Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Jégtörő buli 2007 március 23-25 Velencei tó

Legutóbb frissítette Brigi 18 years, 2 months telt el
18angok
200 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Ez még nem az évadnyitó találkozó, mert azt kicsit később tartjuk, azért hogy sokan el tudjanak rá jönni. Ugyanakkor vagyunk néhányan, akik nem férünk a bőrünkbe, és dacolva a hideggel szívesen összejönnénk már márciusban is.

Ezen a topicon ötletelgessünk, hogy kik, hol, mikor gyűljünk össze.

Mivel a martfűi találka úgyis kempingben lesz, luxuskörülmények között, ezért páran arra gondoltunk, hogy jó lenne a jégtörő bulit vadkempingezéssel megoldani.
      Ha valaki tud alkalmas helyet, ahol néhány lakóautó összeverődhet egy hétvégére, akkor kérem, hogy szóljon.
      Lehet ez bármilyen tisztás egy erdőben vagy folyóparton. Ha valakinek van ismerőse esetleg egy erdészetnél, akkor szívesen felvenném vele a kapcsolatot.
      Lehet a helyszín faluvégén vagy odébb is.
      Ez esetben a polgármesterrel egyeztetnék. (meg a kurta kocsmással) 😆
      Helyszínre javaslatot természetesen mindenkitől szívesen fogadunk. Nem csak azoktól akik jönnek, hanem akár regisztráció nélküli stoppos olvasóinktól is.
      Lényeg, hogy olyan hely kéne, ahol nem zavar minket senki, és főleg, mi nem zavarunk másokat. :smt035 :smt206 :D/
      ———————————————————————————————————

———————————————————————————————————
      Ide írogatom kik is jelentkeztek eddig:
      Brigi
      LMC
      GaborApa
      moleska (ha szép az idő)
      Zsuzsa és Ficsor (Ők ugyebár NEM 😉 Vagy mégis? 😆 )
      FuredyLaci 99%
      Kerti
      madar
      Furo(ha ráér)
      macs
      medmad
      Oldi (ha meg lesz az autója)
      gabec
      Morgobacsi és Boszika
      rudi-radio

• Szerző
      Válasz
      LMC
      Felhasználó

[quote=”zsuzsa”:37oqsgm8]Kérdésem kik jönnek péntekre ???
        [/quote]

Szia nem tudom, mi péntek kora délután indulunk.

András

zsuzsa
        Felhasználó

[quote=”LMC”:1hja2arw]Nekem nincs ellenemre egy szürkemarha pörkölt bográcsban, szombat délre ha az idő engedi.

Nem biztos hogy mindenkinek szüksége lessz a korhely
          levesre 😀

Még jöhetnek az ötletek #-o

András[/quote]

Liebe Andráska !
          Eszembe sem jutott a korhelyleves, mint terápia 😆 , ennyi szentéletű antialkoholista között 😳
          A marhapöri, és gázmelegitő, nagyon jó ötlet, mi is beszállunk.
          Kérdésem kik jönnek péntekre ???
          Esetleg lehetne a korhely vacsorára ? 🙄
          Mi most vasárnapig haza megyünk Győrbe, de azért majd belenézünk a Fórumba, mindenkinek nagyon jó hétvégét :smt205

Oldi
          Felhasználó

[quote=”LMC”:qi2pzz42]Én is erre gondoltam, ha már itt tartunk, gyors számolás :smt024

15 lakóautó átlag 3 fővel, 16 deka / fő = kb. 7 kiló alapanyag./ vendéglősök segíthetnek ha nem jól számolok /
            Talán sikerül 900 ft/ kg -ért vennem, ha mégsem, akkor kérek segítséget, hátha van valakinek beszerzési forrása.

Mint irtam a héten jelzem ha nem jön össze.

Akkor kell még 2-3 kiló szép nagyfejű házi hagyma és krumpli mert ehhez a burgonya nem jó!!!!!!!!!

Nem beszélve a szép piros szegedi paprikáról ami Sopronban nincs.

A többi hozzávalót már a tóparton is összeszedjük.

András[/quote]

Tökéletes a számítás – vendéglátós alapon, ha szép a husi azért 1 kg-ot még rádobhatsz..
            Ha belefőzünk egy kis krumplit a végén, amolyan „pincepörkölt” szerűen, akkor tuti elég lesz!
            Akkor én viszem a bográcsot, gázrezsót, hagymát, paprikát, meg magunkat. 😆
            Ja és én is beszállok! =D>

Brigi
            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2z9ks6dz]Bár az igazi tűzön az igazi, összefutott a nyál a számban 😛

Költségekbe beszállok. =D> [/quote]

Látom már, hogy a lakóautós találkozások is átmennek a negy közös evészetbe. Persze ez cseppet se baj, minden jó társaság előbb-utóbb ide lyukad ki.

A költségekbe természetesen mi is beszállunk.

GaborApa
              Felhasználó

[quote=”LMC”:270npa6u]Én is erre gondoltam, ha már itt tartunk, gyors számolás :smt024

15 lakóautó átlag 3 fővel, 16 deka / fő = kb. 7 kiló alapanyag./ vendéglősök segíthetnek ha nem jól számolok /
                Talán sikerül 900 ft/ kg -ért vennem, ha mégsem, akkor kérek segítséget, hátha van valakinek beszerzési forrása.

Akkor kell még 2-3 kiló szép nagyfejű házi hagyma és krumpli mert ehhez a burgonya nem jó!!!!!!!!!

András[/quote]

Bár az igazi tűzön az igazi, összefutott a nyál a számban 😛

Költségekbe beszállok. =D>

LMC
                Felhasználó

[quote=”Oldi”:b2zrp883]

Viszont van olyan bogrács alá való gázos melegítőm, amelynél nincs tűzgyújtás meg egyebek, viszont hamarabb megpuhul a marhája… =D>
                  [/quote]

Én is erre gondoltam, ha már itt tartunk, gyors számolás :smt024

András

Oldi
                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:22nogb57]Megbeszéltem a tulajdonossal, hogy rakhatunk tüzet. Azt viszont tudni kell, hogy helyi gyüjtögetésből maximum nádat égethetünk, tehát a tüzelőfát vinni kell.

A szükséges mennyiséget Kertiék megmondják. 😆 [/quote]

Úgy is lehet, hangulatos, de macerás… 😆

Viszont van olyan bogrács alá való gázos melegítőm, amelynél nincs tűzgyújtás meg egyebek, viszont hamarabb megpuhul a marhája… =D>

Lakóm van, bográcsom, egyéb felszerelésem is, kedvem is, csak még frsz.-om nem van… Azért igyexem azt is +egoldani, legfeljebb leakasztok a garage faláról kettőt… 😆

GaborApa
                    Felhasználó

[quote=”LMC”:28svr5l5]Nekem nincs ellenemre egy szürkemarha pörkölt bográcsban, szombat délre ha az idő engedi.[/quote]

Megbeszéltem a tulajdonossal, hogy rakhatunk tüzet. Azt viszont tudni kell, hogy helyi gyüjtögetésből maximum nádat égethetünk, tehát a tüzelőfát vinni kell.

A szükséges mennyiséget Kertiék megmondják. 😆

LMC
                      Felhasználó

[quote=”Oldi”:7m9qgu3d]Hali!
                        Pl. ha hoznánk nagy bográcsot, gáz és pörzsölő van odarittyentenénk közösen egy hatalmas adag pörit, vagy gulyást vagy mittudomén?
                        Vagy elég, ha mindezt a helyszínen megdumcsizzuk?[/quote]

Nekem nincs ellenemre egy szürkemarha pörkölt bográcsban, szombat délre ha az idő engedi.

Nem biztos hogy mindenkinek szüksége lessz a korhely
                        levesre 😀

Még van idő meg lehetne beszélni. ( hétvégén megtudom mondani hogy tudok e szerezni jó minőségű alapanyagot ).

Még jöhetnek az ötletek #-o

András

GaborApa
                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:bm249692]….teszek majd fel még egy térképet berajzolva. 😉 [/quote]

Hát ez is meg van: térkép csak Nektek

És persze kiegészítettem ezzel az útleírást is, így az most már 3 oldalban nyomtatható.

Többet nem segítek [-X

Kerti
                          Adminisztrátor

Hát én csak ámulok bámulok, hogy egyesek (Zsuzsa, Gáborapa) micsoda munkát fektetnek egy egy találkozónál az itiner elkészítésére, hogy mindenki odataláljon. Gratulálok =D>

GaborApa
                            Felhasználó

[quote=”LMC”:1fxcjj40]… ez sem rosszabb =D> [/quote]

Igyexik az ember 😳

LMC
                              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:of795hsw]Íme az útleírás : útleírás link

Két oldalban nyomtatható.
                                Szövegelhet ugyan a gép, hogy kívül esik a margón, de azért megcsinálja. 😉 [/quote]

Zsuzsának a térképe is nagyon jó volt de… ez sem rosszabb =D>

András

GaborApa
                                Felhasználó

[quote=”Brigi”:y9ku1o16]….Mennyire elsüllyedős a terep? ….[/quote]

Most nem süllyedős, csak ha sok eső esne az lehetne gond.

Azért írtam, hogy ne egyenesen átvágva menjünk keresztül a területen, mert
                                  1. Igen nagy vakondokfamilia él ott, és miattuk sok a bucka, ugyanakkor tevékenykedik egy másik család is, amelyik viszont gödröket ás.
                                  2 A berajzolt vonalon viszont van egy simára járt kemény autónyom.

FLaci
                                  Felhasználó

Sziasztok!
                                    Köszi a részletes leírást és az előkészítést. =D>
                                    Ha odatalálunk akkor erre is iszunk egyet :smt206

Laci-ék

Brigi
                                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:wgfuz7rc]Van az útleírás végén telefonos segítség is. 😉
                                      Most már fent van a térkép is.
                                      😉 [/quote]
                                      Szerintem igazán sokoldalú, sokcsatornás a kommunikáció (épppen egy tanulmányt írok, onnan jön ez a zsargon) 🙁

Mennyire elsüllyedős a terep? (Úgy látom Zozo nem jelentkezett, pedig ő biztos ki tudná húzni a többieket a csávából, ha kell.)

Mindenesetre most már csak süssön a nap, melegedjen az idő, csicsereglenek a madarak, szóval HAJRÁ TAVASZ! 😆

GaborApa
                                      Felhasználó

[quote=”Brigi”:2bn6xvmn]…majd a gyakorlatban derül ki, hogy hányan fognak odatalálni…..[/quote]

Van az útleírás végén telefonos segítség is. 😉
                                        Most már fent van a térkép is.
                                        Ha valaki mindezen információval együtt nem találna oda akkor….
                                        hmmm
                                        annak teszek majd fel még egy térképet berajzolva. 😉

GaborApa
                                        Felhasználó

Itt pedig a javított térkép

Brigi
                                          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1ig1hga3]Íme az útleírás : útleírás link
                                            [/quote]

Szuper az itiner, persze majd a gyakorlatban derül ki, hogy hányan fognak odatalálni. Azért azt hiszem, jobb még lehetőleg világosban érkezni.

macs
                                            Felhasználó

Hali Gábor apa. Nem szövegelt a gép,de egyébként profi münka. =D>

GaborApa
                                              Felhasználó

Íme az útleírás : útleírás link

Három oldalban nyomtatható.
                                                Szövegelhet ugyan a gép, hogy kívül esik a margón, de azért megcsinálja. 😉

GaborApa
                                                Felhasználó

[quote=”macs”:1mh5am7y]Sziasztok. Elmentem a GPS adatok szerinti helyre :smt216 Ott egy kocsma ( is ) van 😛 :smt201 [/quote]

Akkor majdnem összefutottunk. Ma voltam ott én is, megnézni a kiszemelt helyet.
                                                  Van egy kis gond, de megoldható. A hely nem pont ott van ahova a koordináták szóltak, hanem egy kicsit Agárd felé.

A terület nekem nagyon tetszik, a gond a megközelítés #-o . Ugyanis közvetlenül nem lehet lemenni a partra, mert az út és a terület között árok van. Emiatt már pár száz méterrel előbb le kell fordulni és füves területen kell végigmenni, ez még nem nagy gond csak eső ne áztassa fel addig. [-o< Van viszont egy fűzfa, földig érő ágakkal, amit valahogy még meg kell fodrászolni egy kicsit. Ehhez majd ennek a területnek a tulajdonosának az engedélyét is ki kell kérnünk. Remélem nem lesz gond. A pontos itinert hamarosan megírom. :smt024

macs
                                                  Felhasználó

Sziasztok. Elmentem a GPS adatok szerinti helyre :smt216 Ott egy kocsma ( is ) van 😛 :smt201

Brigi
                                                    Felhasználó

[quote=”Oldi”:3pkaoh3a]nem tudom hogy szoktátok pl. a kajálást megoldani: együtt vagy külön-külön?
                                                      Pl. ha hoznánk nagy bográcsot, gáz és pörzsölő van odarittyentenénk közösen egy hatalmas adag pörit, vagy gulyást vagy mittudomén?
                                                      [/quote]
                                                      Zsuzsa és Ficsor már felajánlottak egy jó kis korhelylevest (gondolom ez az első estét követően jól fog esni) 😉 Ha jól rémlik, mintha Kerti vállalta volna, hogy hoz bográcsot, de szerintem két bogrács is jól jöhet. Ha elég szép idő lesz még grillezni is lehet. (Persze szilveszterkor is lehetett grillezni.) Általában az szokott lenni, hogy mindenki visz ezt-azt, aztán részben egyénileg, részben közösen étkezünk. A gulyás jó ötlet, egyik este lehetne az a menü.

Oldi
                                                      Felhasználó

Hali!

Mivel az a kérdés már tisztázott, hogy az egész Klubbal fogok áldomást inni,:-))- így csak 1db kérdés: (mivel én is új vagyok még közöttetek és egy újszülöttnek minden vicc új), nem tudom hogy szoktátok pl. a kajálást megoldani: együtt vagy külön-külön?
                                                        Vagy elég, ha mindezt a helyszínen megdumcsizzuk?

25 hozzászólás megtekintése - 51-75 / 200

You must be logged in to reply to this topic.