Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Mi is az a lakóautó, miért szeretjük és miért is jött létre ez a klub?

A Magyar Lakóautó Klub portállal az a célunk, hogy "összehozzuk" a Magyar lakóautósokat,  ezzel is népszerűsítve a lakóautózást hazánkban.

A Magyar Lakóautó Klub célja, hogy lehetőséget biztosítson ahhoz, hogy tagjai segíthessék egymást, összegyűjtve az információkat és tapasztalataikat.

Ez egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaság.
Ebben a klubban nincsenek tisztségek, nincs elnökség, nincs közgyűlés, nincs főnök és nincs tagdíj sem.
A klubtagság ingyenes. Csupán annyit kérünk, hogy Te is segítsd a többi lakautóst és írj egy élménybeszámolót  valamelyik utazásodról, vagy akár csak küldj egy kempingismertetőt, stb. Ennek is az a célja, hogy egymást segítsük.
A fórumba bárki beírhatja kérdéseit,  tapasztalatait. A hasznos információkat regisztráció nélkül is olvashatod, és fotóalbumaink is nyitva várnak.

Számunkra a lakóautózás lényege az a szabadság, amit csak a lakóautó nyújthat.
Itt a klubban alakulnak új ismeretségek, barátságok is, melyek alapján lehet együtt is eltölteni ezt a szabadságot.
Különböző kérdésekben tudunk egymásnak segítséget adni.
Itt tudjuk összegyűjteni a lakóautós utazásokkal kapcsolatos információkat.
Megoszthatjuk egymással eddig szerzett tapasztalatainkat.

Ha regisztrálsz, akkor tudunk küldeni Neked értesítést a fórumba írt új hozzászólásokról, a tervezett találkozókról, eseményekről, új hírekről, és elérhetővé teheted magad a többi lakóautós számára is, valamint te is új barátokra találhatsz.
Ha úgy érzed, hogy Te is szeretnéd segíteni a klub életét, hozzászólásaiddal, élménybeszámolóiddal, vagy fényképeiddel, azt szívesen vesszük.

Ha nincs lakóautód, csak szeretnéd, ha lenne, vagy ha csak érdekel a téma, akkor is szívesen látunk.

Bár mi mindannyian különbözőek vagyunk, mégis mindannyian "egy lakóban vezetünk".

Eddig külön-külön jártuk a tájakat. A klubnak köszönhetően egyre többen folyamatosan kapcsolatban vagyunk, időnként találkozgatunk különböző helyeken, vagy hosszabb utakra is együtt indulhatunk.

Gyere velünk Te is!

Mire jó a Lakóautó Klub?

Ha nem ismersz egyetlen lakóautóst sem, akkor itt találsz.
Akinek van lakóautója az tudja, hogy mennyi probléma vagy éppen kérdés merül fel az autóval és utazással kapcsolatban. Nos ezen az oldalon szeretnénk, ha mindenki fel tenné a búját, baját, amire várhatóan válaszolnak is. Ez az oldal minden lakóautósé.
A fórumon tudunk beszélgetni kapcsolatot tartani egymással. Mindenki kérdezhet, és mindenki válaszolhat. Megbeszélheted a problémáidat vagy éppen tapasztalataidat. Tudunk egymásnak tanácsokat adni. Ha van eladó kacatod, vagy éppen keresel valamit akkor csak annyi dolgod van hogy fel tedd az oldalra az apróhirdetésekbe.
A fotóalbumba felteheted lakóautóval kapcsolatos képeidet, hogy más is láthassa.
Feltehetsz irományokat, útleírásokat, élménybeszámolókat, kempingekről véleményeket, híreket.
Rendszeresen találkozókat szervezünk, ahol személyesen is megismerkedhetünk, megnézegethetjük egymás lakóit és ilyenkor a fő téma természetesen a lakóautózás. A kalandok, tapasztalatok, élmények. Találkozóink teljesen kötetlenek, mégsem szoktunk unatkozni. Bárki részt vehet rajtuk csupán a létszám várható nagyságrendje miatt kérjük, hogy az adott találkozó jelentkezés lapján jelezzétek a részvételi szándékotokat.

Miért alakult a Lakóautó Klub?

Tulajdonképpen már mindannyian régóta foglalkozunk a lakóautókkal. Sokaknál ez úgy kezdődött, hogy vett egy mikrobuszt vagy éppen lakóautót és azt szép lassan el kezdte csinosítgatni, felszerelni, hogy a végén egy olyan lakóautót kapjon amit elképzelt magának. Az interneten sokat bolyongtunk mire minden kérdésünkre megkaptuk a választ. Mi is az interneten ismerkedtünk össze. Elkezdtük kicserélni egymás közt az internetről keserves munkával összeszedett anyagokat. Kiderült mindanyunknak hasonló a problémánk. Nincs egy hely, ami összefogná a lakóautósokat. Külföldön rengeteg lakóautós klub van. Ebből jött az ötlet, hogy össze kellene hozni Magyarországon is a lakóautósokat. Nyugaton nagy kultusza van a lakóautós társadalomnak. Azt vettük észre, hogy egyre népszerűbb ez a dolog nálunk is. Reméljük, hogy ezzel a klubbal sikerül még népszerűbbé tenni. Igazság szerint nem tudjuk, hogy mennyien is vagyunk, akik ilyen őrültek mint mi. Ha van lakóautód, vagy éppen elhatároztad, hogy veszel egyet, akkor regisztráld magad a regisztráció menüpont alatt, hogy Te is közénk tartozhass.A klubban nincsenek tisztségek és nincsen tagdíj. Itt mindenki egyforma: Lakóautó őrült!

Mi is az a lakóautó?

Lakóautó: különleges rendeltetésnek megfelelő felépítményű gépjármű, amelynek belső tere lakhatásra van kialakítva és berendezve.

Ez a lakóautó hivatalos megfogalmazása. A lakóautót lehet újonnan, használtan eredeti kialakításút vásárolni, vagy saját elképzelésünknek megfelelően kialakíttatni. Túl sok mindent nem akarunk írni a lakóautókról, mert ezt ki kell próbálni, és utána megértesz minket.


Miért jó a lakóautó?

Aki már látott vagy esetleg utazott lakóautóval az tudja, hogy mi ez az érzés, ami minket vezérel. Sokan azt hiszik, hogy fölösleges egy lakóautót fenntartani, mivel egy évben csak egy-két alkalommal használhatjuk. Ez persze nem így van! Ha kis lakóautónk van, akkor a hétköznapokban kényelmes dolog egy olyan autóval közlekedni, amiben kényelmesen elférünk, tudjuk, hogy mindenünk ott van velünk, tudunk hova pakolni az autóban, s mégis több személy szállítására alkalmas. Ha nagy lakóautónk van azt egy személyautónál sokkal kényelmesebben használhatjuk hétvégi kirándulásokra akár csak egynapos piknikekre is.

 A nyaralások alatt nem kell szállásköltséggel számolni, mivel ott alszol, ahol akarsz. Nem kell állandóan pakolni szállodába be, szállodából ki. Az utazás alatt nem vagy odaragasztva sehova. Bárhol megállhatsz az utazás alatt, ha megéhezel és főzhetsz magadnak, de akár menet közben is el lehet készíteni friss szendvicseket. Nem egy út menti parkoló padján kell leülnöd enni, vagy drága út menti büfékben, hanem a saját autódban, rendes asztal mellett fogyaszthatod el ebédedet. Ha a gyereknek pisilni kell az autópályán, akkor nem kell azon aggódnod vajon kibírja-e a következő benzinkútig. Ha még pelenkás, akkor nincs gondod azzal, hogy hol teszed tisztába. Menet közben a gyerekek az asztalnál ülve társasjátékozhatnak, vagy mesét nézhetnek. Ha pedig innál egy kávét, akkor nem kell a benzinkutakat lesned. Ha városnézéskor leizzadsz, akkor akár zuhanyozhatsz is egyet a belvárosi parkolóban. Ha hűvösre fordul az idő akkor nem kell a pulóverekért kipakolni és áttúrni az összes táskát a csomagtartóból, hanem kiveszed a szekrényedből. Ha megszomjazol, akkor kiveszel a hűtőből egy hideg vizet, és ami nagyon fontos: érkezéskor mindig van hideg söröd!
Ezt nagyon sokáig tudnánk még folytatni.
Ha személyautókat hirdetnek úgy hogy full-full extra, akkor a lakóautó mi? Melyikben van hűtő, tűzhely, állófűtés vagy WC?
A lakóautó olyan mintha mindig magaddal vinnéd az igényeid szerint berendezett saját házadat.

Tőled is függ az, hogy hogyan működik ez a klub, ez az oldal, ami összefoghat minket, lakóautósokat.

Ezért érdemes a Klubhoz csatlakozni!


.::Magyar Lakóautó Klub ::.

Ma

2024. február 29. csütörtök
Elemér, Oszvald, Román napja van
Napkelte: 06:20-kor,
Napnyugta: 17:28-kor.
Halak
Holnap Albin, Albina .

Fórum

A fórum nem elérhető

Apróhirdetés

Elektromos csatlakozó átalakító
(Eladó / Felszerelés)

Elektromos csatlakozó átalakító

lakó-felszerelés
(Eladó / Felszerelés)

noimage

Elektromos Kerékpár 20"
(Eladó / Egyéb)

Elektromos Kerékpár 20"

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.