Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

 

 

Ismét ugrik a miskolci béka!

Idén hetedik alkalommal szervezünk találkozót a Miskolci Kocsonya Farsang-ra. A fesztivál rendezősége idén is rendelkezésünkre bocsájtja azt a belvárosi zárt parkolót ahol eddig is parkolhattunk. Ez a belváros közepén van a fesztiváltól kb 100 m-re. Így a parkolóból könnyedén elérhető minden rendezvény. A parkolóhoz biztosítanak idén is áram csatlakozási lehetőséget. Az áram csatlakozás fűtésre nem alkalmas! A parkolót csak mi használjuk, és kerítéssel körbe van véve, amit kapuval be is tudunk zárni. A parkolóért 5.500 Ft + áram / egység díjat kell fizetni de az áram fogyasztás (mivel fűtésre nem használjuk) olyan kevés szokott lenni, hogy belefér a parkoló díjba. A Parkoló díj a teljes hétvégére vonatkozik de ha valaki egy napra jön akkor is ennyi.

javascript:void(0)

Miskolcról:

A tévhittel ellentétben nem a Magyar Lakóautó Klub volt az első törzsi csoport, aki megvetette itt a lábát, hiszen a régészeti leletek tanúsága szerint a terület ősidők óta lakott, s ez Magyarország legrégebben lakott területe is. A több mint 70.000 éves, paleolit kori leletek azt bizonyítják, egyike Európa legrégebben lakott területeinek. Első ismert lakói a kelta gotinok, talán hozzájuk köthető a Miskolctapolcától délre fekvő Leányvár építése is. A honfoglaló magyarok már kevert etnikumú lakosságot találtak ezen a vidéken, akik a Sötétkapu táján, a Papszer oldalán és a Tetemvár környékén laktak. A mai diósgyőri vár helyén a honfoglalás előtt már földvár állt.

Miskolc  Észak-Magyarország legnagyobb városa, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Miskolci járás székhelye. A környék Európa egyik legrégebben lakott területe, mint azt paleolit kori leletek tanúsítják. A különböző tájegységek találkozásánál, fontos kereskedőutak mentén épült település már a középkorban kereskedőváros volt A város a Bükk-vidék keleti részén, abba „beágyazódva”, a Szinva, Hejő és a Sajó völgyében, különböző természeti és gazdasági tájegységek találkozásánál épült. A város kivételes szépségét e csodás fekvése miatt is köszönheti. (forrás: wikipedia)

Fesztivál Információ: 

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes . Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket.

Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül , ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya kiemelt szerepet kap. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található a karneváli hangulatot megidézve. A fesztivál ideje alatt minden korosztály megtalálja az igényes és színvonalas szórakozási lehetőséget. A rendezvény január 28.-án 15:00 órától nyitja kapuit és 31.-én 18:00 óráig tart nyitva, melynek eseményei a miskolci Villanyrendőrtől (Kazinczy utca) a Szent István térig tartanak a főutcán, illetve a Szinva teraszon valamint a kapcsolódó területeken. A színpadokon már napközben megkezdődnek az események és késő estig (22:00 óra, pénteken és szombaton 24:00 óra) tartanak. A színpadokon a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadói lépnek majd fel. (Aradszky László, Belga, Bíborszél, Hooligans, Magashegyi Underground,  Nagy Feró és a Beatrice,  Pataky Művek, Takáts Tamás Blues Band, stb.)

A fesztivál valamennyi szabadtéri programja ingyenes!

Web: www.miskolcikocsonyafarsang.hu
Telefon: (Kerti) 20/529-56-18
Cím: Miskolc, Csengey Gusztáv u. 2.
 

Térkép

Nyomtatás
 

Jelentkezés:

(A jelentkezési lapot csak bejelentkezett felhasználók tudják kitölteni.)


Beküldve: 2016 jan. 31 16:18 írta lotte #47336
lotte profilkép
És most fél nappal hamarabb hagytátok el a találkozó helyszínét, mint mi hurrá

Nekünk az eddigi legjobb kocsonyafarsang volt a mostani, a társaság, a koncertek. :smt204 Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük! \:D/
Beküldve: 2016 jan. 31 12:10 írta Kerti #47332
Kerti profilkép
Szerencsésen hazaértünk :rohog
Ismét egy jó hétvége volt egy nagyon jó társasággal, főleg, hogy voltak új tagok és nagyon nagyon rég nem látottak is. Köszönöm, hogy ennyien eljöttetek.
Tettem fel néhány fotót az albumomba.

Kocsonya Farsang 2016
Beküldve: 2016 jan. 29 10:28 írta EdGaR #47330
EdGaR profilkép
Kerti írta:
Most megyek átvenni a parkoló kulcsát. ...

Az a kérdés mivel verjem le a lakatot?


:rohog
Beküldve: 2016 jan. 29 09:15 írta Kerti #47328
Kerti profilkép
Most megyek átvenni a parkoló kulcsát.
Ki mikor érkezik? Ki lesz az első, mert akkorra oda mennék csak tudjam, hogy mikorra.
Ha nem vagyok ott és valaki már megérkezett, akkor hívjatok fel.

20/529-56-18
Beküldve: 2016 jan. 29 06:45 írta Kerti #47326
Kerti profilkép
Most vettem észre, hogy eltűnt a jelentkezettek listája az oldalról. Nem tűnt el teljesen csak jelenleg nem látható. Nem tudom, hogy ma lesz e időm kijavítani, ezért elnézéseteket kérem.
Hamarosan találkozunk. :smt204
Beküldve: 2016 jan. 26 06:41 írta EdGaR #47309
EdGaR profilkép
Matyi18 írta:
Sziasztok!

Új vagyok igen, se lakókocsim, se lakóautóm, viszont lehet lenéznék Miskolcra...
Nem baj... így kezdődik :) Szeretettel várunk, többségünk már péntek délután - este - odaér és aznap biztos ott találsz minket a csigák körül... általában egy kupacban. Az ott alvás fűtetlen autóban szerintem elég gáz, de ha fűt a lelkesedés "nincs gáz" :rohog
Beküldve: 2016 jan. 25 20:55 írta Matyi18 #47308
Matyi18 profilkép
Sziasztok!

Új vagyok igen, se lakókocsim, se lakóautóm, viszont lehet lenéznék Miskolcra, mert érdekelnek az épített lakóautók, ha lesz lent pár. Egyelőre nagyon az elején járok, de a gugli se mindenható.
Valószínűleg az lesz a terv, hogy szombaton nagyon korán elindulok(unk), a bükkben rándulok egyet, aztán még sötétedés előtt/este felé megkereslek titeket.
B opció, lehet péntek este már lemegyek, csak a kocsiban alváshoz kicsit hűvös van még lehet :D
Illetve érdeklődöm, hogy ha már péntek este mennék, akkor egy gyönyörű szép, ezeréves, erdész zöld octavia beférne-e a lakóautók közé, persze gondolom van belépő, vagy ilyesmi.
Illetve nem tudom mi a terv, mikor talállak ott titeket a kocsik közelébe, mert akkor úgy időzítek.

Üdv Máté!
Beküldve: 2016 jan. 25 07:14 írta EdGaR #47305
EdGaR profilkép
vasudvaros írta:
Kerti barátom,légy szíves törölj a listából, sajnos nem tudunk menni.
Köszönet.
Pedig az előrejelzés szerint nem lesz rossz idő... sajnálom! :-(
Beküldve: 2016 jan. 22 17:51 írta Kerti #47298
Kerti profilkép
vasudvaros írta:
Kerti barátom,légy szíves törölj a listából, sajnos nem tudunk menni.
Köszönet.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok jönni :(
Töröltem a jelentkezésedet, köszi, hogy jelezted.
Beküldve: 2016 jan. 21 22:30 írta vasudvaros #47295
vasudvaros profilkép
Kerti barátom,légy szíves törölj a listából, sajnos nem tudunk menni.
Köszönet.
Beküldve: 2016 jan. 13 17:54 írta dudo #47272
dudo profilkép
Remélem. Ha másképp nem, a régi rendszámával.
Beküldve: 2016 jan. 12 10:59 írta Kerti #47266
Kerti profilkép
Dudó! Már az új lakóval jösztök?

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.