Főoldal › Fórumok › Lakóautós Találkozóink › 2008-as Szezonnyitó találkozóra javaslat
-
IndítottaTémakör
-
2008.01.07.-04:01 #6325
Sziasztok,
most, hogy jön a tavasz…..(ahogy elolvad a jég, tuti, hogy jön….)máris gondolhatunk a tavaszi szezonnyitó találkozóra. És mi arra gondoltunk, hogy nem megint Martfűn kéne összejönni, mert az szerintünk már kezd unalmas lenni.
Javasolnánk, csináljunk először egy kérdőívet, majd abból egy szavazólapot, majd statisztikát. Tehát teljes demokrácia!Mi a véleményetek?
MaNá
-
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2008.01.11.-13:00 #6424
[quote=”MaNa”:3nsoj9ge]Tovább megyek > sokkal jobb hülyéskedve dolgozni is, szóval szerintem általában arra kéne törekednie az emberiségnek ezen a sárgolyón, hogy jókedvben, kellemesen teljen az idő.
Hali
MaNá[/quote]
igy már ismét a lakoautoklub oldalra emlékeztet =D> =D> =D>
András
2008.01.11.-04:42 #6423[quote=”GaborApa”:3pno3lt4]Én nem azt írtam, hogy „kell”, csak annyit, hogy „ideális lenne”.
Nem tudom miért írtad, hogy „értetlen vagy” és hogy „mé kell”.
Bízom benne, hogy most már érted.[/quote]Tudod az a helyzet, hogy mindenki magából indul ki, én is, így aztán azt hiszem, hogy az ismerkedés rendkivül egyszerű, ha jó kedved van. Csak úgy natúr jó kedvből is lehet hülyéskedni.Sőt, kifejezetten azért megyek oda, hogy jó hangulatban ismerkedjek. Tovább megyek > sokkal jobb hülyéskedve dolgozni is, szóval szerintem általában arra kéne törekednie az emberiségnek ezen a sárgolyón, hogy jókedvben, kellemesen teljen az idő.
Azért írok ilyeneket is, amire azt válaszolod, hogy nem tudom miért írtad….stb.
Marhulásból kifolyólag írom, és azt hiszem, hogy veszitek a lapot, aztán rájövök, hogy mégse.
Na ja, értem a logikádat, hogy miért legyen közel, O.K.Hali
MaNá
2008.01.11.-03:09 #6422[quote=”MaNa”:tcwb6nrx]Kicsit értetlen vagyok.
Mé kell, hogy mindenki közel legyen a lakójához? Ti hány mp alatt gyorsultok 100-ra? Na jó, mondjuk szilvapálinkával…MaNá[/quote]
Nekem speciel azért is fontos, mert két kisgyerek alszik benne esténként.
De nem magam miatt írtam, hanem a társaság miatt, tapasztalatból.
Amikor a lakóktól távol esik az a hely ahol össze lehet jönni, ahova ki lehet pakolni asztalokat, székeket, akkor sokan inkább csak a saját lakójuk elé pakolnak ki (ahogy megszokták máskor is), és az egész társaság szétesik kicsi társaságokra. Nem volt jó az első martfűin, hogy mindenki összevissza kóválygott a lakók között, és úgy próbáltak ismerkedni, (ez nem tetszett Neked sem, hogy állunk valamelyik lakónál és pálinkázunk), és nagyon jó volt most tavasszal Martfűn a középen összetolt hosszúasztal, ahova mindenki sokkal lazábban kapcsolódott be. Mindenki kirakott valamit kínálgatta a többieket, de nem a saját lakója előtt mint házigazda, hanem mint társasági tag. Sajnos ezt Ópusztaszeren nem lehetett megoldani.
Mivel ott a tűzrakóhely már odébb volt elég nehézkesen verődött össze a társaság, persze szép lassan össze jött és mivel jó társaság volt, jó volt a hangulat is, de a hely elrendezése miatt sokat kellet ide-oda mászkálni..
Kérem a többieket, hogy javítson ki aki ott volt ezeken, és másképpen gondolja.
Egy új ember, látván egy nagy társaságot, nehezen megy oda, hogy elkezdjen „beolvadni”, de ha a társaság szinte a bejáratában van akkor ez adott.
Amúgy is az a kényelmes, ha közel van a lakó amikor kifogyott a sör, amikor kell egy dugóhúzó, egy villa, vagy egy tányér, vagy egy pulóver.
Amikor többen megyünk kirándulni a lakókkal akkor is az a jó hely ahol körbe tudjuk állni azt a helyet a hova öszeülünk.Én nem azt írtam, hogy „kell”, csak annyit, hogy „ideális lenne”.
Nem tudom miért írtad, hogy „értetlen vagy” és hogy „mé kell”.
Bízom benne, hogy most már érted.Saját véleményem: Ha az a cél, hogy együtt legyünk, könnyen megismerkejünk új emberekkel, hogy aki ismeretlenül jön az könnyebben bekapcsolódhasson a társaságba, akkor ez a szempont fontosabb, mint az hogy hol legyünk, és, hogy mindig máshol legyünk.
2008.01.11.-02:30 #6421[quote=”gabik”:36fxc4ra]mert most nagyon uszok a melóban…[/quote]
hát igen, az influenza szezon 😆 😆 😆én voltam oltásé’, nehogy miattam ne legyen időd velünk csavarogni ;o)
2008.01.11.-02:13 #6420[quote=”MaNa”:3elev2o3]Nem vettem még fel, csak itt tapogatózok össze-vissza a ködben.. Ha te megkérdezed, akkor nem hívom fel őket. Mondjad mi legyen.
Köcce MaNá[/quote]
Okk felveszem velük a kapcsolatot holnap.
András
2008.01.11.-02:09 #6419[quote=”gabik”:2c2bli8a]Még bőven van idő a szervezésre,de szerintem a nevünknél kellene kezdeni.Mi vagyunk a LAKÓAUTÓ Klub.A felsorolt prima kempingek láttán felmerült bennem,hogy visszakérem a gyerektől a lakókocsimat és azzal megyek,nosztalgiából,hiszen mindegyig volt már kempingtalálkozó színhelye.A lakóautóhoz és találkozóhoz szerintem jobban illik valami olyan,ahol a lakóautó számit és nem a kemping.Ezért is gyönyörű ötlet a lelkemnek a tanyára szerveződő találkozó.Keressünk egy erdészházat mellette egy réttel,legyen azért áram,vagy 1-2 szoba aki ugy tudja megoldani az éjszakázást.
Csak vissza ne dobjátok,hogy indulhatok szervezkedni,mert most nagyon uszok a melóban,inkább elnézést a felvetésért.[/quote]Ez még lehet jó is, de ősszel. Tudod, mikor szinesek a levelek, és nem lesz annyi melód, tehát keresel nekünk egy ilyet.
Hali MaNá
2008.01.11.-02:06 #6418[quote=”LMC”:5qvvjgze]MaNa.
Nem tudom hogy a Pápa kempingel felvetted e a kapcsolatot ha nem én elmegyek személyesen és megpróbálok hasonló árakat elérni mint a Martfű kempingben volt, csak nem akarok keresztbe szervezni.
Természetesen csak a lehetőségekről érdeklődnék és beszámolok.
András[/quote]
Nem vettem még fel, csak itt tapogatózok össze-vissza a ködben.. Ha te megkérdezed, akkor nem hívom fel őket. Mondjad mi legyen.
Köcce MaNá
2008.01.11.-02:04 #6417[quote=”GaborApa”:26vm5tzk]:lol: 😆 😆
Főleg, ha van egy jó büféskocsi is. 😉A középre összehordott asztal körbeülés is jó program és ez Martfűn egész jól sikerült. Ópusztaszeren sajnos nem olyan volt az elrendezés.
Tehát olyan hely lenne ideális, ahol a lakóautók között középen lehet annyi helyet hagyni, hogy mindenki odatelepedjen, és a legjobb lenne, ha itt lehetne a tüzet is gyújtani. Ugyanakkor mindenki közel van a lakójához.[/quote]Kicsit értetlen vagyok. Mé kell, hogy mindenki közel legyen a lakójához? Ti hány mp alatt gyorsultok 100-ra? Na jó, mondjuk szilvapálinkával…
MaNá
2008.01.11.-01:46 #6416[quote=”gabik”:68kzx2bo]Még bőven van idő a szervezésre,de szerintem a nevünknél kellene kezdeni.Mi vagyunk a LAKÓAUTÓ Klub.A felsorolt prima kempingek láttán felmerült bennem,hogy visszakérem a gyerektől a lakókocsimat és azzal megyek,nosztalgiából,hiszen mindegyig volt már kempingtalálkozó színhelye.A lakóautóhoz és találkozóhoz szerintem jobban illik valami olyan,ahol a lakóautó számit és nem a kemping.Ezért is gyönyörű ötlet a lelkemnek a tanyára szerveződő találkozó.Keressünk egy erdészházat mellette egy réttel,legyen azért áram,vagy 1-2 szoba aki ugy tudja megoldani az éjszakázást.
Csak vissza ne dobjátok,hogy indulhatok szervezkedni,mert most nagyon uszok a melóban,inkább elnézést a felvetésért.[/quote]
Pedig nekem is az ilyen tetszik a legjobban. =D>
A tavalyi velencei találka is ilyennek indult (lakatlan vízparti terület), és ezért próbáltam gyűjteni a Magyarországi biwakolásra alkalmas helyeket a fórumon link, de sajnos csak néhanyan tettünk hozzá a listához. 😥
Ha elfogyna a meló, tudod mit kell tenned. 😆2008.01.11.-01:37 #6415[quote=”gabik”:ajvvv526].Keressünk egy erdészházat mellette egy réttel,legyen azért áram,vagy 1-2 szoba aki ugy tudja megoldani az éjszakázást.
Csak vissza ne dobjátok,hogy indulhatok szervezkedni,mert most nagyon uszok a melóban,inkább elnézést a felvetésért.[/quote]Én szivesen leszervezem csak mond hogy hol van. =D>
András
2008.01.11.-01:23 #6412Még bőven van idő a szervezésre,de szerintem a nevünknél kellene kezdeni.Mi vagyunk a LAKÓAUTÓ Klub.A felsorolt prima kempingek láttán felmerült bennem,hogy visszakérem a gyerektől a lakókocsimat és azzal megyek,nosztalgiából,hiszen mindegyig volt már kempingtalálkozó színhelye.A lakóautóhoz és találkozóhoz szerintem jobban illik valami olyan,ahol a lakóautó számit és nem a kemping.Ezért is gyönyörű ötlet a lelkemnek a tanyára szerveződő találkozó.Keressünk egy erdészházat mellette egy réttel,legyen azért áram,vagy 1-2 szoba aki ugy tudja megoldani az éjszakázást.
Csak vissza ne dobjátok,hogy indulhatok szervezkedni,mert most nagyon uszok a melóban,inkább elnézést a felvetésért.2008.01.11.-00:49 #6409MaNa.
Nem tudom hogy a Pápa kempingel felvetted e a kapcsolatot ha nem én elmegyek személyesen és megpróbálok hasonló árakat elérni mint a Martfű kempingben volt, csak nem akarok keresztbe szervezni.
Természetesen csak a lehetőségekről érdeklődnék és beszámolok.
András
2008.01.10.-05:09 #6385[quote=”MaNa”:2m2vnb41]…Most éjjel még nem tudom, de majd napközben felhívom őket, hogy mit tudnak ajánlani….[/quote]
Ami érv, hogy szezonon kívül sokan megyünk. Ez jó a kempingnek is.
Az egy éjszaka áráért alszunk kettőt, de nem mindenki tehát ez nem 50% kedvezmény, hiszen az egy éjszakát mindenki kifizeti.
Van aki szombaton megy van aki jön.
kb 40-50 lakóautóra lehet számítani..
Köszi jó éjt!2008.01.10.-04:59 #6384[quote=”Kerti”:30ou34q7]Az, hogy állunk valamelyik lakónál és pálinkázunk hosszabb ideig az szerintem megy (ezen nem fogunk összeveszni).[/quote]
😆 😆 😆
Főleg, ha van egy jó büféskocsi is. 😉A középre összehordott asztal körbeülés is jó program és ez Martfűn egész jól sikerült. Ópusztaszeren sajnos nem olyan volt az elrendezés.
Tehát olyan hely lenne ideális, ahol a lakóautók között középen lehet annyi helyet hagyni, hogy mindenki odatelepedjen, és a legjobb lenne, ha itt lehetne a tüzet is gyújtani. Ugyanakkor mindenki közel van a lakójához.2008.01.10.-04:48 #6383[quote=”MaNa”:1dmexp8t]Konkrétan itt van két kempingről ismertető, ahogy te kérted Gábor apa, nézzétek meg. Még senkivel nem beszéltünk, tehát itt csak az adatokat szedtem össze most 10 perc alatt, semmi több konkrét nincs még.
……Még ezeken kivül is van egy pár, majd rakom be folyamatosan, ha érdekli a tagságot.
Sziasztok MaNá[/quote]
Köszi szépen!
Kis kérés még.
Túl sokat azért ne tegyél be inkább csak azokat amelyeket leginkább javasolsz. Hátha javasol más is és akkor meg a bőség zavara miatt aprózódnak majd a szavazatok.
Az árakat azért kellene Ft/hétvégére adni, mert eddig mindig egész hétvégés árakat kaptunk, ha jól látom napi árakat írtál, de kiindulási alapnak ez is jó persze.
Vannak akiknél ez fontos szempont, és az egész hétvége költségében számolnak.
A 2. ajánlat (Pápa) egy kicsit húzósnak tűnik. 😀
Ha akarsz valamelyikbe javítani, akkor szólj és átjavítjuk utólag.
Köszi.2008.01.10.-04:35 #6382[quote=”Red”:14qvse15]
jó dolog a pálinka is, de csak az?
már nem birom ;)[/quote]
telik az idő……. 👿sokat dolgozol 😛
2008.01.10.-04:27 #6381[quote=”Red”:1dl03fva]jó dolog a pálinka is, de csak az?
már nem birom ;)[/quote]Erre egy barátom azt modaná, hogy „ha nem bírod erőltesd!”
Egyébként egyet értek veletek. A meleg víz jó.
2008.01.10.-04:23 #6379[quote=”MaNa”:4z9jbt93]Amúgy meg be lehet ülni a meleg vízbe és ott beszélgetni, vagy este a sörözdébe és ott beszélgetni többekkel egyszerre.
Az, hogy állunk valamelyik lakónál és pálinkázunk hosszabb ideig nem megy.[/quote]szerintem igaza van…
én személy szerint az aktív „nyaralást”, mindig kell hogy történjen valami, külömbe elunom magam
jó dolog a pálinka is, de csak az?
már nem birom 😉2008.01.10.-04:21 #6378Annyit fűznék még hozzá, hogy a szervezést nem kell bevállalni, tehát jöhet nyugodtan minden javaslat.
A szezonnyitó és záró (tehát évente 2) találkozó szervezését természetesen most is vállalom. De az alkalmas helyszínek felkutatását, az adatgyűjtést, idő hiányában sajnos most nem tudom felvállalni.
Ezért kértem, hogy ha valaki valamit javasol, akkor azt az adatokkal együtt tegye meg, egyáltalán alkalmas-e egy helyszín, és hogy lehessen dönteni.
Fontos az utolsó pont is, hogy miért javasolja.Tehát, ha meg van a győztes helyszín, akkor felveszem vele a kapcsolatot és egyeztetem velük, és a klubtagokkal (252) a továbbiakat.
Azt sajnos tudunk kell, hogy olyan helyszín nem létezik, amely mindenkinek nagyszerű lenne. 🙁 , de keressünk egy jót, és jöjjön össze egy nagyszerű társaság! 😀
2008.01.10.-04:13 #6377[quote=”MaNa”:3r77fufh]Kerti,
világos, hogy a szervezés mindig nagy meló, és semmi nem biztos benne, főként ahogy egyre többen leszünk.
De az viszont mindegy, hogy hova szervezzük, mert mindegyik ugyanannyi munka.
Mi sajnos nem leszünk itthon 1 hónapot előtte, csak áprilisban leszünk, ezért nem ígérhetek szervezést.
Felderítést, most még a januárban-februárban igen.Az ismerkedésről pedig annyit, hogy Kocóékkal két évvel ezelőtt Martfűn ismerkedtünk meg, és nem ötperces duma keretében, hanem volt az egy délután is. Tehát sok embert nem lehet megismerni ‘röptében’. Amúgy meg be lehet ülni a meleg vízbe és ott beszélgetni, vagy este a sörözdébe és ott beszélgetni többekkel egyszerre.
Az, hogy állunk valamelyik lakónál és pálinkázunk hosszabb ideig nem megy. Max, ha jó az idő és bográcsolunk vagy grillezünk együtt. Tehát az lenne a célravezető, hogy közösen üljünk össze valahogy, ahol mindenki szólhat, uff.
És mindenki hallja a másikat, aztán ami téma érdekli, azt megközelíti.Nos tehát mindenki máshogy látja, ez már tuti, de ez sem újság, az a kérdés, hogy akarunk-e ilyenen résztvenni, és aki amit tud, az járuljon hozzá.
Szia MaNá[/quote]
Na akkor ebben egyet értünk. A lényeg, hogy öszejöjjünk. Az pedig szerintem alapvető, hogy mindenki mindenbe bele tudjon szólni. Ez eddig is így volt.
Az ismerkedés szerintem sem 5 perc alatt megy. Nem is 5 perc a találkozó.
A melegvíz tényleg jó és természetesen ott is lehet dumálni.
Az, hogy állunk valamelyik lakónál és pálinkázunk hosszabb ideig az szerintem megy (ezen nem fogunk összeveszni).
Az, hogy akarunk e ilyet arra azt tudom mondani, hogy én akarok és mindegy, hogy ki mit ad be csak együtt lehessünk. A beadott dolog csak egy nagyon jó plussz.
2008.01.10.-04:09 #6376Kerti,
mind a három nyitvan van egész évben, mert termálfürdő van mellettük.
Most éjjel még nem tudom, de majd napközben felhívom őket, hogy mit tudnak ajánlani.Mára itt a vége, kezdek kornyadni, pizsiosztás van,
sziasztok MaNá
2008.01.10.-04:04 #6375[quote=”MaNa”:n0068es7]Itt van a harmadik is:[/quote]
Ezek mind jók és köszönjük, hogy ennyit foglalkozol vele.
Azokat érdeklődd már meg majd, légyszíves, hogy mikor vannak nyitva mert nem minden kemping van nyitva egész évben meg, hogy tudnak e fogadni ennyi lakóautót. No és, hogy adnak e kedvezményt egy ilyen esemény alkalmával.2008.01.10.-04:02 #6374Kerti,
világos, hogy a szervezés mindig nagy meló, és semmi nem biztos benne, főként ahogy egyre többen leszünk.
De az viszont mindegy, hogy hova szervezzük, mert mindegyik ugyanannyi munka.
Mi sajnos nem leszünk itthon 1 hónapot előtte, csak áprilisban leszünk, ezért nem ígérhetek szervezést.
Felderítést, most még a januárban-februárban igen.Az ismerkedésről pedig annyit, hogy Kocóékkal két évvel ezelőtt Martfűn ismerkedtünk meg, és nem ötperces duma keretében, hanem volt az egy délután is. Tehát sok embert nem lehet megismerni ‘röptében’. Amúgy meg be lehet ülni a meleg vízbe és ott beszélgetni, vagy este a sörözdébe és ott beszélgetni többekkel egyszerre.
Az, hogy állunk valamelyik lakónál és pálinkázunk hosszabb ideig nem megy. Max, ha jó az idő és bográcsolunk vagy grillezünk együtt. Tehát az lenne a célravezető, hogy közösen üljünk össze valahogy, ahol mindenki szólhat, uff.
És mindenki hallja a másikat, aztán ami téma érdekli, azt megközelíti.Nos tehát mindenki máshogy látja, ez már tuti, de ez sem újság, az a kérdés, hogy akarunk-e ilyenen résztvenni, és aki amit tud, az járuljon hozzá.
Szia MaNá
2008.01.10.-03:52 #6373Itt van a harmadik is:
3.
Város Kiskunmajsa
Kemping neve: Jonatermál motel kemping
Elérhetőség 6120. Kiskunmajsa Kőkút 26.
Honlap http://www.jonathermal.hu/index.php?akt_menu=452
Ár/hétvége/Lakónak: 2500,- HUF 2 főre
Ár/hétvége:Szoba vagy appartman: Motel és sok faház is van. 2 ágyas motelszoba/éj/5800,- Ft.
? lakó fér el: 200
áramcsatl.száma: Minden parcellán van.
Vizesblokk minőség : Közepes
Közös helység Van, a motel társalgója, és drink-bár is van ugyanott.
? fős a közös helység: Még nem tudni.
? programlehetőség: Horgásztó, étterem, lovarda, gyógy+élményfürdő mellette,Kiskunmajsa sétatávolság.
Indoklás: Rendezett nagy kemping, füves, nem parcellázott,közvetlen átjárással a fürdőbe.2008.01.10.-03:42 #6372[quote=”MaNa”:wool3so1]Tudjuk, hogy ez a találkozó nem a környezet megismerésére szolgál, hanem egymás megismerésére, de tavaly előtt elindultunk tizen sétálni, és ezt is 10 perc alatt be tudtuk ott fejezni. Tehát mint irtuk, egy gond van csak, unalmas.[/quote]
Ahogy írtad is ez a találkozó nem a környezetről szól. Talán még emiatt jobb is Martfű mint a többi hely mert így legalább ismerkednek az emberek és nem programokon vesznek részt. Nem mondom, hogy nem jók a programok mert azok is kellenek. Én még sosem unatkoztam Martfűn mert mindig új lakóautósokkal ismerkedtem meg és nagyon jól éreztem magam velük. Ha valaki eljön és félrevonul az valóban unatkozni fog. Szerintem az ilyen jellegű találkozót azt nem egy nyaralásként kell felfogni ahol az a lényeg, hogy mit csinál az ember és mit lát. Ide a társaságért jön az ember és azért, hogy új barátokat vagy utitársakat találjon. Megbeszélje a lakóautós élményeket és egyéb dolgokat ami érdekli. Nekem teljesen mindegy, hogy hol találkozom a klub tagjaival egy ilyen találkozón csak összejöjjünk valahol. Nekem az az öröm, hogy elutazom valahova és együtt lehetek lakóautósokkal akiknek ugyanaz az érdeklődése mint nekem (Red már csak hab a tortán akinek a modellezés is érdeklődési köre).
[quote=”MaNa”:wool3so1]Mi pl. javasolnánk a ceglédi kempinget, ahol legjobb tudomásunk szerint mindaz van, ami nekünk kéne, de mindjárt utánanézek konkrétan az adatoknak. Vagy a pápai sem rossz, azt is konkretizálom. A lipóti pedig kifejezetten gyönyörű, vadregényes, csak nem elég szociális.[/quote]
Örülünk neki, hogy javaslatokat teszel. Ez a klub arról szól, hogy itt bárki bármit csinálhat. Tehát nincs megszabva, hogy ki szervez találkozót csak legyen aki leszervezi. A lényeg, hogy vállalja amit csinál. Egy ilyen találkozó leszervezése nem kis meló. Nekünk nagy segítség, ha ezt valaki megteszi. GáborApa mindent meg szokott tenni, hogy olyan találkozót szervezzen ami minenkinek jó (ez persze nem jöhet össze mert minden ember más). Ez egy nagyon nagy meló. Az tudja csak aki már kipróbálta.
[quote=”MaNa”:wool3so1]Kérdeznénk, hogy lehetséges itt olyan topic-ot létrehozni, amelybe egy excell táblát lehet illeszteni? Mert azzal a szavazás tök egyszerű lenne.[/quote]
Ezzel csak annyi a gond, hogy serveren kéne futtatni az Excel-t és ezt sajnos nem lehet. Technikailag lehetne de egyetlen server szolgáltató sem engedi ezt meg mert komoly támadási lehetőséget adna. Szóval a válaszom az, hogy nem lehet megoldani. Ez is egy része a nagy melónak, hogy összeszedni azokat az adatokat a kempingnek, hogy hányan leszünk. A szavazást meg tudjuk oldani mert azt tudja a fórum motor. Tehát ha megvannak a helyek ahova mehetünk és azokat az emberek akik le is szervezik akkor én kiteszek egy szavazásos részt a fórumba. A szavazással így nem lenne gond. Legyenek konkrét javaslatok (nem úgy, hogy ide meg oda lehetne menni, hanem konkrétumok és vállalkozó emberek) és akkor én mindent megadok lehetődégeimhez mérten ami ehhez kell.
-
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.