Főoldal › Fórumok › Lakóautós Találkozóink › Találkozó 2008 Május 1-4 Tiszanána Dinyéshát
-
IndítottaTémakör
-
2008.01.16.-18:41 #6728
[quote=”egripasa”:1kogai3l]Majális Tiszanána Dinyéshát
Megszervezem
Tavaly nyáron mindenn hétvégén lent voltam, letelepültem.
Élő Tisza, Tiszató gát túl oldalán.
Szabadstrand, csónaktúra, horgászat.
Fél nomád wc, tusoló, büfé bogrács van
Árak: áram:250, Lakó 1200, főtöl független. Vissza az időbe
Szerintem nagy buli lenne, én mindenkinek ajánlom.
Eger 50 km Szépasszony völgy
Létszám: kb 50 lakó elfér[/quote] -
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2008.05.07.-01:09 #9300
[quote=”GaborApa”:16z74p80]Ne haragudj, és tényleg nem kötözködés csak pontosítás mert sajnos sokan keverik és a lakóautózás során mindkét rendszer előfordul, de nagyon mást jelentenek
:
A GPRS (General Packet Radio Service) egy mobil adatátviteli technológia, amelyet GSM mobiltelefonok használnak. A lényege, hogy a mobiltelefonos adatátvitelt (pl internetezés) nem perc hanem adatforgalom alapján számlázzák.A GPS (Global Positioning System) Globális Helymeghatározó Rendszer. A lényege: hogy a készülék, az antennáival látható műholdak helyzetéből megállapítja a saját pozícióját. A pozicíó változása alapján számolhat sebességet, pontoktól való távolságot, és egyebeket, vagy illeszthet alá térképet amin számolhat utat is de ez már mind készülékfüggő.
A navigációs készülékeknek, csupán az egyik része csak a GPS mégis a köznyelvben gyakran GPS-nek nevezik a navigációs berendezéseket is.Bocsánat. Tényleg csak a pontosítás végett írtam. 😳 [/quote]
Pedig tudhatnám,hisz az előző laptopommal a kis telefonommal interneteztem 100 MB 3000 Ft volt. 🙁2008.05.07.-01:05 #9299[quote=”GaborApa”:34jkxb60]Ne haragudj, és tényleg nem kötözködés csak pontosítás mert sajnos sokan keverik és a lakóautózás során mindkét rendszer előfordul, de nagyon mást jelentenek
:
A GPRS (General Packet Radio Service) egy mobil adatátviteli technológia, amelyet GSM mobiltelefonok használnak. A lényege, hogy a mobiltelefonos adatátvitelt (pl internetezés) nem perc hanem adatforgalom alapján számlázzák.A GPS (Global Positioning System) Globális Helymeghatározó Rendszer. A lényege: hogy a készülék, az antennáival látható műholdak helyzetéből megállapítja a saját pozícióját. A pozicíó változása alapján számolhat sebességet, pontoktól való távolságot, és egyebeket, vagy illeszthet alá térképet amin számolhat utat is de ez már mind készülékfüggő.
A navigációs készülékeknek, csupán az egyik része csak a GPS mégis a köznyelvben gyakran GPS-nek nevezik a navigációs berendezéseket is.Bocsánat. Tényleg csak a pontosítás végett írtam. 😳 [/quote]
Köszönöm,hogy pontositottál. 😀2008.05.07.-00:57 #9297[quote=”riviera550″:3nhhacex]Mi mindig visszük a tv-t,csak sose kapcsoljuk be.Nincs GPRS-ünk sem, de még mindig haza és eltaláltunk bárhova.A navigálást én végzem,az ut is meg volt mindenütt. 😀 😀 [/quote]
Ne haragudj, és tényleg nem kötözködés csak pontosítás mert sajnos sokan keverik és a lakóautózás során mindkét rendszer előfordul, de nagyon mást jelentenek
:
A navigációs készülékeknek, csupán az egyik része csak a GPS mégis a köznyelvben gyakran GPS-nek nevezik a navigációs berendezéseket is.Bocsánat. Tényleg csak a pontosítás végett írtam. 😳
2008.05.07.-00:56 #9296[quote=”Brigi”:27a9erfh]Nagyon jók a tiszafüredi képek. Néhány éve nyáron töltöttünk ott egy kis időt, jó volt. Meg Selymi is oda valósi. Úgy látom a képeken elég sokan voltak a kempingben.[/quote]
Igen, a kemping tele volt német és osztrák nyugdíjasokkal. Ha én nyugdíjas koromban ilyen nyugodtan, gondtalanul kempingezhetnék…? Magyar egység: 3 lakóautó és talán 5 lakókocsi és slussz. 8) 8) 8) 8)2008.05.07.-00:45 #9295Nagyon jók a tiszafüredi képek. Néhány éve nyáron töltöttünk ott egy kis időt, jó volt. Meg Selymi is oda valósi. Úgy látom a képeken elég sokan voltak a kempingben.
2008.05.07.-00:39 #9294[quote=”Brigi”:cusv5sbt]Nekünk nincs TV a lakóban, de nem is lesz. Kimondottan hozzátartozik a kikapcsolódáshoz, hogy a pihenés idejére kikerülünk a média karmaiból. Aztán amikor jövünk haza kicsit olyan, mintha időutazásról érkeznénk 😯 – konstatáljuk, hogy megint felment a benzin ára 🙄 , átalakították a kormányt, meg ilyenek[/quote]
Mi mindig visszük a tv-t,csak sose kapcsoljuk be.Nincs GPRS-ünk sem, de még mindig haza és eltaláltunk bárhova.A navigálást én végzem,az ut is meg volt mindenütt. 😀 😀
2008.05.07.-00:33 #9293[quote=”GaborApa”:6l6wvrmz]Látod, Te is azt mondtad, hogy nem is hiányzott. 🙄
És még talán így is megvolt még a hazafelé vezető út is. 😉 [/quote]
Hál’ Istennek megvolt, de nagyon aggódtam! 8)2008.05.07.-00:26 #9291[quote=”3hinfo”:1jyt3gjr]De az, hogy megvan-e még a hazafelé vezető út, az azért fontos információ lehet, vagy nem?[/quote]
Látod, Te is azt mondtad, hogy nem is hiányzott. 🙄
És még talán így is megvolt még a hazafelé vezető út is. 😉2008.05.06.-23:36 #9290[quote=”Brigi”:12hmlwoo]Nekünk nincs TV a lakóban, de nem is lesz. Kimondottan hozzátartozik a kikapcsolódáshoz, hogy a pihenés idejére kikerülünk a média karmaiból. Aztán amikor jövünk haza kicsit olyan, mintha időutazásról érkeznénk 😯 – konstatáljuk, hogy megint felment a benzin ára 🙄 , átalakították a kormányt, meg ilyenek[/quote]
De az, hogy megvan-e még a hazafelé vezető út, az azért fontos információ lehet, vagy nem?2008.05.06.-23:13 #9288[quote=”3hinfo”:3i8583qu] A hatalmas fák helyenként lehetetlenné teszi a műholdvételt. Mi négy napot voltunk TV nélkül. Érdekes nem is hiányzott. [/quote]
Nekünk nincs TV a lakóban, de nem is lesz. Kimondottan hozzátartozik a kikapcsolódáshoz, hogy a pihenés idejére kikerülünk a média karmaiból. Aztán amikor jövünk haza kicsit olyan, mintha időutazásról érkeznénk 😯 – konstatáljuk, hogy megint felment a benzin ára 🙄 , átalakították a kormányt, meg ilyenek2008.05.06.-22:55 #9286[quote=”BarthaJudit”:246p9fiv]És a többiek? Csak nekünk voltak élményeink a hétvégén? mindenki csak :smt015 ?[/quote]
Ha ránk gondolsz, mi Tiszafüreden voltunk, a Termál Kempingben. Árnyas, kellemes, kissé szocreál, de tiszta, rendes hely. A közösségi helyiségek tiszták, bőven van hely több embernek is. Az árak ezzel mind arányban vannak. Éttermében nagyon finomat ettünk. Reggelente isteni finom friss, meleg péksüti kapható. A strandra korlátlan átjárás van. Egy dologra azonban figyelni kell. A hatalmas fák helyenként lehetetlenné teszi a műholdvételt. Mi négy napot voltunk TV nélkül. Érdekes nem is hiányzott. Teljesen véletlenül összefutottunk Boriszékkal, Ők szintén itt pihentek. Bátran merem ajánlani mindenkinek ezt a kempinget. 8) 8) 8) 8)2008.05.06.-12:41 #9283És a többiek? Csak nekünk voltak élményeink a hétvégén? mindenki csak :smt015 ?
2008.04.30.-01:21 #9177[quote=”3hinfo”:1ddz8uoq] Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindannyiotoknak jó utat, nagyon kellemes szórakozást kívánjak! 8) 8) 8) 8) [/quote]
Köszönjük és mi is hasonló jókat kívánunk nektek!2008.04.29.-12:58 #9155[quote=”gabik”:ktdzcgfd]Nagyon makacsok vagytok,Nem hat Rátok a tömegvonzás.Tiszafüred az kényelmesebb meg kellemes,de hol marad a kaland?[/quote]
Nem makacsság ez, csak időtlen idők óta nem voltunk pancsolni. Egy külföldi út amúgyis hosszabb előkészületet ígényel. A tömegvonzás, az nagyon csalogató, de ez most sajnos kimarad. Egyébként egy barátunkkal együtt megyünk, s ezt már nemigen lehet lemondani. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy mindannyiotoknak jó utat, nagyon kellemes szórakozást kívánjak! 8) 8) 8) 8)2008.04.29.-12:32 #9154[quote=”gabik”:1s1w9ojp]Nagyon makacsok vagytok,Nem hat Rátok a tömegvonzás.Tiszafüred az kényelmesebb meg kellemes,de hol marad a kaland?[/quote]
Hát az biztos, hogy kalandos lesz tíz körüli lakóautóval barangolni és helyet találni.2008.04.29.-10:12 #9147[quote=”3hinfo”:2l6dze1e]Remélem, így lesz. A mi célunk továbbra is: Tiszafüred Termál Kemping. Ha valakinek nincs még célja, szívesen látjuk társnak. 8) 8) 8) 8) [/quote]
Nagyon makacsok vagytok,Nem hat Rátok a tömegvonzás.Tiszafüred az kényelmesebb meg kellemes,de hol marad a kaland?
2008.04.29.-01:19 #9140[quote=”riviera550″:2d0s5ces]Ugy döntöttünk,hogy megyünk a cseh turára,majd legközelebb áztatjuk meg magunkat meleg vizben .Jó fürdőzést és pihenést kivánunk, s majd legközelebb találkozunk.
Editke.[/quote]
Remélem, így lesz. A mi célunk továbbra is: Tiszafüred Termál Kemping. Ha valakinek nincs még célja, szívesen látjuk társnak. 8) 8) 8) 8)2008.04.24.-19:53 #9035[quote=”3hinfo”:317bfnht]Köszi! Szerintem meglesz. 8) 8) 8) 8)
[/quote]
Ugy döntöttünk,hogy megyünk a cseh turára,majd legközelebb áztatjuk meg magunkat meleg vizben .Jó fürdőzést és pihenést kivánunk, s majd legközelebb találkozunk.
Editke.2008.04.23.-00:02 #9011[quote=”somacsek”:27c8khzt]Én is remélem mert szimpatikusak voltatok 😆
Jó áztatás a fürdőben 😀 [/quote]
Köszi! Szerintem meglesz. 8) 8) 8) 8)2008.04.22.-23:18 #9007[quote=”3hinfo”:rqptj5dy]Egyáltalán nem voltál félreérthető, én sem úgy gondoltam, csak arra értettem, hogy nem az a cél, hogy kivel jönnek többen. Lehet, én voltam félreérthető? De,ha megvan a lakótok remélem egyszer majd együtt megyünk! 8) 8) 8) 8) [/quote]
Én is remélem mert szimpatikusak voltatok 😆
Jó áztatás a fürdőben 😀2008.04.22.-23:00 #9006[quote=”somacsek”:1mulgcxn]Bocs ha félre érthető volt #-o
Csak kezdő lakósok vagyunk és örültünk volna a társaságnak.
Bocsi ha félre érthető volt[/quote]
Egyáltalán nem voltál félreérthető, én sem úgy gondoltam, csak arra értettem, hogy nem az a cél, hogy kivel jönnek többen. Lehet, én voltam félreérthető? De,ha megvan a lakótok remélem egyszer majd együtt megyünk! 8) 8) 8) 8)2008.04.22.-22:52 #9005[quote=”3hinfo”:28543lr0]Azért, ugye nem rivalizálunk? Jó szórakozást Nektek ott a hegyekben. Nekünk most nagyon kell egy kis termálfürdő,s az Tiszafüreden megvan. 8) 8) 8) 8) [/quote]
Bocs ha félre érthető volt #-o
Csak kezdő lakósok vagyunk és örültünk volna a társaságnak.
Bocsi ha félre érthető volt2008.04.22.-22:32 #9004[quote=”somacsek”:14lkv4um]Mi is mennénk Szilvásvárad ,Szalajka völgy már meg van a kemping
Hegyi kemping 3000 forint lakóként 😆
Ha valakit érdekel csatlakozhat májusi hosszú hétvége. 😀 [/quote]
Azért, ugye nem rivalizálunk? Jó szórakozást Nektek ott a hegyekben. Nekünk most nagyon kell egy kis termálfürdő,s az Tiszafüreden megvan. 8) 8) 8) 8)2008.04.22.-22:21 #9003Mi is mennénk Szilvásvárad ,Szalajka völgy már meg van a kemping
Hegyi kemping 3000 forint lakóként 😆
Ha valakit érdekel csatlakozhat májusi hosszú hétvége. 😀2008.04.22.-19:06 #9000Ma eldöntöttük! Az uticél: Tiszafüred, Termál kemping. Kettőnknek alig több, mint napi 3000 Ft., s ez a korlátlan fürdőbelépőt is tartalmazza. Akit érdekel írjon! Bárkivel szívesen megyünk, ha nem hát egyedül megyünk! Indulás május 1-jén reggel. 8) 8) 8) 8)
-
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.