Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!


Ingyen telefonálási lehetöség utközben a nagyvilágban internetten keresztül.

Visszatérve a nemzetközi csoportos oroszországi körutunkról (élménybeszámoló még majd lesz irva), az osztrák lakoautos utitársaktol telekommunikácio területén hasznos tapasztalatot szereztem amit szeretnék közreadni, hátha valaki nem ismeri ezt a lehetöséget, ahogy eddig én sem ismertem:

Oroszországban unios mobil telefonnal minden megkezdett hivás 4,50 euro percenként. Fogadásért meg 1,50 euro-t számláznak. Osztrák utitársunk mindenütt ahol volt ingyenes "wifi hotspot", fülhallgatoval és mikrofonnal ingyen feltudta hivni az osztrák vezetékes hálóba családtagjait és barátait. Ingyenes "wifi hotspot" az egész világon például minden mcdonald gyorsétteremben találhato.

Igy én is vettem egy netbook-ot és letöltöttem az ehhez szükséges programmot:

http://www.voipwise.com/en/index.html

Valoban tökéletesen müködik. Ha feltölt az ember bankkártyával 10 eurot +2,50 eurot (ado és kezelési költség), tehát 12,50 eurót, akkor 90 napig heti 300 percet lehet telefonálni ingyen az internetböl a világ sok országának vezetékes hálójába. A feltöltött pénz meg lebeszélhetö mobil telefonokra (magyar mobil például 7 cent percenként) valamint ha tul lett lépve a heti 300 perc vagy a 90 nap a vezetékes háloba (általában 2 cent percenként). A Kárpátmedencében elérhetö igy ingyen a magyar és szlovák vezetékes háló.

Egyre több camping-ben és lakoautoállomáson is lehet használni az internettet ami általában "wifi" meg "wlan"-al van feltüntetve. Budapesten például a Haller camping-ben:

http://www.hallercamping.hu/hu/index.html

Ugyhogy én már azt is nézem ha megállunk a lakoautoval hol van ingyenes wifi hot spot. Ezekre is vannak külön keresök, például:

http://www.hotspot-locations.de/
itt be kell jelölni hogy az ingyenes hot spot-ot keressük (kostenlose hotspot)

Camping és lakoautoállomások keresöi is feltüntetik free wifi hotspot-kat.

Németországban a voipwise honlapján belehet regisztrálni német vezetékes telefonszámot és német mobiltelefonszámot és akkor internet nélkül is lehet használni ezt a lehetöséget. Csak fel kell hivni egy müncheni vagy berlini vezetékes telefonszámot és ott kell beütni a cél telefonszámot és lezárni # jellel. Akkor egy hang bemondja "0 cent pro minute" és kapcsol. Hogy ez müködik e többi országokban is ottani telefonszámmal, szerintem érdemes letesztelni.

voipwise-nak sok országban van saját vezetékes telefonszáma (Budapesten is), amin keresztül ha beregisztráltuk internetten a vezetékes és mobil telefonszámunkat ingyen hivhatjuk internettes hozzáférés nélkül is saját telefonnal sok külföldi ország vezetékes hálóját. 

További info itt:
http://www.voipwise.com/en/geo.html  

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.