Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!


Egy érdekes lakóautós ötlettel rukkolt elő a Levanter Kft: megalapította „Az év veterán lakóautója" díjat.

A 2010-es év veterán lakóautója díjra pályázhat minden 20 évesnél idősebb lakóautó.
A legszebb, legjobban karbantartott, legegyedibb lakóautók az idei Karavánszalonon (március 5-7) kerülnek kiállításra, ahol szombat estig lehet majd szavazni rájuk.
Az alábbiakban a Levanter Kft felhívását olvashatjátok:

------------------------------------------------------------------------------------

A LEVANTER Lakóautó Kft. megalapítja Az év veterán lakóautója díjat
Azzal a szándékkal, hogy minél több 20 évesnél öregebb lakóautó egyedi formavilágát, ma már nem használatos műszaki megoldásait fedezhessük fel, és csodálhassuk meg újra együtt.

...ha van az Ön, vagy barátja, rokona, szomszédja, ismerőse, falubelije birtokában idősödő lakóautó, akkor ideje kitolni a fészerből, leporolni, kifényesíteni és benevezni a versenybe. Várjuk a saját készítésű lakóautókat is.
Emlékszik még arra az időre, amikor a lakóautózás hazai úttörői kiérdemesült Barkasok, Zukok átalakításával próbálkoztak? Nem kis vállalkozás volt ez akkor. De az igazi nagy kaland az volt, amikor a vasfüggöny mögül, félautónyi alkatrésszel és megannyi Globus konzervvel nekivágtak a világnak. Nem volt ritka, hogy a papának az árokparton kellett generálozni a motort, mégis sokan életük meghatározó gyerekkori emlékei között őrzik ezeket a túrákat.

Gondolta volna, hogy néhány évtized alatt a szűkös, éppen csak alvásra alkalmas járművekből nem csak guruló apartmanok, hanem emeletes busz méretű mozgó kastélyok lesznek? Kitolható oldalfalakkal és minden elképzelhető luxussal felszerelve, amit persze akkor is biztosítani tudnak, ha két hetet úszó jégtáblán kell eltöltenie, minden külső kapcsolat nélkül.

De ha ez az új generáció, akkor törvényszerűen kellett lennie egy réginek is. Hol vannak Ők? Hová tűntek régi korok fantasztikus járművei, amikkel ma már "mosolyt fakasztó" lenne végiggurulni a városon, de amiket annyira szerettünk, és nosztalgiával gondolunk rájuk. Ők azok, akikről az "emlékszel még" kezdetű mondatok szólnak. Bontóban végezték, vagy megbújnak ócska fészerekben, hátsó udvarok mélyén? Maradhatott belőlük néhány darab mutatóban? Lehet, hogy gondos gazdák féltve őrzött kincsei ma is?

Ezen gondolkodtunk, amikor érdekes ötletünk támadt. Keressük meg, kutassuk fel a még fellelhető ősöket, ismerjük meg őket, amíg még nem késő! De hogyan? Hamarosan erre is megszületett az ötlet. Megalapítottuk, "Az év veterán lakóautója" díjat

Ennek a díjnak a kitűzésével a célunk az, hogy lehetővé tegyük érdekes, ritka vagy egyedi, a mai nagy sorozatban gyártott lakóautók elődeinek tekinthető járművek megismertetését a nagyközönséggel. A lakóautós technika szédületes fejlődést produkált az elmúlt évtizedekben. A minden luxussal felszerelt, formatervezett, személyautós sebességgel közlekedő modellek mellett, a valaha volt bumfordi, esetlen, mindent a célszerűségnek és az egyszerűségnek alárendelő, motorizált málhás szekér benyomását keltő modellekre sem árt rácsodálkozni időnként...
Szerencsére a kezdeményezésünk szakmai körökben lelkes fogadtatásra talált. Ennek bizonyítékaként szépen gyűlnek a felajánlások a díjalap számára. Tehát "Az év veterán lakóautója" díj nem csak erkölcsi elismerés, hanem értékes tárgyjutalmakat fog kapni a győztes és a további helyezettek is.

Hogy melyik pályázó lesz "Az év veterán lakóautója", azt a Budapesti Karaván Szalon látogatói döntik majd el. Az Ön szavazatára is számítunk, sőt akár Ön is nyerheti azt az értékes ajándékot, amit a szavazók között sorsolunk ki.

------------------------------------------------------------------------------------

További információ és jelentkezési adatlap a Levanter Kft honlapján: http://www.levanter.hu/oldtimer.php 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.