Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink Siklósi malackodás Villányi borral. 2012 március 23-25

Legutóbb frissítette EdGaR 13 years, 2 months telt el
24angok
94 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    GaborApa
    Felhasználó

A busók segítségével már elűztük a telet, de az igazi meleget idén is Sándor, József, Gábor hozzák zsákban.

Erre az alkalomra Riczu Sándor házigazda és Riczu Tamás villányi borlovag idén is vár minket egy kiadós malackodásra a Tenkes Kapitánya Lovastanyára.

Aki tavaly volt, már tudja milyen ez, aki nem annak, most itt a lehetőség.

Egész napos korlátlan étel és italfogyasztás: bor (Riczu Tamás féle, villányi, védett eredetű palackozott fehér, vörös és rosé borok), saját házi pálinka, üdítő, kávé.

A helyszín a program sokak számára már ismert.

A tanya közvetlenül a Siklósra bevezető útról nyílik.
      Itt rengeteg lakóautó elfér, a megközelítése szilárd úton lehetséges.
      Péntek este érkezhet a társaság. Áram és WC biztosítva lesz.
      Parkolás füvön, kemény talajon.

Helyszín:
      Pár képet feltettem az albumomba

A tanya nem egy egyszerű lovas tanya. Sokfajta magyar őshonos állatot tartanak: szürke marha, racka juhok, Nóniusz lovak, nyulak, baromfi meg ilyenek. Lehet simogatni őket.
      A gyerekeknek építettek mindenféle hintákat, játékokat, bunkereket. Nem tudnak unatkozni.
      Van egy fűtött helység is (ez rossz idő esetén a gyerekeknek jó kis melegedős játszóház lehet). A felnőttek fő tartózkodási helye a kemencék melletti három oldalról zárt, fedett részen lesz. Ehhez állítják hozzá a sátrat, ahol a böllér is dolgozik. Így tulajdonképpen négy oldalról zárt, fedett helyet kapunk, ahol „dolgoznak a kemencék, és ha esetleg kell, akkor gázhősugárzók is.

Program
      A szombati program a folyamatos az evés ivás bulizás.
      Szombat reggel két mangalica eltávozik közülünk,….
      azután a kemencébe, majd belénk.

És akkor lássuk, hogy milyen formában:

Reggeli:
      – pálinka, forralt bor, meleg tea
      – házi pogácsa,
      – saját készítésű füstölt vastag szalámi,
      – füstölt mangalica szalonna
      – disznósajt,
      – füstölt májas hurka
      Hozzá: a kemencében, helyben, frissen kisütött kukoricáskenyér.
      Házi savanyú (házigazda mamája által) uborka, almapaprika káposztával, hegyes erős paprika
      Reggeltől már szól az élő zene.
      Fél nyolckor a disznóvágás megkezdése, a böllér irányításával. Személyzet lesz a teljes feldolgozásra, de akinek kedve szottyanna, lehet segíteni: fogni, vágni, darálni, gyúrni, tölteni, kóstolgatni!
      11 órától már a két mangalica kerül folyamatosan a terítékre:

Korai ebéd:
      – csikótűzhelyen sült hagymás vér
      – kemencében sült friss húsdarabok, és fokhagymás máj, savanyúsággal.
      – pájsli (szalontüdő, savanyú tüdő) zsemlegombóccal: (szív, tüdő, máj, babéros mustáros, tejfölös, vadasszerű szószban)
      :ny (Ez nagggyon jó volt)

Vacsoratájban:
      – orja leves, házi cérnametélttel, zöldségtállal
      – főtt hús, meleg paradicsommártással és hideg tormamártással,
      – kemencés töltött káposzta, kolbászhúsból, abalével
      – frissen sütött véres és májas hurka, sült kolbász, hozzá tormamártás és kemencében sütött hagymás tört burgonya.
      – rántott karaj (a gyerekeknek és a gyenge gyomrúaknak)

Fojtásnak pedig:
      – hájas tésztás kifli, diós vagy házi csipkebogyó lekváros töltelékkel, a kemencéből tálalva.

Másnapra útravaló:
      A többi töltelékáru, töpörtyű, mangalicazsír, sütnivaló kolbász, véres és májas hurka, levescsont, kocsonyahús mind szétosztásra kerül.

Vacsora után a főszerepben a zene (élő) és a tánc-buli-vigadalom, amíg bírjuk.
      A zenekar egész nap „nyomja” a disznóvágás aláfestő zenéket. Jól ismerik a mulatós zenéket és a slágerszámokat is, így estére kialakul egy nagy örömünnep szegény mangalica emlékére.
      Tavaly ideáig fajult a dolog

Az egész programra, korlátlan étellel, itallal, a kempingezéssel, árammal, zenekarral, böllérrel, Gasztro hölgyekkel, személyzettel együtt összesen 11000 Ft/fő, gyerekeknek pedig 2.000 Ft, (de csak ha nem isznak bort és pálinkát).

A tanyán helyben lehet lovagolni felnőttnek is gyereknek is.

A Siklósi Hagyományőrző Egyesület lovasbemutatója is megismétlődhet. A lovas program, karusszel, trükk lovaglás, ostorbemutató.

Megközelítés:
      A tanya bevezető útjának pontos koordinátája:
      45.851800° , 18.314707°

7800 Siklós, Széchenyi u. 72., a Riczu Tüzép mellett.

Parkolás:
      A műholdképen látható, hogy hogyan is néz ki a terület.

[url=http://www.lakoautoklub.hu/modules.php?name=coppermine&file=displayimagepopup&pid=22108&fullsize=1:1fhn6gbq]

(kattints a képre)

A fehér hasábok a lakóautókat jelzik, a stellplacc ikon pedig a parkoló bejáratát. Ezt kérjük végig szabadon hagyni.
      Az „áldozatból” mutató piros nyíl pedig a fedett körbezárt kemencés épület.
      Ilyen parkolási elrendezéssel mindenki kap áramot és bárki bármikor el tud indulni. Az éjszakába nyúló mulatozás nem zavarja a koránfekvőket, mégis mindenki viszonylag közel áll a közösségi épülethez nem kell sokat gyalogolni.
      A jobb oldali területet meghagyjuk a gyerekeknek, úgyis ott van a körhinta is, így rájuk látunk miközben a frissensült kenyér belével törölgetjük a szánk széléről a hurkazsírt.

Az egész „program” a tavalyihoz hasonlóan alakul. Ami tökéletes azon nem érdemes változtatni. 😆
      ————————————————————-

Péntek esti paraszttál
      Lesznek kikészítve vegyes paraszttálak, és persze bor és pálinka.
      Ezekből majd mindenki kedve szerint elvehet, és ennek árát a házigazdával külön rendezze.
      A jelentkezési lapon azért van fent kérdésként, hogy előre látható legyen, hogy 5 vagy 50 adagra készítsenek tálakat.
      Tehát ez nem azt jelenti, hogy mindenki külön névre szóló tálat kapna és valakinek 1 valakinek 5 személyes tálakat készítenének.

Fűtés árammal:
      Elektromos fűtést azért kérdezzük, hogy lehessen készülni megfelelő kiállásokkal.
      Akik árammal fűtenek azért is jó, ha előre szólnak mert így eleve olyan helyre állhatnak, ahol bőven van áram.
      Várhatóan a közeljövőben ráfejlesztenek a hálózatra, ezért áramban nem lesz hiány, csak nem minden oszlopon lesz nagy áramfelvételi lehetőség.
      Aki árammal szeretne fűteni, külön jelezze. A villanyszámla kb. 2500 Ft/nap (Ez kb. egy hősugárzó napi fogyasztása.)

————————————————————-

Video
      Elkészült a tavalyi találkozóról készült videó.
      Hangszórókat bekapcsolni!
      Sok a szereplő, érdemes teljes képernyőre nagyítani a jobb alsó sarokban lévő ikonnal.
      Ha akadozik (a letöltési sebesség miatt), akkor meg kell várni amíg alul a szürke csík végigtöltődik, vagy a fogaskerék jelnél lehet gyengébb képminőségre állítani.

Klikk ide >>>

————————————————————-

Szállás:
      Felmerült szállásigény is, és megoldható, Siklóson az Agora szállóban, ami kb 15 perces sétányira található a tanyától.
      Ha valakinek szükséges szóljon, és tudunk kedvezményt szerezni.

• Szerző
      Válasz
      MSE54
      Felhasználó

Sziasztok!
        Naaaaaaagyon sajnáljuk, de az idei malackodáson nem tudunk részt venni. Reméljük legalább olyan jól fog sikerülni, mint a tavalyi, amihez kívánunk nagyon jó hangulatot,sok enni-innivalót.Érezzétek jól magatokat, üdvözöljük a házigazdákat!
        Emese és Attila :smt039

Darazs
        Felhasználó

Bocsi, nem olvatam végig, így lehet, hogy elhangzott az infó, csak egyszerűbb megkérdezni 🙂

Azt kérdi az én uram, Halacska, hogy van-e a környéken valami horgásztó, tavacska, folyócska, patakocska, pocsolya, itatóvájú…. amiben lehetne egy kicsit horgászni?

Köszönöm 🙂

Darázs, Eva54 fedélzetéről

GaborApa
          Felhasználó

Valaki mondja már meg, honnan szerezhetnék egy ilyen borospoharat a hétvégére! [-o<

GaborApa
            Felhasználó

[quote=”EdGaR”:1ib81mt0]…még csak kempinszékkel próbáltam, ami megvan vagy 100 uncia….[/quote]
              Te is bitang erős lehetsz :2010_igen2.gif
              😆

eva54
              Felhasználó

Valaki véletlenül (szándékosan) nem jön majd hazafelé, Budapest felé, szombaton este?

GaborApa
                Felhasználó

[quote=”lui”:3c24ro1n]Üdv GaborApa!
                  Ha lenne rá mód akkor lemondanánk az Agora hotelben történt 2 éjszakára szóló foglalást!A körülmények úgy alakultak hogy hazahoztuk Hollandból a lakóautót és azzal mennénk.Kérlek írd meg hogy lehetséges-e lemondani!Ha nem, akkor megyünk személykocsival.Köszönettel: Lui[/quote]

Szerintem lehetséges, de majd holnap megírom.

Először azt hittem, mégiscsak a garázs-varázsra szavazol 😆 😆 😆

lui
                  Felhasználó

Üdv GaborApa!
                    Ha lenne rá mód akkor lemondanánk az Agora hotelben történt 2 éjszakára szóló foglalást!A körülmények úgy alakultak hogy hazahoztuk Hollandból a lakóautót és azzal mennénk.Kérlek írd meg hogy lehetséges-e lemondani!Ha nem, akkor megyünk személykocsival.Köszönettel: Lui

[quote=”lui”:ewtkde2w]Óh, de örülök hogy sikerült a szobafoglalás! 😀

[/quote]

EdGaR
                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:277lh2yt]Nem is értem, hogy A Tenkes névhez miért kapcsolódik folyton az ivás, de emlékeztek még, hogy tudott inni fiatal korában a Taki bácsi?
                      :-k
                      vagy Eke Máté?

Video

:-k Jól értem, hogy mit mond Amália? „Ezt csinálja utána Edgar!”
                      vagy Eckbert?

😆 [/quote]
                      Én Eckbertet hallottam… és különben is még csak kempinszékkel próbáltam, ami megvan vagy 100 uncia 😯 kétszer is végignéztem 😆 de bármennyiszer megnézném újra =D>

Gpslaszlo
                      Felhasználó

Sziasztok,,,úgy néz ki tudunk menni…lesz GPS frissitésre lehetőség..illetve lesz nálam Navigáció már 9 e ft tól

GaborApa
                        Felhasználó

Nem is értem, hogy A Tenkes névhez miért kapcsolódik folyton az ivás, de emlékeztek még, hogy tudott inni fiatal korában a Taki bácsi?
                          vagy Eke Máté?

Video

:-k Jól értem, hogy mit mond Amália? „Ezt csinálja utána Edgar!”
                          vagy Eckbert?

😆

GaborApa
                          Felhasználó

[quote=”EdGaR”:10vjbnmc]….aztán rá majd egy évre a Karaván-kiállításon ugyanabban a ruhában 😆 [/quote]

Közben azért csak átöltözött néha 😆 😆 😆

Ő patkótartásban volt még döbbenetes. Megtartotta az egész sort.
                            Nem úgy mint a gyenge fiatalok 😆 😆

Utazocica
                            Felhasználó

Párszor benne van az én albumomban is.

Ha jól emlékszek, 84 évett valott be!

EdGaR
                              Felhasználó

Megtaláltam az „idősödő” urat Riviera albumában
                                aztán rá majd egy évre a Karaván-kiállításon ugyanabban a ruhában 😆

GaborApa
                                Felhasználó

[quote=”rlacika”:v7v0vqr3]Gábor kérlek töröld a jelentkezésemet a listárol! Csak meg akartam nézni ki megy…és rossz helyre böktem az egérrel 😳 😳 😳 !
                                  Nem mintha nem szivesen mennénk 🙄 …de hétfőn viszem a csigát egy kis „liftingre”.[/quote]
                                  Pedig már örültem. 😆
                                  Törültem. 🙄

challenger
                                  Felhasználó

[quote=”Utazocica”:1qf25bxu]Aki képes németül levelezni, az beszéli is a nyelvet, aki megért egy angolul irt levelet az legaláb gagyogja is angolt.

Ha evel a két nyelvel nem boldogulna velünk, akkor Uwe elöszedné a francia tudását plusz kezét-lábát és három siklósi pálinka után ragyogóan megy a komunikáció! 😆 😆 😆

Föleg ha továbbá is a pálinkánál maradnak, akkor a legkisebb francia tudás elég: Santé! :2010_ivok_sor2.gif [/quote]
                                    Hat mivel mi nem tudunk jonni…sajnos meg nem vagyunk nyugdijasok…igy mikor megtudtam hogy ok meg magyarorszagon vannak hat igy ki kell hasznalni ezt a malackodast amit a videon is lattam…persze utazasaink alatt mar teszteltek a magyar konyhat Judit, gyonygyi, zsofika neni, zsuzsa specialitasaikat…es eddig mindig dudig ettek magukat, sajnos most nem keszultek fel svajci specialitassal mert igazabol fogorvoshoz jottek…jo mulatast…hat mi meg csak irigykedunk majd…ok a barataink akik Van ban voltak a foldrengeskor… #-o

EdGaR
                                    Felhasználó

[quote=”Utazocica”:3w35nv9x]=D> Hurá! 88 felnöt, 24 gyerek, 7 kutya! Ennyi jelentkezö eddig! Rekord!

😯 De kezdünk gondba esni! Tavaly 71 felnötnek, 21 gyereknek, 8 kutyának két „Mangal Ica“ éppen nagyjábol
                                      elég volt! 🙁

Most mi lessz? :2010_nemtom.gif

Bünhödünk két Icával vagy
                                      torkoskodunk hárommal és mint elégedett bünösök távozunk Siklósrol?
                                      Ez az izgalom gerjeszti a vágyat étvággyá 😆 😆 😆

Utazocica
                                      Felhasználó

=D> Hurá! 88 felnöt, 24 gyerek, 7 kutya! Ennyi jelentkezö eddig! Rekord!

😯 De kezdünk gondba esni! Tavaly 71 felnötnek, 21 gyereknek, 8 kutyának két „Mangal Ica“ éppen nagyjábol
                                        elég volt! 🙁

Most mi lessz? :2010_nemtom.gif

Bünhödünk két Icával vagy
                                        torkoskodunk hárommal és mint elégedett bünösök távozunk Siklósrol?

rlacika
                                        Felhasználó

Gábor kérlek töröld a jelentkezésemet a listárol! Csak meg akartam nézni ki megy…és rossz helyre böktem az egérrel 😳 😳 😳 !
                                          Nem mintha nem szivesen mennénk 🙄 …de hétfőn viszem a csigát egy kis „liftingre”.

Utazocica
                                          Felhasználó

[quote=”Brigi”:wkb4gcr7] … Szóval ők írnak németül én válaszolok angolul, … Ha valaki esetleg a csapatból franciául beszél, az jelentősen megkönnyíteni Siklóson a kommunikációt … [/quote]

Aki képes németül levelezni, az beszéli is a nyelvet, aki megért egy angolul irt levelet az legaláb gagyogja is angolt.

Ha evel a két nyelvel nem boldogulna velünk, akkor Uwe elöszedné a francia tudását plusz kezét-lábát és három siklósi pálinka után ragyogóan megy a komunikáció! 😆 😆 😆

Föleg ha továbbá is a pálinkánál maradnak, akkor a legkisebb francia tudás elég: Santé! :2010_ivok_sor2.gif

Brigi
                                            Felhasználó

Éppen most kaptam üzenetet Éváék barátaitól, akikkel már többször együtt utaztunk és a jövő héten Magyarországon lesznek, hogy ők is jönnének Siklósra. Mindjárt fel is tettem a jelentkezést. (pici módosítások még lehetségesek, pl. ha Balu is csatlakozik hozzánk – és esetleg Selymi).
                                              Rudolfékkal érdekes a kommunikációnk. Szerencsére Rudolf tröbb nyelven is beszél, míg én 😳 csak magyarul és angolul. Szóval ők írnak németül én válaszolok angolul, google fordító gyakran használva egymás megértéséhez, de azért elboldogulunk. Ha valaki esetleg a csapatból franciául beszél, az jelentősen megkönnyíteni Siklóson a kommunikációt, de ha nem az se okoz problémát, a világ minden pontján elboldogulnak.
                                              Addig még egy nehéz feladat vár rám, hogy kigyógyuljak az influenzából (ezt a remek időt többnyire ágyban töltöm és csak innen nézem vágyakozva a ragyogó napsütést. 😥

EdGaR
                                              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:5w9elldk]én HorvátPapa jelentkezésére reagáltam, ha megnézed a videót láthatod amikor szólózik. =D>
                                                Ő biztosan nem képviselte a tanyát, és persze nem is „idősebb úr” 😉
                                                😆 [/quote]
                                                Bocsánat 😳 HorváthPapát valóban láttam csattogtatni… persze neki könnyű, mert bármikor gyakorolhat 😆 míg nekünk gyakorlat nélkül max egy jobb, vagy egy bal szem juthatna :2010_rohog.gif

GaborApa
                                                Felhasználó

[quote=”EdGaR”:2x8x6cvd]Bár a tavalyi bulin nem voltam, többször nézegettem a képeket. A képen szereplő idősebb úr az idei Utazás kiállításon a Tenkes-tanya képviseletében volt kint. Nekem nagyon ismerős volt, több klubtársunkkal láttam „pózolni” 😆 Csak nem Ő fog csattogtatni? 😉 [/quote]
                                                  én HorvátPapa jelentkezésére reagáltam, ha megnézed a videót láthatod amikor szólózik. =D>
                                                  Ő biztosan nem képviselte a tanyát, és persze nem is „idősebb úr” 😉
                                                  😆

EdGaR
                                                  Felhasználó

Bár a tavalyi bulin nem voltam, többször nézegettem a képeket. A képen szereplő idősebb úr az idei Utazás kiállításon a Tenkes-tanya képviseletében volt kint. Nekem nagyon ismerős volt, több klubtársunkkal láttam „pózolni” 😆 Csak nem Ő fog csattogtatni? 😉

GaborApa
                                                    Felhasználó

Úgy látom, idén is jön Ostorpattogtató Papa =D> =D> =D>

i890
                                                      Felhasználó

Tudtam, hogy ez egy rugalmas klub. Voltam már tagja olyan klubnak is ahol ez főben járó bűnnek számított. A jelentkezési lapon bevallottam mindenkit nem kell külön regisztrálni.

[quote=”GaborApa”:7sn5ct1s]Tavaly is volt, hogy valakinek a valakije lakókocsival jött.
                                                        Nem probléma, hisz a lakókocsisokból lesznek a lakóautósok.
                                                        Megelőlegezzük a tagságot 😉

Írd be őket valamilyen választott néven, vagy be is regisztrálhatnak, hisz a főoldalon is megírtam, hogy
                                                        Ha nincs lakóautód, csak szeretnéd, ha lenne, vagy ha csak érdekel a téma, akkor is szívesen látunk.[/quote] [-X

25 hozzászólás megtekintése - 26-50 / 94

You must be logged in to reply to this topic.