Főoldal Fórumok Lakóautós Találkozóink II. Lakóautós találkozó (Martfű) 2006.03.24-26

Legutóbb frissítette Kerti 19 years, 2 months telt el
12angok
265 hozzászólás
  • Indította
    Témakör
    Brigi
    Felhasználó

Csak azért nyitottam ezt a témát, mert úgy tűnik, nem hoztuk még át a régi fóromról.
      Azok kedvéért, akik Kerti kör-emailjére reagálva látogatnak el az új fórumra (remélem, hogy nagyon sokan lesznek 😀 ) március 24-26 hétvégére tervezünk egy évad indító találkozót.
      Gábor Apa vállalta, hogy utána érdeklődik az új martfűi kemping – fürdő együttesnek, az elérhető áraknak.
      Felmerült helyszínként Bogács is, ahol szintén van meleg vizű fürdő.
      Jó lenne, ha minél többen lennénk, addigra talán a tavasz is megérkezik 😉

Javaslat a helyszínre:

Martfű

Javaslat programokra:

bográcsozás
        bpowlingozás (Martfűn)
    • Szerző
      Válasz
      dudo
      Felhasználó

Üdv Mindenkinek!
        Újra felbukkantam! Kerti, egész jól beindultatok mióta utoljára beszéltünk. Örülök, hogy alakul a találkozó, jobban, mint amikor még benne voltam egy korai próbálkozás szervezésébe. Végre igazi élet van itt. Köszönöm nektek. Amikor Kertivel először tervezgettünk egy klub félét valami ilyesmire gondoltunk. Sajálom, hogy mostanában nem tettem semmit annak érdekében, hogy ez így alakul.
        A találkozóval kapcsolatban a legutolsó körlevélre még nem válaszoltam, mert hétvégén folyamatosan 39 fok körüli láza volt a kisfiamnak, így a bizonytalanságunk tovább nőtt. Azonban, most már javulgatunk, így ha ez a tendencia megmarad, akkor az apartmanos, vagy kisházas változatra benevezünk, 2felnőtt+2 kisgyerkőccel Sajószögedről. (ezzel eggyel nőtt a válaszok száma)

dudo

GaborApa
        Felhasználó

[quote=”ficsor”:pknajtk2]Ha lenne annyi időd, feltehetnél egy névsort (ki, mikor, honnan jön), ha már kialakult. (Mondjuk csütörtökön.)[/quote]
          A honnant sajnos nem tudom, de a többit szívesen megírnám.
          A gondom az hogy a 27 jelentkezőnek elküldött levélre eddig 8 választ kaptam.
          Sajnos az első leveleknél is az volt a tapasztalat, hogy sokan csak késve vagy egyáltalán nem jeleztek vissza.
          Háromszor küldtem újra meghívólevelet azoknak akik addig nem válaszoltak, és volt, aki csak tegnap válaszolta azt, hogy köszöni megkapta mindhárom levelemet.

GaborApa
          Felhasználó

[quote=”koco”:kvevi4dz]Én már csütörtökön akartam indulni, Nagyon várom! Szlovák sör lesz.[/quote]
            Kedves Koco!
            Miért nem válaszolsz egyetlen emailemre sem? 😥

ficsor
            Felhasználó

[quote=”GaborApa”:2hix17nb]Még ma küldök egy körmailt ezzel kapcsolatban is.
              Titeket is kérlek, hogy kivételesen mailben válaszoljatok, a könnyebb adminisztráció érdekében.
              Köszi[/quote]

Ha lenne annyi időd, feltehetnél egy névsort (ki, mikor, honnan jön), ha már kialakult. (Mondjuk csütörtökön.)

Névtelen

Én már csütörtökön akartam indulni, de -gondoltam- pénteken estére jön össze a csapat és nem kell sietni. Péntek reggel azért elindulunk hátha estére odaérünk. Nagyon várom! Szlovák sör lesz.

Brigi
                Felhasználó

[quote=”GaborApa”:ivixdydm]Nekem meg van excelben, de én sajnos nem tudom feltenni úgy, hogy tovább-bővíthető és használható legyen. 😥 [/quote]

Megcsináltam a magyart és elküldtem e-mailben Kertinek, hátha tud vele valamit kezdeni.

GaborApa
                  Felhasználó

[quote=”Brigi”:3nfp3cam] Ha mindenki csak annyit hoz, amennyit úgyis megenne, gondolom nem fogunk éhen halni.[/quote]
                    Anno, a kollégiumban csináltunk egy hatalmas asztalt, ahova mindenki kipakolta a sajátját, és így hatalmas lakomákat csaptunk.

Nekem tetszik az ötlet.
                    Ha már süldő-árust nem tudtam mondani, akkor viszek egy kis kóstolót a saját kezűleg töltött kolbászból.

GaborApa
                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:2nxnkpdq] Megcsinálom magyarul egy Excel file-ban és elküldöm e-mailben Kertinek és neked, hátha fel tudjátok valahogy tenni.[/quote]
                      Nekem meg van excelben, de én sajnos nem tudom feltenni úgy, hogy tovább-bővíthető és használható legyen. 😥

Brigi
                      Felhasználó

[quote=”LMC”:1wp4brgv]Üdvözletem mindenkinek 🙄
                        Szeretném ha látszana, nem sokkal csak egy ici picit a lelkesedés a csapatban, hiszen pénteken talizunk 😳

András[/quote]

Azért még van lelkesedés. Én is már nézegetem, mi jót kellene vinni a személyes tereferéhez szomjoltónak, meg rágcsának.

Én már írtam, hogy igyekszünk pénteken délután – este odaérni. Gábor írta, hogy esetleg lehet reggelit is rendelni, de mi ebben inkább önellátók vagyunk.

Mivel első este még nem biztos, hogy sokan leszünk, mi lenne, ha pikniket rendeznénk. Ha jól értettem, a közös helyiségben étellel nem készülnek, de innivalót tudunk venni. Nem nagy főzőcskére gondoltam, de valami hideget (felvágott, sajt, kenyér, savság, gyümölcs, nasi) biztos össze tudnánk dobni. Ha mindenki csak annyit hoz, amennyit úgyis megenne, gondolom nem fogunk éhen halni.

Második este meg több turnusban megtámadhatjuk a helyi vendéglátó egységet. Esetleg ha előzetesen tudunk velük egyeztetni, akkor talán fel tudnak előre készülni. (Vízitábornál nagy csapattal már jártunk úgy is, hogy néhányan beálltunk pincérkedni, sőt palacsintát sütni is, de azt inkább nem vállalom.)

Brigi
                        Felhasználó

[quote=”GaborApa”:37iehuff]Szia Brigi!

Az alábbi linken lévő listát nem Te ajánlottad?
                          http://www.motorhome-list.org.uk/files/ … %201.6.xls

Ezt a formát folytathatnánk, és a bővíthetnénk mi is.[/quote]

De én írtam és valami ilyesmire gondoltam. Megcsinálom magyarul egy Excel file-ban és elküldöm e-mailben Kertinek és neked, hátha fel tudjátok valahogy tenni.

MaNa
                          Felhasználó

Hali,

a szabad éjszakázóhelyekhez hozzászólva, már van gyakorlatunk benne egy kevés, és a következőket tudjuk elmondani nektek:

– Van a németeknek egy külön ilyen kiadványuk könyv formájában, „Stellplatz” név alatt fut, de csak a németországi helyek vannak benne. Jó párat kipróbáltunk, mindegyik bejött, sok helyen áramot is adnak, általában minden hol van nyilvános toi, van ahol még zuhany is van.
                            Könyv hiányában általában jó, ha a Bad – dal kezdődő helyiségneveket nézitek a térképen, mert a fürdővárosokban a fürdők melletti parkolókban mindenhol kijelölt helyek vannak.

– Most ősszel, amikor a Hymerért kinn voltunk, a Hymer cégnél vettünk egy másik fajta magazint, amiben több ország is benne van Európában.

– Itthon a pápai új kemping mellett (a termálfürdőnél) is van a kerítésen kivül ingyenes éjszakázóhely.

– Jöttünk haza Spanyolországból a Cote Azur-ön végig, és az összes benzinkútnál lehet éjszakázni, csak a kamionosok nagyon hangosak éjszaka, viszont van nekik zsetonos zuhany, ahova te is bemehetsz.

– Ausztriában pl. Gmundenben éjszakáztunk a híd melletti parkolóban, ahol szintén volt mobil toi.

– Ausztriában a Mondsee-nél a Rosenberg étterem nagy pakolójában is aludtunk, szemben a bejárattal leálltunk, és este átmentünk vacsizni, reggel meg reggelizni, nagyon kényelmes volt.

És így tovább, millió hely van, ha kifogytunk a vízből volt úgy, hogy leszólítottuk a házigazdát aki locsolta a járdát, hogy adja már egy kicsit kölcsön a slagot, és odaadta!

A benzinkutaknál Europában már előre jelzik, hogy van szennyvíz leeresztő és vízvételi hely. Ez általában ingyenes.

Szóval megy ez, de azért 1 héten 1x-2x be kell állni kempingbe nagy generálra.

Majd még mesélünk hét végén.

Csákó Marcziék

MaNa
                            Felhasználó

[quote=”LMC”:2zgpmkln]Esetleg ha valaki szereti a soprini bort vigyek-e. / én sörös vagyok és hamar megárt /.[/quote]

Hi András,

voltunk csapattal Sopronban december elején a Lővérekben, lementünk a Cézár pincébe, és ott olyan Kékfrankost ittunk, hogy nnnnnaaaaa….
                              Pedig egy műanyag kannában tárolták, tehát biztos nem volt vmi nagy márka, de nagyon jó ízű volt. Ha tudsz vmi hasonlót, hozzál légyszi 1-2 litert.
                              Előre is köcce Marczi Nándi és Zsuzsa

GaborApa
                              Felhasználó

[quote=”LMC”:1x1g819x]
                                A tereferében leirnátok hogy ki mikor indul és az ország melyik részéből.
                                [/quote]

Még ma küldök egy körmailt ezzel kapcsolatban is.
                                Titeket is kérlek, hogy kivételesen mailben válaszoljatok, a könnyebb adminisztráció érdekében.
                                Köszi

LMC
                                Felhasználó

Üdvözletem mindenkinek 🙄
                                  Szeretném ha látszana, nem sokkal csak egy ici picit a lelkesedés a csapatban, hiszen pénteken talizunk 😳

Én már félig elintéztem a jó időt itt a nyugati csücsökben, a másik felét meglátjuk hétvégén.

A tereferében leirnátok hogy ki mikor indul és az ország melyik részéből.

Esetleg ha valaki szereti a soprini bort vigyek-e. / én sörös vagyok és hamar megárt /.

Nagyon leült a fórum ahhoz képest hogy sokan lettünk.

András

GaborApa
                                  Felhasználó

[quote=”AZS”:zpj9oo1g]lassan el se férünk 😉

vagy sok jó ember vagyunk? ;-)[/quote]
                                    Vagy, jó sok, jó ember vagyunk! 😆

ficsor
                                    Felhasználó

[quote=”Brigi”:174e9gu9]Sziasztok!
                                      Egy ötletet is merítettünk a lakóautó parkolóhelyekről szóló kiadványokból. Volt olyan közöttük, amit minden bizonnyal egy utazgató lakóautós állított össze. Miért ne tudnánk mi is ilyet összehozni a fórumon?
                                      [/quote]

Mi már egy pár éve igyekszünk feljegyezni ilyen információkat, csak még a rendszerezésig nem jutottunk el. Mindig reménykedünk benne, hogy valamikor majd erre is futja az időnkből.

Ezzel kapcsolatban érdemes lenne még a találkozó előtt megbeszélni itt, a fórumon, hogy kit milyen ország(rész) érdekel, hátha arról valaki másnak jegyzete, összefirkált térképe stb. van, és akkor azt magával vihetné a találkozóra. A személyes benyomások persze mindig kéznél vannak.

GaborApa
                                      Felhasználó

[quote=”Brigi”:fmqizz45]
                                        Volt olyan közöttük, amit minden bizonnyal egy utazgató lakóautós állított össze. Miért ne tudnánk mi is ilyet összehozni a fórumon?
                                        [/quote]

Szia Brigi!

Az alábbi linken lévő listát nem Te ajánlottad?
                                        http://www.motorhome-list.org.uk/files/ … %201.6.xls

Ezt a formát folytathatnánk, és a bővíthetnénk mi is.

Névtelen

T ehát a Te címedre érkeztek a jelentkezések, és ezért nem látszik.
                                          Így már értem

GaborApa
                                          Felhasználó

[quote=”koco”:2dnmfamv]Ez a 27 hogy alkult ki.Én nem látom, hogy valaki jelentkezik.
                                            Világosítsatok fel.[/quote]
                                            Te is kaptál mailt. Megnéztem.
                                            Sokan viszont válaszoltak is rá, és onnan tudom, hogy jönnek. 😆

LMC
                                            Felhasználó

[quote=”Brigi”:tlh6dmsq]Sziasztok!
                                              Egy hét alatt sok minden történt. Ma este jöttünk meg Ausztriából, (Kitzbühel környékén voltunk síelni) és mindjárt benéztem a fórumra, hogy alakul a létszám. Látom, hogy remekül 😆
                                              Jövőre tényleg jó ötlet egy lakó-toros találkozó!
                                              Hazafelé vagy két órát keringtünk Bécsben és környékén, hogy megtaláljuk a Falle nevezetű lakóautós boltot. Szerettem volna a találkozóra vinni egy európai lakóautó parkoló gyűjteményt. Hát volt mindenféle, de persze az nem, amit kinéztem. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk itthonról megrendelni. Voltak viszont mindenféle kütyük, napelemek, műholdvevők, áramátalakítók, hőmérő a gázpalackra, ami jelzi, hogy mennyi gáz van még benne, lakóautóba való könnyű, nem törékeny gyönyörű étkészletek, mindenféle beépíthető fürdőszoba elemek, stb. Nem csak lakóautó tartozékokat árulnak, hanem kempingezéshez, outdoor tevékenységhez (pl. túrázáshoz, mászáshoz) szükséges mindenfélét is.
                                              Végül nem vettünk semmit, de jót nézelődtünk.

Egy ötletet is merítettünk a lakóautó parkolóhelyekről szóló kiadványokból. Volt olyan közöttük, amit minden bizonnyal egy utazgató lakóautós állított össze. Miért ne tudnánk mi is ilyet összehozni a fórumon?

Aki jár-kel a világban és közben itt-ott éjszakázik, az egy erre szolgáló témában megadhatna azonos struktúrában rendszerezett információkat:
                                              Város/ helység neve, megközelítés, vagy kooordináták, aminek alapján GPS-el megtalálható, hány lakó fér el, van-e valamilyen szolgáltatás és ha igen mi (víz, szennyvíz leeresztés, WC ürítési lehetőség, áram), fizetendő díj, vagy az, ha nem kell fizetni.

Így lassan egy hasznos saját adatbázis állhatna össze. Sajnos eddig nem gyűjtöttük ilyen szempontok szerint az adatokat, de mostantól fogjuk és megosztjuk a többiekkel.

Remélem, hogy jövő hétvégén személyesen is találkozunk!

(az elveszett, de megkerült)[/quote]

[b]Nagyon jó az ötleted és köszí a tartalmas beszámolót.

Már hiányoltunk 🙄

András[/b]

Brigi
                                              Felhasználó

Sziasztok!
                                                Egy hét alatt sok minden történt. Ma este jöttünk meg Ausztriából, (Kitzbühel környékén voltunk síelni) és mindjárt benéztem a fórumra, hogy alakul a létszám. Látom, hogy remekül 😆
                                                Jövőre tényleg jó ötlet egy lakó-toros találkozó!
                                                Hazafelé vagy két órát keringtünk Bécsben és környékén, hogy megtaláljuk a Falle nevezetű lakóautós boltot. Szerettem volna a találkozóra vinni egy európai lakóautó parkoló gyűjteményt. Hát volt mindenféle, de persze az nem, amit kinéztem. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk itthonról megrendelni. Voltak viszont mindenféle kütyük, napelemek, műholdvevők, áramátalakítók, hőmérő a gázpalackra, ami jelzi, hogy mennyi gáz van még benne, lakóautóba való könnyű, nem törékeny gyönyörű étkészletek, mindenféle beépíthető fürdőszoba elemek, stb. Nem csak lakóautó tartozékokat árulnak, hanem kempingezéshez, outdoor tevékenységhez (pl. túrázáshoz, mászáshoz) szükséges mindenfélét is.
                                                Végül nem vettünk semmit, de jót nézelődtünk.

Aki jár-kel a világban és közben itt-ott éjszakázik, az egy erre szolgáló témában megadhatna azonos struktúrában rendszerezett információkat:
                                                Város/ helység neve, megközelítés, vagy kooordináták, aminek alapján GPS-el megtalálható, hány lakó fér el, van-e valamilyen szolgáltatás és ha igen mi (víz, szennyvíz leeresztés, WC ürítési lehetőség, áram), fizetendő díj, vagy az, ha nem kell fizetni.

Így lassan egy hasznos saját adatbázis állhatna össze. Sajnos eddig nem gyűjtöttük ilyen szempontok szerint az adatokat, de mostantól fogjuk és megosztjuk a többiekkel.

Remélem, hogy jövő hétvégén személyesen is találkozunk!

(az elveszett, de megkerült)

AZS
                                                Felhasználó

[quote=”koco”:3hxqq7go]Ez a 27 hogy alkult ki.Én nem látom, hogy valaki jelentkezik.
                                                  Világosítsatok fel.[/quote]

emilben

Névtelen

Ez a 27 hogy alkult ki.Én nem látom, hogy valaki jelentkezik.
                                                    Világosítsatok fel.

AZS
                                                    Felhasználó

[quote=”GaborApa”:37cwlwc5]:lol: 27 😆 [/quote]

lassan el se férünk 😉

vagy sok jó ember vagyunk? 😉

GaborApa
                                                      Felhasználó

😆 27 😆

25 hozzászólás megtekintése - 126-150 / 265

You must be logged in to reply to this topic.