Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó a Busókkal Mohács 2012 Febr.16-21

Legutóbb frissítette GaborApa 13 years, 3 months telt el
18angok
125 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Mivel volt rá érdeklődés nyitok neki egy külön topikot.

A dátum senkit ne tévesszen meg a Busójárás csütörtöktől keddig tart. Persze a társaságunk zöme péntektől vasárnapig tud részt venni, de lehet előbb érkezni és maradni is, ha valaki megteheti.

Egyeztetések után Újmohácson leszünk az Admirális kempingben.
      A kemping tulajdonosa a busójárás idejére adott nekünk egy kedvezményes egységárat.
      Árammal lakóautónként 2.500 Ft. (ez min. 10 lakó esetén, az alatt 3000 Ft/lakó)

Természetesen elektromos fűtés esetén külön kell szólni, és aki árammal fűt az külön vezetéket is kap a terhelés miatt.

A tél miatt zuhanyzó nem üzemel, de egy Wc-t üzembe helyeznek.
      Tábortüzet lehet rakni.

Megközelítés lehet Baján keresztül, vagy Mohácsról kompozva.
      GPS: 45.993046°, 18.701783°

A kempingből komppal lehet átmenni mohácsra ami reggel hattól este 7-ig közlekedik (240 Ft/fő).

A kemping honlapja: http://mohacskemping.mlap.hu/

A Busójárás hivatalos honlapja: http://www.mohacsibusojaras.hu/

Árvíz, jégzajlás és nagy esőzések esetén marad B verzióként a Tesco parkolója.
      A parkoló üzemeltetőjével ez is le van már egyeztetve. Lehet egy kijelölt rész külön nekünk. Ezt sikerült térítésmentesre megbeszélni, viszont itt áram nincs.

• Szerző
      Válasz
      EdGaR
      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1185913l]…Vagy, aki elk@rta, lemegy egy nappal korábban. ::holapatolas 😆 😆 😆 [/quote]

Na, Hóanyó! Most szorul a hurok 👿 😆

GaborApa
        Felhasználó

[quote=”Spider”:1lskcfyc]Akkor én értettem félre!
          😳

Illetve napi 50-et olvastam.
          😳 [/quote]
          Jaa #-o ,nem, összesen 50-et.
          De még bizakodom a napi 1000 ben.
          Remélem, az mindenkinek megfelelne.

Spider
          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3dhlhgv7]Azért ez nem egészen így van mert nem kínálták, hanem én kértem, és akivel beszéltem úgy gondolta, hogy rendben lesz.[/quote]

Akkor én értettem félre!
            😳

Illetve napi 50-et olvastam.
            😳

GaborApa
            Felhasználó

[quote=”Spider”:4xu91xqk]Tipikus, hogy eleinte ingyen kínáljuk és ha ezt nem véssük kőbe, akkor az idő közeledtével horror összeget akarunk lehúzni, a megbeszéltek ellenére[/quote]

Azért ez nem egészen így van mert nem kínálták, hanem én kértem, és akivel beszéltem úgy gondolta, hogy rendben lesz.

Kőbe mit véshettem volna? Írassam le, hogy kötelezettséget vállalnak arra, hogy ingyen lehet parkolni a magánterületükön, meg nem határozott db lakóautónak meg nem határozható napokra? Cserébe mit vállaltunk volna mi?
              Pár napja még úgy volt, hogy nem is oda megyünk.

Ez a parkoló egy cég tulajdona.
              A hölgy akihez a telefonos nyomozás után eljutottam, és megbeszéltem vele az esetleges lehetőséget, azóta a vezetőség elé vitte az ügyet, ami teljesen érthető, hisz ez egy nem szokványos dolog, és saját szakállára nem vállalhatja be ezt a felelősséget.
              A vezetőség pedig azt mondta, hogy rendben, de ezért kérjünk valamit.
              A hölgy most kellemetlenül érzi magát mert jót akart.
              (és most én is)

Az itt a gond, hogy ötvenezer forint egy ilyen komplexum üzemeltetésében jelképesnek számít. Csupán annyi, hogy ne legyen teljesen ingyen.
              A másik, hogy nem nevezném horrornak a lakóautónként 3.500 Ft-ot a két napra.
              Természetesen megpróbálok alkudni, hogy minden résztvevő lakóautósnak kellemesebb legyen, de ha meg berág a vezetőség akkor azt mondja, hogy menjünk ahova akarunk, de ne az Ő magánterületükre.

A teljes tájékoztatáshoz tartozik még, hogy beszéltem még egy panzióval is a parkolási lehetőségről.
              A hétvégére 10.000 Ft-ot akart lakóautónként, és mikor mondtam, hogy ez sok lenne, azt mondta „ingyen nem adhatom”.

Spider
              Felhasználó

[quote=”Spider”:1ip1mply]A környék, az amúgy milyen, le vannak takarítva az utak?[/quote]

Hogy válaszoljak saját kérdésemre…
                Nem kicsit havas, ahogy nézem. 😯
                Kamera

Spider
                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1pjajoid]Sajnos a parkoló tulajdonos vezetősége 50.000 Ft díjazás ellenében szeretné a parkolórészt a rendelkezésünkre bocsájtani.[/quote]

Tipikus, hogy eleinte ingyen kínáljuk és ha ezt nem véssük kőbe, akkor az idő közeledtével horror összeget akarunk lehúzni, a megbeszéltek ellenére… 👿

A legújabb hírek szerint a Tesco parkolóban derékig érő hó van…

A környék, az amúgy milyen, le vannak takarítva az utak?

GaborApa
                  Felhasználó

Sajnos a parkoló tulajdonos vezetősége 50.000 Ft díjazás ellenében szeretné a parkolórészt a rendelkezésünkre bocsájtani.
                    Most ajánlottam napi 1000 Ft-ot lakóautónként naponta. Még ma megkapom rá a választ.

A legújabb hírek szerint a Tesco parkolóban derékig érő hó van, és csak a vásárlói forgalom számára szükséges terület van eltakarítva. Ennek megoldására 3 lehetőség van.
                    1. A letakarított, de forgalmasabb részre állunk.
                    2. Viszünk hólapátot és eltakarítunk.
                    3. Megpróbálok szerezni egy karbantartói elérhetőséget és megalkudni vele, amit majd összedobunk.

A 2. verzióval az a nehéz, hogy találkozóra megérkezéskor kellemesebb elfoglaltságaink szoktak lenni.
                    Vagy, aki elk@rta, lemegy egy nappal korábban. ::holapatolas 😆 😆 😆

szerintem a 3. megoldás lenne a legjobb.

DEP76
                    Felhasználó

[quote=”EdGaR”:29ph9yb8]Én… 😳 😥 de úgy tűnik valamit elk@rtam…[/quote]

Ezt már hallottam valahol. 🙂
                      De ne aggódj őt sem bántja senki. 🙂

Amúgy meg a busók a telet ijesztik el. Ha kitavaszodna addigra akkor max megkergethetnék, vagy mifene…
                      Vagy utánna futnak?

EdGaR
                      Felhasználó

[quote=”i890″:22yr2q9a]…
                        Időjárásért ki a felelős nyakig érő hó nem lehet , legfeljebb térdig érő.[/quote]
                        Én… 😳 😥 de úgy tűnik valamit elk@rtam…

i890
                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1xrsqj1l]A hatásfok miatt írtam, hogy „vannak veszteségek is”

A Parkoló kb. egy km-re van a rendezvénysortól, de jár a Tesco busz.

A parkolónak a Tescotól legtávolabbi sarkát beszéltük meg. Ott csak minket zavarhat a ketyere.[/quote]

OK túltárgyaltuk ! Egy áramforrás már lesz.
                          Ha még valaki tud hozni, az biztonságosabb lenne, de ha nem akkor veszünk egyet a TESCO-ba 😆

Időjárásért ki a felelős nyakig érő hó nem lehet , legfeljebb térdig érő.

EdGaR
                          Felhasználó

Én csak abban bízom, hogy a: http://www.idokep.hu/elorejelzes
                            és a http://koponyeg.hu/ eltérő előrejelzései még csak a tipmix szintjén vannak és nem ez lesz a szomorú valóság.

GaborApa
                            Felhasználó

[quote=”i890″:1lbjr6sn]GáborApa Te lehetsz a csapat energetikusa, számításod tökéletes habár lehet, hogy 100% hatásfoka nincs egyik lakótöltőnek, se kivételek legfeljebb a mi töltőink lehetnek.
                              Murphy faktor idegesít.
                              Nem tudom a zajhoz mit szólnak a Busók?
                              Mennyire van ez a TESKO a belvárban?
                              Az én kis ketyerém csendes, inverteres de lehetnek jó hallású Busók a környékbe.[/quote]

A hatásfok miatt írtam, hogy „vannak veszteségek is”

A Parkoló kb. egy km-re van a rendezvénysortól, de jár a Tesco busz.

A parkolónak a Tescotól legtávolabbi sarkát beszéltük meg. Ott csak minket zavarhat a ketyere.

i890
                              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1rh1v57z]Mondtam én: ::udv
                                😉

A lakók töltője 10 A-t tud 12 volton, tehát 120 W Ennyit csak akkor teljesít, ha csontra merült az aksi, vagy fogyasztók vannak bekapcsolva (ami persze fennáll).
                                Tehát elvileg elég is lehet, de azért jó lenne még egy biztos ami …
                                Vannak veszteségek is, meg hát Murphy bejelentkezés nélkül szokott jönni.[/quote]

GáborApa Te lehetsz a csapat energetikusa, számításod tökéletes habár lehet, hogy 100% hatásfoka nincs egyik lakótöltőnek, se kivételek legfeljebb a mi töltőink lehetnek.
                                Murphy faktor idegesít.
                                Nem tudom a zajhoz mit szólnak a Busók?
                                Mennyire van ez a TESKO a belvárban?
                                Az én kis ketyerém csendes, inverteres de lehetnek jó hallású Busók a környékbe.

GaborApa
                                Felhasználó

[quote=”i890″:1dpbjrmk]Nekem van egy 1600W-os HERON inverteres csendes áramfejlesztőm, ha nem esik addig nyakig érő hó én mindenképpen elviszem és, ha nem is 10 kocsinak, de néhánynak biztosan segítség lehet.[/quote]
                                  Mondtam én: ::udv
                                  😉

A lakók töltője 10 A-t tud 12 volton, tehát 120 W Ennyit csak akkor teljesít, ha csontra merült az aksi, vagy fogyasztók vannak bekapcsolva (ami persze fennáll).
                                  Tehát elvileg elég is lehet, de azért jó lenne még egy biztos ami …
                                  Vannak veszteségek is, meg hát Murphy bejelentkezés nélkül szokott jönni.

Spider
                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1t9g4i71]
                                    A jelentkezők között van valakinek?[/quote]

Elviekben én is tudok intézni, megkérdezem apósékat, hogy mekkora…

i890
                                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:yaq41m1g]Sajnos erre van esély :2010_sir.gif , és akkor marad a B verzió.

A Tesco parkoló félreeső sarka még mindig le van zsírozva. Ami ott gond, hogy nincs áram, és ha a lakóban a fűtés megy, a két napra sokaknak nem lesz elég az akkukapacitás.
                                      Vinni kéne aggregátort, és esténként pár órát járatni.
                                      Egy lakó max. 120 Wattot tud felvenni (ha a hűtő gázon van), így nagyjából egy aggregátor tudná tölteni az összes kocsit is egyszerre.
                                      A jelentkezők között van valakinek?[/quote]

Nekem van egy 1600W-os HERON inverteres csendes áramfejlesztőm, ha nem esik addig nyakig érő hó én mindenképpen elviszem és, ha nem is 10 kocsinak, de néhánynak biztosan segítség lehet.

GaborApa
                                      Felhasználó

[quote=”fecsi”:3unbx9o8]Az a gyanúm,hogy ez a kempinges kompos megoldás nem lesz kivitelezhető,ha csak addig nem tesz szert a révhajózás egy jégtörő kompra. ::holapatolas [/quote]

Sajnos erre van esély :2010_sir.gif , és akkor marad a B verzió.

A Tesco parkoló félreeső sarka még mindig le van zsírozva. Ami ott gond, hogy nincs áram, és ha a lakóban a fűtés megy, a két napra sokaknak nem lesz elég az akkukapacitás.
                                        Vinni kéne aggregátort, és esténként pár órát járatni.
                                        Egy lakó max. 120 Wattot tud felvenni (ha a hűtő gázon van), így nagyjából egy aggregátor tudná tölteni az összes kocsit is egyszerre.
                                        A jelentkezők között van valakinek?

GaborApa
                                        Felhasználó

[quote=”3hinfo”:1dxiy9od]Van akinek sikerült a Balaton-átkelés Hummerral
                                          http://www.autonavigator.hu/sztori/feld … ujdonsagok[/quote]

Addig még erősödik a Duna jege is, és simán elbír mindent.

[-o< 😆

3hinfo
                                          Felhasználó

[quote=”LMC”:z1dqbjvo]miért gondolod Fecsikém,sitalpon korival vagy kis sétával át tudtok menni a dunán ! 😆 csak terepjáróval ne próbálkozzatok 😆 [/quote]

Van akinek sikerült a Balaton-átkelés Hummerral
                                            http://www.autonavigator.hu/sztori/feld … ujdonsagok

LMC
                                            Felhasználó

[quote=”fecsi”:1w9irp3a]Az a gyanúm,hogy ez a kempinges kompos megoldás nem lesz kivitelezhető,ha csak addig nem tesz szert a révhajózás egy jégtörő kompra. ::holapatolas [/quote]

miért gondolod Fecsikém,sitalpon korival vagy kis sétával át tudtok menni a dunán ! 😆 csak terepjáróval ne próbálkozzatok 😆

fecsi
                                              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3ujvlm4q]Beszéltem ma a kempingessel. A mostani hétvégén várható nagy havakat addig eltakarítják, hogy mire megyünk addigra se hó se sár ne fogadjon minket.

A révhajózási társasággal is beszéltem, mivel kicsit aggódtam amiatt, hogy az utolsó járat este 7-kor indul, arra gondoltam, mi van ha valaki lekési az utolsó kompot és ott reked a túloldalon. 😕
                                                A 7 órás komp után egy személyszállító kishajó járkál még ide-oda. Eleinte félóránként azután csak óránként, de majdnem éjfélig.

Szombat este bográcsoljunk valamit?[/quote]
                                                Az a gyanúm,hogy ez a kempinges kompos megoldás nem lesz kivitelezhető,ha csak addig nem tesz szert a révhajózás egy jégtörő kompra. ::holapatolas

i890
                                                Felhasználó

[quote=”EdGaR”:9owg4nmu]Szia Lalipapi!
                                                  Én pedig nyilvánosan kérek bocsánatot, hogy csak úgy le Motoroláztalak 😆
                                                  Remélem kellemes csalódás lesz a találkozó =D>
                                                  … i890 Burstner? Hmmm… ezt látni kell élőben is… 😉 [/quote]
                                                  Semmi gáz EdGar Biztos Mototrollába is jó lehet az i890.
                                                  Remélem meg tudom mutatni a Bürstneres változatát a szombati keresztelőn. 😀

EdGaR
                                                  Felhasználó

[quote=”i890″:28u41gd0]Sziasztok szólítsatok csak Lalipapi-nak. Az i890 inkább a lakóautómra jellemző.
                                                    Böngészgetek itt a fórumon és ezek után egyre kíváncsibb vagyok milyen lehet ez a csapat. Remélem az időjárás nem tesz keresztbe Busó földön.

Lalipapi[/quote]
                                                    Szia Lalipapi!
                                                    Én pedig nyilvánosan kérek bocsánatot, hogy csak úgy le Motoroláztalak 😆
                                                    Remélem kellemes csalódás lesz a találkozó =D>
                                                    … i890 Burstner? Hmmm… ezt látni kell élőben is… 😉

DEP76
                                                    Felhasználó

[quote=”i890″:qzz6qm1f]Sziasztok szólítsatok csak Lalipapi-nak. Az i890 inkább a lakóautómra jellemző.
                                                      Böngészgetek itt a fórumon és ezek után egyre kíváncsibb vagyok milyen lehet ez a csapat. Remélem az időjárás nem tesz keresztbe Busó földön.

Lalipapi[/quote]

Most fogadok veled 1:10-ben hogy nem fogsz csalódni. 😉 🙂

rlacika
                                                      Felhasználó

[quote=”i890″:uw9neb70]egyre kíváncsibb vagyok milyen lehet ez a csapat.
                                                        Lalipapi[/quote]
                                                        Bökj reá a „Fotóalbumaink”-ra ott baloldalt, aztán válaszd ki a Találkozóink fényképei” menüpontot és hamar meglessz az összkép, hogy milyen a csapat. De leirom hogy fogadtak minket Martfűn amikor elöszőr mentünk talira: araszolunk a kemping feletti úton, látjuk lent a nagy csapatot…és nééééanyukám milyen lekesen integetnek, mintha régóta ismernének! Pár méter után már a Tiszába készültünk ugrani…a bejáratot jól elbénáztuk-nohát ez volt a nagy integetés! :smt204
                                                        De a fogdtatás tényleg kedves volt nagyon! ::udv ::nagyoleles

25 hozzászólás megtekintése - 51-75 / 125

You must be logged in to reply to this topic.