Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Tisza-tavi Pünkösdi Pancsolós Peca 2011. Június 10-13

Legutóbb frissítette GaborApa 14 years, 2 months telt el
28angok
153 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Neptunnal megbeszélve kezd kialakulni a pünkösdi hétvége menete.
      A fő program benne van a címben: Pünkösdi Pancsolós Peca
      A többi program pedig:

Pénteken Poroszlónál Papiknak pacsizni, párjuknak puszizni.
      Pólóban, papucsban, pitymallatig pálinkát poharazni.
      Parti pázsiton pöffeszkedve partizni.
      Pompás pikkelytelenített, petrezselymes pontyot, pácolt pipit pirítgatni.
      Pityókásan pecsenyét pepszinnel párosítani.
      Pergősen ping-pongozni, pétanqueot piszkálni.
      Peches, partközeli pelikánokat paráztatni.
      Pikulázó pásztortól pár petákért pattintott párosujjú patásnak paprikás, paradicsomos pörköltjét pofánkba préselni.
      Pár puha puszedlit, pehelykönnyű pogácsát pusztítani.
      Pocakos pajtásokkal pallérozottan poénkodva, politikamentesen pofázva piálni.
      Primadonnáknak pezsgőtől piruló pofival pletyizni.
      Pásztortűznél pirománkodni. Pipázgatva, pöfékelve pilledni.
      Placcon parkoló privát portáinkban potrohos porhüvelyünk párnán, paplanon pihentetni.
      Pirkadatkor: Pókhálózást pianoban próbálgatni. Pironkodva pisszegni.
      Pizsamában, piszoárra portyázni. Pongyolában porta pottiba pisilni.
      Pinceszagú pofánkat presszókávéval parfümözni. Párjainknak piperézkedni. Pesztrált porontyoknak párizsis péksüteményt pempőzni.
      😳
      Picit Prózaibban:

Péntek este (június 10.) találkozzunk a Tisza-tónál a Neptun kemping-kikötőben!
      Este nyilván grillezünk egy jót.

Szombaton:
      9-13 óráig indulnak a tavi csónaktúrák. 3 db 10 fős motoros csónakkal, egy-egy órás köröket teszünk a Tisza tavon, bekukkantva a tó mesés élővilágába.
      A részvétel ingyenes. Ez a túra Neptun ajándéka a számunkra.

Vasárnap
      Poroszlói Tanösvény megtekintése.
      A jelentkezőket motorcsónak transzfer szállítja a helyszínre, majd egy másik útvonalon hozza vissza.
      Az első 30 fő elszállítása után visszajönnek az üres csónakok, és elviszik a többieket is. Így senki sem marad le.
      Az út oda kb. 1 óra, és a látogatás is kb ennyi időt vesz igénybe, tehát mire megérkezik a második szállítmány addigra, az első végez is a sétával.
      Figyelem!
      Akinek van otthon mentő mellénye, az legyen szíves hozza magával!
      Minden 14 év alatti gyereknek, és úszni nem tudó felnőttnek viselni kell.
      A részvétel a belépővel és a transzferrel együtt 2.000 Ft/fő.

Vasárnap este:
      A helyi pásztortól megveszünk (pár petákért pattintunk) egy birkát, és este megkóstoljuk, hogyan készítette el Neptun.
      Ennek az önköltségi árát összedobjuk.

Hétfőn délelőtt:
      Biciklitúra: Sarud – Csónak motor múzeum – Lőrincfalva , és visszafelé egy másik útvonalon.
      Neptun szívesen elvezeti a társaságot a tóparton kerekezve.
      Kb 8-10 km gyerekek is nyugodtan mehetnek.

A kikötő végében lévő füves részen lesz kialakítva a strand, és ott lehet horgászni is. A gát másik felén van a körbekerített kavicsozott terület, ahol tavaly parkoltunk, és szintén itt található a vizesblokk is.

Neptun rendelkezésünkre bocsájt még ingyenesen 2db 4 személyes kenut és 2db. vízi biciklit valamint egy ping-pong asztalt is.
      Ezeket majd beosztjuk valahogy egymásközt.

A díj a kempingben, az ottlétért, árammal mindennel, 3000 Ft/lakóautó/nap. :2010_igen2.gif

Még pár dolgot beszéljünk meg itt a fórumon:
      A vacsorákhoz (reggelikhez) a gigagrillt, gázpalackot olajat viszem, sütést vállalom. (remélem, akad megint segítség is)
      Szombati ebédhez üstöt kapunk, de még ki kéne találni, mit tegyünk bele, és ki.

A jelentkezési lap hamarosan, de a naptárjába mindenki írja be, aki jót akar. 😆

————————————————————-

fent van

Annyi különbség van a megszokotthoz képest, hogy a parkolás helye is választható. Mindkét helynek van előnye és hátránya is.
      Pár info azoknak akik még nem voltak ott.

A parkoló az a terület ahol tavaly a rossz idő miatt voltunk. Körbekerített, kavicsos, kemény a talaja, és mellette van a vizesblokk is. A széltől a gát és a fák is védik, és itt van egy nyitott oldalú fedett rész. Itt sok sok lakóautó elfér.

A vízparton lévő helyeken célszerű a horgászoknak állni, hogy ne kelljen a sok cuccot ide-oda hurcolni, főleg mivel időnként programok is lesznek, melyek miatt többször is kéne cuccolni. A vízparton viszont csak kb 10-15 lakóautó fér el, tehát a horgászni vágyók után a partot választók a jelentkezés sorrendjében foglalják majd el a parti helyeket.

A két helyet a gát választja el. Nem egy nagy távolság, ettől még egyben marad a társaság.

————————————————————
      Készítettem két képet a megközelítés megkönnyítéséhez és a helyszínről.
      Nagy mérethez kattints a kisképre!

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/neptun_muhold_1.jpg:g0fwuijm]

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/neptun_muhold_2.jpg:g0fwuijm]

————————————————————-
      Megközelítés:
      Budapestről az M3 autópályán Füzesabonyig, onnan a 33-as főúton Poroszló felé, Poroszlóra érve egy nagy bal kanyar után jobbra kell fordulni a Nyárfa kemping felé(ami nem a Neptun, de ez van kitáblázva) ez az út kivezet a gátra, ott jobbra a gátkoronán 4 km-t kell autózni Újlőrincfalva-Magyaradi hajó- és csónakkikötőig. A gátkoronán való közlekedés engedélyhez kötött, mely kapható a horgászboltokban, vagy a kikötő portáján, 280.-Ft / nap összegért.

Koordináták:
      47.595552 , 20.626964

Vagy fok/perc/másodpercben:
      47°35’43.99″ É
      20°37’3711″ K

• Szerző
      Válasz
      GaborApa
      Felhasználó

[quote=”cv2adi”:9kxby5gm]Szép napot mindenkinek !
        A Tisza Tavi P betüs hétvégén , mindenki P-vel kell folytassa az elkezdett P betüs mondatokat ?
        A jelentkezési lapon mi a Birka rovat ? a fedélzeten érkezőkre vonatkozik ? Mert gondolom a Bicaj rovat a hozott kerékpárok számát jelenti ??? Vagy esetleg Birkát hoz valaki ? 🙄 🙄
        Elnézést az értetlenségemért :[/quote]

Semmi gond! #-o
        Bizonyára a tájékoztatással van a baj 😉

Amúgy, szerintem Te most nem a jelentkezési lapot nézted, hanem a jelentkezettek listáját. A jelentkezési lapon ugyanis zárójelben ott van egy kis info, hogy mi micsoda. :2010_olvas.gif

#-o
        Öööö csak azt nem értem, hogy akkor Te hogyan töltötted ki? 4 birkát hozol? 🙄

Ha ilyen kérdések másokban is felmerülnének:
        Az információkat bővebben leírtam az első hozzászólásban, és benne volt a hírlevélben is.
        A jelentkezettek listájára már nem szoktuk kiírni mégegyszer a bővebb információkat, mert addigra feltételezhetően mindenki tudja, hogy mire is jelentkezett. Az a táblázat az adagok és a létszám számolhatóságának érdekében van, és csak a táblázat mérete nőne nyomtathatatlan méretűre.

De sebaj! 😆 😆 😆
        A kérdéseidre a válaszok tehát:
        Birkát senki sem hoz, hanem veszünk egyet a helyi pásztortól, és az lesz a vasárnapi vacsora, amit Neptun főz.
        A bicajnál nem a hozott bicajok számára vagyunk kíváncsiak, hanem, hogy hányan szeretnének hétfőn délelőtt a biciklitúrára jelentkezni.

Ja, és a szombati csónakázáshoz sem kell elhoznod a 4 csónakot amit beírtál 😉 😆 😆 😆

cv2adi
        Felhasználó

Szép napot mindenkinek !
          A Tisza Tavi P betüs hétvégén , mindenki P-vel kell folytassa az elkezdett P betüs mondatokat ?
          A jelentkezési lapon mi a Birka rovat ? a fedélzeten érkezőkre vonatkozik ? Mert gondolom a Bicaj rovat a hozott kerékpárok számát jelenti ??? Vagy esetleg Birkát hoz valaki ? 🙄 🙄
          Elnézést az értetlenségemért :

Kerti
          Adminisztrátor

[quote=”eva54″:2y3chf21]Bocs. Most látom, hogy rossz helyre írtam. De a lényeg, hogy Te tudtad miről van szó.
            Köszi[/quote]
            Én sem vettem észre, amikor válaszoltam. 😆
            Áthelyeztem ide, így már jó helyen van.

eva54
            Felhasználó

[quote=”Kerti”:36xm3xvn]Köszi, hogy szóltál, kijavítottam 8 főre.[/quote]

Bocs. Most látom, hogy rossz helyre írtam. De a lényeg, hogy Te tudtad miről van szó.
              Köszi

eva54
              Felhasználó

[quote=”Kerti”:ez94oias]Köszi, hogy szóltál, kijavítottam 8 főre.[/quote]

Köszi.

Kerti
                Adminisztrátor

[quote=”eva54″:oa5r4pcu]A jelentkezési lapon nem tudtam az 1 órás csónakázásra 8 🙂 főt jelölni…[/quote]

Köszi, hogy szóltál, kijavítottam 8 főre.

eva54
                  Felhasználó

A jelentkezési lapon nem tudtam az 1 órás csónakázásra 8 🙂 főt jelölni.
                    A tanösvényre jelentkezést sajnos nem merem jelölni, mert nem tudom, hogy paratündér unokám mit szól a csónakázáshoz. Remélem, hogy még ott is tudunk jelentkezni.

GaborApa
                    Felhasználó

[quote=”eva54″:3s2ydt69]Az utazó létszámunk már megvan, csak nem tudom, hogy a jelentkezési lapon mit válasszak.[/quote]
                      [quote=”EdGaR”:3s2ydt69]Ha csak oda férnél el ahol mi állunk én szó nélkül átadom a helyem 😀 :ny [/quote]
                      Látod, már át is adta. 😉
                      és ha Te egy profi versenyhorgászt is bepakolsz a lakódba, akkor az egész csapatnak nagyobb lesz az esélye egy szép adag halászlére. [-o< :lol: bocsi fecsi 😳

GaborApa
                      Felhasználó

[quote=”repro”:moxud6s9]A hely és a program sem semmi..és hálásak vagyunk az önzetlen szervező munkáért! 😆 :sml201 :2010_igen2.gif [/quote]
                        Ez így nem teljesen igaz!
                        Ugyanis önző módon, szeretném én is jól érezni magam, egy jó helyen, jó programokkal, de leginkább: egy jó társasággal. 😆

GaborApa
                        Felhasználó

[quote=”EdGaR”:32rmm4zi]Eszperente Versek Mestere! Lehengerel e fent elverselt rege.
                          Helyemet el kellett engednem, mert nem egyetlen leszek letelepedett. Lent lesztek rengetegen, s elegen… lehet fent sem kergetnek el. Nem kellemetlen ez nekem, mert rettenetesen kedvellek Benneteket. 😀 [/quote]
                          =D> =D> =D>
                          Ez nekem rettenetesen kellemesen esett, mert nem leszek egyetlen e nyelvezettel. :2010_igen_pacsi.gif
                          😆 😆 😆

EdGaR
                          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:a80ywmd4]Te Kedves Ember!
                            Felesleges nem lenne,… de kérésed teljesen rendbe lett rendezve.
                            Tettetek nem elmebeteg!
                            Kellemes helyedet elengedned, cseppet sem felesleges, ellenben rettenetesen nemes cselekedet :2010_igen2.gif
                            Ez remek! =D> =D> =D>

A pásztortűznél pirománkodásra gondolsz?
                            Elszenesedett cser s jegenye tetemek helye nem lett még lerendezve, de kellemes lenne centerben.
                            Ezt megbeszélheted helyben. De persze, nem lesztek messze semerre sem.
                            😆 [/quote]
                            Eszperente Versek Mestere! Lehengerel e fent elverselt rege.
                            Helyemet el kellett engednem, mert nem egyetlen leszek letelepedett. Lent lesztek rengetegen, s elegen… lehet fent sem kergetnek el. Nem kellemetlen ez nekem, mert rettenetesen kedvellek Benneteket. 😀

repi
                            Adminisztrátor

Gabikék,Totyáék hooool vaaaaagytok??? 😆 😆

repi
                              Adminisztrátor

[quote=”GaborApa”:2g6320yf]Mindenesetre: nem semmi, hogy a találkozó közel 3 hét múlva lesz, és már 26 jelentkezőnél tartunk.
                                [/quote]

A hely és a program sem semmi..és hálásak vagyunk az önzetlen szervező munkáért! 😆 :sml201 :2010_igen2.gif

GaborApa
                                Felhasználó

[quote=”EdGaR”:ne7s6tyd]Ramses-ék és a mi jelentkezésünket a parti szekcióból a parkolóra módosítanám. Mi csak szombaton fogunk érkezni és nem szeretném a parti helyeket feleslegesen lefoglalni… ha lehet akkor a tábortűz közelében szeretnénk lenni, ha nem túl égő 😆 [/quote]
                                  Te Kedves Ember!
                                  Felesleges nem lenne,… de kérésed teljesen rendbe lett rendezve.
                                  Tettetek nem elmebeteg!
                                  Kellemes helyedet elengedned, cseppet sem felesleges, ellenben rettenetesen nemes cselekedet :2010_igen2.gif
                                  Ez remek! =D> =D> =D>

A pásztortűznél pirománkodásra gondolsz?
                                  Elszenesedett cser s jegenye tetemek helye nem lett még lerendezve, de kellemes lenne centerben.
                                  Ezt megbeszélheted helyben. De persze, nem lesztek messze semerre sem.

😆

EdGaR
                                  Felhasználó

Ramses-ék és a mi jelentkezésünket a parti szekcióból a parkolóra módosítanám. Mi csak szombaton fogunk érkezni és nem szeretném a parti helyeket feleslegesen lefoglalni… ha lehet akkor a tábortűz közelében szeretnénk lenni, ha nem túl égő 😆

Blue
                                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2ownu0kg]Képzeld el ezt eszpereente nyelvezetben elmekegve 😆 [/quote]

](*,)

GaborApa
                                      Felhasználó

[quote=”Blue”:gtnem5rd]=D> :smt204 :2010_igen_kezfogas.gif

Csak hosszú volt.[/quote]
                                        Azért már egyszer elnézést kértem. 😕

Képzeld el ezt eszpereente nyelvezetben elmekegve 😆

Blue
                                        Felhasználó

=D> :smt204 :2010_igen_kezfogas.gif

Csak hosszú volt felfogni (ezé szeretem én a rövid reklámokat).

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”eva54″:234u7hbr]Az utazó létszámunk már megvan, csak nem tudom, hogy a jelentkezési lapon mit válasszak.
                                            Olyan választási lehetőséget nem találtam, hogy
                                            – ahol elférek
                                            – ahova be tudok állni
                                            – halat fogok
                                            🙂 [/quote]

#-o
                                            én a „halat fogok” lehetőséget választanám! 😆 , de sajnos én sem láttam ilyet 😥

Ami a két parkolót illeti, mindkét rész kavicsozott és a gátra szilárd burkolatú a felhajtó. tehát szerintem nem fog elakadni senki, még esőben sem, csak nem menjen túl a kavicsozott részen. 😉
                                            Minden méretű autó el is fér és be is lehet állni mindkét helyre..
                                            A jövés-menés szerintem a parkolóban egyszerűbb lesz a helyszínek alakja miatt.

1-2 emberrel már beszéltem róla, de most a többiek számára is leírom, hogy miért is lett és hogyan is alakult most ez a helyválasztás.

A tavalyi találkozón Fecsivel ketten horgásztunk.
                                            Este a zsákmányt a társasággal közösen megsütöttük és megettük, és a paprikáslisztes sült keszegek egy nagyon kellemes hangulatot adtak a tóparti estéhez.
                                            Viszont:
                                            Horgászni csak a kikötő túlsó végénél lehet, tehát a parkolóból odáig kellett elvinni az összes cuccot. (Ez a helyszín két túlsó vége). Ha bármi kellett a lakóból, akkor séta vissza.
                                            Közben esett az eső, is, és mi a szó szoros értelmében bőrig áztunk.
                                            Ha a parton állhattunk volna a lakóval, akkor nem kell cuccolni sem, és az omnistor alatt nem ázunk ronggyá.
                                            Idénre megbeszéltük Neptunnal, hogy a parton is megoldja az áramot, és úgy tudunk a lakókkal sorban állni, ahogy le is rajzoltam. 16 lakóautó biztosan elfér.
                                            Mivel 16 horgász biztosan nem lesz, ezért gondoltuk, hogy, ha már adódott egy ilyen lehetőség, akkor a horgászokon kívül a többiek is álljanak a partra, ha azt szeretnék.
                                            Ezért írtam, hogy
                                            a horgászni vágyók után a partot választók a jelentkezés sorrendjében foglalják majd el a parti helyeket

Páran mondták nekem, hogy ez így nem jó, ezért, meg azért.
                                            Mert megosztja a társaságot, vagy, mert valaki hamar jelentkezett, de később bejelentkezik egy horgász, és akkor emiatt mégsem állhat a partra.
                                            Akik ezt mondták, azoktól megkérdeztem, hogy van-e jobb ötletük, de nem volt.

Máskor is szétszóródva parkol a társaság, és emiatt nem szokott megoszlani. Emlékezzünk pl. a visegrádi találkozókra. Ott is a helyszín adta a lehetőséget, de ettől még annyira jó volt, hogy a következő évben ismét összegyűltünk.
                                            A mostani meg olyan mintha egy kempingben lenne vízparti és nem vízparti rész, mindenki úgysem tud a vízpartra állni. A Tisza-tó partján szinte minden kemping a gát „száraz” oldalán van, és a vízhez át kell sétálni a gáton. Itt most kihasználhatunk egy plusz lehetőséget is. Nagyon sajnálom, hogy nem fér el mindenki. 😥

A horgászoknak a fenti okok miatt gondoltam, hogy helyet kéne biztosítani.
                                            De nem szeretném én eldönteni ezt a dolgot! Ez csak az én javaslatom volt, egy nem tökéletes, de talán elfogadható megoldásra.
                                            Szerintem a következő lehetőségek vannak:
                                            1. A parton a horgászok után a jelentkezési sorrendben lehet helyet foglalni. ( a jelentkezési lap felrakásakor ez volt le írva) Ez persze kellemetlen azoknak, akik a később jelentkező horgászoknak átengedik a helyüket, még akkor is, ha ezt a lehetőséget már a jelentkezési lap kitöltésekor is tudták.
                                            2. Csak a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe, és nem számít, hogy valaki horgászik-e vagy sem. Ez kellemetlen a későn jelentkező horgászoknak.
                                            3. Csak a horgászok álljanak a partra. (és akkor marad jó pár kihasználatlan parti hely)
                                            Ez kellemetlen a nem horgászóknak, akik hamar jelentkeztek.
                                            4. A létszám elérésekor (16) lezárjuk a jelentkezési lehetőséget.
                                            5. Senki ne álljon a partra! 👿

[b]Kisegítő javaslatom, hogy ne legyen kiszorítósdi: az első kettő ötvözete.
                                            Az első 16 jelentkező álljon a partra, és a később, horgászként bejelentkezők számára valahogy megpróbáljuk megoldani a partra állást. Ez jelenleg +4 horgászt jelent.
                                            A 16 helyre 20 lakóautót valahogy csak bepréselünk.[/b]
                                            Remélem ennyi kényelmetlenséget a legelső jelentkezők is bevállalnak.
                                            Így senki sem fog hátrébb kerülni a jelentkezési listán, ugyanakkor senkinek se legyen lelkiismeret furdalása, hogy egy horgászó klubtársa elől elfoglalta a parti helyet.

Természetesen a horgászás azt jelenti, hogy az illető napijeggyel is rendelkezik a Tisza-tóra, és valóban fog horgászni is. A magam részéről pedig, idén is felajánlom a zsákmányt egy esti halsütéshez, vagy egy jó halászlé bográcsozáshoz.

Szerintem, van olyan kultúrált ez a társaság, hogy nem fognak az emberek egymással kiszorítósdit játszani.
                                            Megpróbáltam a legjobb megoldást választani, de ha valaki tud jobbat, ne fojtsa magába! Szóljon [-o< 😉 Elnézést, ha hosszúra nyúlt, de szerettem volna megosztani az összes információt, hogy mindenki érthesse miért lett ilyen a jelentkezési lap. Mindenesetre: nem semmi, hogy a találkozó közel 3 hét múlva lesz, és már 26 jelentkezőnél tartunk 😆 😆 😆

riviera
                                            Felhasználó

[quote=”repro”:2158d57g]:lol: Soma! Találtam egy tök jó videót … 😆 itt[/quote]
                                              Nagyon jó a videó 😆 ,de a Lipi Balázs tánc is nagyon jó 😆

Editke

repi
                                              Adminisztrátor

😆 Soma! Találtam egy tök jó videót … 😆 itt

EdGaR
                                                Felhasználó

[quote=”eva54″:9lu42fm6]Az utazó létszámunk már megvan, csak nem tudom, hogy a jelentkezési lapon mit válasszak.
                                                  – ahol elférek
                                                  – ahova be tudok állni
                                                  – halat fogok
                                                  🙂 [/quote]
                                                  Ha csak oda férnél el ahol mi állunk én szó nélkül átadom a helyem 😀 :ny

eva54
                                                  Felhasználó

Az utazó létszámunk már megvan, csak nem tudom, hogy a jelentkezési lapon mit válasszak.
                                                    – ahol elférek
                                                    – ahova be tudok állni
                                                    – halat fogok
                                                    🙂

GaborApa
                                                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1l6i35l1]…Nehéz kitalálni, hogy ki mit szeretne, ez igazából csak akkor látszik, ha van visszajelzés.
                                                      Minnél hamarabb jelentkezik valaki, a szervezőknek annál több ideje van felkészülni….[/quote]

Nagyon örvendetes, hogy ilyen aktívan, és már ilyen hamar jelentkezik a társaság. 😆 😆 😆
                                                      Neptunnal már meg is beszéltük, hogy a tanösvénylátogatást 30 fő felett is megoldható.
                                                      Az első 30 fő elszállítása után visszajönnek az üres csónakok, és elviszik a többieket is. Így senki sem marad le a poroszlói tanösvényről.
                                                      Az út oda kb 1 óra, és a látogatás is kb ennyi időt vesz igénybe, tehát mire megérkezik a második szállítmány addigra, az első végez is a sétával.
                                                      [size=4]Figyelem!
                                                      Akinek van otthon mentő mellénye, az legyen szíves hozza magával![/size]
                                                      Minden 14 év alatti gyereknek, és úszni nem tudó felnőttnek viselni kell.

GaborApa
                                                      Felhasználó

[quote=”riviera”:677lv78q]Kispolskin én még sosem láttam tetősátrat…[/quote]
                                                        #-o
                                                        Teljesen igazad van, csak írogatok itt baromságokat.
                                                        Kispolski helyett a Fiat 600 -ast kellett volna írnom. 😳

😆

25 hozzászólás megtekintése - 76-100 / 153

You must be logged in to reply to this topic.