Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Utazás! Ki? Merre? mikor?

Legutóbb frissítette SzeKo 7 months telt el
260angok
3,167 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Kerti
    Adminisztrátor

Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.

Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?

EGY ÉVESEK LETTÜNK!!

NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
      2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT

10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
      a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.

A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
      Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
      A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
      Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
      Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
      Számítógépes játszóház.
      Jóga bemutató, melyen
      kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
      Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.

Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
      Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
      Csillagokat is láthatsz!
      Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
      A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
      Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!

Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
      A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.

Tombola, zsákbamacska!
      Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
      bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
      Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
      Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!

A többi a helyszínen kiderül!

Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
      MARTFŰ GYÓGYKEMPING
      Martfű, Tüzép u.1.
      Tel: 56/452-416

MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
      TOMA BAU zRt.

• Szerző
      Válasz
      GaborApa
      Felhasználó

[quote=”Oldi”:2fhrzd67]Hali!
        fel szeretném használni a GÁBOR APÁÉK leírását. Csak nem tudom, hogy ezeket a műholdas számokat, hogyan tudom IGO koordinátákra átváltani…
        Kérem segítsetek!!
        [/quote]

Azokat a koordinátákat simán beírhatod az IGO-ba, úgy ahogy a leírásban benne vannak. Tehát nem kell a fok, perc, másodpercet írni csak a „.”-ot (tizedespont). Ez így kicsit egyszerűbb. Tulajdonképpen a fok egész és tizedestört része a szám.

Az IGO-ba a menüre nyomva a „koordináta” gombra nyomva megkapod azt a koordinátát ahol éppen vagy, de a vissza nyilat nyomogatva ki tudod azt a számot törölni és be tudod írni az álatalam megadott koordinátát.

Ha a második koordináta „-” előjellel van az azt jelenti, hogy az Greenwich-től nyugatra van, tehát a bal alsó sarokban át kell váltanond nyugatra.

Ha beírtad a két koordinátát rányomsz a „kész” gombra és a térképed odaugrik.
        ekkor jelölheted rajzszöggel, vagy eltárolhatod POI-ként, hogy az út során könnyebben megtaláld, és majd odavezessen.
        De ilyenkor nyomhatsz „útvonal ide” gombot is.

kissé irigykedem 😆

745
        Felhasználó

Sziasztok!
          A párommal május óta Alicantéhoz nagyon közel egy 5 csillagos Gran Comfort kempingben dolgozunk. http://www.campinglamarina.comhttp://www.campinglamarina.com
          Tegnap,júli.31.-én mintha egy Magyar lakóautó csekkolt volna be,nem tudtam sajna kimenni az étteremből hogy üdvözöljem őket.
          Remélem betérnek egy hamira és találkozunk.
          De ha esetleg klubtagról van szó,és olvassa ezt a hozzászólást,küldjön egy üzit:)

Üdv.
          Attila

Brigi
          Felhasználó

Ezen a hétvégén tervezünk egy kis kiruccanást Kapolcsra és a Bűvészetek völgye rendezvény többi helyszínére péntek estétől vasárnap délutánig. Olyan nagy a csend, hogy még elértem a múlt héten beírt hozzászólásomat és aktualizálni tudtam. 😉

riviera
            Felhasználó

[quote=”Brigi”:1lsjxoxk]Jó utat és szép időt kívánok =D> [-o< [/quote] Köszönjük,de valószinü később indulunk,mert tombol a vihar és mi már a Velebitnél láttunk a bóra szél által felboritott lakóautót. Nézzük folyamatosan a müholdképet,hogy ez a ciklon merre halad. 🙁 🙁

Peetunka
              Felhasználó

Sziasztok!!

Remélem Ti végre tudtok nekem segíteni! Augusztus elejére tervezzük a nyaralásunkat Montenegróba, édesapám vezetné a kocsit, de csak úgy vállalná el a hosszú utat, ha megállnánk valahol félúton egy éjjszakára pihenni.Ismertek Bosznia Északi részén, Samac, Doboj, Zenica útvonalon kempinget, ahol lehetőleg még van közbiztonság? 😯
                Röhely, hogy olyan szép országban, mint Bosznia, csak Jajca és Szarajevó mellett van kemping a térkép szerint.
                Köszönettel:
                Peetunka

Brigi
                Felhasználó

[quote=”riviera550″:3lrfakrr]Csütörtökön,ha nem lesz nagyon rossz idő mi megyünk az Adriára ,Dalmáciába Biográdba.

Tekintettel arra,hogy Horvátországban nem lehet biwakolni ,mert keményen büntetnek,mi kempingbe megyünk.

Van egy kedvenc helyünk,közvetlen vizparti kemping. [-o< [-o< [/quote] Jó utat és szép időt kívánok =D> [-o<

Oldi
                  Felhasználó

Hali!

Most olvasgatom itt, hogy milyen sokan, milyen sok szép helyre tudtatok az idén is eljutni 🙂 .

Örülök, hogy a Görögországot megjárt Csapat szerencsésen megérkezett, és némi hasznát is vette a mi tavalyi útleírásunknak.

Nekem is itt az ideje, hogy komolyabban el kezdjem végre tervezni a szeptemberi spanyol utunkat, amelyhez fel szeretném használni a GÁBOR APÁÉK leírását. Csak nem tudom, hogy ezeket a műholdas számokat, hogyan tudom IGO koordinátákra átváltani…
                    Kérem segítsetek!!

Ma vettem új fedélzeti aksit, úgyhogy kezdőőődik… 😆

riviera
                    Felhasználó

[quote=”riviera550″:3d4533ap]Nem jeleztél Fecsi,hogy merre jártok?

Szivesen vittünk volna kis mézes pálinkát. [-X [-X [/quote]

Csütörtökön,ha nem lesz nagyon rossz idő mi megyünk az Adriára ,Dalmáciába Biográdba.

Tekintettel arra,hogy Horvátországban nem lehet biwakolni ,mert keményen büntetnek,mi kempingbe megyünk.

Van egy kedvenc helyünk,közvetlen vizparti kemping. [-o< [-o<

riviera
                      Felhasználó

[quote=”fecsi”:33ubdppt]Én nagyon sokat járok a Balatonra,viszont a horgászat miatt mindig kempingbe megyek,de most a hétvégén Rudi-rádio talált Balatonfüreden egy jó biwakos helyet.Aki kicsit is ismerős Füreden az könnyen megtalálja a hotel Annabella utcáját amin végig kell menni aztán balra fordul,majd kb.100 méterre van egy bejáró jobbra egy eldugott kis árnyékos parkolóba,na mi itt éjszakáztunk.Nem tudom mennyire publikus,de Rudinak még egy kis áramot is sikerült szereznie nem mondom meg,hogy honnan,úgy hogy mindenünk meg volt.(kaja,pia,közmű)

Fecsi.[/quote]

Nem jeleztél Fecsi,hogy merre jártok?

Szivesen vittünk volna kis mézes pálinkát. [-X [-X

fecsi
                        Felhasználó

Én nagyon sokat járok a Balatonra,viszont a horgászat miatt mindig kempingbe megyek,de most a hétvégén Rudi-rádio talált Balatonfüreden egy jó biwakos helyet.Aki kicsit is ismerős Füreden az könnyen megtalálja a hotel Annabella utcáját amin végig kell menni aztán balra fordul,majd kb.100 méterre van egy bejáró jobbra egy eldugott kis árnyékos parkolóba,na mi itt éjszakáztunk.Nem tudom mennyire publikus,de Rudinak még egy kis áramot is sikerült szereznie nem mondom meg,hogy honnan,úgy hogy mindenünk meg volt.(kaja,pia,közmű)

Fecsi.

LMC
                          Felhasználó

[quote=”Brigi”:2w441l5c]Úgy láttam hétvégén többen is jártak a Balaton felé. Kíváncsi lennék az élményekre, biwakhelyekre. 😉 [/quote]

Tényleg ? mi nem láttunk pedig figyeltünk 😀

András

Brigi
                            Felhasználó

Úgy láttam hétvégén többen is jártak a Balaton felé. Kíváncsi lennék az élményekre, biwakhelyekre. 😉

Brigi
                              Felhasználó

[quote=”cativa”:h8nmsvzy]Az úti cél a Garda tó, Velence és a Pó folyón egy horgászat. Így elsőre elég menős lesz de nem baj szeretünk csavarogni. Ami miatt igazából kezdtem írni az, az hogy nem volt –e valaki közületek horgászni a pón mert semmi féle infót nem tudok beszerezni például hogy egyáltalán hogy lehet engedélyt váltani a horgászathoz. A fő ágon vagy a kisseb ágra érdemes menni horgászni, lehet – e csak úgy a folyó parton „ sátrat verni” még sok ehhez hasonló kérdésem volna ha valakinek van valamilyen tapasztalata. Nem akarok senkit terhelni a sok írással ha valakinek van tapasztalata és megadja a telefonszámát szívesen felhívom. A címem cativa@freemail.hu Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni és veszi a fáradságot[/quote]
                                A Garda tó partján nem könnyű biwak helyet találni, mert ahol megközelíthető, ott eléggé ki van építve. Velencével hasonló a helyzet. A fórumon vannak fenn információk Velence és környéke lakóautós éjszakázó helyeiről. Mi nem horgászunk, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni, de a legutóbbi toszkanai utunkn Gaibában elsétáltunk a közeli Po partjára és ott láttunk horgászokat. A gáton út vezetett, de nem nagyon láttunk olyan helyet, ahol lakóval le lehetne telepedni. Persze ez csak egy pont, ettől máshol még lehetnek helyek. A szúnyogokra azért számítsatok.
                                Azért érdemes tanulmányozni a lakóautós parkolólistákat, mivel ezek mások tapasztalatait tartalmazzák arról, hogy hol lehet megállni, vizet tölteni, leereszteni, éjszakázni. Nem biztos, hogy mindegyik információ aktuális, hiszen a feltöltése óta történhettek változások, mégis jó támpontot nyújtanak.

rudi-radio
                                Felhasználó

[quote=”fecsi”:1r2cwzjb]Rudi!
                                  Köszönettel megkaptam a telefonszámod.Péntek du.5 óra körül majd megcsörgetlek,mert addigra leszünk kb.Füred magasságába.Természetesen a sör és a pálinka már be van készítve,de ha esetleg egy bográcsolást is tervezünk írd meg,hogy milyen hozzávalókat vegyen az asszony.Én azért beteszem a peca cuccot is,mert két héttel ezelőtt az Alsóörsi kempingben sikerült két szép ponyot akasztanom és bízom az eredményes folytatásban.[/quote]
                                  =D> =D> =D>
                                  Természetesen a bogrács alapfelszereltség, az ott lessz.
                                  Egy kevés hagyma, paprika, paradicsom mindíg van kéznél.
                                  Ha teszünk hozzá egy kevéske kolbászt estleg csülköt no meg a kihagyhatatlan babot akkor már nem meradunk éhen.
                                  De szerintem majd adja magát a helyzet.
                                  Várjuk a jelentkezéseteket! 😛

Jutka és Rudi

fecsi
                                  Felhasználó

Rudi!
                                    Köszönettel megkaptam a telefonszámod.Péntek du.5 óra körül majd megcsörgetlek,mert addigra leszünk kb.Füred magasságába.Természetesen a sör és a pálinka már be van készítve,de ha esetleg egy bográcsolást is tervezünk írd meg,hogy milyen hozzávalókat vegyen az asszony.Én azért beteszem a peca cuccot is,mert két héttel ezelőtt az Alsóörsi kempingben sikerült két szép ponyot akasztanom és bízom az eredményes folytatásban.

cativa
                                    Felhasználó

Sziasztok!

Egy ideje olvasom a fórumot és egy kicsit irigykedem milyen jó kis csapat van itt.
                                      Nekünk nincs lakóautónk csak béreltünk augusztusra és most próbálunk ráhangolódni erre a fajta nyaralásra. Olaszországba akarunk menni, sokszor nem akarunk kempingbe vagy lakóautó parkolóba aludni csak amennyit a víz fel és leadás miatt muszáj. Az úti cél a Garda tó, Velence és a Pó folyón egy horgászat. Így elsőre elég menős lesz de nem baj szeretünk csavarogni. Ami miatt igazából kezdtem írni az, az hogy nem volt –e valaki közületek horgászni a pón mert semmi féle infót nem tudok beszerezni például hogy egyáltalán hogy lehet engedélyt váltani a horgászathoz. A fő ágon vagy a kisseb ágra érdemes menni horgászni, lehet – e csak úgy a folyó parton „ sátrat verni” még sok ehhez hasonló kérdésem volna ha valakinek van valamilyen tapasztalata. Nem akarok senkit terhelni a sok írással ha valakinek van tapasztalata és megadja a telefonszámát szívesen felhívom. A címem cativa@freemail.hu Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni és veszi a fáradságot

LMC
                                      Felhasználó

[quote=”ficsor”:bly3ni6w]Sziasztok!

Bár a terveink szerint több hét késéssel, de holnap elindulunk Franciaországba. Az úticél Bretegne. Augusztus végén tervezzük a visszaérkezést.

Üdv

ficsorék[/quote]

Jó utat, kellemes kikapcsolódást, és várjuk :smt024 az infót

András

rudi-radio
                                        Felhasználó

[quote=”fecsi”:2nhm0ayb]Rudi rádio!
                                          A hétvégére mi is terveztünk egy balatoni kiruccanást péntek délutáni indulással.Ha gondolod e-mail-ben elküldhetnéd a mobilszámodat és akkor tudnák értekezni,hogy éppen ki merre van.[/quote]
                                          😛
                                          Megírtam a telefonszámomat emailben.
                                          Ha nem kaptad meg jelezd!

Rudi

fecsi
                                          Felhasználó

Rudi rádio!
                                            A hétvégére mi is terveztünk egy balatoni kiruccanást péntek délutáni indulással.Ha gondolod e-mail-ben elküldhetnéd a mobilszámodat és akkor tudnák értekezni,hogy éppen ki merre van.

riviera
                                            Felhasználó

[quote=”ficsor”:tfa4ufi3]Sziasztok!

Bár a terveink szerint több hét késéssel, de holnap elindulunk Franciaországba. Az úticél Bretegne. Augusztus végén tervezzük a visszaérkezést.

Akik majd később indulnak, azoknak jó utat. Ha útközben sikerül elcsípni hálózatot, majd jelentkezünk.

Üdv

ficsorék[/quote]
                                              Kedves Zsuzsa és Lajos !

Élményekben gazdag szép kiránduló utat kivánunk.

Editke és Jenő

rudi-radio
                                              Felhasználó

Jó utat kívánunk mi is a most indulóknak, és az útonlevőknek egyaránt!
                                                Kívánjuk hogy utatok problémamentes és élményekben gazdag legyen! 😉

Jutka és Rudi

Névtelen

[quote=”Brigi”:2854qws2]Nagyonjó utat és szép élményeket kívánunk. Bár ez Breagne-ban szinte garantált.[/quote]Jó nyaralást kívánunk minden útrakelőnek és útonlévőnek.(Bretagne).

Brigi
                                                  Felhasználó

[quote=”ficsor”:1u0iekp6]Sziasztok!

Akik majd később indulnak, azoknak jó utat. Ha útközben sikerül elcsípni hálózatot, majd jelentkezünk.

Üdv

ficsorék[/quote]
                                                    Nagyonjó utat és szép élményeket kívánunk. Bár ez Breagne-ban szinte garantált.

ficsor
                                                    Felhasználó

Sziasztok!

Üdv

ficsorék

laser
                                                      Felhasználó

[quote=”challenger”:3r57ufjn]Most indulunk el a finn sved litvan lett eszt turara…na jo vissza erkezest a gorog csapatnak….augusztus 4-en erkezunk vissza…jo nyarat a Gabik mar elsaraltak reggel…[/quote]

jo utat nektek.

25 hozzászólás megtekintése - 2,601-2,625 / 3,167

You must be logged in to reply to this topic.