Főoldal Fórumok Lakóautós túratervek, uticélok Közös túra: Görögország 2008. június 20 – július 13

Legutóbb frissítette GaborApa 16 years, 9 months telt el
17angok
129 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Brigi
    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3c4hanu9]
      Brigivel és LMC-vel kitaláltuk, hogy nyár elején kóricáljunk egy kényelmeset Görögországban.
      Akinek van kedve velünk jönni, azt szívesen látjuk.
      [/quote]
      Talán a görög útra érdemes lenne nyitni. Időpont: június 20 – július 13

Nemsokára nekilátok útitervet is gyártani. Egyelőre csak az elejét gondoltam ki: indulás Bp.-ről 20-án délután (Sopronból már reggel), éjszakázás Szegeden (nem feltétlenül a kempingben, valami bevásárlóközpont parkolója is teljesen megfelel). 21-én Szerbia – Macedonián keresztül Görögországba. (Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Thessaloniki 834 km, ha jól számoltam). Azért ez elég hosszú út egyben, bár szinte végig autópálya. Macedoniáról azt mondják, hogy gyönyörű, lehet, hogy érdemes lenne körülnézni egy kicsit, de akkor már megalvó hely is kellene. Ott inkább a kempinget részesíteném előnyben. Persze azt is lehet, hogy visszafelé kalandoznánk egy kicsit arrafelé.

Thesszalonikiben tud valaki jó helyet éjszakázásra? Mi amikor arra jártunk már késő este érkeztünk meg és találtunk helyet a város közepén egy (nappal fizetős) parkolóban, de erre több lakóautóval nem sok esélyt látok. Jó hely volt (bár elég zajos), elmentünk éjjel is járni egyet, aztán reggel bedobtunk némi pénzt és napvilágnál is körülnéztünk. Utána viszont órákba telt, mire ki tudtunk keveredni a városból. (Közben Oldiék élménybeszámolójában találtam GPS kordinátákat , ahol a tengerparton éjszakáztak. Már csak az a kérdés, hogy hány lakóval lehet ott elférni (mert reményeim szerint leszünk néhányan).

A hosszú út után 1-2 napot biztos érdemes lenne a Chalkidiki félszigetekre szánni. Sithonia és Cassandra is körbejárható, ahogy emlékszem homokos part, kedves öblök, tiszta tenger, lakóautóval lehet helyet találni, reggel jött a tejes – kenyeres autó és hozta az előző napi rendelést.

1 nap Olympos (tengerparti fürdéssel kombinálva), 1 nap Meteorák.

Na innentől kell elővennem az útikönyveket, élménybeszámolókat, de azt majd legközelebb.

• Szerző
      Válasz
      GaborApa
      Felhasználó

[quote=”Brigi”:9078n8k2] Ha a társak ki bírják várni, hogy kicsit később érjük el a tengert nekem nincs ellenemre.[/quote]
        Blue!
        A gyerekekkel Te beszéled meg. #-o
        😆
        De egyébként benne vagyok. Én úgyis a nyugati part és Peloponésos miatt akartam Görögországba menni.

De, hogyan variáljuk át a sok szállásfoglalást??? :-k

Brigi
        Felhasználó

[quote=”Blue”:2xxsvqu7]Igen ez nekem tetszene. 😆

Esetleg opcionak Ioania helyet Igoumenista plussz 80 km az az napi 240 re és ott az Ion tenger Szeged után a 2. nap. :smt217 [/quote]

Igen, akkor tovább lehet menni egy kicsit, ha már nagyon vágyunk a tengerhez. De talán északon a tavakban is lehet fürdőzni.

Blue
          Felhasználó

[quote=”Brigi”:depn5e6c]Szóval ezért érdekelt, hogy lehet-e fordított sorrendben. 🙄 Végülis nem lehetetlen. Akkor kb. Athénnél válnánk el és míg mi lassacskán jövünk visszafelé te a lovak közé csapsz. Ha a társak ki bírják várni, hogy kicsit később érjük el a tengert nekem nincs ellenemre.[/quote]

Igen ez nekem tetszene. 😆

Esetleg opcionak Ioania helyet Igoumenista plussz 80 km az az napi 240 re és ott az Ion tenger Szeged után a 2. nap. :smt217

Brigi
            Felhasználó

[quote=”Blue”:11v9itho]Amiért én elmennék az pont a 11 töl 21 napig programotok.
              A keleti partot a korintoszi hid ig már végig jártam. Nektek meg az elsö 11 napotok ez a szakasz, az én lehetséges 17 emböl.
              3 olyan napért értelmetlen el mennem amit ti a második 11-12 nap alatt jártok le. és én ugyanugy be szeretném valamikor járni.
              [/quote]
              Szóval ezért érdekelt, hogy lehet-e fordított sorrendben. 🙄 Végülis nem lehetetlen. Akkor kb. Athénnél válnánk el és míg mi lassacskán jövünk visszafelé te a lovak közé csapsz. Ha a társak ki bírják várni, hogy kicsit később érjük el a tengert nekem nincs ellenemre.

Blue
              Felhasználó

[quote=”LMC”:12kdldkd]És hol parkosz ?

ha arra járok nem mennék kocsmába 😉 🙂

András[/quote]

Gyere meghivlak, mivel kezdjünk sóletel vagy olajos hallal. 😆

LMC
                Felhasználó

[quote=”Blue”:10js1jrf]Csusztattam, a konzerv meg a sör mindig bent van baj esetére. 😆 [/quote]

És hol parkosz ?

ha arra járok nem mennék kocsmába 😉 🙂

András

Blue
                  Felhasználó

[quote=”LMC”:bcccm74w]:smt217 lehet hogy korral jár 🙂

Ha van 14 napod akkor miért gondolkodsz, rakd vissza a konzervet és start 🙂

András[/quote]

Amiért én elmennék az pont a 11 töl 21 napig programotok.
                    A keleti partot a korintoszi hid ig már végig jártam. Nektek meg az elsö 11 napotok ez a szakasz, az én lehetséges 17 emböl.
                    3 olyan napért értelmetlen el mennem amit ti a második 11-12 nap alatt jártok le. és én ugyanugy be szeretném valamikor járni.

Valahova biztos start. 😉
                    Csusztattam, a konzerv meg a sör mindig bent van baj esetére. 😆

LMC
                    Felhasználó

[quote=”Blue”:1xwsrv2s]Ez a nagy kérdés:
                      mit? hova?
                      Kérdezzük meg az Andrást? De ö még keményit.
                      😆 [/quote]

:smt217 lehet hogy korral jár 🙂

Ha van 14 napod akkor miért gondolkodsz, rakd vissza a konzervet és start 🙂

András

Blue
                      Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2r1oo35r]Nem értem. :-k
                        Mit? Hova?
                        😆 [/quote]

Ez a nagy kérdés:
                        mit? hova?
                        Kérdezzük meg az Andrást? De ö még keményit.
                        😆

GaborApa
                        Felhasználó

[quote=”Blue”:2hxy688l]Idézném a vazelinos hozzászolásodat csak nem tudom hogy kell ide berakni. 😆 [/quote]
                          Nem értem. :-k
                          Mit? Hova?
                          😆

Brigi
                          Felhasználó

[quote=”Blue”:1oopph7r]A tura 3. hetére nekem itthon kéne legyek. 👿

Ha olyat tudtok hogy az elsö 14 napban végeznénk Peloponésosal és Athénnal, mindegy milyen iránybol. Akkor én utánna leválok és kövér gázzal haza jövök. 😉 [/quote]

Még szerencse, hogy lakóautóval megyünk, mert még ez se lehetetlen. A második hét közepén (szerda – csütörtök) ha Spárta után ti északnak fordultok, esetleg még útbaejtitek Olympiát, akkor semmi akadálya, hogy időben hazaérjetek. Mi meg folytatjuk dél felé az utunkat egy kis lazításra.

Blue
                            Felhasználó

[quote=”LMC”:3drcop08]Megoldható, csak utánna el kellene menni nyaralni valahová #-o ja és még lóerőt is növelnem kellene 🙂

András[/quote]

Nem rég irtad hogy most keményíteted a rugóidat. Most meg kiderül hogy ló erö hiányos is vagy.
                              András ez már a korral jár. 😆

Blue
                              Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2r4yue8w]Hmmm. :-k
                                Vajon Nekik is mindegy?
                                😆 [/quote]

Idézném a vazelinos hozzászolásodat csak nem tudom hogy kell ide berakni. 😆

LMC
                                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:3tl59duz]Hmmm. :-k
                                  Vajon Nekik is mindegy?
                                  😆 [/quote]

Megoldható, csak utánna el kellene menni nyaralni valahová #-o ja és még lóerőt is növelnem kellene 🙂

András

GaborApa
                                  Felhasználó

[quote=”Blue”:1contld2]… végeznénk Peloponésosal és Athénnal, mindegy milyen iránybol….[/quote]
                                    Hmmm. :-k
                                    Vajon Nekik is mindegy?
                                    😆

Blue
                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:32vubsjp]Már csak alig több mint két hetet kell kibírni az indulásig. Blue nagyon eltűnt, nem tudom, hogy számíthatunk-e rá.
                                      Vettem fehér lepedő anyagot napvédőnek, a hétvégén tervezem, hogy megvarrom úgy, hogy a két szélesebb végébe Laci be tudjun húzni egy zsinórt és akkor ha két lakóval szemben állunk egymással, kinyitjuk az omnisztorokat és a kettőt összekötjük a lepellel egész nagy árnyékos helyet nyerhetünk.[/quote]

Itt vagyok, és az a bajom hogy most sem vagyok okosabb. [-X

A tura 3. hetére nekem itthon kéne legyek. 👿

Ha olyat tudtok hogy az elsö 14 napban végeznénk Peloponésosal és Athénnal, mindegy milyen iránybol. Akkor én utánna leválok és kövér gázzal haza jövök. 😉

Ez esetben már hordom is vissza a konzerveket a kocsiba és ott a helyem a rajt rácson. :smt204

Brigi
                                      Felhasználó

Már csak alig több mint két hetet kell kibírni az indulásig. Blue nagyon eltűnt, nem tudom, hogy számíthatunk-e rá.
                                        Vettem fehér lepedő anyagot napvédőnek, a hétvégén tervezem, hogy megvarrom úgy, hogy a két szélesebb végébe Laci be tudjun húzni egy zsinórt és akkor ha két lakóval szemben állunk egymással, kinyitjuk az omnisztorokat és a kettőt összekötjük a lepellel egész nagy árnyékos helyet nyerhetünk.

GaborApa
                                        Felhasználó

[quote=”LMC”:z3ds9v8p]Én is erre gondoltam, már csak nekem kell hogy összejöjön, mivel a héten szerelik a hátsó rugómat #-o 🙂

Fürdőruhát vigyünk, vagy csak bakkancsot 🙂

András[/quote]
                                          Tavaly nagy volt a szárazság, emiatt volt sok tűzeset.
                                          Most viszont, a Görög mezőgazdák ünnepségeket tartanak mióta megtudták, hogy a Magyar Lakóautó Klub tagjai körbejárják az országot.
                                          😆

LMC
                                          Felhasználó

[quote=”GaborApa”:1cm46kku]:roll:

Ezekután pont mi nem mennénk, az nagyon nem lenne helyénvaló. [-X [/quote]

Én is erre gondoltam, már csak nekem kell hogy összejöjön, mivel a héten szerelik a hátsó rugómat #-o 🙂

Fürdőruhát vigyünk, vagy csak bakkancsot 🙂

András

GaborApa
                                            Felhasználó

[quote=”LMC”:movkzape]
                                              GáborApa remélem nem jön közbe semmi barbatrükk 😉 🙂
                                              [/quote]
                                              🙄
                                              Mivel én akartam idén Görögországba menni, ráadásul Brigiéket is rávettem arra, hogy nem kell komopolni, (mivel már többen is keresztülmentek Szerbián, akkor talán nekünk is sikerülni fog). Titeket meg arra, hogy levezessük egy nap alatt a határtól Görögországig az utat.

Ezekután pont mi nem mennénk, az nagyon nem lenne helyénvaló. [-X

LMC
                                              Felhasználó

[quote=”Brigi”:itr1skxd]Köszönöm, igyekeznem kell gyógyulni, hiszen egy hónap múlva indulunk. Megpróbáljuk megkeresni Thesszalonikiben a tengerparti parkolót, addigra már biztosan elfáradunk az egész napos utazástól. [/quote]

Már [-X egy hónap 😉 🙂 Vészesen közeledünk a bazinagy Görög utazáshoz 🙂

GáborApa remélem nem jön közbe semmi barbatrükk 😉 🙂

András

riviera
                                                Felhasználó

[quote=”Brigi”:z6xy7gb3]Köszönöm, igyekeznem kell gyógyulni, hiszen egy hónap múlva indulunk. Megpróbáljuk megkeresni Thesszalonikiben a tengerparti parkolót, addigra már biztosan elfáradunk az egész napos utazástól. Látom, hogy ti Horvátországba készültök.Mikorra tervezitek az utat?[/quote]

Horváthpapa kérdezte,hogy nem-e mennénk el Dubrovnikba?
                                                  Azért irtam,hogy Makarskáig mennénk,de még nem reagált.
                                                  Plitvicei tavak,Krka vizesés,Zadar,Biográd/ Soline kemping ez a kedvenc helyünk/Vodice, Trogir lenne a kirándulás junius végén.
                                                  Csak akkorra fogadták el a müszaki vizsgát,és addig nem tudunk külföldre menni.
                                                  Nagyon örülök a klubnak és sok köszönettel tartozunk Neked külön is.

Brigi
                                                  Felhasználó

[quote=”riviera550″:hurhj7fb]Mi történt Veled?Mielőbbi gyógyulást kivánok.
                                                    A Görögországi uthoz ajánlom Thessaloniki közvetlen tengerparton voltunk egy parkolóban 2 éjszakát töltöttünk ott.Sajna már rég volt,nem emlékezem pontosan merre kellett menni.
                                                    Editke.[/quote]
                                                    Köszönöm, igyekeznem kell gyógyulni, hiszen egy hónap múlva indulunk. Megpróbáljuk megkeresni Thesszalonikiben a tengerparti parkolót, addigra már biztosan elfáradunk az egész napos utazástól. Látom, hogy ti Horvátországba készültök.Mikorra tervezitek az utat?

riviera
                                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:3ld2yia9]Kösz, fáj, remélem ez azt jelenti, hogy gyógyul. 😕 A mindenfelé található kék-zöld-lila foltjaimmal pedig jól beillenék a színesek csapatába 😀 [/quote]
                                                      Mi történt Veled?Mielőbbi gyógyulást kivánok.
                                                      A Görögországi uthoz ajánlom Thessaloniki közvetlen tengerparton voltunk egy parkolóban 2 éjszakát töltöttünk ott.Sajna már rég volt,nem emlékezem pontosan merre kellett menni.
                                                      Editke.

Brigi
                                                      Felhasználó

[quote=”LMC”:3gq7m7v8]Hogy van a sérülésed ?[/quote]
                                                        Kösz, fáj, remélem ez azt jelenti, hogy gyógyul. 😕 A mindenfelé található kék-zöld-lila foltjaimmal pedig jól beillenék a színesek csapatába 😀

25 hozzászólás megtekintése - 51-75 / 129

You must be logged in to reply to this topic.