Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

A következö emailt küldtem el napokban a budapesti turisztikai hivatalnak. Javaslom a magyar autoklubtagoknak hasonlo emailek megirására:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Europában egyre jobban terjed el a lakoautoturizmus, a lakoautok száma évente szinte duplázódik. Mig Nyugat Europában egyre jobban épül ki az örzött lakoautoállomások (nem campingek) infrastruktujára 8 és 20 euro közötti árszinvonalon egy éjszakára lakoautonként addig sajnos Magyarországon ez a jellegü kinálat szinte fehér folt a turisztikai infrastrukturában.

A Düsseldorf-i nemzetközi lakoautokiállitáson ahová több ezer lakoauto jött el 15 euro volt egy éjszaka a vásár területén wc-kel és zuhanyozokkal együtt. Szorakoztatásra volt egy nagy sörsátor zenekarral, valamint ingyenes busz ingajárat a düsseldorfi belvárosba.

Köln-ben a lakoautoállomás a Rajna partján van az ifjusági szállo mellet napi 8 euro (árammal +1 euro) 3 metro megállora a belvárostol (kölni székesegyház).

Párizsban az Eurodisneyland területén lakoautoval tavaly 13 euro volt egy éjszaka. Igy este a disney village-be és a RER vonattal meg Párizsba be lehetett jutni.

Berlinben 3 metro megállora a belvárosi Friedrichstrasse-tól 17 euro egy éjszaka a lakoautoállomáson árammal wc-vel és zuhanyozóval együtt:
http://www.reisemobilstationberlin-mitte.de/

München az oktoberfest idején 20 euro. Europapark (Németország legnagyobb szabadidöparkja hasonlo Disneyland-hez) Rust 20 euro árammal együtt. Stockach (Bodeni to) 10 euro árammal együtt. Avignon 12 euro árammal együtt. Chamonix (Mont Blanc) 10 euro. Mont Saint Michel Franciaroszág 8 euro árammal együtt és még sorolhatnám (személyes tapasztalatok)

Ezzel szemben Budapesten az Aquincumi meg a Zugligeti camping tul messze van a belvárostol és 30-40 euros árakkal messze felülmulják a nyugat europai árszintet. A még belvároshoz közel elfogadhato Haller camping (metroállomás Nagyvárad tér) meg csak májustol szeptember végéig van nyitva.

Itt az ideje hogy Budapesten is ki legyenek épitve Berlin-hez, Köln-höz hasonlo lakoautoállomások, mert igy sokkal több uj turistára tehet szert Magyarország. A lakoautozás olaszoknál is nagy divat lett. Idén Januárban Bécsben a Schönbrunni kastély közelében levö luxus camping-ben több száz olasz lakaouto volt, addig Budapesten a gyengén felszerelt Aquincumi camping-ben csak 5-6.

Javasolnám az örzött lakoautoállomások (áram, viz, wc-k)kiépitésére a városligetet vagy a népligetet a metrohoz közel, vagy az Erzsébet hid budai hidföjénél az egykori Rácz fürdö melletti parkot (Tabán).

Üdvözlettel

Dr Bényi Gábor

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.