Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Utazás! Ki? Merre? mikor?

Legutóbb frissítette SzeKo 4 months, 3 weeks telt el
260angok
3,167 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Kerti
    Adminisztrátor

Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.

Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?

EGY ÉVESEK LETTÜNK!!

NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
      2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT

10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
      a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.

A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
      Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
      A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
      Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
      Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
      Számítógépes játszóház.
      Jóga bemutató, melyen
      kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
      Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.

Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
      Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
      Csillagokat is láthatsz!
      Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
      A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
      Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!

Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
      A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.

Tombola, zsákbamacska!
      Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
      bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
      Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
      Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!

A többi a helyszínen kiderül!

Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
      MARTFŰ GYÓGYKEMPING
      Martfű, Tüzép u.1.
      Tel: 56/452-416

MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
      TOMA BAU zRt.

• Szerző
      Válasz
      medmad
      Felhasználó

[quote=”Füredy Laci”:6zxg8k2o]Mivel nem voltam bejelentkezve csak hogy tudd
        Füredy Laci voltam[/quote]

medmad
        szia
        most hogy olvastam az irásod ,ki is szaladtam meg mérni a verdát,hááááááá,határ eset.ugyan is ötkilencven,de dupla kerekes.a másik, ezek az összegek végig szolnak?vagy is bocs hogy ilyen hülye vagyok ,de van több hid is vagy csak egy ami fizetös?odenszig már el mentünk,és láttuk azt szép nagy hidat.mivel akkor éppen egy mercedessel meg egy lakokocsival voltam ,tul drágának tartottuk és hát nem mentünk tovább.igy hát bejártuk egész odenst,és találtunk egy hatalmas kastélyt, még hatalmasabb kertel.ja meg láttuk a nagy mese mondot,andersen urat.
        na jo nem untatlak tovább ,köszi az infot

üdv Károly
        medmad

FLaci
        Felhasználó

Mivel nem voltam bejelentkezve csak hogy tudd
          Füredy Laci voltam

Névtelen

[quote=”medmad”:12tccjj0]sziasztok

hid pénz
            [/quote]
            Sziasztok
            Tehát .6m-ig személyautó 34€
            6m.-ig utánfutóstul,mikrobusz vagy lakóauto 68€
            6-9m.-ig … lakóautó 80€
            Lehet hogy mi esetleg csatlakozunk még beszélünk róla
            Laci

medmad
            Felhasználó

sziasztok

lakoautos turára keresünk lakoautoval rendelkezö tura társakat 2007.juliusában valamikor,max három hét.
              eddig ugy néz ki hogy az idei nyaralásunk észak felé irányul,mivel még nem voltonk csak dániáig.
              a tura utvonala nagy vonalakban,magyar,szlovák,lengyel,
              lett,litván,észt,orosz,finn,svéd,norvég,dán,német,cseh,szlovák,magyar,ez naggyábol 7-8 ezer km.személy szerint én a turáim alkalmával csak muszájbol szoktam bemenni a cempingbe,mivel ez egy plussz költség ként jelenik meg.
              kérdésem is volna,és igazábol ez tartozna malmöhöz,még pediglen a hid pénz.mennyi a hid pénz malmöböl dániába át menni?

elöre is köszönöm
              automed@freemail.hu

Károly

Brigi
              Felhasználó

Úgy emlélkszem, hogy a legutóbbi kalóztámadás előtt Csedit-nek volt egy kérdése az Olaszországban lakóautóval témában, éjszakázó helyek, költségek, biztonság, stb. Én válaszoltam is akkor, de ez a válasz az enyészeté lett, viszont nem tudom, hogy eljutott-e Csedit-hez. Ezért megpróbálom rekonstruálni és segítségül hívom Ilon egy korábbi hasonló témában írt hozzászólását is (ő biztosan szakértő a témában, hiszen Olaszországban él).

A linkek között található a camperonline, ami olasz lakóautós parkolóhelyeket és szervizállomásokat tartalmaz tartományonkénti lekérdezhetőséggel. Mi több helyet is kipróbáltunk, jó tapasztalataink voltak.

Ilon magyarázata a rövidítésekhez:

„AA vagy Area Attrezzata, Area di Sosta: lakoautosoknak kijelolt hely, altalaban szennyviz gyujto es ivoviz van, sokszor meg sok mas szolgaltatas is, lehet ingyenes, de kb 5-15€ is, szolgaltatastol fuggoen.

PS vagy Punto Sosta: itt meg lehet allni, akar ejjel is, parkolo jellegu, neha fizetos es altalaban nincs szolgaltatas.

CS vagy Camper Service: itt lehet szennyvizet uriteni es ivovizet venni, sokszor ingyenes, neha fizetos.
                Altalaban “parkolo helyzetben” mindenhol meg lehet allni es akar aludni is, ahol ez nincs kifejezetten tiltva, es semmi nem all ki a camper “korvonalabol”.”

Ilon tapasztalatai:

„Bizonyos helyeken nem szeretik a lakoautosokat es igyekeznek megbuntetni akit lehet. Az autosztradan es gyanus helyeken jobb meg sem allni.

Mi nem szoktunk sokaig egy helyen lenni, ezert, kulonosen nyaron, nem szoktunk kempingbe jarni. AA-ba sem megyunk gyakran, ha latunk lakoautosokat olyan helyen, ami tetszik, megkerdezzuk oket es ottmaradunk ejjelre. Egyedul nem szoktunk ejjelre megallni, csak nagyon biztonsagos helyeken.”

Mi előfordul, hogy kénytelenek vagyunk autópálya pihenőhelyen éjszakázni, bár ezt inkább Ausztriában szoktuk tenni. Mindenesetre a biztonság miatt már nem az elhagyott parkolókat részesítjük előnyben, hanem a benzinkutas – éttermes nagy megállóhelyeket, ahol a kamionok társaságában töltjük az éjszakát. Azért ezek többnyire kényszermegoldások, a közeli pálya és a jövő-menő kamionok miatt nem igazán csende éjszakázóhelyek.

Olaszországban a sok lakóautó miatt eléggé kiépült a lakóautó parkolók rendszere, többnyire nem nehéz helyet találni. Ez alól kivételek a nagyvárosok (Firenze, Róma), de ott még személyautóval se könnyű a parkolni akarók helyzete.

Tengerparton is igyekezni szoktunk valami lakott helyhez közel letáborozni és nemegyszer előfordult velünk, hogy amikor aludni tértünk még csak mi voltunk az egyetlen lakóautó a környéken, reggelre viszont 4-5 lakóautó állt körülöttünk.

Szintén tapasztalat, hogy kellemes éjszakázó hely lehet a templomok környéke (éjszaka általában nem harangoznak), a sportpályák parkolója (sokszor ezek egy részét jelölik ki lakóautó parkolónak), illetve a temetők parkolója (igaz, itt nem szoktak mások is lenni).

Néhány toszkánai lakóautó parkolót a toszkán leírásban is bemutattunk, de ha tudjátok már, hogy merre szeretnétek menni további tapasztalataink is vannak néhány környéken.

Kerti
                Adminisztrátor

[quote=”STS555″:1obdgo4w]Bocsi, az előbbi én voltam, csak nem bejelentkezve… [/quote]
                  [b]Moderálva [Kerti] >>> Stopposként írtál, olvasd el: link
                  [/b]

Brigi
                  Felhasználó

Rómában az a gond, hogy elég nehéz parkolót találni, különösen nagyobb lakóautónak. Nápolyban hasonló a helyzet. Nápoly környékén figyelmeztettek minket a rendőrök, hogy ha lehet, ne nyitott ablakal közlekedjünk a dugóban, mert lehetnek olyanok, akik ezt nem jó szándékkal kihasználják. Mi egy éjszakát Pompeiben a romterület bejárata előtti parkolóban töltöttünk lakóval, egyet pedig a Vezúv oldalában rálátással a nápolyi öbölre. Szuper volt. Róma esetében én is inkább a kempinget ajánlanám. Mi kétszer jártunk ott lakóval, de mindig csak egy napot töltöttünk a városban, egyszer a Colosseum és környékén, egyszer pedig a Szt. Péter bazilika és környékén, de az éjszakát máshol töltöttük (sajnos nem emlékszem már hogy hol, mert elég régen voltak ezek az utak).

Éjszakázó hely tippek Olaszországban, amennyiben nem találtok lakóautó parkolót: stadionok, sportpályák parkolója (sokszor ezek egyben lakóautó parkolók is), nagyobb templomok mellett (bár ez korai harangszós ébresztőt jelenthet), lehet, hogy kissé morbid, de a temetők parkolója – San Marinoban pl. az a kedvenc helyünk, nincs messze a városkától, csendes hely, nyáron sok-sok szentjánosbogárka világít és eddig mindig találtunk helyet.

Azért nem minden lakóautó parkoló ingyenes Olaszországban sem, Dél-Tirolban szinte mindenhol fizetős volt, 8-12 EUR egy éjszaka, Szicíliában is jöttek reggel pénzt szedni, de így is messze olcsóbb akár a kempingnél is.

Névtelen
                      Névtelen

Bocsi, az előbbi én voltam, csak nem bejelentkezve. Egyébként itt érdemes körülnézni olasz kemping ügyben:
                        http://www.camping.it/

Névtelen

Róma és Nápoly látogatása esetén (pláne ha „elsőbálos” a kolléga) talán mégis a legjobb megoldás egy közeli, vagy városi kempinget keresni. Egyrészt mert azt is meg kell próbálni, másrészt szereti az ember biztonságban tudni a kocsit amig a városban kirándul. Szerintem. 😉

GaborApa
                          Felhasználó

[quote=”Stoppos”:2wsxs534]Sziasztok!
                            Új vagyok a topicon, és még nincs lakóautóm. De nyáron szeretnénk egy lakóautós kirándulást Olasz országban (Róma, Nápoly). Olvastam valahol, hogy lehet lakóautós parkolót találni. Nem tudnátok megmondani, hogy ott kell-e és mennyit fizetni? Illetve hogy ott van-e valami „facility” (WC, tusoló)?

Üdv:
                            Edit[/quote]

Szia Edit!

Szerintem először is olvasd el a Toszkánáról szóló élménybeszámolókat.
                            Ezután a Linkek között, a kempinges parkolós csoporton belül megtalálhatod a parkolólistákat tartalmazó linkgyűjteményünket.
                            Mi csak olyanokban álltunk meg, ahol nem kellet fizetni, de a vizeket mindegyikben le tudtuk cserélni. (WC, tusoló nem szükséges) Szinte minden városkának van ilyen parkolója.
                            Jó tervezgetést! 🙂

Névtelen

Sziasztok!
                              Új vagyok a topicon, és még nincs lakóautóm. De nyáron szeretnénk egy lakóautós kirándulást Olasz országban (Róma, Nápoly). Olvastam valahol, hogy lehet lakóautós parkolót találni. Nem tudnátok megmondani, hogy ott kell-e és mennyit fizetni? Illetve hogy ott van-e valami „facility” (WC, tusoló)?

Üdv:
                              Edit

LMC
                              Felhasználó

[quote=”Bandi”:2j1ovl4o]Lakóautós szilveszter jól hangzik. Szívesen csatlakoznánk.Hová tervezitek, kik jönnek?

Bndi[/quote]

Szia Bandi

Örülnénk ha minél többen indulnánk.
                                Nincs konkrét cél, Salzburgi tavak környéke.

Még eddig ketten voltunk : Brigi LMC azaz Jutka és András.

E-mail címünket megtalálod a taglistán és megtudjuk beszélni.

András

Bandi
                                Felhasználó

[quote=”LMC”:1h5qxeyt]Meg-meg-töröm a csendet.

Alakul a lakóautós szilveszter, /Wolfgangsee környéke/ 4-5 nap, ha még valakit érdekel, jelentkezéseket korlátozott számban még elfogadunk.

Vizumkényszer feloldva 2007.01.03.-ig. :smt039

András[/quote]

Lakóautós szilveszter jól hangzik. Szívesen csatlakoznánk.Hová tervezitek, kik jönnek?

Bndi

LMC
                                  Felhasználó

Meg-meg-töröm a csendet.

Alakul a lakóautós szilveszter, /Wolfgangsee környéke/ 4-5 nap, ha még valakit érdekel, jelentkezéseket korlátozott számban még elfogadunk.

Vizumkényszer feloldva 2007.01.03.-ig. :smt039

András

LMC
                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:1f7udszj]Eszembe jutott egy jó helyszín Szilveszterre. Már jó néhány éve jártunk arra, de mindig jó szívvel gondolok vissza rá. Ez Németország, az Érc-hegység. A cseh-német határ mentén helyezkedik el, a volt NDK részen. Néhány városnév, hogy be lehessen tájolni: Annaberg-Buchholz, Zwickau, Chemnitz – volt Karl-Marx-Stadt. Nincs nagyon közel, de Prágáig autópályán lehet haladni. Hát csak úgy gondolatébresztőnek…[/quote]

Ildikó fel nevetett mikor olvastam az írásod, mert Ö már járt Annaberg-Buchholz -ban, 1971./NDK/ csere üdültetésen és rögtön elővette a fotókat, természetesen nem CD-n volt 😆
                                      Tényleg nincs közel, 8 és fél óra, de ez nem kizáró ok.

Ha gondolod………….. és nincs még ötleted nekünk ez is megfelel, indulni, bárhova megyünk dec.29 esetleg megtudjuk oldani a 28.-át.

András

Brigi
                                      Felhasználó

Eszembe jutott egy jó helyszín Szilveszterre. Már jó néhány éve jártunk arra, de mindig jó szívvel gondolok vissza rá. Ez Németország, az Érc-hegység. A cseh-német határ mentén helyezkedik el, a volt NDK részen. Néhány városnév, hogy be lehessen tájolni: Annaberg-Buchholz, Zwickau, Chemnitz – volt Karl-Marx-Stadt. (meg egy pici falu, Crottendorf, ahol a nagyfiainkat elvesztettük és már a rendőrség kereste őket – szerencsére meglettek, ennek már csaknem 20 éve) Az érchegység az otthona a fából faragott diótörőknek, karácsonyi forgóknak. Az év vége táján fantasztikus hangulata van, ahogy a falvak, városok főterén hatalmas karácsonyi forgókat raknak ki betlehemes figurákkal, vagy helyi figurákkal (pl. ércbányászok), szinte minden ablakban ott világítanak a különböző karácsonyi figurák, faragott ívek (én először ott találkoztam ilyen dekorációval). Schwarzenbergben sípálya is van, de még soha nem láttunk rajta sportolásra alkalmas havat, pedig egy időben gyakran jártunk arrafelé.
                                        Nincs nagyon közel, de Prágáig autópályán lehet haladni. Hát csak úgy gondolatébresztőnek…

GaborApa
                                        Felhasználó

[quote=”Brigi”:yize40ad]…. ha már az őszre tervezett toscanai túra kútbaesett,….[/quote]

Ezt azóta is sajnáljuk. 🙁

Brigi
                                          Felhasználó

[quote=”LMC”:19jh03ia]Vizvári Lacitól kaptam.
                                            A legnagyobb sajnálatomra kútba esett a szilveszteri pihenésünk!
                                            [/quote]
                                            Mi se adjuk fel, legalább néhány napra muszáj elmenni az év végén, ha már az őszre tervezett toscanai túra kútbaesett, mert dolgozni kellett.

LMC
                                            Felhasználó

[quote=”Brigi”:170jcyfr]Mi szívesen csatlakozunk. Van valami konkrét jó lakóautós hely is a környéken, amit ismersz, vagy majd keresünk valamit? Télen mi néhány sípálya parkolóban láttunk lakóautókat. Azt nem tudom, hogy hol lehet leeresztő és vízvételi helyet találni, de eddig is mindig megoldottuk valahogy.[/quote]

Vizvári Lacitól kaptam.

Sajnos rossz hírt kell közölnöm!

Munkahelyem olyan események jöttek közbe, mely nem teszik lehetővé, hogy a két ünnep között Budapestet elhagyjam!

A legnagyobb sajnálatomra kútba esett a szilveszteri pihenésünk!

András :Mi nem adjuk fel, még várunk vállalkozó szellemű jelentkezőket,helyszin ajánlat is jöhet, bel és kölföd :smt035 :smt205

Brigi
                                              Felhasználó

[quote=”vizvari”:8tj59upb] Indulás December 27, érkezés január 2. Útirány Salzkammergut! [/quote]

Mi szívesen csatlakozunk. Van valami konkrét jó lakóautós hely is a környéken, amit ismersz, vagy majd keresünk valamit? Télen mi néhány sípálya parkolóban láttunk lakóautókat. Azt nem tudom, hogy hol lehet leeresztő és vízvételi helyet találni, de eddig is mindig megoldottuk valahogy.

GaborApa
                                                Felhasználó

[quote=”vizvari”:29viz68q]Kedves Klub Tagok!

Mindenkit üdvözlök! Egy Szilveszteri ausztriai utat tervezek! [/quote]

Üdvözöllek a klubban!
                                                  Külön öröm, hogy rögtön egy jó kezdeményezéssel nyitottál.
                                                  =D> 😆

vizvari
                                                  Felhasználó

Kedves András!

Hogyne! Természetesen! Indulás December 27, érkezés január 2. Útirány Salzkammergut! Ha érdekel beszéljkünk róla bővebben!

Üdv

V. László

LMC
                                                    Felhasználó

[quote=”vizvari”:tdc6gwq6]Kedves Klub Tagok!

Mindenkit üdvözlök! Egy Szilveszteri ausztriai utat tervezek! =D> Nincs valkinek kedve társulni?
                                                      Kérem jelentkezzen az alábbi e.mail címen: lvizvari@eti.hu

Hello![/quote]

Szia

Ha nem titkos és röviden leirnád mire gondolsz megköszönném.

Semmi jónak nem vagyok elrontója, sőt :-({|=

András

vizvari
                                                      Felhasználó

Kedves Klub Tagok!

Mindenkit üdvözlök! Egy Szilveszteri ausztriai utat tervezek! =D> Nincs valkinek kedve társulni?
                                                        Kérem jelentkezzen az alábbi e.mail címen: lvizvari@eti.hu

Hello!

25 hozzászólás megtekintése - 3,101-3,125 / 3,167

You must be logged in to reply to this topic.