Főoldal › Fórumok › Lakóautós Találkozóink › V. Lakóautós találkozó (Bükk) Szentlélek 2006.09.29-10.01
-
IndítottaTémakör
-
2006.08.10.-04:52 #3409
Hát akkor vágjunk bele!!! 😀 (ha már itt mindenki kérdezgeti)
Kinek mi a véleménye?
Mikor legyen és hol legyen?
Kérek mindenkit, hogy bátran írogasson. Minél több az ötlet annál jobb.
Helyszín
Javaslatok:
1. Mátra (3 szavazat: Brigi, Ficsor, LMC)
3. Bükk (3 szavazat Ficsor, Kerti, LMC)
2. Tátra (2 szavazat: Brigi, Kerti )
Időpont:
1. Szeptember 9-10
2. Szeptember 16-17
3. Szeptember 30-okt1 (4 szavazat: Brigi, LMC, Ficsor, Füredy Laci)
[b]
Eredmény:
Időpont: szeptember 29-október 1 (tetszés szerint előtte – utána hosszabbítással)Hely: Bükk, http://www.turistapark.hu/
Résztvevők:
- Gábor Apa____ lakóval, 2felnőtt 2gyerek 1kutya P-V
LMC_________ lakóval, 2felnőtt 1gyerek 1kutya P-V
Kerti_______ „lakóval”, 2felnőtt 1 kutya
Madár_______ „lakóval”, 2felnőtt 1 kutya
Fúró________ lakóval. 1felnőtt
Brigi
AZS
Ficsor________lakóval, 2felnőtt P-V
Füredy Laci _____lakóval, 2felnőtt P-V
Fittipaldi (ha tud)
Pillanat
Dudó
Sagiendre
toptrek
Maximka
Dezső Sándor
…….
Várjuk a további jelentkezéseket![/b]
Teszt jellegű jelentkezési lapot itt tudjátok kitölteni.
Az adatlap kitöltése nem kötelez semmire.
Adatlap
JelentkezőkSzerk: Kerti (2006. 09. 27. 12:26)
-
IndítottaTémakör
-
SzerzőVálasz
-
2006.09.29.-00:31 #3820
Na akkor emberek, holnap találkozunk =D>
Engem is nyugodtan kereshettek ha bármi van. Az adatlapomon megtaláljátok a telefonszámomat.
Holnap kb 4-től várok mindenkit Lillafüreden. Aki megérkezik az hívjon engem vagy Ficsort.GáborApával mi van? 3 napja nem járt itt. Kezdek aggódni. :-k
(Az elmúlt 1 órában a fórum nem ment rendesen mert babráltam. Bocsi mindenkitől. Most már rendesen megy, ha minden igaz.)
2006.09.29.-00:27 #3819Most már itthon vagyok, és informatikus lévén, itthon csak egy gyenge net elérésem van. Ezért, ha bármi kérdésed, gondod, problémád van, vagy eltévedtél, keress inkább telefonon (06-70-528-3694), az gyorsabb.
Várom a személyes találkozást!
2006.09.28.-21:53 #3818[quote=”Fittipaldi”:245xtwb3]Hali!
Most pecsélődött meg a sorsa az autónak,összerakták és olyan,mint volt.Már bánják,hogy elvállalták-ez ám a hozzáállás.!Ezt a faházasdit még meggondolom,mert most meg kezdenek tornyosulni az egyébb problémák is a fejem felett. 😥 [/quote]
A faház délelőtt még szabad volt, de én csak annyit mondhattam, hogy lehet, hogy kell, mert ha biztosra lefoglalom, akkor valakinek ki is kell fizetnie. Ha mégis tudnátok jönni (amit remélek), akkor (az idő rövidsége miatt) már közvetlenül telefonon keress engem (06-70-528-3694), mert akkor rögtön felhívom a tulajt, (és ha még szabad) biztosra lefoglalom a házat.
A szerviz címét jegyezd meg, nehogy valamelyikünk véletlenül hozzájuk tévedjen be 🙁
2006.09.28.-21:29 #3817Hali!
Most pecsételődött meg a sorsa az autónak,összerakták és olyan,mint volt.Már bánják,hogy elvállalták-ez ám a hozzáállás.!Ezt a faházasdit még meggondolom,mert most meg kezdenek tornyosulni az egyébb problémák is a fejem felett. 😥
2006.09.28.-16:54 #3814Ficsor
Köszönjök a közreműködést.
A tányér villa,ágynemű,stb. nem probléma ha nem érted most úgy is nagyon elfoglalt és fáradt lehetsz az ügyintézésekkel majd megérted,a közös étkezésnél megbeszéljük [-o< Hamarosan találkozunk
2006.09.28.-15:21 #3813Viszek fel pár kiló kenyeret, egy darab szalonnát, hagymát, nyársakat, hogy ha valakinek ment közben jön meg a sütögetős kedve, a kellékek hiánya ne legyen akadály #-o
2006.09.28.-15:06 #3811[quote=”ficsor”:2e1g8pts] A „Szabadidő házat” lefoglalom nektek, remélem, elérem a kempinget. Várunk benneteket! ([/quote]
Foglalás rendben, szóban is megerősítettem a tulajjal. LMC kérdezte, hogy vannak e tányérok stb. a konyhában, rákárdeztem, vannak. (Bár nem értem, minek neki tányér és kés, kanál, villa a büféhez 😆 )A másik ház (max 4 személy) is még szabad, de ha még valakinek szüksége lenne szállásra, keressen minnél hamarabb, mert azt nem mertem lefoglalni, csak azt mondtam, hogy lehet, hogy kell. Ha közben valaki kéri a tulajtól a házat, nem biztos, hogy vissza fogja utasítja a biztosat a bizonytalanért 🙁
Ha bárkinek kérdése, mondandója van
– írjon ide, a fórumba vagy
– telefonáljon (06-70-528-3694) vagy
– keressen spkype-on (azonosíto: ficsor)2006.09.28.-03:15 #3809[quote=”Fittipaldi”:1cxiln1k]Sziasztok!
Hasonló cipőben járok,mint az András.Az én kocsim 3 hete van
Pesten szerelőnél váltóhiba miatt.Egy kicsit hanyagoltam is
a dolgot,de álmomban sem gondoltam,hogy nem lesz kész.Már ráköltöttem 200 ezret,de még az alapvető problémát nem tudták orvosolni,most vittem vissza harmadszor,mert zajos volt a váltó.Állítólag a nyelestengely görbe.Azért még elméleti esély van rá,hogy elkészül. 😥 😥 [/quote]Akkor gyertek lakó nélkül!!! [-o<
2006.09.28.-02:27 #3808[quote=”Fittipaldi”:390xowkf]Sziasztok!
a dolgot,de álmomban sem gondoltam,hogy nem lesz kész.Már ráköltöttem 200 ezret,de még az alapvető problémát nem tudták orvosolni,most vittem vissza harmadszor,mert zajos volt a váltó.Állítólag a nyelestengely görbe.Azért még elméleti esély van rá,hogy elkészül. 😥 😥 [/quote]A kempingben van még egy négy személyes faház („Szaunaház” fantázia néven.) Találtok róla fényképet a
http://ficsor.freeweb.hu/szallashely
helyen. Ha gondoljátok, jöhettek személyautóval is, szóljatok, ha le kell foglalnom. Árakat a http://www.turistapark.hu
címen találtok.
2006.09.28.-02:19 #3807Mivel erösen közeledik a találkozó időpontja, megadom a telefonszámomat, ha bárkinek problémája vagy kérdése van, hívjon!
70-528-3694
Reggel 8 és éjfél között bármikor hívhattok. (Egyedül csütörtökön 2-5-ig nem tudom felvenni, mert akkor órám van, de utána visszahívom azt, aki pont akkor keresett.)
2006.09.28.-02:13 #3806[quote=”Pillanat”:kxa6a86s]Jó Estét Mindenkinek!!!
Előkerült az elveszett pillanat…
[/quote]
Már éppen ideje volt =D>
[quote=”Pillanat”:kxa6a86s]
Arra gondoltunk LMC Tag és Klubtárssal, mi 4és felen elfoglalnánk egy 6 személyes házikót … [/quote]
LMC-vel is beszéltem erről teelefonon, de akkor még nem egyeztetett veled. A „Szabadidő házat” lefoglalom nektek, remélem, elérem a kempinget. Várunk benneteket! (Azért a büfészolgálatot sem fogjuk rossz néven venni 😀 )2006.09.28.-01:51 #3805[quote=”Pillanat”:3cz4v59g]Jó Estét Mindenkinek!!!
[/quote]Szuper! =D> 😆 Már nagyon várom a találkozót és remélem, hogy lesz szállás azoknak nis, akik nem lakóval jönnek. Szombatról vasárnapra felajánlanék két helyet, csak még nem tudom, hányan leszünk, de hogy ott leszünk az tuti.
Mindenesetre már kiálltunk Brigivel, hétvégén egy kicsit hurcolkodott is.
2006.09.28.-01:50 #3804[quote=”Pillanat”:1so9hpxa]Előkerült az elveszett pillanat…[/quote]
Na végre! =D> Már nagyon hiányoztál nekünk. Mi volt veled?
Holnap megpróbálom előkeríteni a tulajt vagy megkeresem toptrek tagtársunkat mert ő közelebbi viszonyban van velük. Amint van infó szólok.2006.09.28.-01:38 #3803Jó Estét Mindenkinek!!!
mert mi megyünk a találkozóra az tuti 😛 😛 sőt most beszéltem LMC-vel és ha minden jól megy akkor mi együtt fogunk érkezni, =D> és ha Ficsor Tag és Klubtárs segítségét kérhetjük, hát szállásra is szükségünk volna #-o
Én ma nagyerővel próbáltam hívni mindkét telefonszámot, sajnos sikertelenül, hogy szállást intézzek mert nem vette fel senki ill a mobil nem kapcsolható…
Arra gondoltunk LMC Tag és Klubtárssal, mi 4és felen elfoglalnánk egy 6 személyes házikót és ott egy jólirányzott mozdulattal berendeznénk a mindenki által közkedvelt ital-kimérést amely mostanra már nemzetközi szinten is MÉRVADÓ =D> =D> =D>2006.09.28.-01:03 #3802[quote=”Füredy Laci”:swod9lpn]3,10 beférünk az alagutba?[/quote]
Az alagútba csak a nagy kamionok nem férnek el. Azoknak is kb 10 cm-en múlik. Leeresztett kerékkel már azok is átférnek. Sok lakó jár erre és átférnek. Egyébként ha jól emlékszem akkor 3,8 a magassága. Azért oda kell figyelni mert csak középen fértek át.
Ha itt vagytok Miskolcon akkor szóljatok rám telefonon.2006.09.28.-00:57 #3801Sziasztok!
Szomorú,de nem tudunk résztevenni a találkozón,pedig nagyon készültünk.Remélem a következőre már el tudunk menni.
Kellemes kikapcsolódást mindenkinek!Üdv Attila
2006.09.28.-00:47 #3800[quote=”Fittipaldi”:2719ds3g]Sziasztok!
a dolgot,de álmomban sem gondoltam,hogy nem lesz kész.Már ráköltöttem 200 ezret,de még az alapvető problémát nem tudták orvosolni,most vittem vissza harmadszor,mert zajos volt a váltó.Állítólag a nyelestengely görbe.Azért még elméleti esély van rá,hogy elkészül. 😥 😥 [/quote]Szia mi most beszélgetünk hogy kérünk egy faházat de ezt ti is megtudjátok oldani ha jönni akartok.
András
2006.09.28.-00:11 #3799Mi holnap reggel elindulunk Észak Kelet irányba.Lilafüredre megyünk mi is ( ha odatalálunk).
Köszönjük a sok infót és fáradozást. =D>
Holnap este megnézzük a további fejleményt ha lesz.
3,10 beférünk az alagutba?
Viszlát :smt039
Laci2006.09.28.-00:11 #3798Sziasztok!
a dolgot,de álmomban sem gondoltam,hogy nem lesz kész.Már ráköltöttem 200 ezret,de még az alapvető problémát nem tudták orvosolni,most vittem vissza harmadszor,mert zajos volt a váltó.Állítólag a nyelestengely görbe.Azért még elméleti esély van rá,hogy elkészül. 😥 😥2006.09.27.-22:42 #3797Szia mindenkinek.
Sajnálattal értesítelek benneteket hogy nem tudunk menni a találkozóra pedig nagyon készültünk.
Ma hoztam volna el a lakót a szerelőtól de komplikáció lépett fel / nem indul / és már nem tudja megcsinálni.
Nem ezért vittem el hanem a féltengely csere miatt ami készen is volt.Hazafele jovet csak egyszerűen leált és ennyi.
Felhívtam, elvontattuk de már nem lesz készen péntekre.Mindenkinek kellemes hétvégét gondoljatok ránk, mi itthon sütünk szalonnát.
András és családja
2006.09.27.-20:39 #3796Először is gratulálok ficsornak a kimerítő útbaigazításhoz.
Csináltam én is egy kis segítséget.
Ha a térképre kattintotok akkor előjön nagy méretben.
[url=http://www.fw.hu/lakoautoklub/01/lillafured.gif:36l4mepw]
A térképen bejelöltem az utakat. A térkép jobb oldala felől fogtok érkezni (Alsóhámor) a kék vonal mentén.
Aki a lillafüredi gyülekezőre jön az a zöld vonal mentén jöjjön balra ahol megtalálja a parkolót.
Aki később érkezik az a kék vonal után a piros mentén találja meg a Turista Parkot. Mivel ficsor már mindent leírt ezért én nem is szeretnék többet hozzáfűzni.Én délután már kint leszek Lillafüreden. Ha valaki oda jön vagy bármi kérdése van akkor hívjon bátran 20/529-56-18.
Ha minden jól megy akkor mi olyan 4 körül már szeretnénk Lillafüreden lenni.2006.09.27.-19:49 #3795Gyülekezés Lillafüreden?
Többször felmerült eddig, hogy akik időben el tudnak otthonról indulni, azok várják be egymást Lillafüreden, de ezt még nem tisztáztuk.
Szerintem ennek akkor van értelme, ha onnan legkésőbb fél hatkor el tudunk indulni. Ha van, aki jelzi, hogy ott szeretne lenni, én 5 órától tudom várni és fogadni az érkezőket. Kérem, jelezzetek vissza!
A parkolót (fizető) úgy lehet elérni, hogy az alagút után nem fordultok jobbra Szentlélek irányába az alábbi táblánál,
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3047.jpg:35h62d6y]
hanem továbbmentek Eger irányába. Ekkor balra a Palotaszállót, jobbra a Hámori tavat látjátok. Kb. 500 méter után (szűk kanyargós és kátyús út, az úton gyalogosok, meg menetrendszerinti busz is jár) az úttól balra lesz egy parkoló:[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3046.jpg:35h62d6y]
A képen is látszik egy kicsit egy híd, azon átmenve kell helyet keresni.[/b]
2006.09.27.-19:21 #3794Az ígért útvonal leírás következik. (Ha a kis képekre kattintasz, megnézheted azt nagyobb méretben.)
A Budapest-Eger-Miskolc és közvetlen Budapest-Miskolc távolság szinte kilométerre ugyanaz, azonban az Eger – Miskolc kb. 50 km kanyargós, nem túl jó minőségű hegyi út.
A legcélszerűbb útvonal lejönni az autóályán Miskolcig, és a lehajtótól követni az alább leírtakat. (Az út – a magyarországi gyakorlattól eltérően – Szentlélekig jól van jelölve.)Az M30 pályát az első miskolci lehajtónál kell elhagyni. Pár kilométeren keresztül a Miskolc – Centrum irányt kell követni (át kell menni két körforgalmon.) A második körforgalomból kihajtva (itt már Lillafüred is jelölve van, jobbra pedig egy Cora áruházat látni) rövidesen egy kétszer két sávos útra lehet ráhajtani. Ez már Miskolc széle. Ezen az úton a második lámpás kereszteződésnél (néhány száz méter) balra kell kanyarodni. A kereszteződés előtt balra egy VW kereskedés látszik, a tábla pedig így néz ki:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3077.jpg:2omv695k]
Ez után az első lámpánál tovább egyenesen (tábla nincs, csak jobbra egy Mazda kereskedés), majd a második lámpás kereszteződésnél a következő táblát látjátok:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3078.jpg:2omv695k]
Itt is tovább egyenesen. Ezután jó néhány kilométert mehettek (közben, nem sokkal a kereszteződés után lesz egy távolságjelző tábla, amint többek között az is rajta van, hogy Szentlélek 28 km). A helyenként kanyargós útról legfeljebb mellékutakra lehet lehajtani, és nincs is útirányjelző tábla. Az út Miskolc szélén halad, tehét többször talákoztok majd „Miskolc vége” és újra „Miskolc” táblákkal. Végül eléritek az alábbi útirányjelző táblát:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3040.jpg:2omv695k]
Itt, amint a tábla is mutatja, balra kell fordulni, és menni kb. 1-2 kilométert az alábbi tábláig:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3041.jpg:2omv695k]
A szűk jobb kanyar után nem sokkal egy újabb tábla:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3042.jpg:2omv695k]
és újabb szűk jobb kanyar, ami után egy lejtős út egy lámpás kereszteződésig visz (közben Suzuki és Opel kereskedés jobbra), ahol egy terjedelmes diófa takarja azt a táblát, ami mutatná, hogy balra kell kanyarodni, át a villamos síneken. (Figyelem, telizöld!) A képen látható sárga épületet (posta) biztosan felismeritek.
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3043.jpg:2omv695k]
Most már eleinte kétsávos úton, villamos sínek mellett, majd a villamos végállomástól egysávossá szűkülő úton mehettek vagy 8 – 10 kilométert, amíg eléritek Lillafüredet. Az út a vége felé kanyargóssá válik, és közvetlenül Lillafüred előtt van egy kb. 10 méter hosszú alagút. (GaborApa: remélem, nem vagytok magasabbak, mint a BKV busz, mert azok átférnek ezen az alagúton. Mindenesetre húzódjatok középre, a busz is azt teszi.) Szinte rögtön az alagút után (kb. 100-200 m) meglátjátok egy tó partján az alábbi táblát:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3047.jpg:2omv695k]
Figyelem!
A kép jobb bal oldalán, a villanyoszlopon levő kemping táblát tessék figelmen kívül hagyni, vegyük azonban komolyan az alatta levő figyelmeztető táblát! 😀Itt jobbra kanyarodva, egy már keskenyebb úton (figyelem, bármikor szembe jöhet a 15. busz!) végigmegyünk a tó partján, majd el is hagyjuk. Néhány kilométer után jobbra kanyarodunk az alábbi táblánál:
[url=http://www.ficsor.freeweb.hu/utvonal/130_3050.jpg:2omv695k]
Innen még kb. 12 kilométer kanyargós, hegyi út vezet fel Szentlélekre. Sajnos, az idei tél eléggé megviselte, bárhol találkozhatunk kátyúkkal, vigyázzatok, főleg aki sötétben jön majd.
Amikor már érezhetően felértünk egy fennsík jellegű részre, lesz egy feltűnő sárga tábla, hogy „Szenléleki turistaház” balra. Ez átverés, egy kicsot tovább kell menni, amíg meglátjátok a „Szentlélek” (zöld) táblát. Utána néhány száz méterrel lesz egy bal kanyar, amiből jobbra letérve lehet a megtalálni a Turistaparkot, mert ez a helyszín. (A bejáratról készült fényképet megtalálhatjátok a helszínről szóló beszámolómban.)
Szóval, már meg is érkeztünk. Isten hozott az V. Lakóautós Találkozón! =D>
Tudom, nem sikerült a fenti instrukciókat egy kellemes női hang orgánumát idézve leírnom. Akinek ez hiányzik, esetleg megkérheti a feleségét, hogy olvassa be egy diktafonba. 😀
(Valamelyikőtök utasíthatná a GPS-ét is, hogy adja meg az útvonalat. Kíváncsi lennék, mit ad meg, egyáltalán ismeri-e Szentléleket vagy legalább Lillafüredet a magyarországi térkép. Nem tudom, milyen részletes.)
Utóirat: visszaolvasva a szövegemet, lehet, hogy nem ártana néhány autómárka képviseletétől némi hirdetési pénzt beszedni. De ha valakinek a Volkswagenével pont Miskolcon akad valami baja, szóljon, majd megmondom hová menjenn vele. Némi Szilvapálinkát elfogadok a tanácsért 😀
2006.09.27.-16:26 #3793Mint azt már észrevehettétek Gáborapával megosztottuk a munkákat a klub életében így nekem csak az oldal programozásával kell foglalkoznom és GáborApa végzi az adminisztrációs dolgokat. Ez nagyon nagy segítség nekem. Én próbálom az ő munkáját segíteni különböző felületek elkészítésével. Ezért készítetem egy találkozóra jelentkezős adatlapot. Ez már elég későn készült el de gondoltam kiteszem, hogy le lehessen tesztelni. Akinek van kedve segíteni a tesztelést az töltse ki. Egy ember csak egyszer töltse ki. Ez semmit nem von maga után csak tesz és tájékoztatás jellegű. Az adatlapot betettem az első hsz-be is, mert a jövőben ott fog szerepelni.
Jelentkezési adatlap
Jelentkezők listájaGáborApa!
Jó lesz így? Ilyenre gondoltál?2006.09.27.-10:39 #3792Hello Mindenkinek!
Ott leszek/szünk a találkozón! Sajnos semmi közelebbit nem tudok mondani, mert most még minden képlékeny. Csak a pénteki érkezés ami biztos. Az infrastruktúrát tekintve nincs semmi különösebb igényem.
Tóth István -
SzerzőVálasz
You must be logged in to reply to this topic.