Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó 2008 Május 1-4 Tiszanána Dinyéshát

Legutóbb frissítette riviera 17 years, 1 months telt el
11angok
40 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

[quote=”egripasa”:1kogai3l]Majális Tiszanána Dinyéshát
      Megszervezem
      Tavaly nyáron mindenn hétvégén lent voltam, letelepültem.
      Élő Tisza, Tiszató gát túl oldalán.
      Szabadstrand, csónaktúra, horgászat.
      Fél nomád wc, tusoló, büfé bogrács van
      Árak: áram:250, Lakó 1200, főtöl független. Vissza az időbe
      Szerintem nagy buli lenne, én mindenkinek ajánlom.
      Eger 50 km Szépasszony völgy
      Létszám: kb 50 lakó elfér[/quote]

• Szerző
      Válasz
      riviera
      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:16z74p80]Ne haragudj, és tényleg nem kötözködés csak pontosítás mert sajnos sokan keverik és a lakóautózás során mindkét rendszer előfordul, de nagyon mást jelentenek
        :
        A GPRS (General Packet Radio Service) egy mobil adatátviteli technológia, amelyet GSM mobiltelefonok használnak. A lényege, hogy a mobiltelefonos adatátvitelt (pl internetezés) nem perc hanem adatforgalom alapján számlázzák.

A GPS (Global Positioning System) Globális Helymeghatározó Rendszer. A lényege: hogy a készülék, az antennáival látható műholdak helyzetéből megállapítja a saját pozícióját. A pozicíó változása alapján számolhat sebességet, pontoktól való távolságot, és egyebeket, vagy illeszthet alá térképet amin számolhat utat is de ez már mind készülékfüggő.
        A navigációs készülékeknek, csupán az egyik része csak a GPS mégis a köznyelvben gyakran GPS-nek nevezik a navigációs berendezéseket is.

Bocsánat. Tényleg csak a pontosítás végett írtam. 😳 [/quote]
        Pedig tudhatnám,hisz az előző laptopommal a kis telefonommal interneteztem 100 MB 3000 Ft volt. 🙁

riviera
        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:34jkxb60]Ne haragudj, és tényleg nem kötözködés csak pontosítás mert sajnos sokan keverik és a lakóautózás során mindkét rendszer előfordul, de nagyon mást jelentenek
          :
          A GPRS (General Packet Radio Service) egy mobil adatátviteli technológia, amelyet GSM mobiltelefonok használnak. A lényege, hogy a mobiltelefonos adatátvitelt (pl internetezés) nem perc hanem adatforgalom alapján számlázzák.

A GPS (Global Positioning System) Globális Helymeghatározó Rendszer. A lényege: hogy a készülék, az antennáival látható műholdak helyzetéből megállapítja a saját pozícióját. A pozicíó változása alapján számolhat sebességet, pontoktól való távolságot, és egyebeket, vagy illeszthet alá térképet amin számolhat utat is de ez már mind készülékfüggő.
          A navigációs készülékeknek, csupán az egyik része csak a GPS mégis a köznyelvben gyakran GPS-nek nevezik a navigációs berendezéseket is.

Bocsánat. Tényleg csak a pontosítás végett írtam. 😳 [/quote]
          Köszönöm,hogy pontositottál. 😀

GaborApa
          Felhasználó

[quote=”riviera550″:3nhhacex]Mi mindig visszük a tv-t,csak sose kapcsoljuk be.Nincs GPRS-ünk sem, de még mindig haza és eltaláltunk bárhova.A navigálást én végzem,az ut is meg volt mindenütt. 😀 😀 [/quote]

Ne haragudj, és tényleg nem kötözködés csak pontosítás mert sajnos sokan keverik és a lakóautózás során mindkét rendszer előfordul, de nagyon mást jelentenek
            :

Bocsánat. Tényleg csak a pontosítás végett írtam. 😳

3hinfo
            Felhasználó

[quote=”Brigi”:27a9erfh]Nagyon jók a tiszafüredi képek. Néhány éve nyáron töltöttünk ott egy kis időt, jó volt. Meg Selymi is oda valósi. Úgy látom a képeken elég sokan voltak a kempingben.[/quote]
              Igen, a kemping tele volt német és osztrák nyugdíjasokkal. Ha én nyugdíjas koromban ilyen nyugodtan, gondtalanul kempingezhetnék…? Magyar egység: 3 lakóautó és talán 5 lakókocsi és slussz. 8) 8) 8) 8)

Brigi
              Felhasználó

Nagyon jók a tiszafüredi képek. Néhány éve nyáron töltöttünk ott egy kis időt, jó volt. Meg Selymi is oda valósi. Úgy látom a képeken elég sokan voltak a kempingben.

riviera
                Felhasználó

[quote=”Brigi”:cusv5sbt]Nekünk nincs TV a lakóban, de nem is lesz. Kimondottan hozzátartozik a kikapcsolódáshoz, hogy a pihenés idejére kikerülünk a média karmaiból. Aztán amikor jövünk haza kicsit olyan, mintha időutazásról érkeznénk 😯 – konstatáljuk, hogy megint felment a benzin ára 🙄 , átalakították a kormányt, meg ilyenek[/quote]

Mi mindig visszük a tv-t,csak sose kapcsoljuk be.Nincs GPRS-ünk sem, de még mindig haza és eltaláltunk bárhova.A navigálást én végzem,az ut is meg volt mindenütt. 😀 😀

3hinfo
                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:6l6wvrmz]Látod, Te is azt mondtad, hogy nem is hiányzott. 🙄
                    És még talán így is megvolt még a hazafelé vezető út is. 😉 [/quote]
                    Hál’ Istennek megvolt, de nagyon aggódtam! 8)

GaborApa
                    Felhasználó

[quote=”3hinfo”:1jyt3gjr]De az, hogy megvan-e még a hazafelé vezető út, az azért fontos információ lehet, vagy nem?[/quote]
                      Látod, Te is azt mondtad, hogy nem is hiányzott. 🙄
                      És még talán így is megvolt még a hazafelé vezető út is. 😉

3hinfo
                      Felhasználó

[quote=”Brigi”:12hmlwoo]Nekünk nincs TV a lakóban, de nem is lesz. Kimondottan hozzátartozik a kikapcsolódáshoz, hogy a pihenés idejére kikerülünk a média karmaiból. Aztán amikor jövünk haza kicsit olyan, mintha időutazásról érkeznénk 😯 – konstatáljuk, hogy megint felment a benzin ára 🙄 , átalakították a kormányt, meg ilyenek[/quote]
                        De az, hogy megvan-e még a hazafelé vezető út, az azért fontos információ lehet, vagy nem?

Brigi
                        Felhasználó

[quote=”3hinfo”:3i8583qu] A hatalmas fák helyenként lehetetlenné teszi a műholdvételt. Mi négy napot voltunk TV nélkül. Érdekes nem is hiányzott. [/quote]
                          Nekünk nincs TV a lakóban, de nem is lesz. Kimondottan hozzátartozik a kikapcsolódáshoz, hogy a pihenés idejére kikerülünk a média karmaiból. Aztán amikor jövünk haza kicsit olyan, mintha időutazásról érkeznénk 😯 – konstatáljuk, hogy megint felment a benzin ára 🙄 , átalakították a kormányt, meg ilyenek

3hinfo
                          Felhasználó

[quote=”BarthaJudit”:246p9fiv]És a többiek? Csak nekünk voltak élményeink a hétvégén? mindenki csak :smt015 ?[/quote]
                            Ha ránk gondolsz, mi Tiszafüreden voltunk, a Termál Kempingben. Árnyas, kellemes, kissé szocreál, de tiszta, rendes hely. A közösségi helyiségek tiszták, bőven van hely több embernek is. Az árak ezzel mind arányban vannak. Éttermében nagyon finomat ettünk. Reggelente isteni finom friss, meleg péksüti kapható. A strandra korlátlan átjárás van. Egy dologra azonban figyelni kell. A hatalmas fák helyenként lehetetlenné teszi a műholdvételt. Mi négy napot voltunk TV nélkül. Érdekes nem is hiányzott. Teljesen véletlenül összefutottunk Boriszékkal, Ők szintén itt pihentek. Bátran merem ajánlani mindenkinek ezt a kempinget. 8) 8) 8) 8)

BarthaJudit
                            Felhasználó

És a többiek? Csak nekünk voltak élményeink a hétvégén? mindenki csak :smt015 ?

Brigi
                              Felhasználó

[quote=”3hinfo”:1ddz8uoq] Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindannyiotoknak jó utat, nagyon kellemes szórakozást kívánjak! 8) 8) 8) 8) [/quote]
                                Köszönjük és mi is hasonló jókat kívánunk nektek!

3hinfo
                                Felhasználó

[quote=”gabik”:ktdzcgfd]Nagyon makacsok vagytok,Nem hat Rátok a tömegvonzás.Tiszafüred az kényelmesebb meg kellemes,de hol marad a kaland?[/quote]
                                  Nem makacsság ez, csak időtlen idők óta nem voltunk pancsolni. Egy külföldi út amúgyis hosszabb előkészületet ígényel. A tömegvonzás, az nagyon csalogató, de ez most sajnos kimarad. Egyébként egy barátunkkal együtt megyünk, s ezt már nemigen lehet lemondani. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindannyiotoknak jó utat, nagyon kellemes szórakozást kívánjak! 8) 8) 8) 8)

Brigi
                                  Felhasználó

[quote=”gabik”:1s1w9ojp]Nagyon makacsok vagytok,Nem hat Rátok a tömegvonzás.Tiszafüred az kényelmesebb meg kellemes,de hol marad a kaland?[/quote]
                                    Hát az biztos, hogy kalandos lesz tíz körüli lakóautóval barangolni és helyet találni.

gabik
                                    Felhasználó

[quote=”3hinfo”:2l6dze1e]Remélem, így lesz. A mi célunk továbbra is: Tiszafüred Termál Kemping. Ha valakinek nincs még célja, szívesen látjuk társnak. 8) 8) 8) 8) [/quote]

Nagyon makacsok vagytok,Nem hat Rátok a tömegvonzás.Tiszafüred az kényelmesebb meg kellemes,de hol marad a kaland?

3hinfo
                                      Felhasználó

[quote=”riviera550″:2d0s5ces]Ugy döntöttünk,hogy megyünk a cseh turára,majd legközelebb áztatjuk meg magunkat meleg vizben .Jó fürdőzést és pihenést kivánunk, s majd legközelebb találkozunk.
                                        Editke.[/quote]
                                        Remélem, így lesz. A mi célunk továbbra is: Tiszafüred Termál Kemping. Ha valakinek nincs még célja, szívesen látjuk társnak. 8) 8) 8) 8)

riviera
                                        Felhasználó

[quote=”3hinfo”:317bfnht]Köszi! Szerintem meglesz. 8) 8) 8) 8)

[/quote]

Ugy döntöttünk,hogy megyünk a cseh turára,majd legközelebb áztatjuk meg magunkat meleg vizben .Jó fürdőzést és pihenést kivánunk, s majd legközelebb találkozunk.
                                          Editke.

3hinfo
                                          Felhasználó

[quote=”somacsek”:27c8khzt]Én is remélem mert szimpatikusak voltatok 😆
                                            Jó áztatás a fürdőben 😀 [/quote]
                                            Köszi! Szerintem meglesz. 8) 8) 8) 8)

Soma
                                            Felhasználó

[quote=”3hinfo”:rqptj5dy]Egyáltalán nem voltál félreérthető, én sem úgy gondoltam, csak arra értettem, hogy nem az a cél, hogy kivel jönnek többen. Lehet, én voltam félreérthető? De,ha megvan a lakótok remélem egyszer majd együtt megyünk! 8) 8) 8) 8) [/quote]
                                              Én is remélem mert szimpatikusak voltatok 😆
                                              Jó áztatás a fürdőben 😀

3hinfo
                                              Felhasználó

[quote=”somacsek”:1mulgcxn]Bocs ha félre érthető volt #-o
                                                Csak kezdő lakósok vagyunk és örültünk volna a társaságnak.
                                                Bocsi ha félre érthető volt[/quote]
                                                Egyáltalán nem voltál félreérthető, én sem úgy gondoltam, csak arra értettem, hogy nem az a cél, hogy kivel jönnek többen. Lehet, én voltam félreérthető? De,ha megvan a lakótok remélem egyszer majd együtt megyünk! 8) 8) 8) 8)

Soma
                                                Felhasználó

[quote=”3hinfo”:28543lr0]Azért, ugye nem rivalizálunk? Jó szórakozást Nektek ott a hegyekben. Nekünk most nagyon kell egy kis termálfürdő,s az Tiszafüreden megvan. 8) 8) 8) 8) [/quote]
                                                  Bocs ha félre érthető volt #-o
                                                  Csak kezdő lakósok vagyunk és örültünk volna a társaságnak.
                                                  Bocsi ha félre érthető volt

3hinfo
                                                  Felhasználó

[quote=”somacsek”:14lkv4um]Mi is mennénk Szilvásvárad ,Szalajka völgy már meg van a kemping
                                                    Hegyi kemping 3000 forint lakóként 😆
                                                    Ha valakit érdekel csatlakozhat májusi hosszú hétvége. 😀 [/quote]
                                                    Azért, ugye nem rivalizálunk? Jó szórakozást Nektek ott a hegyekben. Nekünk most nagyon kell egy kis termálfürdő,s az Tiszafüreden megvan. 8) 8) 8) 8)

Soma
                                                    Felhasználó

Mi is mennénk Szilvásvárad ,Szalajka völgy már meg van a kemping
                                                      Hegyi kemping 3000 forint lakóként 😆
                                                      Ha valakit érdekel csatlakozhat májusi hosszú hétvége. 😀

3hinfo
                                                      Felhasználó

Ma eldöntöttük! Az uticél: Tiszafüred, Termál kemping. Kettőnknek alig több, mint napi 3000 Ft., s ez a korlátlan fürdőbelépőt is tartalmazza. Akit érdekel írjon! Bárkivel szívesen megyünk, ha nem hát egyedül megyünk! Indulás május 1-jén reggel. 8) 8) 8) 8)

25 hozzászólás megtekintése - 1-25 / 40

You must be logged in to reply to this topic.