Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó. 2008 március 21-24 Makó. Malacra fel Gáborok!

Legutóbb frissítette 3hinfo 17 years, 9 months telt el
29angok
569 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Gabec ötletére többen is lelkesen reagáltunk, így hát kap egy külön topicot, hátha összejön. A magam részéről nagyon bízom benne.

[quote=”Gabec”:2og56koh]beszéltem a testvéremmel,-akinek van egy tanyája,42 HA területtel-és akár ott is tarthatnánk a találkozót.Ennek egy része füves legelő, egy része erdő, v.mint szántó,és halastó.A tóban /telepített/ lehet horgászni,lovagolni is lehet,állatokat símogatni.
      állatok:kutyák,macskák,lovak,szürke marha,juhok,kecskék,mangalicák,vietnámi csüngőhasú disznók,baromfik.
      A tóparton rendezhetnénk a talit,áram, víz van.A tópart mellett fajátszótér a gyerekeknek.
      Nekünk meg /a végére tartogattam/ pálinka kóstolóval egybekötött disznóvágás.Csak jelzem, a mangalica koleszterin szegény húsa miatt kifejezetten kedvelt.Mindenféle finomságot készítenénk(kolbász stb…) amit a következő találkozóra elvinnénk és megehetnénk ott közösen.a másik disznót meg most, a jégtörő buli alkalmával kemencében megsütnénk.Azért gondoltam erre a lehetőségre is,mert így ha van érdeklődés a falusi turizmus iránt akkor egyszerűbb ott helyben megtartani,így büntetlenül lehet inni is.Az ott tartózkodás it is ennyibe kerülne,2500ft/lakó.Ha valakinek mégis kedve szottyanna egy kis fűrdőzéshez,azt Makón még mindig megteheti./8 km/NA? [/quote]

[quote=”Gabec”:2og56koh]Az útvonal egyszerű, Makót elhagyva a 43-as főútvonalon Nagylak irányába, Makótól kb. 5-6 km. Miután egy öntözőcsatorna hídján áthajtottatok, lassítsatok, mert onnan jobb kéz felől már ki lesz táblázva a találkozó pontos helye.
      [/quote]
      Műhold kép koordinátákkal: link

Jelentkezők névsora:

01. Gabec
      02. Red
      03. Brigi
      04. LMC
      05. Kerti
      06. Blue
      07. FuredyLaci
      08. rudi-radio (elektromos fűtés)
      09. Ficsor (elektromos fűtés)
      10. PacsoT (elektromos fűtés)
      11. Tusi
      12. psziho
      13. fecsi
      14. GaborApa
      15. Gabik
      16. Tomy
      17. kiss21
      18. Jozsef
      19. kiccsalad
      20. GPSLaci
      21. maki
      22. 3hinfo
      23. Madár
      24. Borisz
      25. Tomy barátai

• Szerző
      Válasz
      Brigi
      Felhasználó

[quote=”Kerti”:1mixhqlh]Már 24 egység lesz!
        Azért ez nem semmi. [/quote]
        és még mindig vannak, akiket nem látok a jelentkezők között. Példának okáért hiányolom Oldiékat
        😥

Red
        Felhasználó

én csak abból indultam ki, amiket olvastam a leírásokban, miszerint „alapjáraton ment az elektromos fütés és azzal párhuzamosan a gáz”.
          az 1-2KW az elég alap szerintem, az nem elég felfűteni egy lakót
          nekem pl a tetőklíma a fűt, ami 2.1KW-os, bár az kapcsolgat nem folyamatos, a gázommal valami gebasz van, csak hátúl fűt, gondolom a cső eshetett szét valahol
          eddig nem volt kedvem a hidegben szétszedni, de lehet muszály lesz? #-o

na mindegy, csak lesz valahogy…

Kerti
          Adminisztrátor

[quote=”Red”:fm7jptdp]arról volt szó, hogy lesz elektromos csatlakózási lehetőség
            namost, ezen kicsit gondolkodtam 🙂
            ha eddig! 24 autó van és mindegyik elkezd kb 1-2KW-ot fogyasztani -tekintettel az éjjeli -2, 2 fokra-, igen komolyan be kell addig kábelezni a tanyát 😆
            mondjuk ha elkezdenek izzani a hosszabítók, akkor lehet, hogy a 2 fok is picit feljebb emelkedik majd #-o 😆
            ez jól átvan gondolva? 🙂 [/quote]
            Mitől fogyasztana egy lakó 1-2 Kw-ot? Max azoké akik elektromossal fűtenek mert nincs más. Mivel nem kiépített kempingről van szó és azért legyünk tekintettel a házigazdára is szerintem akinek van fűtése az ne az áramra készüljön. Az áramfelvételt meg meg kéne hagyni azoknak akiknek nincs állófűtésük és kénytelenek elektromossal fűteni. Különben elég hamar senkinek nem lesz árama.

PacsoT
            Felhasználó

Karaván!

Az M5 kivezetője közelében lehet valahol összegyűni pénteken?
              Lurdy parkolója? Péntek délután 2 óra? 🙂

gabec
              Felhasználó

Úgy vettem észre,ötlet van,csak nincs aki megszervezzen egy találkozót.Jött az ötlet majd a következőt én szervezem.Beszéltem a makói kemping tulajdonosával,aki azt mondta nem igéri biztosra mivel a Maros-folyó árterében van a kemping,ezért rajta kívül álló okokból meghiúsulhat a tali ,legyen B terv is.Testvéremet megkérdeztem,hogy lenne-e házigazdája egy ilyen találkozónak.Megszavaztattam hol legyen,többen a tanyára szavaztak.(a Maros egyébként kiöntött)Feldobtam néhány ötletet mit lehet csinálni egy tanyán:-disznóvágás(hentes csinálná de ha valaki szeretne tevékenyen résztvenni azt is lehet)
                -játszótér
                -horgászás
                -lovaglás
                -rakás állat,(szürkemarhák,lovak,kutyák,birkák,kecskék,baromfik,részeg lakósok)
                -lovaskocsis túra a Maros-folyó partján
                KAJA:-ha van rá igény kemencében sült ételek ,kemencés töltöttkáposzta vagy pörköltek
                -ha van rá igény parasztreggeli
                A részvételért lakóautóként 2500 Ft-t kér a négy napra (péntektől hétfőig)áram az árban foglaltatik.Intéztünk egy mobil wc-t is.A 2500 ft nem a nyerészkedésért,hanem a helyreállítások fedezésére szolgál.(pl:fűvetés a tali után,mobil wc,stb..
                Betonozott rész nem lesz,számoljon mindenki a sárral.Füves legelőn lesz, de minden eshetőségre fel kell készülni.Vannak traktorok.
                Makón van fürdő,tavaly adták át,Makovecz tervezte.
                – 1db 50m-es
                – 2db 25m-es egy fedett
                – 1db 20m átmérőjű melegvizes termálmedence
                – 1db élményfűrdő
                – szauna
                – masszázs
                De pénteken mindent meg tudunk beszélni,felmérjük az igényeket,ennek jegyében készül a gazda a kajával,egyébbel.
                A többi már csak rajtunk múlik. :smt205 :smt030 :smt206 :smt035 :smt113

LMC
                Felhasználó

[quote=”gabec”:2d707yqe]Ma begépelek minden infót.Kajával lehetőségekkel,magyarázattal,elérhetőséggel.[/quote]

Most kábeleznek 🙄 🙂

András

Red
                  Felhasználó

arról volt szó, hogy lesz elektromos csatlakózási lehetőség
                    namost, ezen kicsit gondolkodtam 🙂
                    ha eddig! 24 autó van és mindegyik elkezd kb 1-2KW-ot fogyasztani -tekintettel az éjjeli -2, 2 fokra-, igen komolyan be kell addig kábelezni a tanyát 😆
                    mondjuk ha elkezdenek izzani a hosszabítók, akkor lehet, hogy a 2 fok is picit feljebb emelkedik majd #-o 😆
                    ez jól átvan gondolva? 🙂

Blue
                    Felhasználó

[quote=”Kerti”:1ex71u3w]Már 24 egység lesz!
                      Azért ez nem semmi. Vajon Gabec tudja mit vállalt? Vagy majd megtudja 😆 .[/quote]

Nem megtudja. [-X Megbánja. 😆

Kerti
                      Adminisztrátor

Már 24 egység lesz!
                        Azért ez nem semmi. Vajon Gabec tudja mit vállalt? Vagy majd megtudja 😆 .

Red
                        Felhasználó

[quote=”LMC”:3naofn0z]Martfűn nagyon jó ötlet volt, minden lakó kapott kilépőnek raklapot. =D>
                          [-o< 😉 András[/quote] nekem van itthon, majd viszek 😉 ráadásúl as egy dolog, hogy a kilépés megoldva, de én már nem tudok 3 napig pálinkázni 🙂

Kerti
                          Adminisztrátor

[quote=”Borisz”:3k950dwo]Akkor mi is csatlakozunk Hozzátok. Remélem, a 9 éves kislányunk is talál magának játszótársat. Van-e lista, hogy kik jönnek és mennyien? Borisz Nyíregyházáról.[/quote]
                            Várunk titeket is szeretettel.
                            Az első hozzászólásban van összegyűjtve a jelentkezők névsora.

LMC
                            Felhasználó

[quote=”Red”:29ujrfai]4 napot nyakig érő sárban? #-o 😆 [/quote]

Martfűn nagyon jó ötlet volt, minden lakó kapott kilépőnek raklapot. =D>
                              Hátha Gabec olvassa [-o< 😉 András

Red
                              Felhasználó

4 napot nyakig érő sárban? #-o 😆

Borisz
                                Felhasználó

Akkor mi is csatlakozunk Hozzátok. Remélem, a 9 éves kislányunk is talál magának játszótársat. Van-e lista, hogy kik jönnek és mennyien? Borisz Nyíregyházáról.

LMC
                                  Felhasználó

[quote=”Brigi”:3bfv249l]Makó csak 8 km és ott is van fürdő, ha az időjárás nagyon kellemetlenkedne.[/quote]

Megnéztem de a belső medencék nagyon kicsik, csak a tanmedence ami nagy, csak 28 fok.

Gabec ha felmelegíti a tófürdőt,az is jó :smt217 🙂
                                    Lehet hogy ezen gondolkodik 🙂

András

3hinfo
                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:3oe9agij]Makó csak 8 km és ott is van fürdő, ha az időjárás nagyon kellemetlenkedne.[/quote]
                                      Azt a pár kilómétert gyalog is megtesszük! 😀

3hinfo
                                      Felhasználó

Én is erre gondoltam!

Brigi
                                        Felhasználó

[quote=”3hinfo”:tciatwjf]Bocsi! Makó-Gyula majd 80 kilóméter. Ennyit utazni egy kis meleg vízért, amikor a közelben is van. Inkább egy kis HP. Mármint nem Hawlett Packard nyomtató, hanem: Házi Pálinka 😉 [/quote]
                                          Makó csak 8 km és ott is van fürdő, ha az időjárás nagyon kellemetlenkedne.

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:okywa83a]..Gyulai várfürdő vagy mit tudom én mi van közel !?[/quote]
                                            Mielőtt nagyon nekiállnátok keresgélni, benne van az első hozzászólásba #-o
                                            [quote=”Gabec”:okywa83a]Ha valakinek mégis kedve szottyanna egy kis fűrdőzéshez,azt Makón még mindig megteheti./8 km/[/quote]

😉

3hinfo
                                            Felhasználó

Bocsi! Makó-Gyula majd 80 kilóméter. Ennyit utazni egy kis meleg vízért, amikor a közelben is van. Inkább egy kis HP. Mármint nem Hawlett Packard nyomtató, hanem: Házi Pálinka 😉

Red
                                              Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:vjdh9yrz]Gyulai várfürdő vagy mit tudom én mi van közel !?[/quote]
                                                lehet egy fürdő még akkor is jólenne ha nem esik :smt217

Gpslaszlo
                                                Felhasználó

jah figyeljük,,,ha ugy istenesen esik folyamatosan akkor milyen program várható 🙂 már ha lehet ilyet kérdezni egyáltalán? 🙂

nem e lehet átenni egy thermal fürdőbe a nappali tartozkodást?
                                                  Gyulai várfürdő vagy mit tudom én mi van közel !?

3hinfo
                                                  Felhasználó

Ha figyelitek, az utóbbi időben a meteorologiai szakembereknek -hálisten- nem nagyon sikerült eltalálni az aktuális időjárást. Bízzunk benne, most is így lesz. A nyuszi, meg mi Gáborok majd fityiszt mutatunk nekik. :smt206

rudi-radio
                                                    Felhasználó

[quote=”Red”:1oiatirj]
                                                      #-o
                                                      Gabec lehet melegíteni a traktorokat!
                                                      😐 Lehet, hogy azok lesznek a föszereplők? 👿

Rudi

3hinfo
                                                      Felhasználó

Egy kis eső, 8) nagy dolog. Legfelljebb viszünk esernyőt. 😆 Mellesleg tunikán billentjük az időjósókat. (De fimon vagyok) [-X

25 hozzászólás megtekintése - 251-275 / 569

You must be logged in to reply to this topic.