Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Majdnem müszaki hiba de nagy gondot okozhat. Kedves Lakoautósok.
Már egy tölem hiresebb ember kitalálta ami elromolhat az el is romlik.
Nem öröm ha a lakónk valahol messze elromlik. De mint müszaki szerkezet a hiba komolyságától függöen arra szakosodott autó szerelők ki tudják javítani a hibát. Ez lehet falusi szerelö, kis mühely, nagy mühely, vagy márka szervíz.
Ami a kakukk tojás az a risztó. Ami ameddig müködik, természetesnek vesszük. De ha elromlik nagy gondot tud okozni a mozgás képtelen autó.
Ebböl több féle gyári, sok féle egyedi, és ennek kombinációi is elöfordulhatnak. Egy, kettö, vagy több lépcsős rendszerek.
Mindenki vegye a fáradságot és tájékozodjon a saját riasztóját illetöen, hogy ha meghibásodik hogyan tudja kiiktatni a rendszerböl.
Ezzel a huzással igaz, hogy az autó védtelenné válik, de legalább mozgás képes.
Ha olyan még müködö riasztónk van amit esetleg az elöző tulaj szerelt, és nem ismerik a hatástalanításának folyamatát, jobban járunk ha kiszereltetjük, és tetetünk be egy másikat.
Ezt a kis szöszenetet a Cseh élménybeszámolobol kivehető megtörtént eset miatt irtam. Amihez azt is el kell mondanom hogy szerencsésen végzödött.
A megoldást inkább bátornak mint megfontoltnak nevezem. Amennyiben ez nem egy elsö lépcsös kereskedelemben kapható riasztó, hanem modjuk én szerelem és van benne egy másod vagy harmadik lépcsős biztonsági rendszer is. Az esetben szegény Brigin okoztunk volna több száz ezer forintos kárt a tulaj szeme elött javítás cimén és biztos tréleren utazik haza.
Öröm az hogy a gazdival és nem a próbálkozóval, de hát ezért ovjuk a sajátunkat.
Tehát tudjuk hatástalanitani a védelmi rendszerünket akár egyyszerü, akár komplikált. Sok bajtol menthet meg minket.

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.