Főoldal › Fórumok › Lakóautós Találkozóink › V. Lakóautós találkozó (Bükk) Szentlélek 2006.09.29-10.01
-
IndítottaTémakör
-
2006.08.10.-04:52 #3409
Hát akkor vágjunk bele!!! 😀 (ha már itt mindenki kérdezgeti)
Kinek mi a véleménye?
Mikor legyen és hol legyen?
Kérek mindenkit, hogy bátran írogasson. Minél több az ötlet annál jobb.
Helyszín
Javaslatok:
1. Mátra (3 szavazat: Brigi, Ficsor, LMC)
3. Bükk (3 szavazat Ficsor, Kerti, LMC)
2. Tátra (2 szavazat: Brigi, Kerti )
Időpont:
1. Szeptember 9-10
2. Szeptember 16-17
3. Szeptember 30-okt1 (4 szavazat: Brigi, LMC, Ficsor, Füredy Laci)
[b]
Eredmény:
Időpont: szeptember 29-október 1 (tetszés szerint előtte – utána hosszabbítással)Hely: Bükk, http://www.turistapark.hu/
Résztvevők:
- Gábor Apa____ lakóval, 2felnőtt 2gyerek 1kutya P-V
LMC_________ lakóval, 2felnőtt 1gyerek 1kutya P-V
Kerti_______ „lakóval”, 2felnőtt 1 kutya
Madár_______ „lakóval”, 2felnőtt 1 kutya
Fúró________ lakóval. 1felnőtt
Brigi
AZS
Ficsor________lakóval, 2felnőtt P-V
Füredy Laci _____lakóval, 2felnőtt P-V
Fittipaldi (ha tud)
Pillanat
Dudó
Sagiendre
toptrek
Maximka
Dezső Sándor
…….
Várjuk a további jelentkezéseket![/b]
Teszt jellegű jelentkezési lapot itt tudjátok kitölteni.
Az adatlap kitöltése nem kötelez semmire.
Adatlap
JelentkezőkSzerk: Kerti (2006. 09. 27. 12:26)
-
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2006.09.27.-03:58 #3791
[quote=”Ilon”:20u1avwh]Sajnos en most csak irigykedek, es jo szorakozast kivanok mindenkinek! 🙁 Pedig nekem meg bogracsom is van! Mi legkozelebb tavasszal megyunk Magyarorszagra a lakoval…
P.s.: En is megkaptam a mailt, koszi szepen.
Ilon[/quote]Akkor tavasszal szeretetettel várunk titeket az évadnyitó találkozón! (A bográcsot hozzátok!)
2006.09.27.-02:36 #3790GáborApa!
A klub matricákat ne hagyd otthon. Én is viszem. Így ha valamelyikünk elfelejti akkor ott lesz a másiké 😆
Gondolom sokan szeretnének még matricát.2006.09.27.-00:02 #3788[quote=”ficsor”:sw872cbx]Étkezési lehetőségek:
A harmadik lehetőség, hogy a közeben (10 perc séta) van egy étterem, ami este 7-ig van nyitva.
etlap
[/quote]Mi is csatlakozunk Brigihez, szerintünk is ez lenne a járhatóbb megoldás. Mi a vasárnapi programba nem szavazunk, mert reggeli, délelőtti órákban fel akarunk kerekedni, mennénk tovább valami melegvizes helyre.
2006.09.26.-23:53 #3787[quote=”ficsor”:sxs3ubzt]Étkezési lehetőségek:
[/quote]Szerintem a szombat esti sütögetés és esetleg a vasárnap kora délutáni éttermi ebéd elég lesz. Persze a többség már péntek délután – este érkezik és bizonyára akkor is szeretne eni valamit, de ebbe nem akarok beleszólni, mert mi sajnos csak szombaton tudunk csatlakozni.
2006.09.26.-23:28 #3786Köszönöm a meghívást. Majd jövöre magyünk.
Üdvözlettel:
vaspal2006.09.26.-18:57 #3784[quote=”LMC”:21o04r5q]Köszönöm megnéztem,kellemes környéknek igérkezik.
A placc az eléggé meredek,oda nem elég a normál ék.
Szerinted ?András[/quote]
A kép egy kicsit csalóka, mert az előtérben egy meredek rész látszik, de mögötte egyenesebb a terep.
2006.09.26.-18:37 #3783Étkezési lehetőségek:
A fedett étkezőhelyen van tűzrakő hely és tűzhely is, tehát nincs technikai akadálya egy közös főzésnek. De – ha jól emlékszem, többen is mondták már ezt – nem biztos, hogy jó ötlet, mert túl sok időt vesz igénybe. Számos séta-, program- és túralehetőséget tudunk ajánlani a környéken (holnap erről is írhatok), inkább egy szombat esti szalonnasütés, fóliában sütögetés stb. lenne célszerűbb. De ez csak az én véleményem, várom a hozzászólásokat.
Egy másik lehetőség, hogy Zsuzsa meg tud rendelni X adag pörköltet egy elvitelre is főző cégtől. Töbször is rendeltünk már tőlük különböző rendezvényekre, jól főznek és nem túl drágán. Ezt azonban akkor záros határidőn belül (holnap délig) meg kellene rendelni, tehát gyors válaszokra lenne szükség. Ebben az esetben csak melegíteni, meg valami köretet főzni kellene, ez már szerintem megoldható. Kérek erről is véleményt, de még egyszer mondom, ehhez gyorsan kellene döntésre jutnunk.
A harmadik lehetőség, hogy a közeben (10 perc séta) van egy étterem, ami este 7-ig van nyitva. Ha egy kisebb társaság enni szeretne valamit, oda bármikor lemehet. Ha esetleg egy közös vacsorát, esetleg vasárnap egy elindulás előtti közös ebédet szeretnénk, akkor nagyobb létszám esetén érdemes előre szólni nekik, mert akkor gyorsabban ki tudnak szolgálni. Ezt elég legkésőbb péntek délelőtt jelezni. Erről is várom a véleményeteket. Ha ilyet akarunk, én összegyűjtöm az igényeket, és megbeszélem az étteremmel. Tájékoztatásul az étlapjukat lemásoltattam, elolvashatjátok itt:
Még annyit hozzáteszek, hogy miután az erdő közepén leszünk, a legközelebbi bolt kb. 15 km-re van, és nem tudom, hogy van nyitva hétvégén.
Várom tehát a hozzászólásokat kaja témában is.
Most el kell mennem órára 🙁 , 5 óra körül újra benézek a fórumra.
2006.09.26.-18:24 #3782[quote=”ficsor”:6qg6c6ha]Képek feltéve.[/quote]
Köszönöm megnéztem,kellemes környéknek igérkezik.
A placc az eléggé meredek,oda nem elég a normál ék.
Szerinted ?András
2006.09.26.-18:04 #3781Képek feltéve.
2006.09.26.-17:52 #3780Még egy dolgot elfelejtettem: akinek van szintező éke, hozza el, mert lehet, hogy szüksége lesz rá. (Mégis csak az erdő közepén leszünk 😀 )
2006.09.26.-17:34 #3779Vasárnap voltunk fennt a Turistaparkban, és a jelenlegi adatok alapján beszéltük meg a hétvégét. Ha az autók száma változik, az nyilván semmi gondot nem okoz, aki viszont szállást szeretne, annak legkésőbb csütörtök délig ezt jeleznie kellene nekem. Ha azt lefoglaljuk, ki is kell fizetni, tehát biztosat kellene tudnom.
Szállások:
„Szabadidőház”: egy kis épület, a földszintjén konyhával és fürdőszobával, az emeleten két szobával. Mindkét szobában egy franciaágy és egy szimpla ágy van. Fűthető.(Max. 6 fő, de közös a konyha és a fürdőszoba.)„Szaunaház”: A szobában emeletes ágy, mindkettő két személyes. A szobából nyílik egy fürdőszoba. Fűthető. Konyha nincs, csak egy hűtőszekrény a szobában.
Ezekről a szálláshelyekről találtok képeket a
http://ficsor.freeweb.hu/szallashelycímen. (Fél órával a hozzászólásom ideje után lesz elérhető.)
Annak a klubtársunknak, aki azt kérdezte, kisbabával van-e lehetősége jönni, a szaunaházat tudnám ajánlani, mert nem kell az emeletre szaladozni, ha a baba „jelez”. Ha valami bébikaját melegíteni kell, a tulaj szívesen segít egy mikróval (meg gondolom, bármelyik lakóautóban is megoldható.)
Lakóautóval:
1. Villany: összesen 8 konnektor van, tehát néhány autót közös kábelről kell megtáplálni (célszerűen olyanokat, akiknek kisebb az áramfelvételük, például nem árammal fűtenek.) Ezen felül szerintem a szokásos 30 méter körüli csatlakozók elegendőek. Az elosztáshoz én viszek két plusz kábelt az enyém mellé, esetleg akinek van még ilyen kéznél, eltehetne egy plusz kábelt.
1/A. A fentiek arra vonotkoznak, ha minden autóval valahogy egymás közelében akarunk megállni, a képeken is látható helyen, a fedett étkező/tűzrakó hely körül. Úgy kb. 10-20 méterrel odébb (a szaunaház előtt) van még egy placc, ahol további áramcsatlakozók is vannak. A kocsma a két hely között félúton található, tehát szabadon lehet választani 😀 .
3. Víz, szennyvíz. Ivóvíz vételére lehetőség van, a szennyvíz leeresztésére viszont csak korlátozottan. (Természetvédelmi területen vagyunk.) Ezért lehetőleg mindenki leeresztett tartállyal induljon. Ha valaki mégis rászorul a leeresztésre, kérje a tulaj segítségét, meg fogja oldani.
A lakóautók által elfoglalható helyekről és még néhány további részletről is lesznek rövidesen fotók a fennt említett linken.
Néhány további megjegyzés:
Számítsatok rá, hogy a hely 750 m tengerszint feletti magasságban van, ami a hajnali hőmérsékleten már érződik. Akár 3-5 fokkal ia hidegebb lehet, mint amit a városokban jósolnak, és reggel-este harmatos fűvel is számolni kell. Ezt a felnőttek valamilyen folyékony télikabáttal ellensúlyozni tudják, de a gyerekeknek meleg dzseki és vízálló lábbeli hasznos lehet. (Bár gondolom, ezt a gyerekkel érkezők úgyis tudják 😀 )Étkezési és programlehetőségekről egy következő hozzászólásban. Most felteszem az ígért képeket, és folytatom.
Ha az eddigiekkel kapcsolatban kérdésetek van, rajta :smt024 !
2006.09.26.-13:57 #3777Mivel tegnap egész nap nem volt elérhető a honlap, nem tudtam feltenni a vasárnap szerzett információkat. MOst el kell rohannom, de utána pótolom az elmaradást.
2006.09.25.-04:55 #3774Sajnos en most csak irigykedek, es jo szorakozast kivanok mindenkinek! 🙁 Pedig nekem meg bogracsom is van! Mi legkozelebb tavasszal megyunk Magyarorszagra a lakoval…
P.s.: En is megkaptam a mailt, koszi szepen.
Ilon2006.09.25.-00:20 #3771[quote=”LMC”:2f8sg65b]Ez nagyon jó !! A NYÁRSAT elfeledted, valamire csak fel kell szúrni=D>
[/quote]Valami sütögetni valót mi is viszünk (ígérem, hogy jobban felkészülünk, mint Gemencre 😉 )
Igyekszünk szombaton korán indulni, hogy mire útrakel a társaság, mi is megérkezzünk. Már nagyon vágyom egy kirándulásra a szép ősziesedő erdőben.
Meg persze a jó társaságra és az esti (meg reggeli, napközbeni) beszélgetésekre. Meleg ruhával is készülünk és belső melegítővel, hogy ne fázzunk este akkor se ha hűs lesz.
2006.09.24.-22:02 #3770[quote=”Bartha Judit”:2ma0vkhm]Most kaptam meg a „2. meghívót” (igaz az első nem jött).
Mivel nem ismerjük még egy mást ezért mondom, hogy én már jelentkeztem Füredy Laci néven, én vagyok az egyik.
Egy tábla szalonnát be tudunk dobni a közösbe (házi).
Jutka[/quote]Ez nem az ismerés kérdése, hanem a nyilvántartásé.
Meg persze én is hibázhatnék, de ez most nem így volt. 😆
Ha kétszer regisztráltok (ami nem probléma) akkor bizony két email megy. Egyenként nem nézegettem végig a neveket, hogy vajon ki miért nem válaszolt.
Azt figyelem, hogy melyik emailcímről milyen válasz jött, és e szerint rendezem.
Most lecsekkoltam és az első meghívó is ment Neked is az office-s címetekre (2006.09.18. 1:42), és olyan csoportban ahonnan többen is válaszoltak. Nem tudom miért nem kaptad meg.
Elnézést, de a jövőben is mindketten fogtok kapni levelet.
Azt már tudom, hogy Ti együtt vagytok, mert egyszer már akartam is szólni, hogy ne használd más autóját avatarnak. [-X
Az emailcímből viszont gyanús volt a kapcsolat. :-kLényeg az, hogy találkozunk és hogy szeretjük a szalonnát. Mi is viszünk. 😆
2006.09.24.-21:36 #3769[quote=”ficsor”:a9m2z4e9]Kakukk!
Szóval, mivel már egy hét sincs a találkozóig, várjuk a hozzászólásokat!!! :smt024 !!![/quote]
Most kaptam meg a „2. meghívót” (igaz az első nem jött).
Mivel nem ismerjük még egy mást ezért mondom, hogy én már jelentkeztem Füredy Laci néven, én vagyok az egyik.
Egy tábla szalonnát be tudunk dobni a közösbe (házi).
Jutka2006.09.24.-20:51 #3768[quote=”LMC”:2qoqj7j2]azért 36 fokban kellemesebb a hűvös barlang, tudom most azt írod hogy minusz 20 fokban pedig kimondottan jólesik.
Ha nem haragszol a barlagász felszerelésem most nem viszem 😆 [/quote]
Oké oké nem azért mondtam, csak, hogy megszerezzem a 100. hozzásólást. 😆2006.09.24.-20:39 #3767[quote=”Kerti”:rxbltus1]A barlangokban egész évben 7 fok van. Mindegy, hogy tél vagy nyár van.[/quote]
azért 36 fokban kellemesebb a hűvös barlang, tudom most azt írod hogy minusz 20 fokban pedig kimondottan jólesik.
Ha nem haragszol a barlagász felszerelésem most nem viszem 😆
2006.09.24.-20:25 #3765[quote=”LMC”:1bqcstev]A barlangban most hideg van… [/quote]
A barlangokban egész évben 7 fok van. Mindegy, hogy tél vagy nyár van.
2006.09.24.-17:26 #3764[quote=”GáborApa”:5q4w90fw]Kaja ügyben nekem tetszene mind az alufóliás kaja mind a szalonnasütögetés. Ezt nem is kell előre szervezni csak mindenki hozzon kruplit, szalonnát, hagymát, kolbászt meg ilyesmit. (Mert én nem adok [-X )[/quote]
Ez nagyon jó !! A NYÁRSAT elfeledted, valamire csak fel kell szúrni=D>
A programmal kapcsolatban támogatom a dumapartit, evést ivást közben egy kis séta a hegyi utakon amíg meg nem találjuk a vendéglőt. / ha kapunk eszünk ha nem akkor vissza a táborba /
A barlangban most hideg van de a hegyek között sem lessz melegünk reggel és este 10 fok körül.
Gábor ha van abból az igazi sonkából, az sem probléma ha nem szeleteled átlátszó vékonyra =D> ha nincs akkor csak a dobozát hozd el az illata miatt.
2006.09.24.-17:03 #3763Névtelen
[quote=”GaborApa”:3s5ujgeb]Ez a topic közel egy hónapja indult, és eddig ennél jobb, konkrétabb javaslat nem jött, ezzel pedig úgy néz ki mindenki egyetért.
Hát akkor legyen a találkozó itt: N 48° 06’58” E 20° 32’45” :!:[/quote]Sajnos, ezúttal nem áll módunkban résztvenni… Talán legközelebb! Jó szórakozást mindenkinek!
2006.09.24.-14:13 #3762[quote=”Megszlaló Kezek”:ppvaark1]Kedves Tagok!
Jelen vagyok a beszélgetésben, de mivel még nem tudom az elfoglaltságomat, ezért nem szóltam közbe. [/quote]Szia Zsuzsa.
Annak is örülök, hogy megszólaltál. Sokan nem tudnak jönni, mert más dolguk van, de ha nem válaszolnak, akkor nem tudjuk, hogy nem tud eljönni, vagy nem akar, vagy meg sem kapta a levelet.
Mindenesetre, kiszaladhanátok ha csak egy rövid időre is.…..Ha van valami közös tervezve, …..
Most szólok. 🙂 Csak közös program van tervezve. 😆 😆
Összeülés, beszélgetés, ismerkedés, evés, ivás.2006.09.24.-12:40 #3760Kedves Tagok!
Jelen vagyok a beszélgetésben, de mivel még nem tudom az elfoglaltságomat, ezért nem szóltam közbe. Szégyenletes dolog, hogy pont egy miskolci klubtag nem tud elmenni egy – majdnem – helyi találkozóra, de sajnos úgy néz ki, hogy csak vasárnap lesz erre lehetőségem. Ha van valami közös tervezve, akkor kettő fővel számoljatok légy szíves vasárnap délre. Üdv: Kékes Zsuzsa :smt0392006.09.24.-05:42 #3759[quote=”ficsor”:1dhmv4vc]Kakukk!
GaborApa utolsó szerkesztése az 1. hozászólásban szept. 19.-i dátumú[/quote]
Azóta bizony nem kaptam olyan levelet. Többen is vannak akik vacilálnak (időjárás, egyéb dolga is lenne).
Kaja ügyben nekem tetszene mind az alufóliás kaja mind a szalonnasütögetés. Ezt nem is kell előre szervezni csak mindenki hozzon kruplit, szalonnát, hagymát, kolbászt meg ilyesmit. (Mert én nem adok [-X )
A bográcsot meg kéne kérdezni, hogy mennyire kell előre szólni, hogy mikor és hány főre szeretnénk. (ráérünk-e péntek este kitalálni).2006.09.24.-03:02 #3753Kakukk!
Kedves klubtársak!
Nem kellene most már a találkozóról beszélgetni? GaborApa utolsó szerkesztése az 1. hozászólásban szept. 19.-i dátumú, ami – ahogy őt ismererem – nem az ő lustaságán múlt, hanem azóta nem kapott új információt.
Holnap – mivel úgyis egy kis bükki sétát terveztünk – meglátogatjuk a helyszínt, és még egyszer körülnézünk. A hét elején az ígért útvonal leírást is felteszem.
Várunk javaslatokat / óhajokat / terveket a programra is. (Barlangtúra, közös főzés, séta/túra stb. sok minden megvalósítható és megszervezhető.)
Szóval, mivel már egy hét sincs a találkozóig, várjuk a hozzászólásokat!!! :smt024 !!!
-
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.