Corto ) nevű síhellyel ér véget. Ez nyáron is üzemel. A kabinos felvonó mellett hatalmas parkoló van, amelynek a teraszos részén laknak a lakósok, a kilátás gyönyörű ! Okvetlenül érdemes felmenni a felvonóval, mert onnan nem csak a Dolotmitok, hanem az Alpok egy része is látszik. Egyébként ezen a részen találták Ötzi-t, aki a völgy múzeumában látható.
          Ennyi elég szerintem .
          Különben mi a Semmeringi-i pályán (S6 )szoktunk lemenni, mert sokkal jobb minőségű ( kevés sáv lezárás, útjavitás miatt ), mint a Villachi pályán, ahol a forgalom is sokkal nagyobb és nyáron sok a dugó.
          Ha akarjátok erről pontosaban irhatunk.
          (Merant nézzétek meg a Google-ban).
          Kérdezzetek ha kell!
          Zsuzsa és Lajos.

GaborApa
          Felhasználó

Kissé furcsa, de mindenki tud egy csomó külföldi jó parkolót, míg itthon alig mászkálunk.

Tervezgetek a maradék kis nyáridőre (jövő hét és utána) egy kis belföldi barangolást. Rövidke pár napos utakat szeretnék. Két uticélunk van:
            1 Balaton-felvidék
            2. Mecsek

Ha tudtok szép helyeket, klassz megállóhelyet (esetleg kempinget) akkor szóljatok.

András!
            Szajki tó fürödhető? Ahol Ti voltatok ott lehet aludni is?
            Horgászni hova jártok?
            Esetleg találkozhatnánk is. 8)

GaborApa
            Felhasználó

[quote=”Fittipaldi”:1zizf4fz]A honlapon azt írjátok,hogy mindenkit szeretettel vártok köreitekbe,hát kívülről ez nem így jön le,mert már egy hónapja regisztráltam magam tagként mégsem történt semmi.[/quote]

Szia Fitti!
              Tényleg szeretettel várunk. Írj hozzá a többi témához is. Örülnénk neki.
              Itt mindenki üdvözli, ha új lakós érkezik, főleg, ha bekapcsolódik a csevegésbe is.

ficsor
              Felhasználó

[quote=”Fittipaldi”:2ics4ndy]A honlapon azt írjátok,hogy mindenkit szeretettel vártok köreitekbe …[/quote]
                Ez így igaz. Csak megerősíthetem, hogy Kerti vagy nagyon dolgozik, vagy nagyon szabadságon van, mert mostanában nem látni a fórumon sem. Az igazi „klubélet” egyébként itt folyik, ezért látogass ide minél gyakrabban.
                Üdv a csapatban!

Ilon
                Felhasználó

Sziasztok!
                  Visszatertem a netre, azaz itthon vagyunk, mert rossz az ido es meg a hetvegere sem lesz hoseg, igy a Dolomitok el lettek halasztva a jovo hetre 🙁 En Canazeibe szerettem volna menni, ferjem meg Auronzoba gombat szedni, ennyi eso utan biztos lesz valami!
                  Orulok, hogy sokan szeretik a Dolomitokat, tenyleg gyonyoru helyek vannak, de mi sajnos csak egy kis reszet jartuk be eddig, remelem iden mi is „tovabbjutunk”! Irtam a Camperonline forumra, hatha lesz valami jo info!
                  Jo nyaralast kivanok az induloknak!
                  Ilon

Brigi
                  Felhasználó

[quote=”Fittipaldi”:1h7mft6s]Hello!Én egy zalaegerszegi lakóautós vagyok!A honlapon azt írjátok,hogy mindenkit szeretettel vártok köreitekbe,hát kívülről ez nem így jön le,mert már egy hónapja regisztráltam magam tagként mégsem történt semmi.Andrással találkoztam már,megnézte a régi lakómat,még az LMC előtt.Bocs a kritikáért.Szabó Péter 😥 😥 [/quote]

Időnként Kerti, aki a honlapot kezeli nagyon elfoglalt, de előbb-utóbb biztos felkerülsz a taglistára. Addig is örömmel látunk a fórumon, remélhetőleg találsz hasznos információkat és ha valami érdekel, arra is szívesen válaszolunk, ha tudunk.
                    A hétvégét Andrásékkal töltöttük Gemencen, ők még maradtak egy kutyás rendezvényen.

Fittipaldi
                    Felhasználó

Hello!Én egy zalaegerszegi lakóautós vagyok!A honlapon azt írjátok,hogy mindenkit szeretettel vártok köreitekbe,hát kívülről ez nem így jön le,mert már egy hónapja regisztráltam magam tagként mégsem történt semmi.Andrással találkoztam már,megnézte a régi lakómat,még az LMC előtt.Bocs a kritikáért.Szabó Péter 😥 😥

Brigi
                      Felhasználó

[quote=”ficsor”:30fzcjzx]Kedves Brigi !
                        Ha e mellett döntötök, akkor nagyon szivesen segitünk, útvonal, térkép, képek tömege, megalvóhelyek, kempingek.
                        Nem bánnátok meg, ezt garaciával vállaljuk !
                        [/quote]

Úgy tűnik, Laci leginkább a Dolomitokat részesítené most előnyben. Mi is sokszor jártunk már arra, minden évszakban, de vannak olyan helyek, ahol egyszer voltunk és soha többé nem sikerült visszatalálnunk, pedig többször próbálkoztunk.

Az egyik hely egy fizetős nemzeti park, a bejáratnál nagy parkoló, az úton felülről megközelítve bal oldalon, kicsit lejjebb az úton jobb oldalt valami fogadó féle.

A másik egy olyan völgy, aminek a két hegyoldalán fut az út, át lehet menni az egyikről a másik oldalra kocsival és olyan közel van a másik oldal, hogy szinte az az érzésed, meg tudod érinteni. Az egyik felén valami magaslati üdülőhely van, de nem tudom persze a nevét. Ezeken a helyeken akkor jártunk, Mikor Balu fiunk 5 hónapos volt, (vagyis már 12 éve) szeptemberben és az is akadályozta a tájékozódást, hogy olyan esőzések voltak, hogy több hágótól is vissza kellett fordulnunk, mert le voltak zárva.

Aztán egyszer voltunk valami félig kiszáradt folyómeder mentén is, ahol egy csomó lakóautó éjszakázott (mi is), elmentünk sétálni és egy bácsi figyelmeztetett minket, ne menjünk tovább, mert az úton sütkérezik agy vipera. Na ezt a helyet se találtuk meg még egyszer.

(Azért vannak olyan helyek is, ahova sikerült visszatalálnunk.)

Úgyhogy szívesen veszünk tapasztalatokat!

ficsor
                        Felhasználó

[quote=”Brigi”:3ljk8toi]… A másik kellemes lehetőség, túrázás a Dolomitokban. Mindenesetre mostanság valami kellemes hűvös helyre vágyom a hőségből.[/quote]
                          Kedves Brigi !

A Dolomitok az egyik fő mániánk, szerintem, az egyik legcsodálatosabb hely, ami elég közel is van, és nagyon változatos útvonal.
                          Nem csak a csodálatos hegyek, hágók, stb., hanem hihetetlenül szép városok is .
                          Ha viszonylag kevés időnk van, egy – két hét, akkor oda megyünk, pl. az idén is. ( remélem, ha jó idő lesz, aug. vége szept. elején )
                          Ha e mellett döntötök, akkor nagyon szivesen segitünk, útvonal, térkép, képek tömege, megalvóhelyek, kempingek.
                          Nem bánnátok meg, ezt garaciával vállaljuk !
                          (Most őrülök meg a Lala angol billentyűzetétől )
                          ysuysa,( na látod ), azaz Zsuzsa és Lajos, aki itt röhög rajtam.

LMC
                          Felhasználó

[quote=”Brigi”:2ciqdxkd]Mi valószínűleg, ha mást nem, arra járunk, mert Balu fiunk vagy akkor jön meg, vagy akkor megy Dunaszekcsőre táborba.

Elég nagy csend van egyébként.

Mi még tervezünk egy utat augusztus 11-12-től két hétig, de egyelőre Laci szabadságát nem írták alá. Pedig már vad terveim is voltak, pl. Norvégia, de amikor kiderült, hogy milyen sok km-t kellene menni, kicsit visszakoztam. Lehet, hogy Németország lesz belőle (Passau – Regensburg, a Duna forrásvidéke), esetleg egy kis Svájc. A másik kellemes lehetőség, túrázás a Dolomitokban. Mindenesetre mostanság valami kellemes hűvös helyre vágyom a hőségből.[/quote]

Örülünk hogy meglátogattok, összehozunk egy grillezést.
                            Mi lefoglaltuk pár napra a helyet, időjárástól függően maradunk kb.csütürtök, onnan még Hódmezővásárhely, ott egy ismerősünknek BMX-versenye lessz, ami 2-3 nap.

Üdv. András

Brigi
                            Felhasználó

[quote=”LMC”:2f6p33xr]Augusztus 4 én 14:00 kor indulunk a Gemenci kutyás táborba, akinek kedve van ott találkozhatunk ezen a hétvégén.

[/quote]

Mi valószínűleg, ha mást nem, arra járunk, mert Balu fiunk vagy akkor jön meg, vagy akkor megy Dunaszekcsőre táborba.

Elég nagy csend van egyébként.

Mi még tervezünk egy utat augusztus 11-12-től két hétig, de egyelőre Laci szabadságát nem írták alá. Pedig már vad terveim is voltak, pl. Norvégia, de amikor kiderült, hogy milyen sok km-t kellene menni, kicsit visszakoztam. Lehet, hogy Németország lesz belőle (Passau – Regensburg, a Duna forrásvidéke), esetleg egy kis Svájc. A másik kellemes lehetőség, túrázás a Dolomitokban. Mindenesetre mostanság valami kellemes hűvös helyre vágyom a hőségből.

LMC
                              Felhasználó

Augusztus 4 én 14:00 kor indulunk a Gemenci kutyás táborba, akinek kedve van ott találkozhatunk ezen a hétvégén.

Cím: Szekszárd, Keselyűsi út

Kedvcsinálónak: http://www.club-info.hu/tabor_hu.htm

GaborApa
                                Felhasználó

Nem ismerős valakinek ez a két villámkezű ember?

[url=http://www.mlkforum.fw.hu/images2/zsonglor/DSC_5968_1000.JPG:n2p2bbqy]
                                  💡

Tegnap fényképeztem Martfűn.

Brigi
                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:15gqk4fk]Mi is ott leszünk, csak most nem lakóval.[/quote]
                                    Sajnálom, hogy mi nem tudtunk csatlakozni, de családi teendőink voltak. Remélem, hogy Martfűn kellemes volt az idő és jól érezték magukat, akik ott voltak.

GaborApa
                                    Felhasználó

[quote=”Kerti”:1mgcwesb] Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?
                                      [/quote]

Mi is ott leszünk, csak most nem lakóval.

LMC
                                      Felhasználó

Most kimaradunk a Martfű buliból, pedig a műsort látván biztos vagyok benne hogy jól fog sikerülni.

Most csak olvasom a fórumot és figyelem ki merre jár.

17 hozzászólás megtekintése - 3,151-3,167 / 3,167

You must be logged in to reply to this topic.