Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Közös túra: Görögország 2008. június 20 – július 13

Legutóbb frissítette GaborApa 16 years, 9 months telt el
17angok
129 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Brigi
    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3c4hanu9]
      Brigivel és LMC-vel kitaláltuk, hogy nyár elején kóricáljunk egy kényelmeset Görögországban.
      Akinek van kedve velünk jönni, azt szívesen látjuk.
      [/quote]
      Talán a görög útra érdemes lenne nyitni. Időpont: június 20 – július 13

Nemsokára nekilátok útitervet is gyártani. Egyelőre csak az elejét gondoltam ki: indulás Bp.-ről 20-án délután (Sopronból már reggel), éjszakázás Szegeden (nem feltétlenül a kempingben, valami bevásárlóközpont parkolója is teljesen megfelel). 21-én Szerbia – Macedonián keresztül Görögországba. (Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Thessaloniki 834 km, ha jól számoltam). Azért ez elég hosszú út egyben, bár szinte végig autópálya. Macedoniáról azt mondják, hogy gyönyörű, lehet, hogy érdemes lenne körülnézni egy kicsit, de akkor már megalvó hely is kellene. Ott inkább a kempinget részesíteném előnyben. Persze azt is lehet, hogy visszafelé kalandoznánk egy kicsit arrafelé.

Thesszalonikiben tud valaki jó helyet éjszakázásra? Mi amikor arra jártunk már késő este érkeztünk meg és találtunk helyet a város közepén egy (nappal fizetős) parkolóban, de erre több lakóautóval nem sok esélyt látok. Jó hely volt (bár elég zajos), elmentünk éjjel is járni egyet, aztán reggel bedobtunk némi pénzt és napvilágnál is körülnéztünk. Utána viszont órákba telt, mire ki tudtunk keveredni a városból. (Közben Oldiék élménybeszámolójában találtam GPS kordinátákat , ahol a tengerparton éjszakáztak. Már csak az a kérdés, hogy hány lakóval lehet ott elférni (mert reményeim szerint leszünk néhányan).

A hosszú út után 1-2 napot biztos érdemes lenne a Chalkidiki félszigetekre szánni. Sithonia és Cassandra is körbejárható, ahogy emlékszem homokos part, kedves öblök, tiszta tenger, lakóautóval lehet helyet találni, reggel jött a tejes – kenyeres autó és hozta az előző napi rendelést.

1 nap Olympos (tengerparti fürdéssel kombinálva), 1 nap Meteorák.

Na innentől kell elővennem az útikönyveket, élménybeszámolókat, de azt majd legközelebb.

• Szerző
      Válasz
      GaborApa
      Felhasználó

[quote=”LMC”:bfw55z4v]Tudom hogy nem sok, 10 óra kb.
        De akkor ismerkedhetnénk egy kicsit a közbenső országokkal ha már ott vagyunk.Valószínű hogy csak azéet hogy a szerbeket vagy a macedónokat megnézzük nem hiszem hogy elmegyünk.

Ez csak egy javaslat, ha gondoljátok húzunk mint a vadlibák 😀

András[/quote]
        Az enyém is csak javaslat, 😉 de Oldi leírásából ezen országok alaposabb felderítésére nem nagyon kaptam kedvet. 🙄

LMC
        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1zoch0om]Akkor Gibraltárra ne indulj el [-X

A 834 autópályán nem sok, egy napot kibírunk. Megígérem mi sem váltunk majd vezetőt. 😉
          Ha pedig ezt a szakaszt lenyomtuk, mégjobban élvezzük majd a kirándulást
          😆 [/quote]

Tudom hogy nem sok, 10 óra kb.
          De akkor ismerkedhetnénk egy kicsit a közbenső országokkal ha már ott vagyunk.Valószínű hogy csak azéet hogy a szerbeket vagy a macedónokat megnézzük nem hiszem hogy elmegyünk.

Ez csak egy javaslat, ha gondoljátok húzunk mint a vadlibák 😀

András

GaborApa
          Felhasználó

[quote=”LMC”:uq2q3f8e]Részemről 4 -500 km-er elég volna egy napra, javasolnék alvóhelyet a szerbeknél vagy macedon, ahol biztonságosabb, de kizárólag kempingben.

Nálunk nincs váltott vezetés,én is szeretném élvezni a kirándulást. 😀

András[/quote]
            Akkor Gibraltárra ne indulj el [-X

A 834 autópályán nem sok, egy napot kibírunk. Megígérem mi sem váltunk majd vezetőt. 😉
            Ha pedig ezt a szakaszt lenyomtuk, mégjobban élvezzük majd a kirándulást
            😆

LMC
            Felhasználó

[quote=”Brigi”:1efh2b57]Talán a görög útra érdemes lenne nyitni. Időpont: június 20 – július 13

(Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Thessaloniki 834 km, ha jól számoltam). Azért ez elég hosszú út egyben, bár szinte végig autópálya. Macedoniáról azt mondják, hogy gyönyörű, lehet, hogy érdemes lenne körülnézni egy kicsit, de akkor már megalvó hely is kellene. Ott inkább a kempinget részesíteném előnyben. Persze azt is lehet, hogy visszafelé kalandoznánk egy kicsit arrafelé.

Na innentől kell elővennem az útikönyveket, élménybeszámolókat, de azt majd legközelebb.[/quote]

Részemről 4 -500 km-er elég volna egy napra, javasolnék alvóhelyet a szerbeknél vagy macedon, ahol biztonságosabb, de kizárólag kempingben.

Nálunk nincs váltott vezetés,én is szeretném élvezni a kirándulást. 😀

András

4 hozzászólás megtekintése - 126-129 / 129

You must be logged in to reply to this topic.