Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

 

 

 

Egy régóta húzódó gyakorlati problémára talált megoldást a nemrégiben megválasztott kerékpárügyi kormánybiztos Révész Máriusz és csapata, ez pedig nem más, mint a harmadik rendszámtábla legálissá tétele. Abban az esetben, ha az autónk hátuljára rakunk kerékpártartót és az eltakarja a rendszámot, a hatályos jogszabályok szerint a rendszámot le kell szerelnünk és a tartóhoz, vagy a kerékpárokhoz rögzíteni, hogy az jól látható legyen. 

 

Ha a vonóhorgos szállítóeszköz a fentieken túl még a kerékpárok megbízható rögzítésére is alkalmas, akkor az a közúti forgalomban használható. Ekkor a hátsó rendszámtáblát a kerékpártartóra kell áthelyezni előírásszerű helyzetben és megvilágítva.

 

A mai napon a Grund-ban tartott sajtótájékozatón Révész bejelentette, hogy az év végétől, vagy legkésőbb a jövő év elejétől legális lesz a harmadik rendszámtábla használata, mely megkülönböztett színű lesz a normál rendszámtáblákhoz képest. A pontos összegekről és a kiváltás módjáról még nem számoltak be, de a következő hónapokban erre is sor kerül.

 

(forrás: velo.hu)

 


Beküldve: 2017 márc. 29 19:05 írta Tutu #49806
Tutu profilkép
Ma olvastam egy cikket a Neten, de abból még ne tudom eldönteni, hogy mi számít hatóság által nem látható rendszámtáblának. :-)

faktor.hu/faktor-valtoznak-rendszamtabla...rto?source=hirkereso

Ha valaki tud valami közelebbit, kérem segítsen!
Beküldve: 2017 febr. 17 01:07 írta nemo25 #49447
nemo25 profilkép
ha3jk írta:
Nálam a rendszámtábla felett kezdődnek a biciklik nem takarják le.Viszont hosszabb az autó, ilyenkor mi a jogkövető magatartás?

Fényvisszaverős figyelmeztető táblát kell elhelyezni a bringa csokor végén.

www.kempingshop.hu/a-jarmu-korul/kerekpa...-tabla-olaszorszagba

Vigyázz, országonként változik az előírás a tábla méretét, csíkozottságát illetőleg!!!!!
Beküldve: 2017 febr. 16 23:36 írta woodoopilot #49446
woodoopilot profilkép
Amikor még repültem, az autók tetőcsomagtartóin szállítottuk az összecsukva is 6 m-es sárkányokat. Úgy emlékszem, akkoriban volt valami szabály, hogy a sporteszközök a normál rakománynál jobban is túllóghatnak a járművön. Végül is a bicikli is sporteszköz. :)
Beküldve: 2017 febr. 16 23:13 írta ha3jk #49445
ha3jk profilkép
Nálam a rendszámtábla felett kezdődnek a biciklik nem takarják le.Viszont hosszabb az autó, ilyenkor mi a jogkövető magatartás?

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.