Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Utazás! Ki? Merre? mikor?

Legutóbb frissítette SzeKo 1 year, 4 months telt el
260angok
3,167 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Kerti
    Adminisztrátor

Nos úgy gondolom, hogy hasznos lehet egy ilyen topik is arra az esetre, ha valaki utazik valamerre akkor azt ide írja be hátha más is megy arra vagy csatlakozni szeretne.

Nos kezdem is a sort. A hétvégén (július 1. szombat) lesz a Martfű kemping nyitó. Ahol a második lakóautós találkozó volt. Felkértek minket a rendezvényre tűz-zsonglőrködni. Mi ott leszünk. Jön még valaki a társaságból?

EGY ÉVESEK LETTÜNK!!

NYÍLT NAP A MARTFŰ GYÓGYKEMPINGBEN!
      2005. JÚLIUS 01. SZOMBAT

10 órától kezdődően, egész nap és éjszaka különböző programok várják
      a kicsiket, nagyokat, és a legnagyobbakat.

A szolnoki kézműves ház tart szalma, gyöngy, kerámia kézműves foglalkozást.
      Megtanulhatjuk és kipróbálhatjuk hogy mi az a nemezelés.
      A foglalkozásokon való részvétel 200Ft/fő/foglalkozás.
      Népi játékokon tehetjük próbára ügyességünket, erőnket.
      Családi vetélkedő, melyre várjuk a nagycsaládosok előzetes jelentkezését július 23.-ig.
      Számítógépes játszóház.
      Jóga bemutató, melyen
      kortól függetlenül mindenki megmozgathatja fáradt csontjait.
      Pónilovak, bohóc, ugrálóvár várja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

A gyermek rajzverseny alkotásainak megtekintése, eredményhirdetés.

Milyen erős vagy? Majd kiderül! Lökd meg a kecskét!
      Milyen ügyes vagy? Ki bírja tovább, Te vagy a rodeó bika?
      Csillagokat is láthatsz!
      Csillagászati bemutató délutántól az éjszakába nyúlóan, távcsővel és diavetítéssel.
      A tüzes hangulatról harci bemutató, tűzzsonglőrök és egy tucat hastáncos lány gondoskodik.
      Hogy az érdeklődés ne csituljon tánc és divatbemutató!!

Este 21:OO órától utcabál élőzenével – kifulladásig.
      A zenét a TURMIX együttes, a koktélokat a drinkbár turmixolja.

Tombola, zsákbamacska!
      Hogy elűzzük éhségünket és szomjunkat, szülinapi árakon,
      bográcsban főtt étkekkel, hűsítő italokkal várjuk vendégeinket.
      Az édes emlékekről palacsinta és gofri gondoskodik.
      Aki elfáradt óriás kivetítőn nézheti a foci vb-t!

A többi a helyszínen kiderül!

Információ és jelentkezés a családi vetélkedőre személyesen vagy telefonon:
      MARTFŰ GYÓGYKEMPING
      Martfű, Tüzép u.1.
      Tel: 56/452-416

MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKET SZERETETTEL VÁRUNK
      TOMA BAU zRt.

• Szerző
      Válasz
      Blue
      Felhasználó

[quote=”challenger”:27eo1z5s]csak azt akarom irni hogy a kepeid tenyleg jok de mintha latnam hogy voltatok a Les Baux de provence kobanyajaban ott a parkoloban vidaman lehet ejszakazni mi is ott toltottunk egy ejszakat es neztuk a kivilagitast a Les Baux-kon. Ha valaki meg velunk akar tartani mi 7-en indulunk Horvatorszagba 23-an jovunk vissza de mi kihagyjuk az Isztriat mert az egy kulon program lesz…Zadaar fele kezdjuk…gondolom 8-an erkezunk arra fele a Gakik tarsaaink is jonnek az elso heten…igy ha valakinek van meg nehany nap szabija egy vontatvanyyt is csinalhatnank…na ennyit[/quote]
        Van e valami konkrét utvonalad vagy csak egyszerüen csavarogtok?
        Az én számitásom szerint adigra nem lesz szükségem a mankoimra és pont egy Zadar, Split, Plitvicai tavak kisseb turát tervezek

challenger
        Felhasználó

[quote=”challenger”:29zjmp8w]nagyon jo volt olvasni az elmenybeszaolotokat…ha megyunk valahova akkor megirom es ha valaki tarsakodni akar velunk akkor nincs bajfoleg meg orulnenk is neki sokkal jobb es kellemesebb tarsakkal utazni…mindenki a sajat hazaval…koszi az elmenybeszamolot imadjuk a kornyeket…[/quote]

csak azt akarom irni hogy a kepeid tenyleg jok de mintha latnam hogy voltatok a Les Baux de provence kobanyajaban ott a parkoloban vidaman lehet ejszakazni mi is ott toltottunk egy ejszakat es neztuk a kivilagitast a Les Baux-kon. Ha valaki meg velunk akar tartani mi 7-en indulunk Horvatorszagba 23-an jovunk vissza de mi kihagyjuk az Isztriat mert az egy kulon program lesz…Zadaar fele kezdjuk…gondolom 8-an erkezunk arra fele a Gakik tarsaaink is jonnek az elso heten…igy ha valakinek van meg nehany nap szabija egy vontatvanyyt is csinalhatnank…na ennyit

FLaci
          Felhasználó

[quote=”Oldi”:i73jkjf9]Akkor nekem már ott hűvös lenne… 😆
            Valahogy 40 Celsius alatt borzongok mostanában…
            Mivel egész nyáron robot, igy mi szeptember 1.-én startolunk!!!
            Ca. 20.-a körül, vagy valamivel előbb megjövünk.
            És mindezt, 2007.-ben gondoltam…
            De Veletek is szívesen megyünk majd még 1x, ha kész lesz a verda!
            (Én már voltam görög-honban úgy 12 éve és most ismét az újdonság varázsát várom…
            😆 )[/quote]
            Szia
            Akkor még az is lehet hogy találkozunk mivel mi 08 25.-én indulunk és 14-16 körül jövünk vissza.
            — A megnyitóra hazaérünk :smt206

Laci

Kerti
            Adminisztrátor

[quote=”Oldi”:3ajb3wwg]Akkor nekem már ott hűvös lenne… 😆
              (Én már voltam görög-honban úgy 12 éve és most ismét az újdonság varázsát várom…
              😆 )[/quote]
              Akkor a találkozóra pont hazaértek. Nekünk a szeptember összes hétvégéje foglalt sajnos ezért csak októberben tudunk menni. No de majd legközelebb. Én is 2077-re gondoltam. 😀

Oldi
              Felhasználó

[quote=”Kerti”:7r3l5cn6]Mikor szeretnétek menni? Mármint melyik hónapban? Mi is menni akarunk valamerre. Valami meleg helyet keresünk. A Görög dolog érdekelne minket. Annyi, hogy mi csak októberben tudunk menni.[/quote]

Akkor nekem már ott hűvös lenne… 😆
                😆 )

LMC
                Felhasználó

[quote=”Kerti”:2fhi0q0h]Én jövő októberre gondoltam 😆 (Oldi ez nem neked szól)
                  Na csak találkozzunk majd…….[/quote]

Nem lehetséges hogy tévedsz és meglepetés lessz ? [-X

Kerti
                  Adminisztrátor

[quote=”LMC”:2ks6k17o]Már októberben készen lessz a lakód ? =D>

András[/quote]
                    Én jövő októberre gondoltam 😆 (Oldi ez nem neked szól)
                    Na csak találkozzunk majd…….

LMC
                    Felhasználó

[quote=”Kerti”:29x67bbn]Mikor szeretnétek menni? Mármint melyik hónapban? Mi is menni akarunk valamerre. Valami meleg helyet keresünk. A Görög dolog érdekelne minket. Annyi, hogy mi csak októberben tudunk menni.[/quote]

Már októberben készen lessz a lakód ? =D>

András

Kerti
                      Adminisztrátor

[quote=”Oldi”:298gplzj]Utána viszont megnézném szívesen azokat a görög isteneket közelebbről… Nem jöttök? Üdv: Gábor[/quote]
                        Mikor szeretnétek menni? Mármint melyik hónapban? Mi is menni akarunk valamerre. Valami meleg helyet keresünk. A Görög dolog érdekelne minket. Annyi, hogy mi csak októberben tudunk menni.

LMC
                        Felhasználó

[quote=”Oldi”:1gx7r5fy]Hali! Sziasztok Mindenkinek!!!

Hááát kedvem az naaagy lenne, időm viszont egyenlőre 0 !

#-o

Szeptember 1.-ig teljesen a munka frontján vagyok…
                          (Ilyen a balatoni szezonális meló..
                          A médiahírekkel ellentétben jelenleg 2X annyit melózunk 1/2 pénzért..)

Utána viszont megnézném szívesen azokat a görög isteneket közelebbről… Nem jöttök? Üdv: Gábor[/quote]

Háát mivel mi csak 1/4 pénzért dolgozunk / már ami marad / csak jövőre jön össze és megvárjuk az élménybeszámolódat.

Hosszú hétvégés kirándulások viszont beleférnek.

András

Oldi
                          Felhasználó

[quote=”LMC”:qvl0ozar]Halli Oldi.

A következő hétvégén volna-e kedved elővenni a csigát :smt206

András[/quote]

Hali! Sziasztok Mindenkinek!!!

Hááát kedvem az naaagy lenne, időm viszont egyenlőre 0 !

#-o

Szeptember 1.-ig teljesen a munka frontján vagyok…
                            (Ilyen a balatoni szezonális meló..
                            A médiahírekkel ellentétben jelenleg 2X annyit melózunk 1/2 pénzért..)

Utána viszont megnézném szívesen azokat a görög isteneket közelebbről… Nem jöttök? Üdv: Gábor

GaborApa
                            Felhasználó

A lakóhajós csevejünket áttettem a „tereferé”-be mert inkább oda való.

LMC
                              Felhasználó

GáborApa irta.

Feltettem pár képet a Tisza tavi utunkról, és leírtam tapasztalatainkat.
                                Természetkevelőknek nagyon ajánlott terület.

Köszönön a Tisza tavi beszámolót és a fotókat, miközben olvastam, már el is döntöttem hogy a hétvégi kirándulásunk a Tisza tó környékén lessz.

András

LMC
                                Felhasználó

Halli Oldi.

A következő hétvégén volna-e kedved elővenni a csigát :smt206

András

Kerti
                                  Adminisztrátor

[quote=”ficsor”:2we9m1go]Szívesen veszek minden információt![/quote]
                                    Chamonix számomra a legszebb hegyi kisváros. Egyébként a hegymászók fővárosának is hívják. Voltam már ott mindenféle járművel. Vonat, autó, lakóautó, busz. Alvás szempontjából a pályaudvar peronon engedélyezett az alvás. Ez persze titeket nem érint csak érdekességként mondtam el. Sokszor hetekig ott laktunk. Amikor lakóautóval voltunk akkor mi a Mont Blanc alagút bejáratánál lévő parkolóban laktunk. Onnan még sosem zavartak el. Igaz ez már jópár éve volt. Aludtunk már bent a városban is parkolóban. Ott sem volt gond. Van egy sziklamászóhely Chamonix végénél. Itt rengeteg ember van mindig. Innen lehet látni tökéletesen a Mont Blanc-t (4807m) is. Gyönyörű a kilátás. Van egy tavacska is ott. Érdemes megnézni. Ott nem érdemes aludni mert onnan mindig elzavartak mindket. Jön rendszeresen egy ürge aki csak annyit tud külföldiül, hogy „no kemping”. Több kemping is van a városban. Mi már kipróbáltunk néhányat és általában nem volt gond. Szinvonalas kempingek és az árak sem túl durvák. Ez nem mondható el a városban lévő hangulatkarbantartó egységekről. A Midi-re (3800m) mindenképpen menjetek fel a felvonóval mert hatalmas élmény. Előre le kell foglalni a jegyet mert annyian akarnak feljutni. Innen lehet legközelebb látni a Mont Blanc-t hegymászás nélkül. A városban van egy hegymászó múzeum amit érdemes megnézni bár ez lehet, hogy csak nekem szívügyem. A Mont Blanc-al szemben lévő hegyen nagyon csodálatos túristautak vannak. Oda is fel lehet menni felvonóval és akkor csak lefelé kell gyalogolni. Ez a hegy kb. 2500 m magas csak. Chamonix 1000 m-en van. Igazság szerint én csak hegymászás szempontjából voltam még ott ezért csak ebből a szemszögből nézem. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok.

challenger
                                    Felhasználó

[quote=”ficsor”:3glvq5d5]Szívesen veszek minden információt![/quote]

mi 60 percre lakunk Chamonix-tol…van chamonixben egy nagyon jo parkolo de ott minden nagyon draga es lekell foglalni joval a felmenetel elott hogy feljussal az Aiguellie de Midire ez jo telen mert le lehet jonni siel az ugy nevezett Vallee blanche sipalyan ezt nem en sielem de a ferjem meg sokan mert azert jo ha tudtok sielni…Hozzank Chamonixbol a Col des Montets-n kell jonni es Martignyba erkeztek szep szep ut…Martigny-Bex 17km autopalya…

ficsor
                                      Felhasználó

[quote=”Kerti”:3db5bzdv]Ha Chamonix-ba mentek akkor abban tudok segíteni mert mi rengeteget jártunk oda. Mont Blanc mászás miatt. Ott van egy kemping is aminek magyar a tulaja.[/quote]
                                        Szívesen veszek minden információt!

Kerti
                                        Adminisztrátor

[quote=”ficsor”:s70yrti9]Ha nagy meleg várható, akkor van egy tartalék tervünk: Annecy, Albertville, Chamonix és a Valle d’ Aosta, mert a hegyek között mindig jobb a kánikulában.[/quote]

Ha Chamonix-ba mentek akkor abban tudok segíteni mert mi rengeteget jártunk oda. Mont Blanc mászás miatt. Ott van egy kemping is aminek magyar a tulaja.

ficsor
                                          Felhasználó

[quote=”challenger”:13mjflic]szerintem kezdjetek a turat a verdonnal es vissza – Gordes – Mont-ventoux – Avignon – Pont du gard – Anduze – bambouseraie – St-hypolyte du Fort musée de la soie selyem muzeum – erdekes – Mont Aigual – Cirque de navacelles – Gorges du Tarn eleg nehez a nagy lakokkal – Sainte Eminie varoska muszaly -belejohet egy ket cseppko barlang vagy a Grottes des demoiselles- Millau a hid c sodas – es fel ingyen autout Clermont ferrandig Puy de dôme muszaly megnezni hazafele aludhatok nalunk…svajcban ez egy kicsit nagytura de nem olyan megtehetetlen… na jo ha erdekel beszelunk es a Gabik kal is felveheted a kapcsolatot veluk ezt csinaltuk…sziasztok[/quote]

Kösz a sok információt (az e-maileket is).

Mi mindenképpen Németország felől lépünk be Franciaországba (Mulhouse). Jelenlegi elképzelésünk szerint körülnéznénk Dijon környékén. Arra még nem jártunk, de az útikönyvek sok szépet írnak. Jártatok már ezen a vidéken? Ha van valami tapasztalotok, szívesen vennénk.

Utána lefelé indulva a Lyon-Orange pályától nyugatra eső részeken gondoltunk csavarogni, (kösz a tippeket, pl. Anduze). A Millau – Mende, Tarn vidék is a kedvencünk, de nem tudom, hogy most lesz-e időnk rá.
                                            Visszafelé persze szeretnénk néhány igazi Provence-i kisvárost is útba ejteni.

Ha nagy meleg várható, akkor van egy tartalék tervünk: Annecy, Albertville, Chamonix és a Valle d’ Aosta, mert a hegyek között mindig jobb a kánikulában.

Mégegyszer kösz, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, és hogy sok értékes információt kaptunk tőled.

GaborApa
                                            Felhasználó

[quote=”LMC”:prvjdmc2]Sziasztok.

Augusztus 17.-én péntektől ha valaki tervez egy hosszú hétvégi kirándulást, szivesen társulnánk.

Mivel rövid az idő max.4-500 km-re gondoltunk, de lehet kevesebb is.
                                              Útirány majdnem mind 1.

András[/quote]

Sopron-Tiszafüred: Distance 357 km about 4hours 18 mins
                                              Vagy az már túl közel van. 🙁
                                              Mi elhatároztuk, hogy felderítjük a Tisza tavat. Sógor pecázni szeretne, mi viszünk bringát, bérelünk csónakot. Mivel már vége a költési időszaki tilalomnak, ezért be lehet csónakázni a madárrezervátum területére is.

LMC
                                              Felhasználó

Sziasztok.

Augusztus 17.-én péntektől ha valaki tervez egy hosszú hétvégi kirándulást, szivesen társulnánk.

Mivel rövid az idő max.4-500 km-re gondoltunk, de lehet kevesebb is.
                                                Útirány majdnem mind 1.

András

challenger
                                                Felhasználó

[quote=”ficsor”:1jbj5jgs]Mi is irigyeljük őket, és jó utat kívánunk![/quote]

szerintem kezdjetek a turat a verdonnal es vissza – Gordes – Mont-ventoux – Avignon – Pont du gard – Anduze – bambouseraie – St-hypolyte du Fort musée de la soie selyem muzeum – erdekes – Mont Aigual – Cirque de navacelles – Gorges du Tarn eleg nehez a nagy lakokkal – Sainte Eminie varoska muszaly -belejohet egy ket cseppko barlang vagy a Grottes des demoiselles- Millau a hid c sodas – es fel ingyen autout Clermont ferrandig Puy de dôme muszaly megnezni hazafele aludhatok nalunk…svajcban ez egy kicsit nagytura de nem olyan megtehetetlen… na jo ha erdekel beszelunk es a Gabik kal is felveheted a kapcsolatot veluk ezt csinaltuk…sziasztok

ficsor
                                                  Felhasználó

[quote=”challenger”:2g2mqaly]nagyon jo valasztas…[/quote]
                                                    Szerintük is. Mi is hozzájárultunk ajánlással, számos képpel és információkkal a választásukhoz. A képek – egyelőre – technikai okokból a
                                                    http://www.ficsor.freeweb.hu/Provence2006
                                                    címen nézhetők meg, de rövidesen a fotóalbumok között is láthatók lesznek.
                                                    Mi csak kb. két hét múlva indulunk, de miközben ezeket az anyagokat szedtük össze, újra kedvet kaptunk meglátogatni néhány helyet, úgy hogy valószínűleg beiktatunk egy kis Provence-i csavargást is az útitervünkbe.

[quote=”challenger”:2g2mqaly]vannak jo parkolok a Mont-ventoux tetejen a gomb melett ingyen…[/quote]
                                                    Ezt nem is vettem észre, amikor arra jártunk. Ki lehet menni a gömbhöz kocsival?

[quote=”challenger”:2g2mqaly]…vagy gordes a fenti parkolo az jobb de lentibe kell a vizcseret meg csinalni de a lentiben tul nem egyenletes fennt simabb igy siman alhatok [/quote]
                                                    Hol van a „fenti” és a „lenti” parkoló? (Légy szíves, ne koordinátákat írjál, mert a GPS még későbbi beruházás…) Amikor mi arra jártunk, még megállni se nagyon tudtunk, nem még megaludni. Amit mi találtunk, a Village de Borries parkolója, szolgáltatások nélkül, kb. 3 km-re Gordestől.

[quote=”challenger”:2g2mqaly]… na jo irigyelunk titeket jo utat[/quote]
                                                    Mi is irigyeljük őket, és jó utat kívánunk!

challenger
                                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:25dep8tv]Úgy tűnik, hogy ma végre útrakelünk. Hogy merre fogunk járni még nem egészen tudom, én nagyon kedvet kaptam Provance-hoz, össze is gyűjtöttem hozzá annyi infot, amit csak tudtam, Laci még kicsit mindig ódzkodik, hogy messze van, úgyhogy majd az útibeszámolóból fogjátok igazán látni, hogy merre is sikerül járnunk.
                                                      Addig is legyetek jók, barangoljatok sokat![/quote]

nagyon jo valasztas…vannak jo parkolok a Mont-ventoux tetejen a gomb melett ingyen…Fontaine de Vaucluse a falubejaratnal 3 euros…vagy gordes a fenti parkolo az jobb de lentibe kell a vizcseret meg csinalni de a lentiben tul nem egyenletes fennt simabb igy siman alhatok es ha utatok menne a verdon- nig ott a les salles sur verdon vant fenn egy csodas parkolo ejszakara 6,10 euro de nappal lelehet menni a partra direkt reggel 5-tol este 23-ig szabad parkolni a parton de aludni felkell menni a parkoloba… na jo irigyelunk titeket jo utat

Brigi
                                                      Felhasználó

Úgy tűnik, hogy ma végre útrakelünk. Hogy merre fogunk járni még nem egészen tudom, én nagyon kedvet kaptam Provance-hoz, össze is gyűjtöttem hozzá annyi infot, amit csak tudtam, Laci még kicsit mindig ódzkodik, hogy messze van, úgyhogy majd az útibeszámolóból fogjátok igazán látni, hogy merre is sikerül járnunk.
                                                        Addig is legyetek jók, barangoljatok sokat!

25 hozzászólás megtekintése - 2,926-2,950 / 3,156

You must be logged in to reply to this topic.