Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Valami hétvégi áztatásra vágyva körbenéztünk, hogy hazánkban merre nem jártunk még. Némi hezitálás után kiválasztottuk Berekfürdőt, ahol voltunk már 1x 18 évvel ezelőtt, szóval semmire nem emlékeztünk.

Berekfürdő a Nagykunságban Karcag mellett található, tőlünk 185 km-re. Már előre eldöntöttük, hogy nagyon jónak kell lennie, hogy rendszeresen ennyit utazzunk. Aránylag jó utakon sikerült normál idő alatt odaérnünk és bár a kemping tele volt, azért találtunk hátul a kerítés mellett egy egész jó kis szeparált placcot. Úgy éreztük, mintha mi lennénk a vendégek egy lengyel kempingben, annyi lengyel vendég volt.

Nos lássuk a tapasztalatainkat. Előnyök: A kemping nagy, egy régi gyümölcsös területén lett kialakítva, füves szabad területek, nincsenek parcellák. Bár sok a fa a kempingben, azért lehet találni olyan helyet, ahonnan az antenna kilát a satellitre. Éjszaka nagy a csend. Jó minőségű gyógyvize van, ugyanolyan síkos jellegű, mint a kerekdombi fürdőé. Áramellátás jó, free wifi is van, bár mi csak egyszer tudtuk kicsiholni a gépeinkből, nagyon lassú volt, ezért a mobil wifinket használtuk. Szoc boxok mindenfelé, normálisak, tiszták is. Nyitott konyhák is vannak, tűzhelyekkel, az egyikben vagy 20 bérelhető hűtőszekrény is van. Közvetlen átjárás van a fürdőbe, bennefoglaltatik az árban, az élménymedencék is. A kemping és fürdő egy hosszanti tengelyen fekszik, tehát az elejétől a végéig hosszabb sétát igényel. Kinn nagy csúszdás élménymedence a kicsiknek, úszómedence a "sportolóknak" egy nagy meleg ikermedence a családoknak, és 2 gyógymedence az "időtálló" :)  vendégeknek. Fedettben 1 meleg élmény és 2 gyógymedence. Két nagy sportpálya, egy homokos röpi, egy betonos foci. A fürdő is nagy területen fekszik, rengeteg fával, madárvilággal. Hölgyeknek sok shoppingolásra alkalmas bót :). Benn a fürdőben egy sarokban étkezési lehetőségek, 7-8 büfé egymás mellett, 2 halas, 3-4 melegétel, 1 lángosos, 2 bográcsos karcagi birka-pacal-marha-csülök pörkölttel, kenyérlángos, pizza is kapható.  Kocsma is van, rögtön kettő. Az ikermedence másik végén egy nagy teraszos étterem található, napi 1000,- Ft-os menüvel hétvégén is. Mi ettünk az ott töltött három nap alatt halászlét, pacalt, birkapörköltet, lángost, süllőt, toros töltöttkáposztát a büfékben. Mindegyik kifogástalan volt. A kemping jobb oldalán horgásztó van, de sajnos oda nem lehet lakóval betelepedni, mert állandóra telepített lakók állnak a tóval szemben. A fürdő főbejáratán át érdemes inkább közlekedni a kempingből - állandó karszalaggal - ami rögtön a berekfürdői evnyú-ra vezet. Ezen a "sugárúton" szemben rögtön a polgármesteri hivatal lelhető fel, jobbra 100 méteren kispiac, 2 fagylaltozó, pékség, könyvtár, patika, COOP üzlet, balra 100 méteren 1 hotel.(Talán az is elég, ha az embert kiáll a főbejárat elé és  jobbra-balra szétnéz. )  :) És aki ettől nem fáradna el, választhatja az innen induló, a Hortobágy szélén haladó 18 km-es bicikliutat. Pontos térkép jobbra a piac mellett található.

Hátrányok: Kicsit retro a kemping. Az egyik oldalán elkerített gépészeti terület, lerakott sittel, ócska gépekkel.  Sok faház van benne, de ezek is lelakottak, elég ócskának néztek ki. Az utak és járdálapok törtek, besüllyedtek, oda kell figyelni a járásra. A fedett fürdőt az elmúlt években fejleszthették fel, de 1 kisebb térben 3 medence van csak, amikor esett az eső, nagy zsúfoltság volt. A büfésor is eléggé retro, az előtte lévő asztalokról nem beszélve. Egy házaspár ebédköltsége itt a büfésoron levessel, főétellel, ital nélkül 5000,- Ft. körül jön ki, kivéve, ha az étteremben a menüt választja 1000,- ft/fő. árban. Szombat délben a COOP-ban volt három, azaz három szeletelt fehér kenyér, az is tegnapi.  A büfék melletti gyógymedence valószínűleg a múlt századból maradt még itt. Ennek ellenére a kempingárak hasonlóak a jobban szituált kempingek áraihoz. Pl. kedvezménykártyával kettőnknek 3 éj 18.000,- Ft. volt.

Nos, ez a kemping nem nyűgözött le bennünket, még várunk egy kicsit egy nagyobb felújításra.


Beküldve: 2017 júl. 24 20:36 írta Srychy #50580
Srychy profilkép
Ez szép összefoglaló volt.
Ennek ellenére meglátogatjuk és én is írok véleményt.
:)

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.