Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Hol van Budapesten nyugati szintü lakouatozási leállási lehetöség, jo tömegközlekedéssel a közelben?  Kedves magyar lakoautoklubtagok?

Németországbol egyhetes ausztriai sielés után (Kaprunban), januar 1.-én lakoautonkkal 2 éjszakára Budapestre látogattunk. Az internetböl a hév összeköttetést figyelembe véve a Romai fürdöi camping-et néztem ki a Szentendrei uton. Rajtunk kivül a campingben volt még 6 lakoauto.

Ha valaki meg tud venni egy 30 és 100 ezer euro közötti árban levö lakoautot, az nem tartozik a legszegényebb rétegek közé és elvár egy magas szintü szolgáltatási nivot. Mi már végiglakoautoztuk Hollandiát, Franciaországot, Németországot, Ausztriát, de ilyen katasztrofálisan rossz állapotokat mint Budapesten még nem találtunk sehol. A mosdók és wc-k állapota koszos és használhatatlan, wc papir hiányzik. A kémiai wc kiüritö egy vaslappal lefedett gödör. Hogyan engedélyezheti az egészségügyi hivatal ilyen állapotban egyáltalán ennek a campingnek a müködését? (Árban ugyanaz mint Bécs-ben). A hó nem volt sehol eltakaritva. A bevezetö autout a campinghez egyben a kivezetö ut is, ami azt jelenti hogy az osztottpályás egyirányu Szentendrei utra menetiránnyal szembe kell kifordulni és csak aztán lehet elfordulni jobbra. A campingböl a hév megállohoz aluljáron kell át menni az uttest és villamossinek alatt. Az aluljároban közvilágitás nincsen, sötédedés után életveszélyes átmenni. Ezekután nemcsoda hogy sok külföldi turista elöször és utoljára jön Budapestre és piszkosnak itéli meg a magyarokat. Bécsben a Schönbrunni kastély közelében levö campingben közel 100 lakoauto volt. Mindenütt patyolat tisztaság, utak letakaritva. Mikor dicsértem a bécsi camping tisztaságát és elmondtam a recepcion hogy Budapeströl jövünk vissza ahol "gyengébbek" az állapotok, a recepcion mondták hogy nagyon sokan panaszkodnak a budapesti állapotokra. Mindenesetre télen mégegyszer ilyen körülmények között én sem fogok Budapestre utazni, a romai fürdöi camping meg egyszer elég volt.

Melyik budapesti camping felel meg a magyar lakoautoklub szerint egyáltalán egy kicsit a nyugat europai szinvonalnak?

A camping recepcioja nem árult BKV jegyet vagy napijegyet. Batthyányi téren közel egy órát álltunk sorba a BKV bérletpénztárnál napijegyért. A nyugati europai nagyvárosokban (Bécs, Berlin, Párizs, München, Köln stb.) vagy a turisztikai szolgáltatótól például a campingektöl, vagy automatábol megvásárolhatók a jegyek és napijegyek sorbanállás nélkül.
 
Kellemes élmények voltak a Gerbeaud kávéház, Vörösmarty tér, Belváros, Dunacorso étterem, Titanic kiállitás, Duna Plaza, Westend center. Minthogy magam is Budapesten születtem és nöttem fel, jó volt ujra a pesti utcákon járni.

Honfitársi üdvözlettel

Gábor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.