Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Sándor, József, Gábor. Villányi disznólkodás 2011.03.25-27.

Legutóbb frissítette Névtelen 14 years, 2 months telt el
25angok
239 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Bár még távoli az időpont, de mivel már megnéztem a helyszínt, és egyeztettem pár dolgot, ezért megnyitom a topikját is, nehogy valaki lemaradjon 😉

Sándor, József, Gábor
      zsákban hozzák a meleget

(Benedek klubtag nincs, de annál több a Gábor 😳 )

Ebből az alkalomból a Villányi borvidéken Riczu Tamás borász lát minket vendégül egy mangalica disznótorra.
      A Helyszín Siklóson a Tenkes lovastanya
      Itt korlátlan mennyiségű lakóautó elférhet, a megközelítése széles sima úton lehetséges.
      Péntek este érkezhet a társaság.
      Áram és WC biztosítva lesz.

Aki már ismeri, az tudja, hogy a házigazda remek vendéglátó.
      Az Ő vezetésével szombat reggel egy mangalica eltávozik közülünk,….aztán a kemencébe, majd belénk.
      A szombati program gyakorlatilag az evés ivás.

A helyszínről pár képet feltettem az albumomba

További részletek később. 😉

————————————————————-

Parkolás lehet füvön, vagy kavicsos részen is. Úgy állhatunk mint egy kempingben. Aki árammal fűteni szeretne, az külön jelezze. A villanyszámla kb. 2500 Ft/nap (Ez egy 2kW-os hősugárzó napi fogyasztása.)
      A tanya nem egy egyszerű lovas tanya. Sokfajta magyar őshonos állatot tartanak: szürke marha, racka juhok, Nóniusz lovak, nyulak, baromfi meg ilyenek. Lehet simogatni őket.
      A gyerekeknek építettek mindenféle hintákat, játékokat, bunkereket. Nem fognak unatkozni.
      Van egy fűtött helység is (ez ha kell a gyerekeknek jó játszóház lehet), de a felnőttek fő tartózkodási helye a kemencék melletti három oldalról zárt, fedett részen lesz. Ehhez állítják hozzá a sátrat, ahol a böllér dolgozik. Így tulajdonképpen négy oldalról zárt, fedett helyet kapunk, ahol „dolgoznak a kemencék, és ha esetleg kell, akkor gázhősugárzók is.

És akkor lássuk a menüt, amin az igények alapján még menet közben is lehet változtatni.

Reggeli:
      – pálinka, forralt bor, meleg tea
      – házi pogácsa,
      – saját készítésű füstölt vastag szalámi,
      – füstölt mangalica szalonna
      – disznósajt,
      – füstölt májas hurka
      Hozzá: a kemencében, helyben, frissen kisütött kukoricáskenyér.
      Házi savanyú (házigazda mamája által) uborka, almapaprika káposztával, hegyes erős paprika
      Közben már szól az élő zene.
      Fél nyolckor a disznóvágás megkezdése, a böllér irányításával. Személyzet lesz a teljes feldolgozásra, de akinek kedve szottyanna, lehet segíteni: fogni, vágni, darálni, gyúrni, tölteni, kóstolgatni!
      11 órától folyamatosan kerül terítékre a mangalica:

Korai ebéd:
      – csikótűzhelyen sült hagymás vér
      – kemencében sült friss húsdarabok, és fokhagymás máj, savanyúsággal.
      – pájsli (szalontüdő, savanyú tüdő) zsemlegombóccal: (szív, tüdő, máj, babéros mustáros, tejfölös, vadasszerű szószban)

Vacsoratájban:
      – orja leves, házi cérnametélttel, zöldségtállal
      – főtt hús, meleg paradicsommártással és hideg tormamártással,
      – kemencés töltött káposzta, kolbászhúsból, abalével
      – frissen sütött véres hurka, pirított zsemlekockával, borsos szatorjával (borsikafű), és májas hurka, sültkolbász, hozzá tormamártás és kemencében sütött hagymás tört burgonya.
      – rántott karaj (a gyerekeknek és a gyenge gyomrúaknak)

Fojtásnak pedig:
      – hájas tésztás kifli, diós vagy házi csipkebogyó lekváros töltelékkel, a kemencéből tálalva.

Másnapra útravaló:
      A többi töltelékáru, töpörtyű, zsír, sütnivaló kolbász, véres és májas hurka, tokaszalonna, levescsont, kocsonyahús mind szétosztásra kerül.

Egész nap korlátlan italfogyasztás: bor (Riczu Tamás féle, villányi, védett eredetű palackozott fehér, vörös, rosé borok), saját házi pálinka, üdítő, kávé.
      Vacsora után a főszerepben a zene (élő) és a táncbulivigadalom, amíg bírjuk.

A kétfős zenekar egész nap „nyomja” a disznóvágás aláfestő zenéket. Jól ismerik a mulatós zenéket és a slágerszámokat is, így estére kialakul egy nagy örömünnep szegény mangalica emlékére.

Az egész programra, korlátlan étellel, itallal, a kempingezéssel, árammal, zenekarral, böllérrel, Gasztro hölgyekkel, személyzettel együtt összesen 11000 Ft/fő, gyerekeknek pedig 2.000 Ft, de csak ha nem isznak bort és pálinkát.

A tanyán helyben lehet lovagolni felnőttnek is gyereknek is.

Ha a társaság úgy dönt, a Siklósi Hagyományörző Egyesület lovasbemutatót is tart nekünk. A lovas program, karusszel, trükk lovaglás, ostorbemutató.
      A lovasbemutató megtartása a jelentkezési lap alapján lesz eldöntve, családonként kb. 1000 Ft-ra jön majd ki.
      Igény esetén lehet még kérni lovas sétakocsikázást, városnézést egyénileg.

————————————————————-

Megközelítés:
      A tanya bevezető útjának pontos koordinátája:
      45.851800° , 18.314707°

7800 Siklós, Széchenyi u. 72., a Riczu Tüzép mellett.

A műholdképen pedig nagyjából látható, hogy hogyan is néz ki a terület.

[url=http://www.lakoautoklub.hu/modules.php?name=coppermine&file=displayimagepopup&pid=22108&fullsize=1:1yi78or1]

(kattints a képre)

A fehér hasábok a lakóautókat jelzik, a stellplacc ikon pedig a parkoló bejáratát. Ezt kérjük végig szabadon hagyni.
      Az „áldozatból” mutató piros nyíl pedig a fedett körbezárt kemencés épület.
      Ilyen parkolási elrendezéssel mindenki kap áramot és bárki bármikor el tud indulni. Az éjszakába nyúló mulatozás nem zavarja a koránfekvőket, mégis mindenki viszonylag közel áll a közösségi épülethez nem kell sokat gyalogolni a lakóhoz.
      A jobb oldali területet meghagyjuk a gyerekeknek, úgyis ott van a körhinta is, így rájuk látunk miközben a frissensült kenyér belével törölgetjük a szánk széléről a hurkazsírt.

————————————————————
      Név kitűző:

Mivel várhatóan sokan leszünk és sok új klubtag is jön, ezért Kata most is készít felhasználói névvel ellátott kitűzőket.
      A felhasználói név alatt hagyunk helyet, hogy oda lehessen írni, ha valaki azt szeretné, ha máshogy szólítanák, mint a regisztrációs neve. …
      … vagy az is lehet, hogy valaki családtagja a klubtagnak. …

Így mindenkiről tudhatjuk, hogy a fórumon milyen nevet használ, de azt is hogy hogyan szólítsuk, vagy hogy kihez tartozik. …

Ha kérsz kitűzőt küldj egy privát üzenetet GáborApának, vagy csak írd meg itt a fórumon.
      Az eddig igényelt kártyák:
      Utazócica 2db.

• Szerző
      Válasz
      Névtelen

sztakandi írta

Alaphelyzetben én nem szeretek enni, meg inni sem

Alaphelyzetben én sem ….de minden más helyzetben imádok !!
        😀

DEP76
        Felhasználó

[quote=”sztakandi”:3uj021no]
          Alaphelyzetben én nem szeretek enni, meg inni sem (kezdek Dep-esedni)[/quote]

Lassan fogalom leszek. 🙂
          Ha legközelebb egy rendőr megállít egy szondával ,hát megkérdezem: Tudod ki vagyok Én b@zd meg?

😆 😆 😆

sztakandi
          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2gnbu7wb]Neked mindegy, úgysem tudhatod milyen volt. :2010_nemtom.gif :2010_nevet2.gif

Azt csak az a hetvenegynéhány ember tudja, akik kaptak uticsomagot.
            😆 :2010_rohog.gif

Ezt jövőre már nem hagyod ki 😉 [/quote]
            Hááát, tény és való, ezt nem lehet kihagyni.
            Alaphelyzetben én nem szeretek enni, meg inni sem (kezdek Dep-esedni), de ez az ica hurka-kolbász, abban az ica zsírban, ez brutálisan finom. Nem hasonlít a kolhoz kajához, de mégis nagyon finom. Próbálok puffasztott búzát enni, de ezektől nagyon puffadok, ettől a hurkától meg jóleső érzés önti el lelkemet. 😆

Ha sali buli lesz, a társaság miatt oda is megyünk, de…, na mindegy, megyünk !!!
            Kezdem +szeretni a manga-t, vagy nem minden mangal ilyen ica.
            Na mind1, ez az úticsomag (legalábbis a miénk) nagyon finom volt.
            Mi jelentkezünk a 2012 évi-re is, lehet hogy ott hátul láttuk a jövő évi áldozatokat ? :2010_igen_hurra.gif :smt205
            B, de A is így gondolja

GaborApa
            Felhasználó

[quote=”Soma”:utj2so2e]Most muszáj ilyeneket írogatni 😆 most ettem meg a kolhoz kaját dobozból.Annak nem volt kolbász íze. 👿 Pedig jóban csúszott volna. 😆 [/quote]
              Neked mindegy, úgysem tudhatod milyen volt. :2010_nemtom.gif :2010_nevet2.gif

Azt csak az a hetvenegynéhány ember tudja, akik kaptak uticsomagot.
              😆 :2010_rohog.gif

Ezt jövőre már nem hagyod ki 😉

Soma
              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:32cigk67]

Most pl. tele van a pocakom mangalica kolbásszal amit mangalica zsíron sütöttünk meg.
                😆 [/quote]

Most muszáj ilyeneket írogatni 😆 most ettem meg a kolhoz kaját dobozból.Annak nem volt kolbász íze. 👿 Pedig jóban csúszott volna. 😆

GaborApa
                Felhasználó

Ennek a bulinak nagyon hosszú az utóhatása,
                  de ez egy kellemes utóhatás.

Most pl. tele van a pocakom mangalica kolbásszal amit mangalica zsíron sütöttünk meg.
                  😆

Utazocica
                  Felhasználó

[quote=”Jamesz”:xwdufsgx]Jó tény és való , hogy GáborApa meg az összes Riczu piszkosul kitettek magukért….ezt nagyon szépen köszönjük nekik .
                    :2010_igen2.gif

Mindazonáltal meg kell hogy jegyezzem ….azért ehhez egy ilyen társaság is szükséges mint amilyen a mienk !!
                    :2010_igen_jeee.gif

Mert az összes Riczu vajh hova töltötte volna azt a temérdek pálinkát meg bort , ha nincs ilyen vendégseregük mint Mi….aki ezt folyamatosan és állandóan megissza ???
                    =D>

Büszke vagyok magunkra mint ahogy GáborApa is büszke lehet ránk.., gratulálok Nektek , megint nagyot alkottunk …..és ráadásul most majdnem az egészre emlékszem is !!!
                    😀 [/quote]

[quote=”GaborApa”:xwdufsgx]Büszke is vagyok!!!
                    Mekkora cikiben maradtam volna, ha ottmarad az a teherautónyi bor és pálinka, miközben üdítőért kellett volna rohangászni a bótba.
                    Ha pedig mindenki répát és salátát eszik, akkor a két feleslegesen leölt „kisállat” lelkét csak a purgatórium tüze tisztítaná le rólam. 😆
                    :-k Bár nem is tudom most hogy áll az árfolyam, lehet, hogy egyenest a poklra kerültem volna emiatt.

Tehát nagy a rizikó, de nagyon örülök annak, hogy ez egy megbízható társaság.
                    😆 😆 😆 [/quote]

Nahát, tényleg voltunk egynéhányan – Csilla, Iván, Jamesz, Fecsi, GáborApa, és sokan mások – akik saját magukat önfeláldozva, kétszer is késö éjelig a bór- és pálinkamennyiség jelentös csökkenéséröl gondoskodtunk. :2010_ivok.gif

Önfeládózásunk oly messzemenö volt, májunk, epénk, gyomrunk tiltakozása ellenére is, hogy akkora mennyiségü finomságokat tüntettünk el, hogy azokat újbol rengeteg borral és pálinkával kellett leöbliteni!

És ez azért, hogy GáborApa belénk fektetett bizalmát kiérdemeljük és föleg, hogy az idö elötti pokolba jutástol megmentsük! 😆

=D> =D> =D> De megérte!!!

Gondolom, az organizáció- és a vendéglátóknak a munkáját csakis úgy köszönhetjük meg, ha a disznólkodás továbbá is rendszeresen folytatódik! ::hajra

Mi már most jelentkezünk!

EdGaR
                    Felhasználó

[quote=”DEP76″:3mdc29f0]
                      Külömben is vega lettem és … [/quote]
                      Úr Isten Bodzaszörp Dep! Mi lesz a következő hóbort? … :kocsog ? 😀 😀 😀 :2010_rohog.gif

DEP76
                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2nvhv1hk]Akkor majd kikúrálunk!
                        😆 [/quote] 😆 😆 😆

GaborApa
                        Felhasználó

[quote=”DEP76″:2l6785zq]Pedig biztos találkozunk még. 😆 😆 [/quote]
                          Akkor majd kikúrálunk!
                          😆

DEP76
                          Felhasználó

[quote=”sztakandi”:1gppsnsq]Vega lettél, alkeszt sem iszol, úristen ez milyen betegség, nehogy elkapjam… 😆 😆 😆 😆 😆
                            B[/quote]

Pedig biztos találkozunk még. 😆 😆

sztakandi
                            Felhasználó

[quote=”DEP76″:lvs7kp4c]…
                              Külömben is vega lettem…[/quote]

Vega lettél, alkeszt sem iszol, úristen ez milyen betegség, nehogy elkapjam… 😆 😆 😆 😆 😆
                              B

rudi-radio
                              Felhasználó

[quote=”Jamesz”:1wi4an7t]Ha igy belegondolok …tényleg igazad van !
                                #-o
                                Egy pici tányér csülkösbab sem volt ott …még kóstolónak sem !!
                                [-o< Mi haza is indultunk már vasárnap !!! 😀 Hiányoztál !![/quote] :2010_igen2.gif Örülök, hogy jól sikerült a buli! Hátha jövőre közelebb kerül hozzánk Siklós. #-o A babost majd a megfelelő helyen pótoljuk! Rudi

Névtelen

[quote=”rudi-radio”:sgukit6b]8O 🙄 🙁
                                  Ahogy a képeket és a videót nézem nagyon sz@r lehetett!! 😳 😉

Rudi[/quote]

Ha igy belegondolok …tényleg igazad van !
                                  #-o
                                  Egy pici tányér csülkösbab sem volt ott …még kóstolónak sem !!
                                  [-o< Mi haza is indultunk már vasárnap !!! 😀 Hiányoztál !!

DEP76
                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:34r5muda]ííígy is van!

csak, hogy ne fájjon a szíved 😆 [/quote]

Persze….. 👿 A malackák szemszögéből sem lehetett akkora buli…
                                    Azt itt senki sem nézte?
                                    Külömben is vega lettem és nem is bánom hogy nem tudtunk mi sem menni. 👿
                                    Így most már nekem sem fáj a szívem. 👿
                                    😆 😆 😆

Házhozszállítás van…? … csak kérdezi egy ismerősöm. 😆

GaborApa
                                    Felhasználó

[quote=”rudi-radio”:32yp9ayn]8O 🙄 🙁

Rudi[/quote]
                                      ííígy is van!

csak, hogy ne fájjon a szíved 😆

rudi-radio
                                      Felhasználó

😯 🙄 🙁

Rudi

Névtelen

Pár kép az albumban.

GaborApa
                                          Felhasználó

:-k
                                            Függetlenül a kortól, és függetlenül attól, hogy milyen lakóautója van, bizony a felnőtt emberek néha elég furcsa dolgokat művelnek:

Akik nem voltak ott azoknak egy kis ízelítő, akik ott voltak azoknak egy kis emlék:

Feltettem egy kis részletet a lakóautós vonatozásról

Érdemes teljes képernyős méretben nézni (jobb alsó sarokban a négyfelé mutató nyilakkal)
                                            Szintén a jobb alsó sarokban lehet nagyobb felbontást is választani. Ilyenkor akadozhat, érdemes megállítani és ha végigért a piros csík, akkor végig lehet nézni egyben.

HajduZoltan
                                            Felhasználó

Nehéz ilyenkor már valami ujat mondani ennyi hozzászólás után,de nagyon meg vagyok elégedve.GáborApa szervezése,és a Riczu testvérek vendégszeretete,megható.
                                              Nem csak a sok finomság,de a bemutatók is emlékezetesek maradnak.
                                              Több klubtárssal egyetértésben,javaslom,hogy tegyük hagyományossá ezt a találkozót.

Attila
                                              Felhasználó

Köszönjük mi is a szervezőknek és minden résztvevő lakóautósnak nagyon jól éreztük magunkat, reméljük jövőre megismételődik ez a találkozó.

GaborApa
                                                Felhasználó

[quote=”Jamesz”:1yxhzh22]GáborApa is büszke lehet ránk…[/quote]
                                                  Büszke is vagyok!!!
                                                  Mekkora cikiben maradtam volna, ha ottmarad az a teherautónyi bor és pálinka, miközben üdítőért kellett volna rohangászni a bótba.
                                                  Ha pedig mindenki répát és salátát eszik, akkor a két feleslegesen leölt „kisállat” lelkét csak a purgatórium tüze tisztítaná le rólam. 😆
                                                  :-k Bár nem is tudom most hogy áll az árfolyam, lehet, hogy egyenest a poklra kerültem volna emiatt.

Tehát nagy a rizikó, de nagyon örülök annak, hogy ez egy megbízható társaság.
                                                  😆 😆 😆

eva54
                                                  Felhasználó

[quote=”Jamesz”:1l9z1s15]Jó tény és való , hogy GáborApa meg az összes Riczu piszkosul kitettek magukért….ezt nagyon szépen köszönjük nekik .

😀 [/quote]

Mi is köszönjük ::nagyoleles
                                                    Nagyon jól éreztük magunkat :2010_tanc2.gif

Névtelen

Jó tény és való , hogy GáborApa meg az összes Riczu piszkosul kitettek magukért….ezt nagyon szépen köszönjük nekik .

Mindazonáltal meg kell hogy jegyezzem ….azért ehhez egy ilyen társaság is szükséges mint amilyen a mienk !!
                                                      :2010_igen_jeee.gif

Mert az összes Riczu vajh hova töltötte volna azt a temérdek pálinkát meg bort , ha nincs ilyen vendégseregük mint Mi….aki ezt folyamatosan és állandóan megissza ???
                                                      =D>

Büszke vagyok magunkra mint ahogy GáborApa is büszke lehet ránk.., gratulálok Nektek , megint nagyot alkottunk …..és ráadásul most majdnem az egészre emlékszem is !!!
                                                      😀

riviera
                                                      Felhasználó

Köszönjük GáborApának a szervezést,ezt a csodálatos hétvégét még sokáig fogjuk emlegetni. 😆
                                                        A vendéglátók most is kitettek magukért,nekik is nagyon köszönjük a sok finomságot.
                                                        😀
                                                        Szokás szerint hosszabbitunk Harkányban.

Editke,Jenő

25 hozzászólás megtekintése - 1-25 / 239

You must be logged in to reply to this topic.