Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Találkozó. 2008 március 21-24 Makó. Malacra fel Gáborok!

Legutóbb frissítette 3hinfo 17 years, 11 months telt el
29angok
569 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

Gabec ötletére többen is lelkesen reagáltunk, így hát kap egy külön topicot, hátha összejön. A magam részéről nagyon bízom benne.

[quote=”Gabec”:2og56koh]beszéltem a testvéremmel,-akinek van egy tanyája,42 HA területtel-és akár ott is tarthatnánk a találkozót.Ennek egy része füves legelő, egy része erdő, v.mint szántó,és halastó.A tóban /telepített/ lehet horgászni,lovagolni is lehet,állatokat símogatni.
      állatok:kutyák,macskák,lovak,szürke marha,juhok,kecskék,mangalicák,vietnámi csüngőhasú disznók,baromfik.
      A tóparton rendezhetnénk a talit,áram, víz van.A tópart mellett fajátszótér a gyerekeknek.
      Nekünk meg /a végére tartogattam/ pálinka kóstolóval egybekötött disznóvágás.Csak jelzem, a mangalica koleszterin szegény húsa miatt kifejezetten kedvelt.Mindenféle finomságot készítenénk(kolbász stb…) amit a következő találkozóra elvinnénk és megehetnénk ott közösen.a másik disznót meg most, a jégtörő buli alkalmával kemencében megsütnénk.Azért gondoltam erre a lehetőségre is,mert így ha van érdeklődés a falusi turizmus iránt akkor egyszerűbb ott helyben megtartani,így büntetlenül lehet inni is.Az ott tartózkodás it is ennyibe kerülne,2500ft/lakó.Ha valakinek mégis kedve szottyanna egy kis fűrdőzéshez,azt Makón még mindig megteheti./8 km/NA? [/quote]

[quote=”Gabec”:2og56koh]Az útvonal egyszerű, Makót elhagyva a 43-as főútvonalon Nagylak irányába, Makótól kb. 5-6 km. Miután egy öntözőcsatorna hídján áthajtottatok, lassítsatok, mert onnan jobb kéz felől már ki lesz táblázva a találkozó pontos helye.
      [/quote]
      Műhold kép koordinátákkal: link

Jelentkezők névsora:

01. Gabec
      02. Red
      03. Brigi
      04. LMC
      05. Kerti
      06. Blue
      07. FuredyLaci
      08. rudi-radio (elektromos fűtés)
      09. Ficsor (elektromos fűtés)
      10. PacsoT (elektromos fűtés)
      11. Tusi
      12. psziho
      13. fecsi
      14. GaborApa
      15. Gabik
      16. Tomy
      17. kiss21
      18. Jozsef
      19. kiccsalad
      20. GPSLaci
      21. maki
      22. 3hinfo
      23. Madár
      24. Borisz
      25. Tomy barátai

• Szerző
      Válasz
      ficsor
      Felhasználó

[quote=”LMC”:do5xabrb]:smt205

Ki kér egy kv-t az inárcsi pihenőnél 11 és 12 között 😉

András[/quote]

Mindenkinek nyugi, mi most nem arra megyünk =D>

jozsef
        Felhasználó

Kedves szervezők !
          Egy sajnálatos baleset miatt le kell mondanom a találkozón való részvételünket. 🙁

Kerti
          Adminisztrátor

[quote=”Blue”:mmkarh0f]Tschokolom

Ez csak előadás, vagy benne is kell lenni. 😳 :smt212 [/quote]
            Szerintem bárki beszállhat. Neked még kötelező is de csak hozott alannyal lehet beszállni. Ne mindenki a Redét …….. 😆

gabec
            Felhasználó

[quote=”LMC”:jivam0ue]Gabec, kérdezem hogy valami fedett szin eső esetén ahova közösen behúzódhatunk, megoldható ? :smt217

Esetleg egy rendezvény sátor, aminek a bérlését természetesen összedobnánk :smt211 ha gondoltál rá. 🙂

Az én lakóm kicsi lessz ennyi ember befogadására 😉 🙂

András[/quote]Intézkedek.

LMC
              Felhasználó

:smt205

Ki kér egy kv-t az inárcsi pihenőnél 11 és 12 között 😉

András

gabec
                Felhasználó

Természetesen mindenki eldönti mivel fűt ,mindenki amilye van,amivel tud.Csak kis mérsékletet,és toleranciát kérek.Szerintem itt „csak” az időjárás befolyásolhatja a talit,no meg a pálinka,pro-kontra.Érezzük jól magunkat.

Kerti
                  Adminisztrátor

[quote=”Tomy”:14iy227j]…Velünk jönének a barátaink is a Hymerel,akik Miskolcon is voltak.tehát + 1 lakóautó ha nem gond……….[/quote]
                    Természetesen nem gond, őket is szívesen látjuk. Be is írtam a jelentkezőkhöz az első hozzászólásba.

A jelentkezők névsorához oda írtam, hogy ki igényel elektromos fűtést. Eddig három egységnek van szüksége rá. Ha van még valaki az szóljon, hogy Gabecék tudjanak tervezni.

Blue
                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:38hwtaa5]Szerintem feldughatjuk Neked Makón is 😆 [/quote]

Tschokolom

Ez csak előadás, vagy benne is kell lenni. 😳 :smt212

Tomy
                      Felhasználó

Köszönjük Gabec,hogy ilyen sok munkát és időt fordítasz erre a találkozóra.Biztosan jó buli lesz!!

Tomy
                        Felhasználó

[quote=”3hinfo”:1b3uu80x] Egyébként ne higgyetek a meteorológusoknak. Már annyiszor nem találták el, hogy milyen idő lesz! Én azért viszek napszemüveget.[/quote]
                          Igazad van!!!Mi meg napernyöt,meg naptejet.
                          😆

gabec
                          Felhasználó

[quote=”Kerti”:mmhv9odu]Mitől fogyasztana egy lakó 1-2 Kw-ot? Max azoké akik elektromossal fűtenek mert nincs más. Mivel nem kiépített kempingről van szó és azért legyünk tekintettel a házigazdára is szerintem akinek van fűtése az ne az áramra készüljön. Az áramfelvételt meg meg kéne hagyni azoknak akiknek nincs állófűtésük és kénytelenek elektromossal fűteni. Különben elég hamar senkinek nem lesz árama.[/quote]Köszönöm Kerti,ezt nem én akartam kérni,de kimondtad helyettem..Lakóautós találkozót szervezek,nem lakókocsist.A kiépített,erre felkészült kemping nem nulláról kezdi a talit.

3hinfo
                            Felhasználó

Lehet, hogy én nagyon új vagyok ebben a műfajban, de valamit nem értek: ha az álló lakóban csak a hűtő, a világítás és Uram bocsá’ a TV üzemel a 220-ról mi baj lehet? Az a néhány társunk, akik csak árammal tud fűteni, csak nem okoz túlterhelést.
                              Más. Egyébként ne higgyetek a meteorológusoknak. Már annyiszor nem találták el, hogy milyen idő lesz! Én azért viszek napszemüveget.

LMC
                              Felhasználó

[quote=”Tomy”:u8844xya]Ja! Velünk jönének a barátaink is a Hymerel,akik Miskolcon is voltak.tehát + 1 lakóautó ha nem gond……….[/quote] =D> =D>

=D> =D> örülök hogy a kellemetlen időjárás előrejelzés ellenére, töretlen a lakóautósok kedve :smt206 🙂

András

Tomy
                                Felhasználó

Nekünk megy a gáz,csak az akkumlátorokban kéne tartani a lelket.A mi autónk 20 éves, ha nekünk müködik, akkor szerintem a többieknek sem lehet gond. 😀
                                  Ja! Velünk jönének a barátaink is a Hymerel,akik Miskolcon is voltak.tehát + 1 lakóautó ha nem gond……….

maki
                                  Felhasználó

Udv Mindenkinek!
                                    Nem mint veszmadar ,de azert erdeklodnek mi lesz ha netan kedd szerda es csutortok is esos lesz ? 3,5t alatt azert sullyed mar a patak medre is. De tenyleg se be se ki az sem rossz. 😯 Maki

rudi-radio
                                    Felhasználó

Sajnos mi is csak villany melegítővel tudunk fűteni
                                      Rudi

ficsor
                                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1ypeec03]

Azt fontos lenne tudni, hány kocsinak megy majd a fűtése áramról.
                                        🙄
                                        [/quote]
                                        Sajna az enyémnek is arról kell mennie, mert az állófűtésem addigra nem lesz meg. (Ezen a héten arra gyúrok, hogy kigyógyuljak az influenzából és el tudjak menni Makóig 🙁 )

GaborApa
                                        Felhasználó

[quote=”Red”:3bdf2c5a]a második részre elfelejtettél válaszolni, hogy mikor is jöttök? 🙂 [/quote]
                                          Szerintem ne csinálj ebből problémát, feldughatjuk Neked az a csövet Makón is 😆

Red
                                          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1uelevz8] …. 😉 [/quote]
                                            a második részre elfelejtettél válaszolni, hogy mikor is jöttök? 🙂

PacsoT
                                            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:35dvnjfn]
                                              🙄
                                              [/quote]

Nekem tutti… 😐

GaborApa
                                              Felhasználó

[quote=”Red”:1yjva08c]….ez lenne a kisebb gond, majd mond egy másik számot…[/quote]

Ahogy ismerem nem mondana, inkább állná Ő, ezért is mondtam én. 😉

Red
                                                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:nzxn86es]Erre viszont nem elég a Gabec által mondott 2500 Ft a 4 napra. Ez a fogyasztás, folyamatos üzemnél kb. naponta 2500 Ft. [/quote]
                                                  ez lenne a kisebb gond, majd mond egy másik számot, nem lehet rosszabb az üszkösödésnél 😉 🙂
                                                  [quote=”GaborApa”:nzxn86es]Akinek nem muszáj, az ne fűtsön árammal. [-X
                                                  Ezt most csak azért írtam le, hogy Red rászánja magát a lecsúszott cső feldugására, de ha nem megy segítünk. 😆 😆 😆 [/quote]
                                                  na ez szépen felborítja a heti programot #-o
                                                  hányra jöttök, mit főzzünk és mit innátok ? ha kell, sofőrszolgálat nálunk is van 😆 😆

LMC
                                                  Felhasználó

[quote=”GaborApa”:37i6rxze]Akinek nem muszáj, az ne fűtsön árammal. [-X

Erre viszont nem elég a Gabec által mondott 2500 Ft a 4 napra. Ez a fogyasztás, folyamatos üzemnél kb. naponta 2500 Ft.

[/quote]

Gabec, kérdezem hogy valami fedett szin eső esetén ahova közösen behúzódhatunk, megoldható ? :smt217

Esetleg egy rendezvény sátor, aminek a bérlését természetesen összedobnánk :smt211 ha gondoltál rá. 🙂

Az én lakóm kicsi lessz ennyi ember befogadására 😉 🙂

András

GaborApa
                                                    Felhasználó

[quote=”Red”:14sa32mi]
                                                      na mindegy, csak lesz valahogy…[/quote]
                                                      Akinek nem muszáj, az ne fűtsön árammal. [-X
                                                      Áram arra, kell, hogy szinten tartsuk az akkumulátorokat, mert 4 napig egyhelyben az sok lenne mindenkinek.
                                                      A szinten tartáshoz kb. 50 W elegendő lakóautónként, ha folyamatos az áramellátás.
                                                      Ha szakaszos (pl. generátor) akkor lehet számolni lakóautónként 200W-tal (töltésinduláskor).

Tehát egy 2 KW-os generátor elláthatná az egész társaságot (töltőáramra), ha folyamatosan üzemel, és a lakókat cserélgetjük rajta, Ugyanakkor fűtésre egyetlen kocsi ennyit fogyaszt.

Az árammal fűtésre 2000W -ot kell számolni.
                                                      Ez 40szer annyi, mint ami az akku szintentartáshoz kell.
                                                      Erre viszont nem elég a Gabec által mondott 2500 Ft a 4 napra. Ez a fogyasztás, folyamatos üzemnél kb. naponta 2500 Ft.

🙄

Ezt most csak azért írtam le, hogy Red rászánja magát a lecsúszott cső feldugására, de ha nem megy segítünk. 😆 😆 😆

GaborApa
                                                      Felhasználó

[quote=”PacsoT”:1hkx5glo]Karaván!

Az M5 kivezetője közelében lehet valahol összegyűni pénteken?
                                                        Lurdy parkolója? Péntek délután 2 óra? 🙂 [/quote]

Tudod, azért beszéltük az Inárcsi pihenőt, mert sokan nem a belvárosból mennek hanem a 0-áson.

25 hozzászólás megtekintése - 226-250 / 569

You must be logged in to reply to this topic.