Főoldal › Fórumok › Lakóautós túratervek, uticélok › Közös túra: Litván – Lett – Észt – Finn 2008
-
IndítottaTémakör
-
2008.01.04.-23:03 #6290
Félve kérdezem,hogy a Lett-Litván-Észt rész érdekel-e valakit?Néhány lakóautós utakat szervező (pl.Kuga-Tours) szervez arrafelé,de mindenféle helyi folklor meg buszos kirándulások miatt igen drágának tünik.
Szerintem már az egy élmény lenne,hogy Shengent kihasználva az egész út határmentes,meg remélem,hogy arra nincs végig kitéve a lakóautóval parkolni tilos,mint a francia riviérán
Juniusban vagy Júliusban mi nekivágnánk,ha jönne még valaki. -
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2008.01.20.-16:30 #6773
[quote=”MaNa”:e0iakrc3]Ha már felértetek a Finn öbölig, akkor inkább el kéne kanyarodni Szentpétervár felé, ott van egy’s más látnivaló.[/quote]
Ezt olyan természetességgel irod,mint aki tudja ennek a lehetséges módját.Én nem találom,hogy Szentpéterváron hol tudnánk aludni,honnan szerezhetnék a vizumhoz meghívót,szabad-e egyáltalán Oroszországban hiv. vezető nélkül utazgatni.Kérem Tőled az infokat ha vannak,mert nagyon el tudnám képzelni az odakanyarodást.Köszi előre is.,
2008.01.15.-01:25 #6649[quote=”challenger”:302t6apf]de ez meg csak tervezgetes nekunk tobb fele gyujtjuk meg semmi nem biztos de azert elkuldom a dokumentaciot a gabikeknak es ha hozzajuk csatlakozunk akkor mar meg lesz…jobb ha valaki eltudja olvasni az orosz tablakat en nem tanultam oroszul…[/quote]
Én tanultam,de hol van az már.Egyébként nem hinném,hogy orosz táblák lesznek.Fő,hogy készülődtök,Svájc nincs is olyan messze.
2008.01.15.-01:01 #6646Fogadjatok szépen szót és ne mindenki Görögországba menjen megsülni,hanem velünk enni a finom észt még nem tudjuk micsodát. :D/
2008.01.14.-10:59 #6608[quote=”Brigi”:1cxih9gz]Én sajnos ezek közül csak Rigában voltam és Finnországban (de egyik se lakóautós út volt).
Rigának nagyon szép és egyre inkább felújított a belvárosa.
Én Finnország rajongó vagyok. A finn városok általában nem túl régiek, inkább skanzenekben látni érdekes régi faházakat.Ízlések és pofonok különböznek, én szeretm Helsinkit. Elsősorban a fekvése miatt. Amikor először jártam Finnországban nyár volt és szinte nem ment le a nap. Csaknem egész éjszaka bolyongtunk Helsinkiben, a katedrálisról készült képen csaknem éjfélt mutat az óra a lapos napsütésben. Szeretem a parkokat, a Sibelius emlékmű és emlékház, a kikötő közelében sziklára épült görögkeleti templom, alatta étterem, az üvegezett tetejű télikert szerű helyisége felett magasodik a templom, ami belülről is izgalmas a kedvenceim közé tartoznak. Különleges élmény volt a Finlandia palotában koncertet hallgatni.
A kis szigeten a skanzenben egészen szelídek a mókusok (finnül: kurri). Busszal megközelíthető Tapiola, ahol a modern belvárosi rész és az egyetem negyed is érdekes hely.Sajnos nem jártam fenn a messzi északon, de nagyon tetszett a természet, a sok tó, víz, az emberi mértékű városkák.
A nagyon tiszta levegő miatt messzire és élesen ellátni, érdekesek a fényviszonyok, nyáron a hosszú éjszakák.
Ha jól rémlik múlt nyáron Medmad járt arrafelé lakóval, a fotóalbumban vannak képei az útról.[/quote]
Ferjem elkezdte keresni a parkolokat a kempingeket meg aaz elmenybeszamolokat a balti orszagokrol…az az igazsag nincs sok meg de tenyleg most kell menni mert nem sokara el kapitalozodnak …es olyan dragak lesznek mint a dan meg a norveg orszagok…de ez meg csak tervezgetes nekunk tobb fele gyujtjuk meg semmi nem biztos de azert elkuldom a dokumentaciot a gabikeknak es ha hozzajuk csatlakozunk akkor mar meg lesz…jobb ha valaki eltudja olvasni az orosz tablakat en nem tanultam oroszul…feltettem egy kepet az utolso albumomba arrol a lakoautosparrol aki meglatogatott ujev fele Pecsrol es Evi es Gyula a nevuk…szimpatizaltunk
2008.01.13.-22:59 #6554[quote=”gabik”:2br6kquk]
Szóval mi 4 olyan európai(+Shengen)országot szeretnénk megnézni a nyáron,ahol még sosem jártunk.Litván,Lett,Észt,Finn.
[/quote]
Én sajnos ezek közül csak Rigában voltam és Finnországban (de egyik se lakóautós út volt).
Rigának nagyon szép és egyre inkább felújított a belvárosa.
Én Finnország rajongó vagyok. A finn városok általában nem túl régiek, inkább skanzenekben látni érdekes régi faházakat.Ízlések és pofonok különböznek, én szeretm Helsinkit. Elsősorban a fekvése miatt. Amikor először jártam Finnországban nyár volt és szinte nem ment le a nap. Csaknem egész éjszaka bolyongtunk Helsinkiben, a katedrálisról készült képen csaknem éjfélt mutat az óra a lapos napsütésben. Szeretem a parkokat, a Sibelius emlékmű és emlékház, a kikötő közelében sziklára épült görögkeleti templom, alatta étterem, az üvegezett tetejű télikert szerű helyisége felett magasodik a templom, ami belülről is izgalmas a kedvenceim közé tartoznak. Különleges élmény volt a Finlandia palotában koncertet hallgatni.
A kis szigeten a skanzenben egészen szelídek a mókusok (finnül: kurri). Busszal megközelíthető Tapiola, ahol a modern belvárosi rész és az egyetem negyed is érdekes hely.Sajnos nem jártam fenn a messzi északon, de nagyon tetszett a természet, a sok tó, víz, az emberi mértékű városkák.
A nagyon tiszta levegő miatt messzire és élesen ellátni, érdekesek a fényviszonyok, nyáron a hosszú éjszakák.
Ha jól rémlik múlt nyáron Medmad járt arrafelé lakóval, a fotóalbumban vannak képei az útról.
2008.01.13.-22:12 #6548Helsinkibe nehogy átkompoljon valaki! Nem ér meg egy misét, semmi látnivaló, de a komp viszont pénzbe kerül.
Ha már felértetek a Finn öbölig, akkor inkább el kéne kanyarodni Szentpétervár felé, ott van egy’s más látnivaló.A Baltikumban sok kemping nincs, szóval hogy is mondjam… #-o nincsenek egymás hegyén-hátán. De előfordulnak. És a határátkelők is kis preciziósak. Lehet várakozni.
A legszebb Tallin, fenn a Finn Öbölnél. Fenn a dombon a régi városrésze gyönyörű.
A helyzet nagyon egyszerű, szerezzetek egy Tolna tours prospektust, és ami ott le van írva erről, azt érdemes végignézni, kivéve Helsinkit. Nagyon jó útvonaltervezőnek is.Hali MaNá
2008.01.13.-21:35 #6541[quote=”Blue”:1quq1av3]Mi tavaly voltunk egész fönt nordkapp ig. majd a talin mesélek.
Ha egész föl akarsz menni nagyon fontos az idöpont a nap-éj egyenlöség. nagy buli, sok lakoautos, világos stb Mi nem tudtuk igy van még egy menésünk valamikor, kihagyhatatlan. Rovaniemi böl 1 nap alatt fönt vagy ne hagyd ki iszonyatos élmény.[/quote]Köszi,minél többen csatlakoznak,annál merészebben tervezünk.Jelenleg Gödöllőig.
2008.01.13.-14:38 #6516[quote=”gabik”:prir5t6h]Félve kérdezem,hogy a Lett-Litván-Észt rész érdekel-e valakit?
Elnézést,hogy magamat idézem,de félek,hogy lemaradtok a tervezgetésről,ami az út legszebb része.
Szóval mi 4 olyan európai(+Shengen)országot szeretnénk megnézni a nyáron,ahol még sosem jártunk.Litván,Lett,Észt,Finn.
Most akciós a jelentkezés,aki először jelentkezik az vendégünk egy észt specialitásra,csak még nem tudjuk mi az.Majd meglátjuk,biztos arrafelé is esznek jókat.[/quote]Mi tavaly voltunk egész fönt nordkapp ig. majd a talin mesélek.
Ha egész föl akarsz menni nagyon fontos az idöpont a nap-éj egyenlöség. nagy buli, sok lakoautos, világos stb Mi nem tudtuk igy van még egy menésünk valamikor, kihagyhatatlan. Rovaniemi böl 1 nap alatt fönt vagy ne hagyd ki iszonyatos élmény.2008.01.13.-13:02 #6513[quote=”gabik”:3olh8jdl]Félve kérdezem,hogy a Lett-Litván-Észt rész érdekel-e valakit?[/quote]
Elnézést,hogy magamat idézem,de félek,hogy lemaradtok a tervezgetésről,ami az út legszebb része.
Most akciós a jelentkezés,aki először jelentkezik az vendégünk egy észt specialitásra,csak még nem tudjuk mi az.Majd meglátjuk,biztos arrafelé is esznek jókat. -
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.