Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Közös túra: Görögország 2008. június 20 – július 13

Legutóbb frissítette GaborApa 16 years, 9 months telt el
17angok
129 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Brigi
    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3c4hanu9]
      Brigivel és LMC-vel kitaláltuk, hogy nyár elején kóricáljunk egy kényelmeset Görögországban.
      Akinek van kedve velünk jönni, azt szívesen látjuk.
      [/quote]
      Talán a görög útra érdemes lenne nyitni. Időpont: június 20 – július 13

Nemsokára nekilátok útitervet is gyártani. Egyelőre csak az elejét gondoltam ki: indulás Bp.-ről 20-án délután (Sopronból már reggel), éjszakázás Szegeden (nem feltétlenül a kempingben, valami bevásárlóközpont parkolója is teljesen megfelel). 21-én Szerbia – Macedonián keresztül Görögországba. (Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Thessaloniki 834 km, ha jól számoltam). Azért ez elég hosszú út egyben, bár szinte végig autópálya. Macedoniáról azt mondják, hogy gyönyörű, lehet, hogy érdemes lenne körülnézni egy kicsit, de akkor már megalvó hely is kellene. Ott inkább a kempinget részesíteném előnyben. Persze azt is lehet, hogy visszafelé kalandoznánk egy kicsit arrafelé.

Thesszalonikiben tud valaki jó helyet éjszakázásra? Mi amikor arra jártunk már késő este érkeztünk meg és találtunk helyet a város közepén egy (nappal fizetős) parkolóban, de erre több lakóautóval nem sok esélyt látok. Jó hely volt (bár elég zajos), elmentünk éjjel is járni egyet, aztán reggel bedobtunk némi pénzt és napvilágnál is körülnéztünk. Utána viszont órákba telt, mire ki tudtunk keveredni a városból. (Közben Oldiék élménybeszámolójában találtam GPS kordinátákat , ahol a tengerparton éjszakáztak. Már csak az a kérdés, hogy hány lakóval lehet ott elférni (mert reményeim szerint leszünk néhányan).

A hosszú út után 1-2 napot biztos érdemes lenne a Chalkidiki félszigetekre szánni. Sithonia és Cassandra is körbejárható, ahogy emlékszem homokos part, kedves öblök, tiszta tenger, lakóautóval lehet helyet találni, reggel jött a tejes – kenyeres autó és hozta az előző napi rendelést.

1 nap Olympos (tengerparti fürdéssel kombinálva), 1 nap Meteorák.

Na innentől kell elővennem az útikönyveket, élménybeszámolókat, de azt majd legközelebb.

• Szerző
      Válasz
      LMC
      Felhasználó

[quote=”Brigi”:3bwwal9q]Legalább nem egy irányba fogunk haladni 😉 Egyébként nyáron valószínűleg mindig nagyobb a tömeg, mint ha mondjuk most mennénk. Én szívesen mennék előbb, de hát a suli #-o meg a munka #-o . Meg a tenger se biztos, hogy korábban elég meleg. Később viszont már szörnyű hőség lesz (tartok tőle, hogy így se fogunk fázni. 😛 [/quote]

Mi sem tudunk hamarabb indulni, még így is kétséges. #-o Köszönöm, nagyon jó a link amit küldtél, sok útleírás
        olvasható.
        Már van egy dossziém félig hasznos információkkal. 🙂

Hogy van a sérülésed ?

András

Brigi
        Felhasználó

[quote=”LMC”:27od5e58]A török vendégmunkások pontosan julius 11-12-13-14.-én indulnak haza. Ez a vissza utazásunk időpontja #-o
          [/quote]
          Legalább nem egy irányba fogunk haladni 😉 Egyébként nyáron valószínűleg mindig nagyobb a tömeg, mint ha mondjuk most mennénk. Én szívesen mennék előbb, de hát a suli #-o meg a munka #-o . Meg a tenger se biztos, hogy korábban elég meleg. Később viszont már szörnyű hőség lesz (tartok tőle, hogy így se fogunk fázni. 😛

LMC
          Felhasználó

A török vendégmunkások pontosan julius 11-12-13-14.-én indulnak haza. Ez a vissza utazásunk időpontja #-o

András

Gpslaszlo
            Felhasználó

van nagyon friss térképem teljes EU sőt Görög is,,már 3 d ben is az isteni szép…már előre nézhetnétek a romokat 3 D ben 🙂
              aki igényt tart rá szivesen felrakom ingyébe 🙂

GaborApa
              Felhasználó

[quote=”Brigi”:16jepxad]Úgy elképzelem, mit össze fogunk szerencsétlenkedni a görög írású táblák között #-o [/quote]

Lehet, hogy kis gyakorlásra elő kéne venni a régi Orosz könyvem :-k
                Régen nem volt gond a cirill betűkkel. Remélem hamar belejövünk. [-o<

Brigi
                Felhasználó

[quote=”Kata”:1jkc0j6o]Az útitervet nézegetve felmerült bennem egy fontos kérdés: Athén közelében járva megnézhetnénk Thébai városát is? 😀 [/quote]
                  Na igen, Thébai az én Görögországban vett Michelin térképemen Thiva-ként szerepel 😉 és el se tudjuk kerülni Delfiből Athína-ba (ez Athén akar lenni a térképen álnéven) tartva. Úgy elképzelem, mit össze fogunk szerencsétlenkedni a görög írású táblák között #-o

Kata
                  Felhasználó

[quote=”Brigi”:1p4kby5s]Hát, ilyen is van éppen 🙄
                    …..
                    Hát valami ilyesmi.[/quote]
                    Az útitervet nézegetve felmerült bennem egy fontos kérdés: Athén közelében járva megnézhetnénk Thébai városát is? [-o< Lehet hogy benne van a tervben, de a görög városnevek kissé zavarba ejtenek, főleg, mivel rejtélyes módon ahány útikönyv és térkép van, annyi féleképpen képesek jelölni/betűzni őket. Persze tájékozottságom sem teljes és az útikönyvem is Panoráma. 😳 Számunkra ez igen fontos, hiszen gyermekeink még csak Herkules és a szépséges Megara szerelmi történeténél tartanak a görög históriákban és ezen keresztül kezdik felfedezni az évezredes történelmet és szépségeket. 😀

BarthaJudit
                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:3p5ackir]Igen, szerintem is a vízcserékre kell majd koncentrálni. Valahogy majd csak megoldjuk azt is.[/quote]
                      Figyeljetek a víz vételnél, mert nem mindegyik víz iható víz. Mikor haza jöttünk egy csomó homokot mostunk ki a tartályból. Esetleg vigyetek Neomagnolt a víz fertőtlenítéséhez.
                      Mi campingekben vettünk vizet, de gondolom benzinkuteknál is megoldható.

Brigi
                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:21prjd74]Brigi!

A múltkor a terved alapján a Google Earth-ön keresgéltem az alkalmas biwak helyeket, ma megnézegettem alaposabban azt a Wohnmobil-stellplatze Griechenland könyvet amit Dusseldorfból hoztam.
                        A könyv alapján nagyon kevés a lakóautós parkoló, viszont van sok olyan hely a tengerparton is ahol elférnek a lakóautók. Akik írták, nagyjából megálltak minden ilyen helyen is.

Úgy gondolom mi is így teszünk majd, csupán a vízcseréket kell valahogy megoldanunk. 🙄 [/quote]

Igen, szerintem is a vízcserékre kell majd koncentrálni. Valahogy majd csak megoldjuk azt is.

Blue
                        Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:1m267m0s]hogyhogy olyan nagy?… 🙂 most ez nem értem 🙂 csak nem leskelődtél Martfűn? 🙂 többet tudsz mint kéne 🙂 [/quote]

Te Laci.
                          Nem volt képem ide irni azt a kicsit amit láttam a leskelödéskor. Ezért irtam inkább az ellenkezöjét a „nagy” ot. Igy tünhetett fel neked is hogy füllentek, de most lebuktam.
                          😆 😆 😆

Gpslaszlo
                          Felhasználó

[quote=”Blue”:ru4gqmxw]Azt megse közelíti.Ezért azt neked nem is ajánlanám. [-X

Nekem ezzel a turával is az a gondom hogy „lassú”.

De hát hova jutnánk ha mindenki egyforma lenne.
                            Brrr bele se merek gondolni hogy olyan nagy legyek mint te. De azért tisztellek érte.
                            😆 😆 [/quote]

hogyhogy olyan nagy?… 🙂 most ez nem értem 🙂 csak nem leskelődtél Martfűn? 🙂 többet tudsz mint kéne 🙂

Blue
                            Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:gob7l5az]hozzá kell tegyem hogy mi teljesen kezdő lakóautosok vagyunk …ugyhogy lehet hogy pár év mulva már lazának fog tűnni ez is…de mondjuk egy 2 évessel és egy 4 éves gyerekkel ..ez szinte kivitelezhetettlen 🙂

mondjuk az is igaz hogy van bennem egy jó adag lustaság is,,,ugyhogy egy ilyen időmérős turát biztos kiprobálunk majd mi is….csak az ize miatt 🙂 gondolom kempingben elvétve lesztek majd 🙂 Biwak hegyek lesznek 🙂
                              de ha vissza jöttetek és ezt igy ahogy le van irva meg is csináljátok..akkor mélyen és alázatosan megemelem a kalapom 🙂 ,,ez a tura majdnem egy BAMAKO rally 🙂 nem BLUE? 🙂 [/quote]

Azt megse közelíti.Ezért azt neked nem is ajánlanám. [-X

Nekem ezzel a turával is az a gondom hogy „lassú”.

De hát hova jutnánk ha mindenki egyforma lenne.
                              Brrr bele se merek gondolni hogy olyan nagy legyek mint te. De azért tisztellek érte.
                              😆 😆

GaborApa
                              Felhasználó

Brigi!

A múltkor a terved alapján a Google Earth-ön keresgéltem az alkalmas biwak helyeket, ma megnézegettem alaposabban azt a Wohnmobil-stellplatze Griechenland könyvet amit Dusseldorfból hoztam.
                                A könyv alapján nagyon kevés a lakóautós parkoló, viszont van sok olyan hely a tengerparton is ahol elférnek a lakóautók. Akik írták, nagyjából megálltak minden ilyen helyen is.

Úgy gondolom mi is így teszünk majd, csupán a vízcseréket kell valahogy megoldanunk. 🙄

Brigi
                                Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:fej0ysa1]hozzá kell tegyem hogy mi teljesen kezdő lakóautosok vagyunk …ugyhogy lehet hogy pár év mulva már lazának fog tűnni ez is…de mondjuk egy 2 évessel és egy 4 éves gyerekkel ..ez szinte kivitelezhetettlen 🙂

mondjuk az is igaz hogy van bennem egy jó adag lustaság is,,,ugyhogy egy ilyen időmérős turát biztos kiprobálunk majd mi is….csak az ize miatt 🙂 gondolom kempingben elvétve lesztek majd 🙂 Biwak hegyek lesznek 🙂
                                  de ha vissza jöttetek és ezt igy ahogy le van irva meg is csináljátok..akkor mélyen és alázatosan megemelem a kalapom 🙂 ,,ez a tura majdnem egy BAMAKO rally 🙂 nem BLUE? 🙂 [/quote]
                                  Néhány ötlet, hogy mi hogyan oldottuk meg az utazásokat, amikor még pici volt Balu. (Sajnos két kicsivel nincs tapasztalatom, amikor a nagyfiaink voltak aprók még nem volt lehetőségünk lakóautóval utazni.) Ha képes vagy reggel korán kelni, akkor az ébredés előtti, még lustálkodós egy-két óra alatt elég jól lehet haladni. Persze gyereke válogatja, de a mienk imádta (és még mindig szereti), ha ringatta a kocsi, nagyon jól tudott menet közben aludni. Aztán az ebéd utáni alvásidő is alkalmas lehet haladásra. Kis gyerekekkel az a probléma a hosszú utazással, hogy elég gyorsan elunják és hát menetközben azért nem lehet a lakóban se szabadon nyüzsögni és garázdálkodni. GáborApának is biztos vannak ötletei, bár az ő csemetéi 1-2 évvel nagyobbak voltak, amikor elkezdték a lakós életet. Jó szolgálatot tesz pl. a mese DVD, egy-egy filmet nagyon sokszor tudnak élvezni. Ha lehet gyakrabban meg kell állni és két kicsivel nem könnyű egész nap haladni, attól biztos nyűgösek lesznek.

GaborApa
                                  Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:1zuak0db]hozzá kell tegyem hogy mi teljesen kezdő lakóautosok vagyunk …ugyhogy lehet hogy pár év mulva már lazának fog tűnni ez is…de mondjuk egy 2 évessel és egy 4 éves gyerekkel ..ez szinte kivitelezhetettlen 🙂

Nem olyan nagy dolog ám délelőttönként autózni egy-két órát. 🙄
                                    Igaz, nem szoktunk elősátrat állítani parabolával, 😉 csupán este a grillsütőt a lakatlan tengerparton. 😆

Ja, és könnyen lehet, hogy nem pont így lesz, ahogy le van írva, ez csupán a terv. De hát lakóautósok vagyunk, ugye 😉
                                    Lehet, hogy útba esik még egy két hely. 😆 😆 😆

Gpslaszlo
                                    Felhasználó

hozzá kell tegyem hogy mi teljesen kezdő lakóautosok vagyunk …ugyhogy lehet hogy pár év mulva már lazának fog tűnni ez is…de mondjuk egy 2 évessel és egy 4 éves gyerekkel ..ez szinte kivitelezhetettlen 🙂

de ha vissza jöttetek és ezt igy ahogy le van irva meg is csináljátok..akkor mélyen és alázatosan megemelem a kalapom 🙂 ,,ez a tura majdnem egy BAMAKO rally 🙂 nem BLUE? 🙂

BarthaJudit
                                      Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:g0cne1se]sziasztok 🙂
                                        szinte 24 nap kocsikázás? és 2 hét után álltok meg elöször 2 napra? 🙂 ,,,vagy csak rosszul látom az utitervet 🙂 szerintem a német csapatok nem vonultak erőltetett menetben sem ennyit ennyi idő alatt 🙂 a második világháborúban 🙂
                                        Ezt komolyan élvezni fogjátok? 🙂 [/quote]
                                        Mi tavaly ugyanilyen ütembe jártuk be görögország szárazföldi részét, és nem volt fárasztó.
                                        Egy szakasz volt kicsit húzós, amikor a nyugati partról át mentünk a keleti partra, de az sem a távolság miatt, hanem azért, mert elég nagy szakaszon szerpentinen tettük meg az utat. szinte mindig volt lehetőség egy kis fürdésre két rom között, és viszonylag korán értünk oda a legtöbb szállásra, így ott is volt lehetőség pihenni.
                                        Természetesen az érthető, hogy a pici gyerekekkel ez azért nem annyira egyszerű.

Brigi
                                        Felhasználó

[quote=”Gpslaszlo”:37nu35zx]sziasztok 🙂
                                          szinte 24 nap kocsikázás? és 2 hét után álltok meg elöször 2 napra? 🙂 ,,,vagy csak rosszul látom az utitervet 🙂 szerintem a német csapatok nem vonultak erőltetett menetben sem ennyit ennyi idő alatt 🙂 a második világháborúban 🙂
                                          Ezt komolyan élvezni fogjátok? 🙂 [/quote]
                                          Mi így szoktunk utazni és ezt szeretjük. Talán az élménybeszámolókból is kitűnik, hogy nagyon ritkán töltünk egy éjszakánál többet egy helyen. Azért ez nem jelenti azt, hogy egész nap megyünk. Napi 150-250 km (kivéve az oda- és visszautat), közben nézelődés, fürdőzés.
                                          Nagyon ritkán előfordul, hogy lustálkodós nyaralásra indulunk, de akkor nem ilyen messzire, vagy nem lakóval. Leginkább akkor volt jellemző a viszonylag kevés mozgásos, néhány napot egyhelyben töltő nyaralás, amikor Balu még kicsi volt. Bár szerencsénkre már viszonylag ifjan sikerült felkelteni az érdeklődését a romok iránt. Három évesen pl. már nagyon élvezte Pompeit.
                                          Egyébként mindenki máshogy csinálja, épp ez a jó. Ez a mi útitervünk és azzal a céllal került fel, hogy aki esetleg hasonló módon szeret utazni és kedvet kap hozzá, az csatlakozhat. Nem utazási iroda ajánlat, tehát senkire nézve se kötelező. Még ránk se 😉 Ha előbb elegünk lesz a kövekből, akkor előbb iktatunk be szünetet, sőt még az is lehet, hogy ezért cserébe kihagyunk néhány fontos követ. 😆
                                          Sajnos nagyok a távolságok és véges az időnk. Az egész út egyébként kb. 6000 km, amiből az oda-vissza út levonása után is marad vagy 4000 km és szinte minden km-re jut valami érdekesség (természeti, történelmi, építészeti, művészeti).

Gpslaszlo
                                          Felhasználó

sziasztok 🙂
                                            Ezt komolyan élvezni fogjátok? 🙂

Brigi
                                            Felhasználó

[quote=”Blue”:3t2pnufk]Judit, jelenleg egy alaptalan kérdésem van.
                                              Van lehetösége hogy fordítva florina felöl indul a tura?[/quote]
                                              Végülis tudod, hogy elég nagy a rugalmasság. Azért leírom, hogy miért terveztem így: tapasztalatom szerint amikor valami tengeres helyre megyünk, akkor mindenki alig várja, hogy csobbanhasson már a tengerben. Ha fordított sorrendben mennénk, akkor ugyan lennének fürdési lehetőségek az első napokban is, de tavakban. Másrészt így kicsit rövidebb a hazafelé egyvégtében megteendő út és ha lesz hozzá kedvünk egy kis kurflit lehetne tenni Macedoniában, ahol állítólag nagyon szép a hegyvidék. (Direkt Macedonia célponttal valószínűleg nem mennénk.) Görögországba haladtunkban gondolom, hogy mindenki mielőbb oda akar érni.

Viszont már GáborApával is beszéltük, hogy ha van egy ilyen – azért elég részletes terv, de valaki ki akar hagyni egy részt (pl. már sokszor volt Meteorában), vagy valahol inkább maradna (pl. vízi vidámpark), akkor meg tudjuk beszélni, hogy hol találkozunk legközelebb, de lehetőség van egyéni barangolásokra (ez bevált a cseheknél is).

Blue
                                              Felhasználó

Judit, jelenleg egy alaptalan kérdésem van.
                                                Van lehetösége hogy fordítva florina felöl indul a tura?

Blue
                                                Felhasználó

[quote=”Brigi”:fwer9k7z]Hát, ilyen is van éppen 🙄 [/quote]

Ez igen. Gondolkodás indul. :smt217

Brigi
                                                  Felhasználó

[quote=”Blue”:2p40fr9f]Idöre lebontva?? 🙄 [/quote]
                                                    Hát, ilyen is van éppen 🙄

1. nap Bp/Sopron Szeged
                                                    2. nap Szeged Thessaloniki
                                                    3. nap Thessaloniki Vurvuru(Sithonia)
                                                    4. nap Vurvuru Kalandra (Kassandra)
                                                    5. nap Kalandra Litóhoro (Olympos)
                                                    6. nap Litóhoro Kalambaka
                                                    7. nap Kalambaka Platania
                                                    8. nap Platania Amfissa
                                                    9. nap Amfissa Egosthena
                                                    10.nap Egostena Athén
                                                    11.nap Athén Nafplio
                                                    12.nap Nafplio Paralia Astros
                                                    13.nap Paralia Astros Monemvasia
                                                    14.nap Monemvasia Elephonisos sziget
                                                    15.nap Elephonisos sziget
                                                    16.nap Elephonisos sziget
                                                    17.nap Elephonisos sziget Tholo
                                                    18.nap Tholo Olympia
                                                    19.nap Olympia Astakos
                                                    20.nap Astakos Párga
                                                    21.nap Párga Ioánina
                                                    22.nap Ioánina Florina
                                                    23.nap Florina Szeged
                                                    24.nap Szeged Bp/Sopron
                                                    Hát valami ilyesmi.

Blue
                                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:f6qk6m7l]Örülök, ha jöttök. Végülis tényleg elég júni 20-án eldöntenetek, de jó lenne, ha az első találkahelyen ott lennétek, hogy szép hosszú legyen a konvoj 😉

Terv már van, Ilonék javaslatait is beépítve nagy vonalakban a következő:

Szeged – Thessaloniki – Vurvuru (Sithonia) – Kalandra (Kassandra) – Olympos – Meteora – Nafplio (Epidavros, Mikines) – Monemvasia – Elephonisos sziget – Tholo – Olympia – Lefkáda – Ioánina – Florina – Szeged

Hát lehet gondolkodni, térképet nézegetni… 😉 [/quote]

Idöre lebontva?? 🙄

Brigi
                                                      Felhasználó

[quote=”Blue”:2cfp8vbq]Te arrol a rendes emberröl beszélsz aki nem tudna beszolni senkinek egy rosz szot se. 👿

Egyébként Blue t is érdekli az ut. Ha már van utvonal vagy program idö fügvényben, kéretik közzé tenni.

Juni 20 án kerül elbírálásra az indulás. :smt217 [/quote]
                                                        Örülök, ha jöttök. Végülis tényleg elég júni 20-án eldöntenetek, de jó lenne, ha az első találkahelyen ott lennétek, hogy szép hosszú legyen a konvoj 😉

Terv már van, Ilonék javaslatait is beépítve nagy vonalakban a következő:

Szeged – Thessaloniki – Vurvuru (Sithonia) – Kalandra (Kassandra) – Olympos – Meteora – Nafplio (Epidavros, Mikines) – Monemvasia – Elephonisos sziget – Tholo – Olympia – Lefkáda – Ioánina – Florina – Szeged

Hát lehet gondolkodni, térképet nézegetni… 😉

25 hozzászólás megtekintése - 76-100 / 129

You must be logged in to reply to this topic.