Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Repülőgépekre emlékeztető formájú tanulmányautóval jelentkezik a Ford a Detroiti Autószalonon.

 
Repülőgépekre emlékeztető formájú tanulmányautóval jelentkezik a Ford a Detroiti Autószalonon. A jármű többek között a jövő Fordjainak hajtásrendszerét is megkapta.
 
FUTURISZTIKUS LAKÓAUTÓ
Különleges ablakok díszítik a karosszériát
Hátul egy nappalit alakítottak ki
Hibrid hajtás viszi céljához az autót

Egy amerikai lakókocsi-, illetve lakóautó-gyártó cég, az Airstream és a Ford közös tanulmányautót mutat be a Detroiti Autószalonon. A mindenféle kényelmi extrával felszerelt jármű az "Út maga a cél" jelmondat nyomán született meg.

A Ford Airstream formailag egy régi amerikai lakókocsira vagy egy repülőgép törzsére emlékeztet, futurisztikus üvegfelületekkel, melyekből a tetőre is jutott. Mialatt a bal oldalon csak egy kisebb ajtót találunk a vezetőnek, a jobb oldalon az autó kétharmada felnyílik, szabaddá téve szinte a teljes belső teret.

Hátul három részben nyílik az ajtó. A T alakú középső rész az utastérbe enged utat, míg a kisebb ajtók mögött rekeszeket találunk az egészségügyi csomagnak, szerszámoknak.

Asztalszerű, "lebegő" műszerfal veszi körbe az elöl ülőket, a kapcsolók érintésre működnek. A vezető előtt nem hagyományos műszerfalat alkalmaznak, hanem egy "dupla" képernyőt, amely nemcsak a szükséges információkat mutatja meg, de a tolatókamera képét is, és az utas akár DVD-ket is nézhet rajta, egyazon időben.

Az igazi lényeg itt azonban a hátsó rész kialakítása, amely sokkal inkább emlékeztet egy nappalira, mint egy autóra. Az első kapitányi ülések forgathatók, így az utasok szembe is fordulhatnak a hátsó részen ülőkkel, akik nem hagyományos ülésekben, sokkal inkább kanapén utaznak.

Közöttük egy 360 fokos képernyőt találunk, amely nemcsak filmnézésnél vagy videojátéknál jön jól, de hangulatkeltő elemként is, hiszen képes egy kandallóban ropogó tűz vagy lávafolyam látszatát is visszaadni.

Az Airstream mozgatásáról hidrogéncellás motor gondoskodik, olyan, amely hideg időben, télen is képes működni. Generátorként üzemel az akkumulátorok számára, amelyek működtetik a villanymotort. Ez a megoldás már bemutatkozott a Ford Edge tanulmányban, de hamarosan több szériagyártású modellben is feltűnhet, mint ahogy a jármű új biztonsági öve is, amely már nem három, hanem négy ponton kapcsolódik a karosszériához. Tisztán elektromos hajtással 40 kilométert képes megtenni az Airsteram, mielött az akkumulátorok lemerülnének.

Beküldve: 2017 febr. 24 10:29 írta KATAND #49539
Beküldve: 2017 febr. 24 10:25 írta KATAND #49538
KATAND profilkép
Campalto Venezia/veneto
RIALTO Via Orlanda 16
N45 29'4" E12 17'0"
Igaz hogy camping ,de jó.Velencére busz indul a kapu elől oda vissza ut 6€/2fő
Beküldve: 2017 febr. 22 18:48 írta MaNa #49519
MaNa profilkép
vityo641 írta:
Sziasztok! Windows telefonomról írok...nem tudok rendesen navigálni az oldalon...ezért nem tudom melyik forumwtemaba fog megérkezni a kérdésem ...
Velence...ezen a hétvégén...punta sabioni stellplatzrol van e valakinek elmenye? Csak egy éjszakát es egy varoslatogatasnyi időt töltenénk ott...karneval nézés
Szép napot mindenkinek...
Vityo

Közvetlenül a Punta Sabbionei hajóállomás mellett van, a Lungomare Dante Alighieri-n. A kerítések mellett hosszában van egy leállósáv, oda állnak be a lakók. Ahányszor arra jártunk, mindig tele volt, kétséges, hogy most a karneválnál lesz-e még hely. Nem láttunk áramot, vagy vizvételi, vagy leeresztő lehetőséget.
Beküldve: 2017 febr. 22 07:07 írta vityo641 #49510
vityo641 profilkép
Sziasztok! Windows telefonomról írok...nem tudok rendesen navigálni az oldalon...ezért nem tudom melyik forumwtemaba fog megérkezni a kérdésem ...
Velence...ezen a hétvégén...punta sabioni stellplatzrol van e valakinek elmenye? Csak egy éjszakát es egy varoslatogatasnyi időt töltenénk ott...karneval nézés
Szép napot mindenkinek...
Vityo

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.