Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó: Délegyháza 2011. július 1-3.

Legutóbb frissítette LMC 13 years, 11 months telt el
13angok
35 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Anita és Zsolt meghívására rendezünk egy kellemes, strandolós, igény szerint horgászós nyári hétvégét.
      Szándékaink szerint a Csendespart horgásztó nevére fogunk rácáfolni, és most nem csak a „horgásztóra” gondolok.

A helyszín egy hajdani kavicsbányató, mely mára halastóként működik. Itt mindenki állhat a partra. Máshova nem is lehetne 🙂
      A napokban készültek el az áram körbevezetésével a parton.
      A víz kristálytiszta.
      A tó végében homokfeltöltéssel lesz kialakítva a kismélységű strand, ahol a gyerekek is nyugodtan fürödhetnek.
      De akár a felnőttek is betehetik a kempingszékeket a vízbe, hogy kellemesebben teljen a fárasztó sörözgetés.
      A benyúló félszigeten lévő fák alatt pedig az árnyékban lehet hűsölni és főzőcskézni.

Szombaton rendezünk egy gyerek horgászbajnokságot.
      Erre majd lesz némi nevezési díj, amiért cserébe minden versenyző kap egy felszerelést és csalit, így minden gyerek egyenlő esélyekkel indulhat, és a nyerteseknek nyeremények is lesznek.

A bejáratnál ott áll az üvegtigris. (sör, üdítő, jégkrém, debreceni, virsli, kávé, ízirájder). Bár lakóautósoknak nem szokott kelleni, de azért jó tudni, hogy biztonságban vagyunk.

A tóra a horgászok napijegyet vehetnek, ami nem tartalmaz elvihető, csak bográcsba való pontyot.
      Ugyanis Zsoltival abban maradtunk, hogy vendégül látja a társaságot a szombati halászlére, amihez a halat remélhetőleg mi magunk emelgetjük ki a vízből.
      Ha pedig még sütünk is halat, akkor annak az árát a helyszínen összedobjuk.

A helypénz, árammal, halászlével együtt 3.000 Ft/ lakó/ nap.

A horgászjegy 2000 Ft lesz erre a két napra, de ez elvihető halat nem tartalmaz. Az elvinni kívánt halat ki kell fizetni, de ez is elég alacsony, kb. hipermarketes áron megy.

A koordináták:
      É 47°15’58.42″ , K19° 5’14.62″

Vagy:
      47.266229 , 19.087395

Megközelítés:
      Dunavarsányon keresztül:
      – 51-esen egy vasúti felüljárón való áthaladás után balra letérni Dunavarsány irányába, ez a 2. Taksonyi kereszteződés, jobbra Taksony van. (a Pest felöl érkezők a Soroksári út, Grassalkovich út, Haraszti út, folytatását követően a Dunaharaszti, majd Taksony érintésével innen is tudnak jönni)
      – Dunavarsányba érve, bal oldalon vasútvonal halad, az első vasúti átjárón balra áthajtani.
      – Vasúti átjáró után azonnal bal, majd jobb kanyar következik, ez az ISKOLA UTCA, ezen végig kell menni! Egy helyen van csak macisajtos tábla! Az utca végén bal oldalon elmentek a temető mellett!
      – A temető után az út végén (eddig aszfaltos) ehyhe balos töréssel földútban folytatódik az út.
      – A földúton (jól járható) 1 km-t haladva jobb oldalon lesz a tó bejárata!!

– Az IGO az alábbi útvonalon vezet:
      – 51-esről a Rukkel tó (ki van táblázva) felé.
      – A Rukkel Tó (és MobiDick Tó)után jobbra és csak követni az utat és 2 km után ( amikor kétoldalt fák lesznek,és elérjük Dunavarsány csücskét),
      – balra, és ez már oda is visz a tóhoz (900m).

Minkét útvonal jól járható.

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/csendespart5.JPG:10pioylm]

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/csendespart1.JPG:10pioylm]

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/csendespart2.JPG:10pioylm]

Az egyebeket addig még bőven van idő kitalálni, de a dátumot már érdemes megjegyezni.

• Szerző
      Válasz
      LMC
      Felhasználó

[quote=”Soma”:1nrs0vqb]képek az albumomban 😆 [/quote]

=D> köszönjük 🙂 nagyon jó látni a sok kifogott halakat 🙂 már csak az ízük nem jutott el 😉 lehet hogy az a 215 km. teszi 🙂

András

Soma
        Felhasználó

képek az albumomban 😆

Névtelen

Dacára annak , hogy lakóautó nélkül és kevés ideig vettem részt a horgász hétvégén ….amire emlékszem az nagyon jó volt !!
            #-o
            Köszönöm …alig várom már , hogy újra teljes értékű tagnak tekintsetek ….majd teszek róla !
            😀

lipi
            Felhasználó

Sziasztok.
              Részemröl,igennagy a pirulás! 😥
              Én lelkesedtem először a bulira,de sajnos több ok miatt lemaradtam… #-o
              -ami késik,várható! 😉
              Remélem,pótolható lessz mielőbb! [-o< lipi

GaborApa
              Felhasználó

[quote=”LMC”:1ihq36pm]Sziasztok 🙁 irigykedve néztük a ” kis ” csapatot, nagyon jó lehetett =D>

itt csak a munka a munka 😀

András és Marika[/quote]

Jó is volt, leszámítva, hogy páran hiányoztak. 😥 😉

LMC
                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:4o3drlk2]Tettem fel pár képet a fotoalbumba. 😉 [/quote]

Sziasztok 🙁 irigykedve néztük a ” kis ” csapatot, nagyon jó lehetett =D>

itt csak a munka a munka 😀

András és Marika

GaborApa
                  Felhasználó

Tettem fel pár képet a fotoalbumba. 😉

GaborApa
                    Felhasználó

Köszönet a sok halászléfőtőmesternek, egyszerre ennyi halászlét még nem ettem.
                      Ráadásul, amelyikből ettem, az mind nagyon jó volt! 😉

Gratula a gyerek horgászverseny győztesének.

Kár hogy nem volt melegebb úgy 20-25 fokkal, de a hangulat azért így is a szokásos volt 😆

metalgod
                      Felhasználó

[quote=”via”:1swvw31w]Sajnos ismét véget ért egy nagyszerű hétvége 😥 , köszönet mindenért a szervezőknek, az időjárás felelősnek, a főző bajnokoknak, a horgászoknak és a jelenlevőknek. 😆 [/quote]

Legközelebb,Soma,megpróbáljuk az ultibajnokságot,hátha a paklit nem öntöd a vízbe 😀

Ismét remek volt minden,Fecsitől megint nem tudtam elköszönni

Mindenkinek jó utat a nyárra,aztán találkozunk valahol,valamikor. 😀

feribmw
                        Felhasználó

mi is szerencsésen hazaértünk =D> ismét köszönjük szépen gáborapa kimagasló szervezését =D> nagyon finom volt a harcsa halászlé,a tengeri herkentyüs hallé,na meg minden.mi most indulunk horváthba remélem ott is fogunk halacskákat :2010_peca.gif most többet nem irok ,mert nagyon másnapos vagyok #-o

via
                          Felhasználó

Sajnos ismét véget ért egy nagyszerű hétvége 😥 , köszönet mindenért a szervezőknek, az időjárás felelősnek, a főző bajnokoknak, a horgászoknak és a jelenlevőknek. 😆

GaborApa
                            Felhasználó

A gyerekek horgászversenyével kapcsolatban annyi a változás, hogy nem lesz nevezési díj (csak díjak :2010_bajnok.gif ),

Mindenki a saját szerelésével fog horgászni.
                              Lehet úszózni, fenekezni, akár pergetni is.

A versenyre a regisztráció szombaton 9-kor lesz, és utána rögtön kezdődik a VERSENY. ::hajra

GaborApa
                              Felhasználó

Infó a főzőmestereknek:Minden bográcsra jut egy ponty és néhány keszeg. A halak előkészítését gondolom úgyis mindenki maga szeretné elvégezni, tehát egészben kapjuk a halat.
                                Törpeharcsa nincs a tóban (lehet, hogy kéne vinni egypárat, Zsoltinak, meglepetésként) 😆 😆 😆

Ez a társaság már többször bebizonyította, hogy még esőben is remek a hangulat, ráadásul a legutolsó iformáció szerint csak egészen minimális eső várható.

GaborApa
                                Felhasználó

Csak azért írtam és rajzoltam, hogy senki ne ijedjen meg. Ha a navigáció nem Dunavarsányon keresztül viszi, attól még oda fog jutni, és nem lesz járhatatlan az út. 😳

A Te útleírásodat pedig elsőnek tettem be a legelső hozzászólásba.

Mégegyszer, köszi a segítséget.

Ami a Rukkel Jancsit illeti:
                                  Nála nem lehet nagykutya
                                  nem tud mindenki a partra állni.
                                  nem lehet horgászni
                                  az árak sem éppen azonosak
                                  és nem tudom lehet-e egyáltalán bográcsozni szabad tűzön.
                                  Majd, ha látja a sok lakóautót a csendespartra menni, elgondolkodik, mit tudhat ez a Zsolti. 🙄
                                  😀 😀 😀

NagyPapa
                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:35qdn0cz]Köszi a részletes leírást.

Annyit hozzátennék, hogy mikor elmentem megnézni a tavat, akkor engem a navigáció is teljesen jól használható útvonalon vitt végig.
                                    Az 51-esről a Rukkel tó felé vitt le (ki van táblázva).
                                    – A Rukkel Tó (és MobiDick Tó)után jobbra,
                                    – Majd 2 km után ( amikor kétoldalt fák lesznek,és elérjük Dunavarsány csücskét), balra, és ez már oda is visz a tóhoz.

Az alábbi képen kékkel van rajzolva Nagypapa útvonala és pirossal amerre az IGO vitt. Mindkettő jól járható.

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/csendespart5.JPG:35qdn0cz]

Üdv GáborApa

Valóban megközelíthető a tó a szintén Dunavarsányhoz tartozó Rukkel tó felöl is , CSAK + 2,5 – 3 km sóderos, poros murvás út többlet lejárásával.

Arról nem is beszélve, hogy mit fog szólni szegény Rukkel Jancsi, ha megtudja, hogy nem hozzá megy a kis csapat, csak úgy elmegy mellette.
                                    Érdemes megnézni, a tavát, mert a szabadtéri tavak között talán az ország legszebb és legjobb füdőjét alkotta meg!
                                    Ja és van kempingje is (csak nem akarja beengedni a nagytestű kutyákat)!!!

Az általam ismetetett út az utolsó (közös) szakaszig aszfaltos!! – és ez is pontosan 1 km!! kimértem!!

Ja és bennszülöttnek vagyok tekinthető, lévén ott lakom!!

A tó túl-végén található Rönkösben (Erdei vendéglő) pedig törzsvendég vagyok!

Na persze mindenki arra az IGO-ra hallgat amije van!!

:2010_igen2.gif

Üdv néktek, oszt vigyázzatok a körmötökre, le ne tapossátok (nagyon) :2010_ivok_sor2.gif :2010_ivok.gif

Üdv NagyPapa

GaborApa
                                    Felhasználó

[quote=”NagyPapa”:1642rf77]Üdv a jelentkezőknek!

Annak ellenére, hogy sajna mi nem tudunk ott lenni, szeretnék segíteni a találkozó résztvevőinek a helyszín megtalálásában….[/quote]

Köszi a részletes leírást.

Annyit hozzátennék, hogy mikor elmentem megnézni a tavat, akkor engem a navigáció is teljesen jól használható útvonalon vitt végig.
                                      Az 51-esről a Rukkel tó felé vitt le (ki van táblázva).
                                      – A Rukkel Tó (és MobiDick Tó)után jobbra,
                                      – Majd 2 km után ( amikor kétoldalt fák lesznek,és elérjük Dunavarsány csücskét), balra, és ez már oda is visz a tóhoz.

Az alábbi képen kékkel van rajzolva Nagypapa útvonala és pirossal amerre az IGO vitt. Mindkettő jól járható.

[url=http://www.lakoautoklub.hu/kepek/csendespart5.JPG:1642rf77]

feribmw
                                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:31ztbkyz]Persze. Nem soroltam fel a szükséges „hardvereket” de a lényeg, hogy Zsoltiék a halat és a tüzifát biztosítják. minden mást hozzanak a fôzômesterek.[/quote]ok =D> köszönöm [-o<

GaborApa
                                        Felhasználó

[quote=”feribmw”:3h4ascce]gábor apa 😆 a halászlé fözö versenyre gondolom bográcsot vigyünk #-o [/quote]
                                          Persze. Nem soroltam fel a szükséges „hardvereket” de a lényeg, hogy Zsoltiék a halat és a tüzifát biztosítják. minden mást hozzanak a fôzômesterek.

feribmw
                                          Felhasználó

gábor apa 😆 a halászlé fözö versenyre gondolom bográcsot vigyünk #-o

feribmw
                                            Felhasználó

sziaztok 😆 én rendszeresen járok erre a tóra mivel nagy pecás vagyok.nagyon szép hely,csendes,erdö veszi körbe a tavat.a kikapcsolodás meekája ez a hely =D> zsolti barátomék nagyon szépen megcsinálták.akinek van lehetösége és ideje az ne hagyja ki ezt a jo hétvégét [-X ja és aki nem jön az lemarad a halászlémröl ::szakacs_2 ui:hajrá sumi =D> =D> =D>

NagyPapa
                                              Felhasználó

Üdv a jelentkezőknek!

Annak ellenére, hogy sajna mi nem tudunk ott lenni, szeretnék segíteni a találkozó résztvevőinek a helyszín megtalálásában.

A tó DÉLEGYHÁZÁRÓL egyáltalán abból az irányból MEGTALÁLHATATLAN, NEM MEGKÖZELITHETŐ!!

A valóságban a tó Dunavarsányban van, annak is a Kisvarsányi részében!!

Vigyázat ahol az ominózus csigaruhás fotó készült attól ez a hely kb 2 – 3 km-re van, és az a hely most lakóval megközelithetetlen! A terepjárómmal voltam arra, és majd kiestem az ülésből, gyalogtempóban oly sz@r az út!!( az a Strand egyaébként most kitűnő állapotban van)

A megközelítés legegyszrübb módja:
                                                Budapest felől:

– M0-n haladva a bajai útra (51-as út) letérni bármely irányból,

– Ezen haladva több mint 20 km-t, majd egy vasúti felüljárón való áthaladás után balra letérni Dunavarsány irányába, ez a 2. Taksonyi kereszteződés, jobbra Taksony van. (a Pest felöl érkezők a Soroksári út, Grassalkovich út, Haraszti út, folytatását követően a Dunaharaszti, majd Taksony érintésével innen is tudnak jönni)

– Dunavarsányba érve, bal oldalon vasútvonal halad, az első vasúti átjárón balra áthajtani.

– Vasúti átjáró után azonnal bal, majd jobb kanyar következik, ez az ISKOLA UTCA, ezen végig kell menni! Egy helyen van csak macisajtos tábla! Az utca végén bal oldalon elmentek a temető mellett!

– A temető után az út végén (eddig aszfaltos) ehyhe balos töréssel földútban folytatódik az út.

– A földúton (jól járható) 1 km-t haladva jobb oldalon lesz a tó bejárata!!

Egyébb jó tanács: elektromos hosszabítót(kat) vigyetek, mert szerintem több mint 50 m távolság van az oszlopokra szerelt elosztók között!!
                                                Jó bulizást!!

Üdv Nagypapa

GaborApa
                                                Felhasználó

[quote=”Ojanos”:2x9fpa3g]Ja amúgy ott lehet fürdeni* ? Ez lett volna az eredeti kérdésem/hozzászólásom, csak megláttam 10, 12-t.

*mert úgy tudom nem lehet, a széket pedig nem tudom milyen mélyre lehet a tóba rakni. Persze én nem horgászom.[/quote]
                                                  lehet fürdeni. Még egy homokkal feltöltött sekélyvizes strandrészt is kialakítottak. A széket pedig bármeddig beviheted, fôleg ha hozol búvárfelszerelést. 🙂

Ojanos
                                                  Felhasználó

Ja amúgy ott lehet fürdeni* ? Ez lett volna az eredeti kérdésem/hozzászólásom, csak megláttam 10, 12-t.

*mert úgy tudom nem lehet, a széket pedig nem tudom milyen mélyre lehet a tóba rakni. Persze én nem horgászom.

Ojanos
                                                    Felhasználó

Mi már vizsgáztattunk filmgyári öltözökocsit is tiszta (USA) elektromos fékkel (NKH-nál Sztmiklóson).
                                                      Ha érdekes keress : 06309319840 Szigethalom

Névtelen

[quote=”Spider”:2gj9qtw9]Mibe kötnek bele?

[/quote]

Mindenbe …gurul , fékez ,jön megy , kényelmes , jó….ilyen konstrukciós hibái vannak.
                                                        #-o

25 hozzászólás megtekintése - 1-25 / 35

You must be logged in to reply to this topic.