Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Végre sok heti megfeszített munka után elindulhattunk egy rövid 200 kilométeres próbaútra !


Természetesen tettük ezt az új szerkezettel , aminek még a neve sem normális ….fifth wheel …..azaz …ötödik kerék ….című nyerges lakókocsi…? Mint látjuk az amerikaiak sosem voltak normálisak ezen a téren és ennek alapján én is méltó vagyok arra , hogy legyen egy ilyenem .
Hisz ritka az ilyen hülye ember aki ilyen esztelenül sok energiát és pénzt fektett bele olyan projectba , aminek az a lényege …hogy tudunk sokkal szarabb lakókocsit szerezni a régi helyett….feleslegesen és méregdrágán .
Ráadásul jó nagyot …hogy mindenki láthassa mekkora marha az illető úr .
Akinek valaha is problémát okozna hülyességet csinálni lakóautó ügyekben az rögtön hívjon fel…professzori szinten tudok erről előadást tartani.
Mindegy … megvan …itt áll a ház elött büszkén …magasan …bután ….szerintem a régi jó Ford Rimor halálra röhögné magát ha meglátná …és pedig remélem meg fogja . Hadd legyen egy jó napja …
Bepakoltunk , feltöltöttük ….mert tény és való hűtőkapacitása , víz és szennyvíz űrtartalma kiváló ……lényegében úgy néz ki , ezt olyan helyre tervezték ahol csak nyolcnaponta van lakott telepűlés és ott is kétséges a vízellátás. Szennyvíztartályáról beszélgetve a Gabival abban maradtunk … egy kisnyugdíjas házaspárnak bizony össze kell szedni magát anyagilag ….ha ezt rendesen meg akarja tölteni.
Ezzel csak azt akartam érzékletesen bevezetni , miért is olyan rohadt nehéz ez a dőg. Hát ezért !!
Na meg mondjuk az alváza is abnormális …lényegében alig marad el egy T34- es nehézharckocsi alvázának súlyától. …..csak mondjuk erősebb .
Na mindegy …elindultunk …Gabi hátul figyelte ki tudok e kanyarodni a kapun ..én meg mindenfele Persze ez nem ment simán …a kapu 3 méter …böszme 2 méter 50.. …és még kilógnak itt ott dolgok , de hát amúgy is meg 12 méteren felül van a hossza …..én meg 125 kiló …és izzadékony …igy alig 40 perc alatt kiálltunk .
( Gabi már csúnyán nézegetett .)
Büszkén elindultunk …alig mentünk 100 métert baleset nélkül… már jött is szembe ismerős lakóautós házaspár …Gabikék . Mivel orvos nélkül nem szívesen iszom le magam …azonnal vidáman invitáltam őket Szepezdre…amit ők komolyan vettek .
Mentünk tovább vidáman …jó széles és esetlen járművűnkkel gondtalanul , aztán egyszer csak meglepetésre le is értünk Balatonszepezdre.
Útközben mindössze arra jöttem rá …lehet ez a dőg akármilyen nehéz és nagydarab …a jó kis Dodge akár 140 km is tudja húzni könnyedén …150 felett meg úgy el tudom veszteni , hogy észre se veszem .
Nem fenyegetésképpen …de ezt megmondtam a Gabinak ….meg fifth wheelnek is !!! Szedjék össze magukat !!
( Gabi egyre csúnyábban nézett )
Beértünk a kempingbe …helyünkön már várt lakóautós barátunk Iván ….aki mint ügyvéd sokat segített a parcellára való kanyarodásnál .
Mert segítettek …Ő is….
Gabi is például mindent megtett …nem győzte üvölteni …szedd alá ….mire kiszálltam , hogy inkább azt mondja meg merre tekerjem ???? Erre azt mondta …abszolute fogalma sincs , de a múltkor a Detti meg a Via is folyton ezt erőltette , hát gondolta most is jól jöhet .
Mindeközben a környékbeli fákat olyan 3 és fél méteres magasságban lombtalanítottam , mire a fák cserében letörtek ezt azt a kocsi tetejéről …létrát , antennát , szellőztető ablakot ….igy lényegében döntetlenűl állunk ….Jamesz …Növényzet …viszonylatba.
Mikor igy másfél órát forgolódtunk megjöttek Fecsikéék meg az uzsonna idő .
Ők megint csak segítettek …ám a közönség ….a kempinglakók…időközben megunták a dolgot. Odajött egy úriember , aki mint kisült regisztrált lakóautó klubtag…és közölte ….álljak be már végre , mert bár az első óra szórakoztató volt , most már lassan kezd unalmassá válni.
Aztán az Ő utasítása alapján …mivel kamionsofőr a drága …hát talán ha hatodszorra de beálltam .
( Gabi gúnyosan és nagyon csúnyán nézett )
Dőgfáradtan elkezdtük a jármű leszerelését , majd felszerelését aminek a végén boldogan bedugtam a 220 – ba …már a dugót .,erre egy kis csattanás …és nincs áramunk .
Átmentün Ivánhoz bedugtuk nála …egy kis csattanás …már neki sem volt. Aztán nem sorolom kinél jártunk mire már aztán senkinek nem volt a kempingben áramellátása. Ilyen rohadt sötét kemping nem volt még egy a Balaton környékén.
Persze ezek után azonnal rájöttem …rövidzáras a dugóm. Egy óra alatt hogyne jöttem volna rá ??!!!
A kocsiban még vígan világított minden , hisz a fedélzeti akku dolgozott ….igy elkezdtem a konnektortól folyamatosan szétszedni az elektromos vezetékeket , hogy elhárítsam a hibát. Húztam kifele azt vágtam ...húztam kifele aztán vágtam ...
Igy egyre beljebb jutottam az elektromos rendszerbe , mint egy kis Jameszba oltott Bihari …és erre egyre több elektromos berendezés hagyta abba a müködését.
Mire leszállt az est az ég adta világon semmiféle elektromos berendezés nem működött és a vezetékek 60 százaléka el volt vágva .
Gabi már borzalmasan csúnyán nézhetett , direkt jó , hogy a sötétbe ezt már nem láthattam.
Reggel pitymalatkor ránéztem ..és láttam pakolni kell !!! Villámgyorsan bepakoltunk , összesöpörtük a kocsi volt elektromos vezetékeinek a zőmét , trafok darabjait, stb . és elbúcsúztunk felebarátainktól , akikkel lényegében egy mondatot nem beszélgettem , mivel hol folyamatos gépkocsivezetéssel , hol rapid villanyszereléssel töltöttem az időt.
Hazafele nagyobb baj nem volt , a kempingből érdekes módón azonnal és elsőre kiálltam , ami fát pedig letörtem az útközbe leesett.
Kedvesem Gabi megkért , hogy ezen a hazavezető úton figyelmesen vezessek , mert szépen akar emlékezni az utolsó lakókocsis kirándulására.
Értettem a célzást !!
Otthon aztán már csak a beállásnál volt egy kis prücök , de 2 óra múlva a szomszédban dolgozó kőművesek megszántak , segítettek és igy hazaérhettünk .

A Gabi azóta nem beszél velem ….talán ezért is volt időm ilyen hosszan írni …amiért bocsájtsatok meg !!!
Jamesz

U.i.
Van egy eladó amerikai luxus lakókocsi ...világítás nélkül ….ki kéri …

Amúgy semmi más baja nem volt , az elektromos féket bekapcsolva hagytam meg a micróhullámut a vízmelegítővel ....és ez a nagy és hirtelen inzultus leverte a kemping 4 amperes biztosítékát .... 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.