Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Közös túra: Litván – Lett – Észt – Finn 2008

Legutóbb frissítette riviera 16 years, 11 months telt el
12angok
59 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    gabik
    Felhasználó

Félve kérdezem,hogy a Lett-Litván-Észt rész érdekel-e valakit?Néhány lakóautós utakat szervező (pl.Kuga-Tours) szervez arrafelé,de mindenféle helyi folklor meg buszos kirándulások miatt igen drágának tünik.
      Szerintem már az egy élmény lenne,hogy Shengent kihasználva az egész út határmentes,meg remélem,hogy arra nincs végig kitéve a lakóautóval parkolni tilos,mint a francia riviérán
      Juniusban vagy Júliusban mi nekivágnánk,ha jönne még valaki.

• Szerző
      Válasz
      riviera
      Felhasználó

[quote=”gabik”:3g4dzfsq]Ha még meggondolná magát valaki a csapatból,várjuk szeretettel.Holnap startolunk Bexből és Szigethalomról,találkozó Varsónál,onnan fel Tallinba,át a svédekhez,majd Dánián,Németországon át haza.
        Hát igen,az oroszok kimaradnak,az egy másik túra lesz.
        Augusztus elején jelentkezünk (reméljük) az élménybeszámolónkkal.[/quote]

Jó utat és élményekben gazdag napokat kivánunk.
        Mennénk szivesen,de nekünk hosszu az ut. 🙁 🙁

Red
        Felhasználó

jó utat nektek Doki!

gabik
          Felhasználó

Ha még meggondolná magát valaki a csapatból,várjuk szeretettel.Holnap startolunk Bexből és Szigethalomról,találkozó Varsónál,onnan fel Tallinba,át a svédekhez,majd Dánián,Németországon át haza.
            Hát igen,az oroszok kimaradnak,az egy másik túra lesz.
            Augusztus elején jelentkezünk (reméljük) az élménybeszámolónkkal.

MaNa
            Felhasználó

[quote=”Brigi”:2htchdzd]Én még vagy huszonöt éve, nemes patinájában láttam a várost és Petrodvorecet, de még úgy is nagy élmény volt. Fájt a szívem a csodás épületekért, amiket a lyukas ereszek miatt áztatott az esővíz. El tudom képzelni, hogy felújítva milyen remek. A Finn öböl partján egy akkor vadiúj, svédek által épített szállodában laktunk. Gyönyörű színekben közelítette meg éjjel a horizontot a nap, de teljesen sötét csak rövid ideig, vagy talán egyáltalán nem volt.[/quote]

Jaja, én is 30 éve voltam ott, és akkor nem igazán tetszett. Most viszont nincs lyukas eresz, csak csili-vili, és amit még nem újítottak fel, azt most csinálják folyamatosan. De a műemlékek már készen állnak, csodálatosak. Szerintem senkinek sem szabad kihagyni ezt a várost, ha másképp nem, akkor egy 3-4 napos repgéppel való odaugrást kell valahogy összehozni.
              Persze a mentalitást nem tudják tatarozni, így aztán estefelé már szorosan egymás mellé vannak leállítva járdán, úttesten, parkokban, mindenhol a vodkás üvegek üresen.

Én benéztem egy ház kapuján és az udvar közepén állt egy rep.gép feljáró lépcső, amit úgy oda szoktak tolni. Hogy ez mit keresett benn a városban egy udvarban? Biztos olcsón szerezték.

Szóval a régi idők szele még beszökik a városba, de viszont gyönyörű lett. Régen Miklós mikor megalapította, Helsinkivel akart rivalizálni, és ugyan kicsit későn, de mostanra Putyin legyűrte Helsinkit.

Hali MaNa

Brigi
              Felhasználó

[quote=”MaNa”:3p1qp9cm]Viszont bíztatnám a csapatot, hogy menjetek, mert utána majd eldöntjük, hogy Párizs, London vagy Szt.Pétervár a szebb…[/quote]

Én még vagy huszonöt éve, nemes patinájában láttam a várost és Petrodvorecet, de még úgy is nagy élmény volt. Fájt a szívem a csodás épületekért, amiket a lyukas ereszek miatt áztatott az esővíz. El tudom képzelni, hogy felújítva milyen remek. A Finn öböl partján egy akkor vadiúj, svédek által épített szállodában laktunk. Gyönyörű színekben közelítette meg éjjel a horizontot a nap, de teljesen sötét csak rövid ideig, vagy talán egyáltalán nem volt.

MaNa
                Felhasználó

[quote=”gabik”:1w3jayh5]Ezt olyan természetességgel irod,mint aki tudja ennek a lehetséges módját.Én nem találom,hogy Szentpéterváron hol tudnánk aludni,honnan szerezhetnék a vizumhoz meghívót,szabad-e egyáltalán Oroszországban hiv. vezető nélkül utazgatni.Kérem Tőled az infokat ha vannak,mert nagyon el tudnám képzelni az odakanyarodást.Köszi előre is.,[/quote]

Gabik,

bocsi, hogy most válaszolok, de ezt a témát nem igazán olvasgattam eddig. Nos, sajnos nem tudok sok tippet adni a lakóautós csatangolásra a Baltikumon, mivel mi tavaly repgéppel+busszal jártuk körbe, mivel egyedül nem akartunk nekivágni, ugyanolyan bizonytalanságok miatt, mint amit ti is írtok. És betyár hosszú is lett volna.
                  Ezért voltam ilyen nagyvonalú, hogy …’forduljatok el Szt.Pétervár felé’…

Egy pár dolgot azért hozzátennénk:

– Nekünk nem tetszett Helsinki, nem érdemes átkompolni, bár csak 70 km a Finn öblön keresztül Tallinból, de sem az ára, sem a látnivaló nem érte meg. De ez a mi ízlésünk, nem biztos, hogy mérvadó.

– Inkább Tallinból megcéloznánk a helyetekben Pétervárt, mert az a koronája ennek az útnak. Mint ismert, Putyin bátyó onnan származik, és mióta ő a nagyfőnök, feldobta a szülőhelyét. Általános pucolkodás, tatarozás, virágültetés, parkosítás volt, minden gyönyörű és rengeteg a látnivaló magában a városban, de ki kell menni a Finn öböl partján lévő látnivalókhoz is. Szánjatok rá legalább 3-4 napot.

– Tallin, Riga és Vilnius közül kb. ebben a sorrendben lehet minősíteni a látnivalókat is, Tallin a legszebb.

– A határátlépések a szokásos régi ‘szicsasz’ módszerrel folynak, ami azt jelenti, hogy nyugi, várjál, 1 pillanat, és ebből lehet 1-2 óra is. Főként, amikor Tallinból elindulsz és átmész az orosz határon.A vizumkérdésről csak annyit tudok, hogy előtte 2 héttel adtuk be, és simán megadták. Érdeklődni kell a követségeken.

– Útközben nézegettük a lakóautós helyzetet, kempinget jóval kevesebbet láttunk, mint errefelé, és benzinkút sem volt túl sok. Ezek váltakozóan voltak rozzant állapotban, és vadi újak.

– Egyetlen lakóautót nem láttunk biwakolni sehol. De lakóautót láttunk útközben, talán kettőt vagy hármat.

– Ha segít valamit, le tudjuk írni, hogy miket néztünk meg, és mivel ez idegenvezetéses volt, csak a spéci helyekre vittek el.

– Egy hapit a szemünk láttára fosztottak ki Péterváron a Metró feljáratánál, szervezett banda volt, elkaptuk a lányt, aki lenyúlta a pénztárcát, de már a hatodiknál volt akkorra. Ilyenek vannak, vigyázni kell.

Nem tudom miben tudok nektek segíteni, kérdezzetek esetleg. Viszont bíztatnám a csapatot, hogy menjetek, mert utána majd eldöntjük, hogy Párizs, London vagy Szt.Pétervár a szebb…

Jó utat, MaNá

Brigi
                  Felhasználó

[quote=”challenger”:2ffpsvjf]Hogy gyogyulnak a zuzodasaid ??? mi direkt viszunk dokit varrotuvel es erzestelenitovel remelem…Ha van utvonalatok irjatok le hogy hagy irigykedjunk mi is…[/quote]

Kösz, már csaknem a régi vagyok. A Görögország túra 33.hozzászólásában írtam a programot. Valamilyen irányból ilyesmi lesz.

challenger
                    Felhasználó

[quote=”gabik”:2iteaz8i]Akkor helyesbítek.
                      Bernard sokat dolgozik a témán,így biztos nem fogunk unatkozni,feltéve,hogy Éva hajlandó lesz nekünk lefordítani a francia infokat,bár ha csinál egy currys csirkét azért is érdemes elindulnunk =D> [/quote]
                      Kinyomtattam a magyar nyelvu balti turat is es vegul majdnem hasonlo a nehany francia nyelvuvel szerintem csak most no az erdekesseg jobban felgyulni mert tavaly leptek be a szovetsegbe es konnyebb lesz a hataratlepes es a papirmegszerzes lehet hogy iden zsufolt lesz ott a turistikai helyek…remelem mar nem nagyon kezdtek az arak emeleset…

gabik
                      Felhasználó

Akkor helyesbítek.
                        Bernard sokat dolgozik a témán,így biztos nem fogunk unatkozni,feltéve,hogy Éva hajlandó lesz nekünk lefordítani a francia infokat,bár ha csinál egy currys csirkét azért is érdemes elindulnunk =D>

challenger
                        Felhasználó

[quote=”Brigi”:144bb4dt]Nagy a csend az északi végeken. Azért remélem, hogy szerveződik a túra, csak csendesen.[/quote]

a ferjem minden este a terkepeket bongeszi es a nehany elmenybeszamolobol alahuzzogassa az erdekes helyeket, mar tobb szaz oldalt kinyomtatott az internetrol milyen jo jonne ha tobben irtak volna elmenybeszamolot es foleg a gps koordinacioval…ami csak tavaly ota terjedt-el igazabol. ugy hogy dolgozunk az uton. Hogy gyogyulnak a zuzodasaid ??? mi direkt viszunk dokit varrotuvel es erzestelenitovel remelem…Ha van utvonalatok irjatok le hogy hagy irigykedjunk mi is…

gabik
                          Felhasználó

Köszi,hogy felemelted a témát,így az új tagok is látják és megfontolhatják. 😆 Nem tervezgetjük apró részletekig,de lényegében az alábbi linkből vesszük ki a látnivalókat.
                            http://eupolisz.hu/esztorszag
                            Aki spórolni akar a dezodorral az jöjjön inkább velünk,addig ketten vagyunk,de bátrak.
                            Találkozó júl 12.-én Krakköban,mert az fekszik Svájc és Magyarország között,ha a Baltikumba igyekszünk

Brigi
                            Felhasználó

Nagy a csend az északi végeken. Azért remélem, hogy szerveződik a túra, csak csendesen.

Névtelen

Köszi az infót! 🙂 de addíg még beszélünk…

Red
                                Felhasználó

[quote=”gabik”:57l1hul9]A Red által beküldött utiterv a legjobb[/quote] nagyon szivesen 🙂
                                  1 sör lesz ;o)

FLaci
                                  Felhasználó

[quote=”gabik”:13nbb78e]Egyébként dühöng a demokrácia és ha valaki jön,annak az ötleteit felhasználjuk.A Red által beküldött utiterv a legjobb eddig.Kb Krakko-Vilnius-Kaunas-Klaipeda-Riga-táj-táj-tenger-táj-Tallin-Szentpétervár-Helsinki-komp-Tallin-ki hol lakik[/quote]
                                    Nagyjából én is átnéztem már az útvonalat de még nem vettem egy tonna könyvet ezért bátorkodtam rákérdezni mivel ajánlottad az utitervet így gondoltam van valami konkrétum.
                                    Kössz

gabik
                                    Felhasználó

[quote=”FuredyLaci”:1j9vc5al]SZia
                                      Valami részletesebb terv nincs?vagy mikor várható?
                                      Laci[/quote]

Én befektettem 5999 Ft-ot és megvettem a Balti Államok cimű utikönyvet,de Challenger tervezése felülmúlhatatlan,ezért Őrá várok.Éva franciául keresgél és sokkal jobb infokat talál,mint én.Egyébként dühöng a demokrácia és ha valaki jön,annak az ötleteit felhasználjuk.A Red által beküldött utiterv a legjobb eddig.Kb Krakko-Vilnius-Kaunas-Klaipeda-Riga-táj-táj-tenger-táj-Tallin-Szentpétervár-Helsinki-komp-Tallin-ki hol lakik

FLaci
                                      Felhasználó

SZia
                                        Valami részletesebb terv nincs?vagy mikor várható?
                                        Laci

gabik
                                        Felhasználó

[quote=”BandB”:2qmzesko]Engem érdekeln a Baltikum! De cak 2 hétre tudunánk menni! Lehet részletesebb túrtervet ismerni????

Üdv: B&B[/quote]

Július 11-én startolnak Challengerék Svájcból,találkozunk valahol a lengyeleknél,talán Krakkóban,azután szépen felfelé ugy napi 300-500 km-es etapokban végig a Baltikumon,a fővárosokat és a borostyánboltokat részesítve előnyben.Amikor úgy érzed,hogy indulnod kell haza,akkor szólsz,főzünk egy búcsúgulyást és integetünk.Mi 3 hetet tervezünk,de lehet,hogy közben mi is változtatunk.

Névtelen

[quote=”gabik”:29z733e0]Elnézést,hogy magamat idézem,de félek,hogy lemaradtok a tervezgetésről,ami az út legszebb része.
                                            Szóval mi 4 olyan európai(+Shengen)országot szeretnénk megnézni a nyáron,ahol még sosem jártunk.Litván,Lett,Észt,Finn.
                                            Most akciós a jelentkezés,aki először jelentkezik az vendégünk egy észt specialitásra,csak még nem tudjuk mi az.Majd meglátjuk,biztos arrafelé is esznek jókat.[/quote]

Engem érdekeln a Baltikum! De cak 2 hétre tudunánk menni! Lehet részletesebb túrtervet ismerni????

Üdv: B&B

Névtelen

Sziasztok!

Én jártam rigában ott van egy Rigai Magyar Baráti kör…
                                              Ha érdekle megadom az elérhetőségüket.. Meg a túra sem hangzik rosszul!

Blue
                                              Felhasználó

[quote=”gabik”:1ddre03x] valószínüleg Moszkva kimarad[/quote]

A jelenlétemet a turán, makon még ráérünk pontositani de a fent emlitett momentum engem elbizonytalanit. 😥

Pedig két rottweilerem itt ül melletem és várják hogy menjünk valahova.

challenger
                                                Felhasználó

[quote=”challenger”:hbdiuycn]hagy mondjam kellene egy jo nagy haragos lakoautos orzo kutyas klubtars is nem artana montdtak sokan…en nem hiszek ebben …de kutya nelkul is tarsulhattok nagy orommel.[/quote]
                                                  valamit elirtam az elobb…pardon a kutya legyen lakoauto orzo remelem igy ertettek a dolgot…es nem a gazdija haragos…

challenger
                                                  Felhasználó

[quote=”gabik”:3m4bna4t]Gondoltam az új tagok kedvéért hozzászólok,hogy feljöjjön a téma újra,hátha valakit még érdekel.Pont 5 hónap mulva indulunk,és valószínüleg Moszkva kimarad,mert 3 hét az időtartam.Ami fixnek látszik az Lett-Litván-Észt.Szentpétervár és Helsinki talán.Eddig Challenger és mi fontolgatjuk komolyabban,de a bográcsméret szükségessé tenne még egy társaságot.[/quote]
                                                    hagy mondjam kellene egy jo nagy haragos lakoautos orzo kutyas klubtars is nem artana montdtak sokan…en nem hiszek ebben …de kutya nelkul is tarsulhattok nagy orommel.

gabik
                                                    Felhasználó

Gondoltam az új tagok kedvéért hozzászólok,hogy feljöjjön a téma újra,hátha valakit még érdekel.Pont 5 hónap mulva indulunk,és valószínüleg Moszkva kimarad,mert 3 hét az időtartam.Ami fixnek látszik az Lett-Litván-Észt.Szentpétervár és Helsinki talán.Eddig Challenger és mi fontolgatjuk komolyabban,de a bográcsméret szükségessé tenne még egy társaságot.

Red
                                                      Felhasználó

találtam a témában egy útleírást, hátha érdekes lehet…

1. rész
                                                        2. rész
                                                        3. rész

25 hozzászólás megtekintése - 1-25 / 59

You must be logged in to reply to this topic.