Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Kempingbuszokat gyártó új üzemcsarnokot adtak át a nagyoroszi lakókocsigyárban kedden.

Az egymillió eurós beruházást saját forrásból és az anyavállalat támogatásával valósította meg a Knaus Tabbert Kft., hogy erősítse részesedését a kempingbuszok európai piacán. Az 1400 négyzetméteres régebbi gyártócsarnok átépítésével kialakított új részleget és a 800 négyzetméteres új logisztikai csarnokot Michael Tregner, a Knaus Tabbert konszern műszaki ügyvezető igazgatója adta át. Elmondta: a cél az, hogy Európa legmodernebb és legjobban szervezett lakóautógyára legyen a nagyoroszi.
Botka József, a nagyoroszi Knaus Tabbert Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az üzemcsarnokban új technológiát helyeztek el. A kocsik egy sínrendszeren gördülnek, amelyet egy speciálisan szabályozott vezérlésű szállítószalag mozgat. Így automatikusan beállíthatók a gyártási ütemidők, a munkahelyeket pedig úgy alakították ki, hogy a szerelőállásokhoz optimalizálva csatlakozzanak az előkészített bútorelemek és más beszerelésre váró anyagok.
Az új üzemcsarnokban a megrendelések függvényében 60-100 ember dolgozik, a beruházás 30 új munkahelyet teremtett.

A Knaus 1993 óta gyárt lakókocsikat Nagyorosziban. A német anyacég csődje miatt 2008-ban átmenetileg leállt a termelés, majd 2009 januárjától a Knaus konszern vagyona, vagyis két németországival együtt a Nógrád megyei gyár a holland HTP Investments tulajdonába került.
A 300 embert foglalkoztató nagyoroszi gyárban ebben az évben 1630 darab kempingbuszt és mintegy 2000 lakókocsit állítanak elő. 2012-re 3 milliárd forintos árbevétellel és 100-120 millió forintos eredménnyel számolnak.

(klikk a képre a nagyításhoz)

MTI 2012. október 30. 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.