Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó a Busókkal Mohács 2012 Febr.16-21

Legutóbb frissítette GaborApa 13 years, 3 months telt el
18angok
125 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Mivel volt rá érdeklődés nyitok neki egy külön topikot.

A dátum senkit ne tévesszen meg a Busójárás csütörtöktől keddig tart. Persze a társaságunk zöme péntektől vasárnapig tud részt venni, de lehet előbb érkezni és maradni is, ha valaki megteheti.

Egyeztetések után Újmohácson leszünk az Admirális kempingben.
      A kemping tulajdonosa a busójárás idejére adott nekünk egy kedvezményes egységárat.
      Árammal lakóautónként 2.500 Ft. (ez min. 10 lakó esetén, az alatt 3000 Ft/lakó)

Természetesen elektromos fűtés esetén külön kell szólni, és aki árammal fűt az külön vezetéket is kap a terhelés miatt.

A tél miatt zuhanyzó nem üzemel, de egy Wc-t üzembe helyeznek.
      Tábortüzet lehet rakni.

Megközelítés lehet Baján keresztül, vagy Mohácsról kompozva.
      GPS: 45.993046°, 18.701783°

A kempingből komppal lehet átmenni mohácsra ami reggel hattól este 7-ig közlekedik (240 Ft/fő).

A kemping honlapja: http://mohacskemping.mlap.hu/

A Busójárás hivatalos honlapja: http://www.mohacsibusojaras.hu/

Árvíz, jégzajlás és nagy esőzések esetén marad B verzióként a Tesco parkolója.
      A parkoló üzemeltetőjével ez is le van már egyeztetve. Lehet egy kijelölt rész külön nekünk. Ezt sikerült térítésmentesre megbeszélni, viszont itt áram nincs.

• Szerző
      Válasz
      i890
      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1fc0fcjq]Ha azt írjná a sajtó, hogy minden rendben, akkor senkit sem érdekelnének a hírek.

Hamarosan indulunk 😉 [/quote]
        Siessetek, mert 19 h-kor kezdődik a bortúra a Busókkal [-o<

GaborApa
        Felhasználó

[quote=”i890″:1lywkkug]Én már itt vagyok a Tesconál.
          Jön még valaki??
          A hezitálóknak üzenem, hogy egy deka hó nincs az úton, az utinfo szerint a 136_os km -nél hótorlasz van az M6-oson, de ez dezinformáció az ellenzéki busók találták ki azért, hogy ne legyen sikeres a télűzés.[/quote]

Ha azt írjná a sajtó, hogy minden rendben, akkor senkit sem érdekelnének a hírek.

Hamarosan indulunk 😉

i890
          Felhasználó

Én már itt vagyok a Tesconál.
            Jön még valaki??
            A hezitálóknak üzenem, hogy egy deka hó nincs az úton, az utinfo szerint a 136_os km -nél hótorlasz van az M6-oson, de ez dezinformáció az ellenzéki busók találták ki azért, hogy ne legyen sikeres a télűzés.

GaborApa
            Felhasználó

[quote=”EdGaR”:36amsvep]Ha ez élőkép, akkor megvillant egy halvány reménysugarat 😳
              Itt Soroksáron már 3-4 cm hó esett röppke másfél óra alatt… én azért az utolsó pillanatig reménykedem. [-o< [/quote] Az tényleg élőkép. 🙂 + Felhívtam Riczu Tomit és pont Mohácsról vezetett kifelé. Az utak teljesen jól járhatóak, tiszták és olvadás van. Most megyek vizet tölteni :2010_igen_jeee.gif

EdGaR
              Felhasználó

[quote=”Spider”:1l9wf9t2]Akit érdekel, hogy milyen az idő Mohácson, illetve mi zajlik a főtéren: KLIKK IDE[/quote]
                Ha ez élőkép, akkor megvillant egy halvány reménysugarat 😳
                Itt Soroksáron már 3-4 cm hó esett röppke másfél óra alatt… én azért az utolsó pillanatig reménykedem. [-o<

GaborApa
                Felhasználó

[quote=”Spider”:jjc49nk2]Ferihegyet viszont lezárták a havazás miatt…
                  A lejutás azért még kérdéses 👿 [/quote]
                  Hát akkor ne menjünk repülővel! 😆

Bp térségében egész nap esik, délutánra havasesőt mond, és itt még szél is lesz. Estére viszont eláll.

„DNy-on nem várható komoly csapadék. „

Spider
                  Felhasználó

Ferihegyet viszont lezárták a havazás miatt…
                    A lejutás azért még kérdéses 👿

GaborApa
                    Felhasználó

[quote=”Spider”:2a05n188]Akit érdekel, hogy milyen az idő Mohácson, illetve mi zajlik a főtéren: KLIKK IDE[/quote]
                      Engem érdekel!!!
                      Úgyhogy délután el is indulok megnézni. 😀
                      Holnap ott fogunk integetni a kamerába! :smt039

Jó látni, hogy ott nem is esik a hó.
                      A köpönyeg 3 napos előrejelzése szerint (lap közepe tája) lesz egy kis hószállingózás arrafelé is, de összesen 1 cm-t mondanak és csak ma déltájban. Holnap meg a nap is kisüt, és csak vasárnap este lesz újabb csapadék, de az természetes, hisz a Zsuzsannák teszik a dolgukat a népi megfigyeléseknek megfelelően 😉

Spider
                      Felhasználó

Akit érdekel, hogy milyen az idő Mohácson, illetve mi zajlik a főtéren: KLIKK IDE

GaborApa
                        Felhasználó

[quote=”rudi-radio”:3o9q0cml]Jó szórakozást,hómentes időjárást kívánunk. Reméljük sikerül a telet elűzni legalább decemberig és akkor mi is utnak indulhatunk.Irigykedünk egy kicsit, mivel régen szeretnénk megnézni a Busójárást, de eddig sajna nem sikerült. 🙁 😆
                          Jutka, Rudi[/quote]
                          A mostanit még nem mulasztottátok el. Nyáron viszont biztos, hogy nem lesz. 😆
                          Szombaton szép idő lesz 😉

rudi-radio
                          Felhasználó

Jó szórakozást,hómentes időjárást kívánunk. Reméljük sikerül a telet elűzni legalább decemberig és akkor mi is utnak indulhatunk.Irigykedünk egy kicsit, mivel régen szeretnénk megnézni a Busójárást, de eddig sajna nem sikerült. 🙁 😆
                            Jutka, Rudi

EdGaR
                            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1ektovvb]… Úgy gondolom, hogy nagy köszönettel tartozunk a tulajdonosnak is, már csak azért is mert végül térítésmentesen rendelkezésünkre bocsájtja a területét.[/quote]
                              Köszönjük szépen! =D> Ezek után bármilyen körülmények lesznek, ha törik, ha szakad lerepülünk

GaborApa
                              Felhasználó

[quote=”i890″:3o2iidve]Hát ez nem kis meló volt, de akkor végül is minden rendben.
                                Én viszek két aggggregátort egy hólapátot és a keresztelő pálinkát a többit majd meglátjuk.[/quote]
                                minden egyszerűbb lett volna, ha az időjárás felelős teszi a dolgát 😆

i890
                                Felhasználó

Hát ez nem kis meló volt, de akkor végül is minden rendben.
                                  Én viszek két aggggregátort egy hólapátot és a keresztelő pálinkát a többit majd meglátjuk.

GaborApa
                                  Felhasználó

Ma délelőtt már majdnem úgy volt, hogy nem tudunk hova parkolni. Jelenleg ugyanis a parkoló így néz ki.

Beszéltem ma gimnázium igazgatótól sportegyesület elnökig akivel csak lehetett, de sajnos Mohácson és környékén nincs még egy olyan terület ahol elférnénk, és ne lenne derékig érő hó.

A parkoló intézésében közreműködő hölgy segítőkészségének köszönhetően végül azonban megoldódik a helyünk.

Hogy érthetőbb legyen: a parkolóból ilyen mennyiségű hó eltakarítása költséges, amit nem illene az ott üzemelő boltoknak a nyakába varrni, hisz nekik annyi parkoló épp elég, amennyi a vásárlóik parkolásához szükséges Mi pedig egy vásárláshoz indokoltnál sokkal hosszabb ideig foglaljuk a helyet és nem is kicsit.
                                    Végül arra jutottunk, hogy annak érdekében, hogy teljesen tiszta és átlátható legyen a dolog, egy külsős hóeltakarító fogja elvégezni a munkát, amiről számla és munkalap készül.
                                    Ahhoz, hogy ez egyáltalán létrejöhessen több ember is hozzájárult a segítségével, szívességből.

Idézek a mai utolsó levélből. Ez tartalmazza a feltételeket is, melyeket természetesen amúgy is betartanánk:

[i] Az egyeztetettek alapján mellékelten küldöm a mohácsi Tesco és Family Center helyszínrajzát, piros színnel bejelölve rajta az Önök által 2012. február 16-a és 21-e között kért területet.

Többszöri kérésüknek eleget téve, valamint az áruházunk bérlőinek és az ingatlan tulajdonosának, a Magnum Hungaria Kalium Kft.-nek védelme érdekében csak és kizárólag az alábbi feltételekkel járulunk hozzá a lakóautók – elsősorban nem vásárlási célból – tárgyi helyszínen történő parkolásához:
                                    – A Magyar Lakóautó Klub tagjai, illetőleg az Önök szervezésében érkező, valamint az Önökhöz csatlakozó lakóautók által foglalt terület után eső, hóeltakarítással kapcsolatos díjakat – számla ellenében, egy összegben – Önök viselik. A tulajdonos Magnum Hungaria Kalium Kft. valamint az áruház üzemeltetésével és bérbe adásával megbízott Real Management Kft. elzárkózik az Önök által üdülési céllal elfoglalt terület hóeltakarításával kapcsolatos költségeitől.
                                    – Az áruház területén áramot nem biztosítunk Önöknek.
                                    – Az aszfaltot tilos megbontani, megrongálni, cölöpöket lefúrni.
                                    – Tüzet az aszfalton, valamint az áruház területén nem rakhatnak.
                                    – Az Önök által kért, eltakarított parkoló részek lezárása az áruház vásárlói elől vagy annak ideiglenes táblával történő megjelölése az Önök feladatát képezi.
                                    – Távozásukkor a parkolót sértetlen, eredeti állapotban szíveskedjenek elhagyni, a szemeteket, mobil eszközöket kérjük eltakarítani.

Megértésüket ezúton is köszönjük![/i]

A hóeltakarítás 30.000 Ft, amit előre elutalok.
                                    A rajzon jelölt részen már nincsenek üzletek, ezért ott mi sem zavarunk senkit és minket sem zavarnak.

Úgy gondolom, hogy nagy köszönettel tartozunk a tulajdonosnak is, már csak azért is mert végül térítésmentesen rendelkezésünkre bocsájtja a területét.

GaborApa
                                    Felhasználó

[quote=”Jamesz”:2tz19sdr]Na ha végre kijópofáskodtátok magatokat …kell e az említett szerkezetekből valamelyik , vagy mindkettő ???
                                      Ha kell, akkor szólók a Tonyának , hogy vegye elő.
                                      [-X
                                      Mielőtt újra viccelődni kezdenétek ….még mindig az aggregátorokról van szó !!!
                                      #-o [/quote]
                                      A Tonya remekül elő tudja venni, és ez nem vicc! [-X
                                      A Fecsi kocsijába pedig pont befér, a sátor helyére.
                                      Aggregátorból sosem elég, főleg ha hideg van.
                                      Köszönjük, a nép nevében!

Névtelen

[quote=”GaborApa”:1f2c5n7o]:lol:

tehát akkor egyik sem agg regátor 😆 [/quote]

Na ha végre kijópofáskodtátok magatokat …kell e az említett szerkezetekből valamelyik , vagy mindkettő ???
                                        Ha kell, akkor szólók a Tonyának , hogy vegye elő.
                                        [-X
                                        Mielőtt újra viccelődni kezdenétek ….még mindig az aggregátorokról van szó !!!
                                        #-o

EdGaR
                                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2jwc4weh]:lol:

tehát akkor egyik sem agg regátor 😆 [/quote]
                                          Egy ilyen agg-regenerátor cuccot én is beszereznék 😆
                                          (ez a készülék nem keverendő az ogre generátorral)

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”Jamesz”:36s1qmp0]Ha kell jó aggregátor , nekem van kettő is.

Az egyik csendes , mint jó feleségem …a másik meg erős mint például én !..[/quote]
                                            😆

tehát akkor egyik sem agg regátor 😆

Névtelen

[quote=”GaborApa”:2vm6k4zw]Tegnap sikerült szereznem egy kölcsön aggregátort. Évek óta nem volt beindítva, úgyhogy kell neki némi tisztogatás, üzemanyagcsere, de remélem, addig sikerül beüzemelni.
                                              Néhány lakóautót ez is elláthat árammal.[/quote]

Ha kell jó aggregátor , nekem van kettő is.

Az egyik csendes , mint jó feleségem …a másik meg erős mint például én !
                                              😀
                                              Kiváltaná Paksot is ..ha kell !! Szóljatok …vigyétek , nekem az a fontos érezzétek jól magatokat.
                                              😀

i890
                                              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3cw3fqcj]Tegnap sikerült szereznem egy kölcsön aggregátort. Évek óta nem volt beindítva, úgyhogy kell neki némi tisztogatás, üzemanyagcsere, de remélem, addig sikerül beüzemelni.
                                                Néhány lakóautót ez is elláthat árammal.[/quote]

Én is tudok vinni egy kb 1800W-os áramfejlesztőt, de az nem zaj csillapított és úgy szól mint egy Maxim géppuska.
                                                A Busók nem fogják hallani a saját kerepelésüket, de a telet ez biztosan elijeszti 😆

GaborApa
                                                Felhasználó

Tegnap sikerült szereznem egy kölcsön aggregátort. Évek óta nem volt beindítva, úgyhogy kell neki némi tisztogatás, üzemanyagcsere, de remélem, addig sikerül beüzemelni.
                                                  Néhány lakóautót ez is elláthat árammal.

EdGaR
                                                  Felhasználó

[quote=”DEP76″:1y8d8edt]Elnéztem a dátumot vagy mi, mert egész hétvégén nektek szurkoltam itt a fórumon egyedül, hogy jó időtök legyen. #-o
                                                    Erre kiderül még ott sem vagytok. #-o
                                                    Betudtam ennek hogy csak egyedül voltam itt. 🙂 [/quote]
                                                    Köszönjük szépen :2010_igen2.gif sajnos még így kétséges, hogy mi bele merjünk-e vágni 😳 egyenlőre a hozzáállásunk olyan, mint a hőmérséklet: negatív

Nem túl jó minőségű, de csak élőkép Mohácsról

DEP76
                                                    Felhasználó

[quote=”EdGaR”:1agmuq0i]Na, Hóanyó! Most szorul a hurok 👿 😆 [/quote]

Elnéztem a dátumot vagy mi, mert egész hétvégén nektek szurkoltam itt a fórumon egyedül, hogy jó időtök legyen. #-o
                                                      Erre kiderül még ott sem vagytok. #-o
                                                      Betudtam ennek hogy csak egyedül voltam itt. 🙂

GaborApa
                                                      Felhasználó

[quote=”EdGaR”:30llyod2]Na, Hóanyó! Most szorul a hurok 👿 😆 [/quote]
                                                        lesz ott a főtéren egy nagy máglya. 😆 😆 😆

25 hozzászólás megtekintése - 26-50 / 125

You must be logged in to reply to this topic.