Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó Tisza-tó 2010 május 14-16

Legutóbb frissítette MaNa 15 years, 1 months telt el
32angok
240 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Itt az ideje a következő találkozó megszervezésének. 8)

neptun nevű klubtagunkkal leegyeztettünk egy Tisza-tavi találkozót.

Lehet készülődni 😆

[quote=”neptun”:2q0vv9lu]
      .. összegezném a személyesen megbeszélt programot.
      A lakóautó klub tagjainak és baráti körének összejövetelt szervezünk, Tisza-tó Újlőrincfalva Kemping- és Hajókikötőbe (üzemeltető: Neptun 2005. Kft.).
      Az összejövetel időpontja: 2010. május 14-15-16. (1 hétvége)
      Természetesen, ha bárki előbb szeretne jönni, vagy tovább akar maradni, megoldható.
      A találkozó költsége lakóautóként, vagy lakókocsinként személyszámtól függetlenül: 3000.-Ft/ éjszaka.
      A fenti költség az alábbi szolgáltatásokat foglalja magába:
      – terület használat
      – WC – zuhanyzó használat
      – A kikötő szolgáltatásainak használata
      – a kemping területén lévő félsziget igénybevétele, csak a klubtagok részére.
      – strandolási lehetőség
      – Büfé, bográcsolási lehetőség

Kb. 1 órás Tisza-tavi díjtalan ökotúra 12 fős motorcsónakokban a résztvevők számára.

Javasolt egyéb költségtérítéses programok:
      – lovaskocsival Sarud-Poroszló megtekintése.
      – kerékpárbérlési lehetőség (20 db. Csepel Montain Bike, gyermekek részére is)
      – több órás Tisza-tavi csónaktúra az alábbi útvonalakra:
      Óhalász: Közép-Európa legnagyobb szabadvizi tündérrózsa „vízimező”
      Poroszlói vizi tanösvény megtekintése (1,5 km hosszú padlóút rendszer a vízen, madárvártákkal.
      Madárles megtekintése a Tisza-tó szívében lévő szigeten.

A kemping megközelíthető Budapestről az alábbi javasolt útvonalon:
      – M3-as Budapest-Füzesabony,
      – 33-as út Füzesabony-Poroszló
      – Újlőrincfalva-Sarud
      – Sarudon a Tisza-tó felé, gátfelhajtás előtt balra fordulva sóderos terelőútra (500 m) mely megkerüli a sarudi strandot,
      – felhajtva a gátra, balra 1,5 km aszfaltúton a gátkoronán
      – Laskó patak befolyása után NEPTUN kikötő.

A gátkoronán való közlekedés engedélyhez kötött, az engedély horgászboltokban, vagy a kikötő recepcióján vásárolható napijegyként.
      A elérhetőség megtalálható a http://www.neptunkikoto.hu honlapon.[/quote]

[quote=”neptun”:2q0vv9lu]A Tisza-tavi találkozóval kapcsolatban szeretnék segíteni, például abban, hogy a kikötőt hogyan a legegyszerűbb megközelíteni.
      Budapestről az M3 autópályán Füzesabonyig, onnan a 33-as főúton Poroszló felé, Poroszlóra érve egy nagy bal kanyar után jobbra kell fordulni a Nyárfa kemping felé(ami nem a mienk) ez az út kivezet a gátra, ott jobbra a gátkoronán 4 km-t kell autózni Újlőrincfalva-Magyaradi hajó- és csónakkikötőig. A gátkoronán való közlekedés engedélyhez kötött, mely kapható a horgászboltokba, vagy a kikötő portáján, 280.-Ft / nap összegért.
      Várom a döntéseteket a kajával kapcsolatban, de én úgy gondolom, hogy a Tisza-parti hangulat sokakat a halászlé választása felé fogja befolyásolni. Bár a környék felkapott horgászhely, a vacsorát nem bízzuk a véletlenre, meg kell rendelnünk a biztonság kedvéért akár a halat akár a birkát, vagy egyéb állatot.
      Várunk mindenkit szeretettel: [/quote]

[quote=”neptun”:2q0vv9lu]A kikötő területén megnyílt a büfé, ahol már most Soproni csapolt sört lehet kapni, és kívánságotokra, pontyhalászlét főznek bográcsban (900.-Ft/adag).
      Kérjük egyeztetni, hány adagra van igény, és pénteken, szombaton, vagy vasárnap hány órára kéritek.
      Igényetek szerint rendelkezésetekre áll az előre megbeszélt aznap vágott friss bárányhús, mely 1100.-Ft/kg, és kb.15 és 18 kg között van egy állat. Ha ti akarjátok megfőzni a konyhakész hús mellé tudunk adni egy 50 literes üstházat. Ha nem akartok foglalkozni vele, akkor a büféssel megfőzetjük nektek, ennek még nem tudom az anyagi vonzatát, de megbeszéljük.

A gát nem vízfelőli oldalán található mosdó melletti füves térségen, mely a kikötő tulajdona, víz- és áramvételezési lehetőség lesz, csak hosszabbítókat hozzatok.
      Kérlek jelezd igényeiteket, örülnék neki ha szerveznétek szombat este egy jó retro bulit. Ha bármiben segíthetünk üzenj. Reméljük az idő megfelelő lesz. A félszigetet teljes egészében használhatjátok, napozni, fürödni.
      Továbbra is a megbeszéltek szerint szombat délelőtt kb. 1 órás hajótúrát szervezünk nektek, ahol szeretnénk megmutatni a Tisza-tó növény és állatvilágát. További túrázási lehetőségekkel is állunk rendelkezésetekre, melynek költségét a helyszínen megbeszéljük.
      Emlékeztetlek rá, hogy van 20 db. kerékpárunk, melyet kedvezményesen lehet bérelni.
      Tudunk szervezni kb. 20 fő részére lovaskocsitúrát, mely körbevisz a környék falvaiba, ha kéritek és van rá igény, jelezz vissza.
      Várom válaszodat, hisz már csak 3 hét van a szervezésre.
      [/quote]

———————————————————–

A tájékozódást segítendő képek:
      Kattanj rá! Nagyítsd ki! :smt024
      A fehér téglalapok a lakóautókat jelzik 😛
      A füves terület két szélére, hosszában állva szépen elférünk, nagy közös területet hagyva.

Ha jól saccolom akkor a gátról levezető út koordinátái:
      47,595552 , 20,626964

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/neptun2.jpg:2q0vv9lu]

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/neptun1.jpg:2q0vv9lu]

————————————————————-

Áram úgy lesz, hogy a lakók egymásról viszik tovább az áramot.
      Hosszabbítókat hozzon mindenki!
      Ebből is adódóan fűteni semmiképen sem szabad árammal, de lehet, hogy még a hűtőket is inkább gázról kellene üzemeltetni.
      Az eső miatt az elosztókra mindenki fokozottan ügyeljen, nehogy egy kutyának, vagy ne adj Isten egy gyereknek megrázó élményben legyen része.

Az eső miatt változik a főzési terep is. A lehajtótól balra van egy lábon álló kerti tető. Ott lesz a főzés. A sátrat ennek toldalékaként állítjuk fel, így már talán elegendő csapadékmentes helyünk lesz a társasági léthez is.

• Szerző
      Válasz
      lipi
      Felhasználó

:-k 😕
        lipi

Kerti
        Adminisztrátor

[quote=”MaNa”:d0hts71o]Edit, ezt megnézem majd továbbképzésem érdekében, hogyan tudsz ennyi kelt tésztát összerakni és sütni nyílt terepen…
          Nagyon érdekel a dolog!

Hali MaNa[/quote]

Ha Edit-ék valahol megjelennek akkor ott pillanatok alatt elkészítenek bármennyi lángost. Én először tavaly Martfűn csodálkoztam el, hogy mikor felkelek akkor azt látom, hogy bográcsban sül a lángos. Varázslatos látvány erre ébredni. Mondjuk ehhez el kell jönni egy találkozóra, hogy átéld. 😆

Névtelen

[quote=”somacsek”:217jq0b1]Szerintem Editkének már nagyon [-X kell bemutatnia ,hogy készít ennyi tésztát 👿 Ha Martfűn ott lettél volna gyakorlatban is eleshetted hogy mit alkottak lángos sütéskor.
            Az is kelt tészta volt én szégyelltem magam Pék létemre ,hogy milyen ügyesek :2010_igen2.gif :2010_bajnok.gif .Ja és hogy milyen finom volt. :2010_igen_kezfogas.gif [/quote]

Ja, és több mint 100 emberre gyorsan megvolt a lángos mindenféle finomságokkal. 😆 =D>

Soma
            Felhasználó

[quote=”MaNa”:1cvj07tk]Edit, ezt megnézem majd továbbképzésem érdekében, hogyan tudsz ennyi kelt tésztát összerakni és sütni nyílt terepen…
              Nagyon érdekel a dolog!

Hali MaNa[/quote]

Szerintem Editkének már nagyon [-X kell bemutatnia ,hogy készít ennyi tésztát 👿 Ha Martfűn ott lettél volna gyakorlatban is eleshetted hogy mit alkottak lángos sütéskor.
              Az is kelt tészta volt én szégyelltem magam Pék létemre ,hogy milyen ügyesek :2010_igen2.gif :2010_bajnok.gif .Ja és hogy milyen finom volt. :2010_igen_kezfogas.gif

MaNa
              Felhasználó

[quote=”EDIT”:2tlvyl8d]Elfelejtettem,hogy akkor tudok fánkot sütni,ha Lipi hoz élesztőt!!!![/quote]

Edit, ezt megnézem majd továbbképzésem érdekében, hogyan tudsz ennyi kelt tésztát összerakni és sütni nyílt terepen…
                Nagyon érdekel a dolog!

Hali MaNa

MaNa
                Felhasználó

[quote=”LMC”:2vjryv90]Itt ülök a parton, és valószínű a harcsát 😆

Andrá[/quote]

Tudsz filézett harcsát fogni? Kevesebb munka lenne vele…

Hali MaNa

EDIT
                  Felhasználó

Elfelejtettem,hogy akkor tudok fánkot sütni,ha Lipi hoz élesztőt!!!!

LMC
                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1zrg8r51]és LMC mit hoz? 🙄 [/quote]

Itt ülök a parton, és valószínű a harcsát 😆

Andrá

GaborApa
                      Felhasználó

[quote=”LMC”:t3rgx1bb]Zsuzsa meg a SPARHELTOT 😉 😆 😆

András[/quote]
                        és LMC mit hoz? 🙄

LMC
                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3kehgjbj]Soma meg hozza a lekvárfőzőt 😆 [/quote]

Zsuzsa meg a SPARHELTOT 😉 😆 😆

András

GaborApa
                          Felhasználó

[quote=”reprodesign”:10wumuby]Lekvárt? :smt217 :smt204 [/quote]
                            mit nem értesz?
                            [quote=”EDIT”:10wumuby]a házi lekvárját mindenki hozza magával!![/quote]
                            Soma meg hozza a lekvárfőzőt 😆

via
                            Felhasználó

[quote=”reprodesign”:36ijl9be]Lekvárt? :smt217 :smt204 [/quote]

Most mit nem értesz Jam,Lekvár,Dzsem.Kenyérre,Palacsintába palacsinta2 😆

repi
                              Adminisztrátor

[quote=”somacsek”:a4vhg5kb]Nekem nem kell a GUGLI nekem is van egy MASINÁM(sparhelt)a garázsba a Via azon szokta nyáron befőzni a barack lekvárt. :2010_szakacs.gif :2010_igen_hurra.gif [/quote]

Lekvárt? :smt217 :smt204

Soma
                                Felhasználó

[quote=”zsuzsa”:3nu78agy]

(a „sparhelt”, és a „platni” jelentése, remélem megtalálható a „GUGLI”-ban… 😉 😉 😳 [/quote]

Nekem nem kell a GUGLI nekem is van egy MASINÁM(sparhelt)a garázsba a Via azon szokta nyáron befőzni a barack lekvárt. :2010_szakacs.gif :2010_igen_hurra.gif

MaNa
                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:19tb2p56]#-o
                                    Már már azt hittem, hogy tényleg aktívan részt akartok venni.
                                    :-k kb. 50 főre mandulás sült harcsa elkészítése nem elég a
                                    ktív kikapcsolódás? :2010_nemtom.gif [/quote]

Tényleg aktív segítséget ajánlottunk fel. 😀 A jelzett menü egy a sok közül.Gondolom lesz más ötlet is. Várjuk a fő- szakács /ha lesz / jelentkezését.

Hali MaNa

zsuzsa
                                    Felhasználó

[quote=”EDIT”:3pi861ko]Szivesen sütök a csapatnak ott melegen fánkot,a házi lekvárját mindenki hozza magával!![/quote]
                                      Edit!
                                      Te egy hihetetlen (tüneményes) =D> =D> =D> nőszemély vagy, de túl kényezteted a bandát 🙄 ….

Nosztalgiás tapasztalat jön, bocs.: 😳 😳 🙄
                                      Pilisszentkereszt fölött, Hosszúhegy tetején barlangkutató tábor, két hetes, sok éven át,70-es legvége, 83-ig 😳 😥 😉 …
                                      Viszonyok:tábor elején, és közepén, egylovas (tót) szekér felhoz:felszerelés, sátrak, ÍVÓ- és MOSDÓVÍZ, némi kaja.
                                      Főzés: helyben, kövekből, agyaggal épített tűzhely???, egy darab sparheltplatnival a tetején és rendes sparhelt füstcsővel.
                                      Hűtőszekrény a barlang, ami egy kb. 35 méter mély lukkal kezdődött.(A kötéllétrán k….-ra nem úgy lehet lemenni, mint a filmeken…)
                                      Élelmiszer és egyéb beszerzése: Bükkszentkereszt, akkor még csöpp félig tót falu, egy kis bolt, húst előre megrendelni, a táborig min. másfél óra felcipelés a hegyre… #-o …..
                                      Esetleges falusi kocsmázásra 2 db kocsma, közelebbiben max. csütörtökre kiitták a csapolt sört…, —hazafelére „ügyes” hátizsák marmonkannából, ívóvízzel.
                                      (Egyszer csapolt sörrel, de nem volt az igazi…)
                                      A barlangászok eleinte állatira örültek a napi egytál meleg és jó ételnek, később frankón rászoktattuk őket, a három fogásosra, amiből egy a desszert volt.
                                      (Általában puding, dinnye, ami a barlangban hűlt, ezért a délutános műszakot meg kellett motozni evőkanál, stb. lecsempészés miatt 😉 😆 .

Tehát:minden bandát könnyű rászoktatni a szuper ellátásra, (és a fantasztikusan jó hangulatú találkozókra)—és egy idő után, ez lesz a természetes—
                                      Szerintem mi is így jártunk, és ebben sokan közreműködtünk, tehát nem csak téged lehet ezért „hibáztatni”….
                                      😉 😳 😆

Ui.:bocs. a nosztalgiázásért, tudom, mindenki, vagy most (vagy már volt) szép, fiatal és bohó… 😳 🙄 😉 …

(a „sparhelt”, és a „platni” jelentése, remélem megtalálható a „GUGLI”-ban… 😉 😉 😳

Soma
                                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1xrdofrk]#-o
                                        :-k kb. 50 főre mandulás sült harcsa elkészítése nem elég aktív kikapcsolódás? :2010_nemtom.gif [/quote]

Már én is kezdtem reménykedni [-o< hogy új szakácsot avatunk de [-X

GaborApa
                                        Felhasználó

[quote=”MaNa”:z7t1j9yp]
                                          … a főszakács keze alá is segítünk, ha a programok megengedik…

Kérjük jelentkezzen a chéf, …..[/quote]
                                          #-o
                                          :-k kb. 50 főre mandulás sült harcsa elkészítése nem elég aktív kikapcsolódás? :2010_nemtom.gif

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”EDIT”:4gidnfnu]Szivesen sütök a csapatnak ott melegen fánkot,a házi lekvárját mindenki hozza magával!![/quote]

=D> =D> =D> =D>

EDIT
                                            Felhasználó

Szivesen sütök a csapatnak ott melegen fánkot,a házi lekvárját mindenki hozza magával!!

istozi
                                              Felhasználó

[quote=”MaNa”:3ks74i56]Harcsát, sütve mandulásan– pörköltnek,– sütve natúr! + a turóscsusza jó ötlet, gyerekeknek édesen is lehet.

Hali MaNa[/quote]
                                                Ezzel én is egyetértek!!!!

MaNa
                                                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:12mb1s3p]A lényeg:

A tóparton körbefut a gát. Ennek egyik oldalán van a kikötő (ez a vízfelöli oldal 😉 )

Vagyis milyen kaját kérdezzünk a jelentkezési lapon?[/quote]

Harcsát, sütve mandulásan– pörköltnek,– sütve natúr! + a turóscsusza jó ötlet, gyerekeknek édesen is lehet.

Hali MaNa

MaNa
                                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1xx2inij]Egyszer talán majd azt is megtudjuk, hogy az milyen. 😆
                                                    Ezt most neptun találta ki =D> =D> =D> én csak a szervezésben segítgetek.

Aki találkozót szervez, az csak a lehetőséget adja meg.
                                                    Nem kell irányt mutatni, mert felnőtt emberek el tudják dönteni, merre menjenek, és utána már csak rajtuk múlik, hogy érzik magukat. 😉
                                                    Gyertek el, és majd megtudjátok 😆 [/quote]

O.K. Ez tetszik nekünk, elég aktív kikapcsolódásnak látszik, nem csak pihi. Szeretünk sokat csavarogni, untat bennünket az egy helyen ülés vagy nyugágy tipusú kikapcs.

Minden kiírt napi programra jelentkezünk, és a főszakács keze alá is segítünk, ha a programok megengedik. Kerékpárok vannak.
                                                    Kérjük jelentkezzen a chéf, szeretnénk megbeszélni mit vigyünk, hozzájárulnánk a főzéshez tetlegesen és nyersanyagban is. Van egy kiváló gázzsámoly-szerű eszközünk is a főzéshez, lakóra kivülről csatlakoztatható.

Sziasztok MaNa

MaNa
                                                    Felhasználó

[quote=”reprodesign”:bm8y4nl2]:2010_nem_guluszem.gif lemaradtam valamiről????[/quote]

Nem-nem, nem maradtál le, itt van minden.

Hali MaNa

GaborApa
                                                      Felhasználó

[quote=”MaNa”:2fhoi0zq]Na végre. Végre egy normális program…[/quote]

Nekem, a visszajelzésekből úgy tűnt, hogy eddig sem voltak annyira borzalmasak a találkozók, de most nagyon boldog vagyok, hogy végre még Neked is tetszik egy ötlet. :2010_igen_jeee.gif 😆

[quote=”MaNa”:2fhoi0zq] Mintha én találtam volna ki…….[/quote]
                                                        Egyszer talán majd azt is megtudjuk, hogy az milyen. 😆
                                                        Ezt most neptun találta ki =D> =D> =D> én csak a szervezésben segítgetek.

Aki találkozót szervez, az csak a lehetőséget adja meg.
                                                        Nem kell irányt mutatni, mert felnőtt emberek el tudják dönteni, merre menjenek, és utána már csak rajtuk múlik, hogy érzik magukat. 😉
                                                        Gyertek el, és majd megtudjátok 😆

25 hozzászólás megtekintése - 201-225 / 240

You must be logged in to reply to this topic.