Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Közös túra: Görögország 2008. június 20 – július 13

Legutóbb frissítette GaborApa 16 years, 9 months telt el
17angok
129 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Brigi
    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3c4hanu9]
      Brigivel és LMC-vel kitaláltuk, hogy nyár elején kóricáljunk egy kényelmeset Görögországban.
      Akinek van kedve velünk jönni, azt szívesen látjuk.
      [/quote]
      Talán a görög útra érdemes lenne nyitni. Időpont: június 20 – július 13

Nemsokára nekilátok útitervet is gyártani. Egyelőre csak az elejét gondoltam ki: indulás Bp.-ről 20-án délután (Sopronból már reggel), éjszakázás Szegeden (nem feltétlenül a kempingben, valami bevásárlóközpont parkolója is teljesen megfelel). 21-én Szerbia – Macedonián keresztül Görögországba. (Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Thessaloniki 834 km, ha jól számoltam). Azért ez elég hosszú út egyben, bár szinte végig autópálya. Macedoniáról azt mondják, hogy gyönyörű, lehet, hogy érdemes lenne körülnézni egy kicsit, de akkor már megalvó hely is kellene. Ott inkább a kempinget részesíteném előnyben. Persze azt is lehet, hogy visszafelé kalandoznánk egy kicsit arrafelé.

Thesszalonikiben tud valaki jó helyet éjszakázásra? Mi amikor arra jártunk már késő este érkeztünk meg és találtunk helyet a város közepén egy (nappal fizetős) parkolóban, de erre több lakóautóval nem sok esélyt látok. Jó hely volt (bár elég zajos), elmentünk éjjel is járni egyet, aztán reggel bedobtunk némi pénzt és napvilágnál is körülnéztünk. Utána viszont órákba telt, mire ki tudtunk keveredni a városból. (Közben Oldiék élménybeszámolójában találtam GPS kordinátákat , ahol a tengerparton éjszakáztak. Már csak az a kérdés, hogy hány lakóval lehet ott elférni (mert reményeim szerint leszünk néhányan).

A hosszú út után 1-2 napot biztos érdemes lenne a Chalkidiki félszigetekre szánni. Sithonia és Cassandra is körbejárható, ahogy emlékszem homokos part, kedves öblök, tiszta tenger, lakóautóval lehet helyet találni, reggel jött a tejes – kenyeres autó és hozta az előző napi rendelést.

1 nap Olympos (tengerparti fürdéssel kombinálva), 1 nap Meteorák.

Na innentől kell elővennem az útikönyveket, élménybeszámolókat, de azt majd legközelebb.

• Szerző
      Válasz
      Blue
      Felhasználó

[quote=”LMC”:8cou77bg]=D> =D> =D>

Különben, egy autóriasztó szakértő mindíg jól jön 😉 🙂

András[/quote]

Szolgálok és bármit elrontok. 😆

LMC
        Felhasználó

[quote=”Blue”:qopcua01]
          Egyébként Blue t is érdekli az ut. Ha már van utvonal vagy program idö fügvényben, kéretik közzé tenni.

Juni 20 án kerül elbírálásra az indulás. :smt217 [/quote] =D> =D> =D>

Különben, egy autóriasztó szakértő mindíg jól jön 😉 🙂

András

GaborApa
          Felhasználó

[quote=”Blue”:4qtcr5jl]Egyébként Blue t is érdekli az ut.[/quote]
            😆

Blue
            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3m6npkli]Nem jöhet!!!!!!!!!
              mert akkor olyan leszek mint Blue :smt210
              😛 [/quote]

Te arrol a rendes emberröl beszélsz aki nem tudna beszolni senkinek egy rosz szot se. 👿

Egyébként Blue t is érdekli az ut. Ha már van utvonal vagy program idö fügvényben, kéretik közzé tenni.

Juni 20 án kerül elbírálásra az indulás. :smt217

LMC
              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:evnl0ttg]Nem jöhet!!!!!!!!!
                mert akkor olyan leszek mint Blue :smt210
                😛 [/quote]

Remélem én sem fogom változtatni színeimet, pedig közel állok hozzá. 😥 :smt208 :smt217

András

GaborApa
                Felhasználó

[quote=”Brigi”:3kab6avl] GáborApával (remélem nem jön semmi közbe az utolsó pillanatban [-o< ) [/quote] Nem jöhet!!!!!!!!! mert akkor olyan leszek mint Blue :smt210 😛

Brigi
                  Felhasználó

Lassan be kell izzítani ezt az utat is. Alig várom, hogy Pillanat visszaérkezzen és helyzetképet adjon a Szerbián való áthaladásról. Sajnos Füredíék mégse tudnak jönni, úgyhogy egyelőre GáborApával (remélem nem jön semmi közbe az utolsó pillanatban [-o< ) és LMC-vel tervezgetünk. Talán Red, bár még biztos nem mer ígérni semmit. Tehát bátran lehet csatlakozni. Ilontól remek tippeket kaptam, hogy hol vannak kellemes megalvóhelyek, szép strandok a Peloponneszoszon.

Brigi
                    Felhasználó

[quote=”Red”:3gfpj4z6]Brigi, azaz Jutka:
                      itt megtalálod amit igértem Makón:
                      film[/quote]
                      Köszi!
                      Már csak az kell, hogy el is tudjunk jutni odáig 🙄

Red
                      Felhasználó

Brigi, azaz Jutka:
                        itt megtalálod amit igértem Makón:
                        film

Blue
                        Felhasználó

[quote=”Kerti”:1muodma5]:smt217[/quote]

:smt204

Kerti
                          Adminisztrátor

[quote=”Blue”:1harbzyj]Enyi oltó vizet, ott hogy tüzelsz :smt217 [/quote] :smt217

Blue
                            Felhasználó

[quote=”Kerti”:1y4men0n]Én is én is én is! =D> [/quote]

Enyi oltó vizet, ott hogy tüzelsz :smt217

Kerti
                              Adminisztrátor

[quote=”Red”:2l2i97j8]…a gyerekek biztos nagyon élveznék, meg szerintem én is ;)[/quote]
                                Én is én is én is! =D>

Red
                                Felhasználó

talán ez is megérne fél napot Waterland
                                  a gyerekek biztos nagyon élveznék, meg szerintem én is 😉

Brigi
                                  Felhasználó

[quote=”Red”:3w1qy6af]sok évvel ezelőtt jártam egy helyen amit talán érdemes lenne útba ejteni.
                                    a neve Vurvuru

ez egy sok focipályányi öböl, hófehér homokkal és mindenhol 1.5 méteres vízzel
                                    csúdaszép volt és a google szerint van mellette egy kemping is
                                    hátha…[/quote]
                                    Ez nagyon jól hangzik, beteszem a tervbe.

Red
                                    Felhasználó

sok évvel ezelőtt jártam egy helyen amit talán érdemes lenne útba ejteni.
                                      a neve Vourvourou

ez egy sok focipályányi öböl, hófehér homokkal és mindenhol 1.5 méteres vízzel
                                      csúdaszép volt és a google szerint van mellette egy kemping is
                                      hátha…

LMC
                                      Felhasználó

[quote=”Red”:1hmlifkm]szerintem így teljesen jólenne

ez nekem is nagyon tetszene, de én ilyen távolra nem merek igérni[/quote]

Én sem merem ígérni de 99% hogy megyünk, addig viszont van idő a tervezgetésre [-o< Ja és valószínű hogy juniusig még találkozunk is valahol 🙂 András

Red
                                        Felhasználó

[quote=”Brigi”:34dusnyy] [/quote]szerintem így teljesen jólenne

ez nekem is nagyon tetszene, de én ilyen távolra nem merek igérni

Brigi
                                          Felhasználó

[quote=”LMC”:1d90l6rd]Itt azért pezseg az élet. =D>

Még csak január van és már 6 lakóautó, akkor juniusra rendőri felvezetést is kérhetünk és mindjárt megoldódik a szerbeknél az alvás biztosítása. 😀

András[/quote]
                                            Az a szerencse, hogy a lakóautózás rugalmas műfaj. Így aztán mind a túra résztvevőinek köre, mind a tartalma változhat. Minél többen leszünk annál nehezebb hajszálra összeegyeztetni az igényeket. De ettől még ha megvan egy kb. útiterv, ahhoz lehet hosszabb-rövidebb időre is csatlakozni. Biztos lesz, aki a klíma miatt a kempinget részesíti előnyben, más meg a biwak helyeket kedveli inkább. Aki nemrég járt Athénban lehet, hogy szívesen kihagyja a nagyvárost, másnak viszont meghatározó élmény lehet. Van aki a kövek megszállotja, mások a napozást és fürdést szeretik. A nagy melegben mindenképpen jó, ha lehetőleg minden nap van fürdési lehetőség, tengerparti lazulás.
                                            Némi konzultációval az a változat kezd kialakulni, hogy lerohanást követően a délelőttöket nézelődéssel töltjük, majd délután egy kellemes partszakaszt keresünk ahol lehet napozni (vigyázva persze az UV-re), fürdeni, grillezni, éjszakázni (vagy a környéken kempinget keresni). Esetleg néhány naponta letáborozhatunk egy kellemes helyen két éjszakára is. Vagy aki szeretne, az továbbmegy, aztán majd ismét találkozunk egy következő állomáson.

LMC
                                            Felhasználó

Itt azért pezseg az élet. =D>

Még csak január van és már 6 lakóautó, akkor juniusra rendőri felvezetést is kérhetünk és mindjárt megoldódik a szerbeknél az alvás biztosítása. 😀

András

Blue
                                              Felhasználó

[quote=”FuredyLaci”:1jofaos0]Lehet hogy még Mi is csatlakozunk. #-o de persze izgat a Fin kőrút is
                                                Majd a Cseheknél megbeszéljük egy forraltbor mellett a részleteket.
                                                Laci[/quote]

Mintha én mondtam volna. #-o

GaborApa
                                                Felhasználó

[quote=”FuredyLaci”:61d5qchg]
                                                  Laci[/quote]
                                                  =D> Ez ám az élet….. 😆

FLaci
                                                  Felhasználó

Hali
                                                    Csatlakozom az elöttem szólóhoz mivel én sem aludnék Szerbiában tényleg jobb rajta túl esni igaz bennünket nem büntettek meg pedig nyomtuk 130-140.
                                                    Mi is Szegedről ugrottunk Paraliáig vissza meg Kassandráról Szegedig .
                                                    Nemolyan borzasztó igaz az autópálya nagy része elég silány minőségü.
                                                    Lehet hogy még Mi is csatlakozunk mert sok részt nem láttunk a tüzek miatt. #-o de persze izgat a Fin kőrút is
                                                    Laci

Kerti
                                                    Adminisztrátor

Amikor Paklenicán volt a lakóautós találkozó akkor mi Szerbián keresztül jöttünk haza. Akkor azt mondtam, hogy: háromszor jártam itt, először, utoljára, és soha többet.
                                                      Én nem aludnék meg ezen a környéken. Az, hogy ahány rendőrrel találkoztunk, annyi büntetett meg az hagyján ahhoz képest ami ott volt. WC-re sem álltunk meg csak érjünk ki az országból. Szóval az én véleményem, hogy érdemes hamar letudni azt a részt.
                                                      Ja, és persze mi is szeretnénk csatlakozni az úthoz.

LMC
                                                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:vs00hp8k]Az enyém is csak javaslat, 😉 de Oldi leírásából ezen országok alaposabb felderítésére nem nagyon kaptam kedvet. 🙄 [/quote]

Alaposabbra én sem 😀

András

25 hozzászólás megtekintése - 101-125 / 129

You must be logged in to reply to this topic.