Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Kozolék javaslatára látogattunk el Tiszafüred-Üdülőterület, Tiszaörvény vidékekre, későbbi lehetséges találkozók helyszíneinek keresésére. Utazásunk nem volt sikertelen.

Tiszafüredről a 90-es évek elejéről voltak emlékeim, ekkor egy kölcsönkapott lengyel kislakókocsival voltunk családi nyaraláson.

Kerékpárokkal felszerelkezve indultunk útnak és Tiszafüred-Üdülőterületén a Belvároshoz legközelebb eső Horgász- és Családi Camping-ben "vertünk tábort " Koordinátái: K 47.621894°, É 20.739828°. Jó pár képet készítettünk, de a weboldalon igen komoly virtuális sétát tehetünk, mely mellett eltörpülnek az általam prezentált fotók. Ebből kifolyólag az élményeikkel egészíteném ki a látnivalókat:

Az első benyomásunk valóban egy családias hangulat mely fogadott minket. A jobb oldalon található füves területen kb. 20-25 egység elhelyezése lehetséges. Ennél többen csak szétszórtan férnénk el, ami a megszokott jó társaság esetében mellékes.
Lehetőség van közös főzöcskére, csapadékosabb időben fedett helyen folyhat tovább a csapatépítés. Bár klubtagjaink kiválóan főznek (itt most nem bocsátkoznék felsorolásba), az étterem konyhája átlagon felüli. A halételek teljes tiszai repertoárja megtalálható az étlapon.
A vizesblokk nemrégen lett felújítva, európai színvonalú... bár a papír ami mindig elérhető... itt csak hozott anyagból működött.
Rengeteg faház és telepített lakókocsi található a területen... ez minket azt hiszem kevésbé érint.
Ez a kemping nem közvetlenül a Tisza-tó partján található, egy hátsó kijáraton azonban a töltésre juthatunk, közvetlenül a szabadstrandra. Lehetőség van kerékpár, kenu és kajak bérlésre. Felmerült, hogy kérésünkre szervezett hajótúrát biztosítanak.
Szúnyog van bőven. Idén szeptember 2-ig erdei táboozók uralják a terepet, csak utána tudunk bármilyen találkozót szervezni. Mint máshol itt is holland és német "felfedezők" járnak előttünk a kempingezésben.

Kozol következő javaslata az Albatrosz-kikötő volt. Ez mindössze 700 méterre van a fent leírt Családi kempingtől a töltésen. Koordinátái: K 47.624232°, É 20.732254°. Bevallom emellett csak elbringáztunk, mert ez valóban csak egy kikötő, néhány letelepített lakókocsival. Azonban folymatosan teltcsónakkal induló vizitúra helyszíne.

Tovább a töltésen 2600 méterre elértük a Kormorán kikötőt. Koordinátái: K 47.607436°, É 20.718459°. A recepción egy pohár sör és egy kávé elfogyasztása után a recepciós hölgy körbevezetett bennünket, miután ismertettük későbbi találkozó-szervezős szándékunkat.
Ez is egy kikötő, de nagyon hangulatos, valóban gyönyörű. Egy találkozó lehetséges helyszínéül a kemping nyugati csücskét jelölte meg. Becslésem szerint maximum 25 egység elhelyezésére van lehetőség. A közös programok a benyúló öböl túlsó felén lehetségesek csak, viszont nagyon komoly (kb. 200-250 fő részére alkalmas) fedett területet biztosítanak. Itt minden közvetlenül a vízparton van. A vizesblokk éppen felújítás alatt van, erről nem tudok sem jó, sem rosszat írni. Csónakos túrákat közvetlenül a kempingből indítanak, 5 ladik áll rendelkezésre.
Szúnyog van.
Megközelítése Tiszaörvény felől lehetséges lakóautóval, lakókocsival, így nem kell a töltésre jegyet váltani.

A harmadik (vagy negyedik) kempinget véletlenül találtuk meg egy céltalan bringázás következtében. Albatrosz kempingnek hívják, igen, mint a kikötőt (többen Fortunaként ismerik). Koordinátái: K 47.621202°, É 20.733826°
Érkezésünkkor a kemping üzemeltetését 2 hete átvevő fiatal úriember fogadott. Már a vizesblokk felújításán dolgoznak igen gyors ütemben. Ha ma még nem is, de később ígéretes helyszín lehet, akár nagyobb találkozókra is. Most még elhenyagolt, de a kemping jelenlegi üzemeltetőjének lelkesedéséből ítélve, még hallunk erről a helyről.
Ha lesz, aki velem tart a nyáron szívesen eltöltenénk próbaként egy hétvégét itt.

A Tisza-tóról már csak annyit írnék, hogy Magyarország egyik legszebb ékköve. Érintetlen madár és növényvilága elfeledteti az emberrel a sok szúnyogcsípést, melyet az elmúlt két napban begyűjtöttünk.

Képek az albumomban. 


Beküldve: 2017 febr. 04 20:32 írta kertesz #49275
kertesz profilkép
Mi a Termál kempinget választottuk,mert van étterem és közvetlen fürdőkapcsolatos.Horgászni ingyen lehet ,annyi hal is volt benne.De van sok vakondtúrás ,és ez egy szálkasszőrű tacskóak a legjobb.Jó ez ennyi pénzért 2016 julius

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.