Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Utazás! Ki? Merre? mikor?

Legutóbb frissítette SzeKo 4 months, 3 weeks telt el
260angok
3,167 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Kerti
    Adminisztrátor

Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.

Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?

EGY ÉVESEK LETTÜNK!!

NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
      2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT

10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
      a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.

A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
      Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
      A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
      Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
      Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
      Számítógépes játszóház.
      Jóga bemutató, melyen
      kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
      Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.

Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
      Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
      Csillagokat is láthatsz!
      Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
      A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
      Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!

Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
      A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.

Tombola, zsákbamacska!
      Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
      bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
      Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
      Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!

A többi a helyszínen kiderül!

Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
      MARTFŰ GYÓGYKEMPING
      Martfű, Tüzép u.1.
      Tel: 56/452-416

MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
      TOMA BAU zRt.

• Szerző
      Válasz
      Blue
      Felhasználó

[quote=”Oldi”:lqt92zd4]#-o Dehogyis!!! MELÓ 1000-el! 🙁

Még tervezgetni sincs időm, meg minek is, úgysem tudok menni komolyabb útra szeptember előtt…

Pünkösdkor a Csíksomlyói Búcsú, aztán valamikor júli elején 3-4 nap alatt megnéznénk azt a híres Grado-t ott a kanyarban.
        Ennyi.[/quote]

Nem akarsz erröl a Csiksomlyói Búcsúrol többet irni????

#-o csaba

LMC
        Felhasználó

[quote=”Oldi”:1jiz2elg]#-o Dehogyis!!! MELÓ 1000-el! 🙁

Még tervezgetni sincs időm, meg minek is, úgysem tudok menni komolyabb útra szeptember előtt…

Pünkösdkor a Csíksomlói Búcsú, aztán valamikor júli elején 3-4 nap alatt megnéznénk azt a híres Grado-t ott a kanyarban.
          Ennyi.[/quote]

Látod látod nagyon joóóó ötletek =D>

Oldi
          Felhasználó

[quote=”LMC”:1rloxwu6]Létezik hogy mindenki elutazott ? 😆

Ha most tervezitek a nyári kirándulást, ide is lehetne irni röviden, hátha ötleteket adunk egymásnak.

Én most tervezem a Szlovénia körutat, esetleg isztria ha belefér.(Pula Opatia stb.) kb. 10 nap. :smt205

András[/quote]

#-o Dehogyis!!! MELÓ 1000-el! 🙁

Pünkösdkor a Csíksomlyói Búcsú, aztán valamikor júli elején 3-4 nap alatt megnéznénk azt a híres Grado-t ott a kanyarban.
            Ennyi.

LMC
            Felhasználó

Létezik hogy mindenki elutazott ? 😆

Ha most tervezitek a nyári kirándulást, ide is lehetne irni röviden, hátha ötleteket adunk egymásnak.

Én most tervezem a Szlovénia körutat, esetleg isztria ha belefér.(Pula Opatia stb.) kb. 10 nap. :smt205

András

Brigi
              Felhasználó

[quote=”Bonnie”:ezl2ruvr]Sziasztok! 😛
                Tokajba szeretnénk utazni majd juliusban, tudtok nekem segíteni campingot ajánlani, hova érdemes menni és egyéb ilyen kérdésekben?
                Előre is köszönöm! 😳
                😆 [/quote]
                Mi jó néhány éve voltunk Tokajban a Tisza-parton a híd lábánál levő kempingben. Nincsenek túl jó emlékeink róla. A vizes helyiségek nem voltak biztatóak és éjjel elég hangos volt. Emlékszem egyik éjjel az egész kempinget felébreszetette egy meglehetősen illuminált fiatal, aki mindenáron le akart ugrani a hídról, de ezt előzőleg hosszasan üvöltözve adta a világ tudtára. A haverjai egy része meg biztatta, a többi visszatartotta. A végére a rendőrség is kijött. Persze azóta már a vizesblokkokat is felújíthatták és gondolom a hídról leugrás se rendszeres program.
                Egyszer tanyahajón is laktunk Tokajban, azt nagyon élveztük (de persze nem lakóval voltunk akkor, hanem kielekkel és kenukkal a Tiszán).

Bonnie
                Felhasználó

Jaj de jó! Képzeld, pont júl. 10-13 ig leszünk ott, 😆 😆 nincsenek véletlenek…Akkor a viszontlátásra! mondhatom 😆 =D>

Kerti
                  Adminisztrátor

[quote=”Bonnie”:284ak14a]Sziasztok! 😛
                    Tokajba szeretnénk utazni majd juliusban, tudtok nekem segíteni campingot ajánlani, hova érdemes menni és egyéb ilyen kérdésekben?
                    Előre is köszönöm! 😳
                    😆 [/quote]
                    Mi július 11-15 között lent vagyunk Tokajban a hegyalja fesztiválon. Kedveseméknek ott van víkendházuk. Elég sokat szoktun ott lenni. Ha akkor lesztek ott akkor személyesen is szívesen segítünk nektek. Kemping van több is. Nem tudom melyik milyen mert még egyiket sem próbáltam.

Bonnie
                    Felhasználó

Sziasztok! 😛
                      Előre is köszönöm! 😳
                      😆

tclar
                      Felhasználó

Agoudimos Lines és szintén Camping on board-al van hírdetve. 145 EUR egy útra Bari-Patras 2 gyerek 2 felnőtt 1 kisbusz+ kikötőhasználati díj 6 EUR/fő/kocsi+ üzemanyag pótdíj 4 EUR/fő/kocsi .Ancona-ig nem akarok Nápolyból visszamenni, de lemenni Brindisiig sem.A becsekkolást azért kérdeztem mert a hajóstársaságok kikötőtérképein az office és a hajó gyakran több száz méterre van.

Andy
                        Felhasználó

Minoan es az Anek jaratain van a „Camping on board”azaz csak a „hid” (ponte) jegyet kell venni a szemelyeknek, plusz a lakoauto dija, nincs felar, de ugy kell venni a jegyet. A lakoautoban lehet kenyelmesen tolteni az utat, aramot adnak es a hajo minden szolgaltatasat lehet hasznalni.Az olaszok igy szoktak menni. Anconabol valoszinuleg kicsit olcsobb lenne, Velencebol juniusban odavissza: Minoan 6m 400 euro, Anek 7,5m 500 euro, 2 felnottel, eloszezoni ar.

Sajnos az Anek oldalából – számomra – az derült ki,hogy ezt a szolgáltatást csak a KRITI nevű hajójukon lehet igénybe venni és az „valamiért” nem közlekedik jun 8-tól okt 1-ig 🙁
                          Esetleg van másik ötlet……Bariból melyik társaság indít járatokat?

GaborApa
                          Felhasználó

[quote=”zsolt”:1p8j87yd]Remélem Gábor majd keres egy állandó helyet a linknek, hogy ne süllyedjen le itt a fórumban

remélem hasznát veszitek![/quote]

A linkek között az „Irományok, videók az interneten/Utazás” csoportban megtalálhatóak.
                            Köszönjük az ajánlást =D>

Red
                            Felhasználó

sziasztok!

tettem fel a netre utifilmeket, hátha segít abban, hogy ki merre?
                              azt hogy mikor nem tudom 🙂
                              http://www.venszivar.com/utifilmek/
                              a lista még bővülni fog, ha bármi kérdésetek van, keressetek bátran
                              Ezek 700 megás filmek, kis időbe (nettől függően) beletelhet a letöltés

Remélem Gábor majd keres egy állandó helyet a linknek, hogy ne süllyedjen le itt a fórumban

remélem hasznát veszitek!

Brigi
                              Felhasználó

[quote=”tclar”:3snx690o] kinek van tapasztalata komppal úgy általában, mire kell figyelni: becsekkolás, hajón tartózkodás stb
                                [/quote]
                                Mi kompoztunk már lakóautóval néhányszor, de mindig csak rövid (max. 4-5 órás) úton. A bejelentkezés egyszerűen úgy történt, hogy megkerestük honnan indul a komp, beálltunk a sorba, a soron végigmenő ellenőrök megnézték (lepecsételték) az előre itthon megváltott jegyünket (egyszer az Autóklubnál vettünk, egyszer interneten, majd amikor odaértünk a komphoz betereltek és beigazgattak egy helyre. Elég szorosan állnak az autók, hogy minél több felférjen. Jó hogyha előre sikerül állni, mert az első sorból gyorsan kiszabadulsz kiszállásnál, nem kell sokáig szagolni a kipufogógázt és nincs még nagy tülekedés. Szintén szerencsés, ha valamelyik középső sorban kapsz helyet, mert a széléről csak időnként engednek és az olaszoknál (gondolom a görögöknél is) elég nagy káosz tud lenni. Persze az, hogy hova kerülsz nem igazán rajtad múlik, hanem elsősorban az irányítókon, akik feltöltik a kompot.
                                A kompon figyelmeztetnek, hogy ki kell kapcsolni a gáz üzemű berendezéseket, de szerencsére nem nagyon szokták ellenőrizni. Általában a lakóautósok (nem csak mi) integetnek, hogy megértik, de nem kapcsolják ki, mert nyári melegben, különösen hosszú úton minden tönkremenne a hűtőben.
                                Azt hallottam, hogy hosszabb útnál lehet a lakóautóban aludni, de szerintem ezt nem árt előre megérdeklődni, mert a rövidebb utakon bizony mindenkit kitereltek a rakodótérből. A nagy kompokon vannak éttermek, büfé, a napozófedélzeten nyugágyak, szóval elég kényelmesen lehet utazni.

GaborApa
                                Felhasználó

[quote=”tclar”:1tqipl2p]Érdekelne ki tud Róma közelében kifejezetten biwak helyet (ingyenes[/quote]

A linkek között találhatsz olyan webhelyeket ahol parkolólisták vannak összegyűjtve. Azokat érdemes átböngészni, sok ingyenest is lehet találni köztük, hátha Róma közelében is van.

Ha tudsz olyan parkolólistát ami itt még nincs fent, akkor tedd be légyszíves a linkajánlásba. Köszi

tclar
                                  Felhasználó

Idei külföldi terv:
                                    Juni 17- July 1, Székesfehérvár-Ravenna(2 nap Mirabilandia)-Róma-Nápoly (4 nap)- Bari-Komp-Patras-Athén-Thesszaloniki és ami még útba esik Görögországban(7 nap)-Székesfehérvár.
                                    Érdekelne ki tud Róma közelében kifejezetten biwak helyet (ingyenes), illetve kinek van tapasztalata komppal úgy általában, mire kell figyelni: becsekkolás, hajón tartózkodás stb
                                    Annyi info-t én tudok adni hogy Mirabilandiába 8 EUR 3 éjszaka tartózkodás zárt parkolóban tisztavíz és szennyvízleeresztési lehetőséggel, plussz ingyenes a második napi belépés a vidámparkba. Egy négytagú család 2 teljes napos vidámparkja, 3 éjszakai szállása lakóautóval 24000 HUF akár augusztusban is.Verhetetlen.

Fittipaldi
                                    Felhasználó

Sziasztok!Olaszországban több kategória van!Normál lakóautót a 2.kategóriába sorolják ez drágább,mint a szgk.(Tarvisio-Velence kb.11euro 210km)Németországban jelenleg csak 12t összgördülő felett kell fizetni.Ez max az Ural kategóriát érinti.

Brigi
                                      Felhasználó

[quote=”spetty”:2w12gnza]sziasztok
                                        olyan kérédésem lenne hoggy a3.5 tonna feletti lakóautokra külföldön Pl:Olaszország. kell e esetleg valamilyen plusz dijat fizetni az autópályán. Mármint ott kint nem minősitik teherautónak???
                                        válaszotokat előre is köszönöm
                                        Jó Útat mindenkinek[/quote]
                                        Itt a Klubéletben a Lakókocsis rendeletek, szabályok témában volt szó arról, hogy 3,5 tonna fölött Ausztriában pl. G-box kell az autópályán. Fiam szerint Németországban nem a pontos súlya, hanem a használata számít. Ha lakóautó, akkor azonos kategória vonatkozik rá súlytól függetlenül – hát nem tudom 😕 Azt tudom, hogy a Brenner hágónál elkérték a forgalmit, mert más a díja a nagyobb autóknak.Olaszországban nem tudom, hogy mi a helyzet.

Névtelen

sziasztok
                                          olyan kérédésem lenne hoggy a3.5 tonna feletti lakóautokra külföldön Pl:Olaszország. kell e esetleg valamilyen plusz dijat fizetni az autópályán. Mármint ott kint nem minősitik teherautónak???
                                          válaszotokat előre is köszönöm
                                          Jó Útat mindenkinek

Kerti
                                          Adminisztrátor

[quote=”c-a-b-a”:ad2ks1nt]………Kösz mindenkinek aki a honlap készítése és fentartásával hozzájárult. És ezuton kérem ha valaki megy valamerre vagy csak tervezi, és az nem titkos, akkor irja ide. Az is lehet hogy más nem is gondol rá de mint programként kedvet kaphozzá.

üdv mindenkinek csaba[/quote]

Örülünk!
                                            Mi pedig köszönjük, hogy megosztottad velünk.

Az ilyen hozzászólásokból lehet tudni, hogy van értelme csinálnunk. Sokan vannak akik hasonlóan a klubbnak köszönhetően találtak rá ismerősökre barátokra vagy utitársakra de erről nem írnak és mi nem tudjuk. Pedig nekünk az a legnagyobb elismerés a munkánkért, ha látjuk, hogy igen megint tudtunk segíteni egy-egy lakóautósnak.
                                            (akinek nem inge ne vegye magára)

Még egyszer köszi szépen, hogy megemlítetted.
                                            Örömet hoztál a napomba!

Blue
                                            Felhasználó

Szerbusztok
                                              Örömmel jelentem a hétvégén (4-5 nap) jártunk a Gardalandba és a Mirabilandiába a tengerparton meg összevisza. Nagyon jo ez a topik mert megsem tudtam volna hogy Zsolt nevü tag társunk is ugyan abban az idöben ugyan oda készül csak más sorrendbe. Igy még véletlenül sem találkoztunk volna. Legfeljebb mikor az uton szembe elmegyünk egymás melett. De mivel van ez a honlap és én fel irtam ide hogy megyek ö meg már jelentkezett is hogy ö is egy kissebb csapattal 6 fö. Igy gyors eggyeztetés után már eggyüt vidámparkoztunk. Nagyon jo volt.
                                              Kösz mindenkinek aki a honlap készítése és fentartásával hozzájárult. És ezuton kérem ha valaki megy valamerre vagy csak tervezi, és az nem titkos, akkor irja ide. Az is lehet hogy más nem is gondol rá de mint programként kedvet kaphozzá.

üdv mindenkinek csaba

challenger
                                              Felhasználó

[quote=”Bartha Judit”:2355futt]Érdemes még megnézni a Genfi tó partján Chion (?) várát (lehet, hogy nem így írják). Szinte a tóra épült, és olyan mint egy mesebeli kastély. Igaz már az emlékeim halványak mert 27 éve jártam ott.
                                                Jó utat: Jutka[/quote]

Mi 20 km se vagyunk a Chillon kastelytol es Montreux felett dolgozom lehet nalunk megaludni viz es villany es nagyon sok sok kirandulo hely a Rhône folyo volgyeben , ha valaki akar jonni irjon nekem es elmagyarazom mert juniusban meg itthon vagyok. Muszaly megnezni a Genfi tavat vagy is a Léman tavat ahogyan igazi neve van kuldok kepet Chillonrol meg a Montreux rol amit chillonbol latni lehet.Varom a vendegeket…nagy orommel Challenger Eva Mamin

BarthaJudit
                                                Felhasználó

[quote=”Brigi”:1lbprey8]A tó-túta leírásában említettem néhány helyet, ahol jártunk Svájcban – az északi részen is. Nekem még nagyon tetszett a Genfi-tó mellett Montreaux, .[/quote]

Érdemes még megnézni a Genfi tó partján Chion (?) várát (lehet, hogy nem így írják). Szinte a tóra épült, és olyan mint egy mesebeli kastély. Igaz már az emlékeim halványak mert 27 éve jártam ott.
                                                  Jó utat: Jutka

macs
                                                  Felhasználó

Sziasztok. Köszi Brigi az ötletet.Talán challengernél megaludhatnánk egy éjszakát is.Sajna a találkozön nem tudtam vele beszélni,Svájc pedig most jött a képbe.Talán sikerül egy jó beszámolót is irnom majd .De téged biztosan nem sikerül felülmúlnom. :smt002

Brigi
                                                    Felhasználó

[quote=”macs”:7egloaui]Sziasztok .Május 28. után egy Francia találkozórol hazafeléSvájcon keresztül jövünk haza. Tudtok ajánlani
                                                      szép helyeket amit érdemes megnézni, elsösorban Svájc északi részén. :smt100 [/quote]
                                                      A tó-túta leírásában említettem néhány helyet, ahol jártunk Svájcban – az északi részen is. Nekem még nagyon tetszett a Genfi-tó mellett Montreaux, ott a tópartról nyíló egyik meredek utcácskában van egy lakóautó szervizállomás is.

Amikor Bretagne-ból jöttünk hazafelé, akkor egy nagyon szép vízesést látogattunk meg még francia oldalon, mielőtt a Genfi-tó felé átmentünk volna Svájcba. Megpróbálok ajd utánanézni, hogy hol lehetett.

Challenger tudna nektek igazán jó ötleteket adni, hogy mit érdemes megnézni Svájcban, mivel ő ott él.

ficsor
                                                      Felhasználó

[quote=”toptrek”:126jzz0c]hát probálom de nem sikerül esetleg mail-ben átküldeném valakinek akinek ez megy.Ficsor,Kerti)[/quote]
                                                        A gyors válaszok mestere vagyok 😀

Jobb lenne, ha valahová fel tudnád tölteni, ahonnan leszedhetném, mert nem tudom pontosan, mekkora méretű leveleket kapok meg. Ha nincs ilyen hely, küldd el levélben, és egy másik levélben írd ezt meg. Akkor kiderül, megkaptam-e.

Most jut eszembe, hogy eddig informatikusként gondolkodtam, 🙁 de mivel egy városban lakunk, esetleg más mód is van az információ cserére 😀 (például 06-70-528-3694). Ez nem olyan hi-tech, de max. egy CD-n biztosan megkapom a képeidet, és szívesen felteszem.

Hiányoltunk a találkozón 😮

25 hozzászólás megtekintése - 3,051-3,075 / 3,167

You must be logged in to reply to this topic.