Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Garda-tó-Olaszországi kirándulás-Udine-Velence-Garda-tó-Verona  

Pár sorban megosztom ,akit érdekel esetleg ez az útvonal,hátha tudok leendő kirándulóknak segíteni.

A Velencei kiruccanás szerintem már ezer verzióban itt meglett írva ,ezzel nem fárasztanák senkit. (ha valakit érdekel mégis akkor szívesen megosztom azt is) A Garda-tót viszont tiszta szívből ajánlom mindenkinek aki még nem volt, és teheti föltétlen egyszer tervezze be. Én évekkel ezelőtt üzleti ügyben sokat jártam oda ,de mindig csak Salo-ig.Akkor  is annyira megkapott hogy már régi vágyam volt hogy ellátogassak kirándulva is. Köszönet a Lakóautómnak, hát idén ez is sikerült. Az igazi szépsége most tárult csak igazán elém, „meghódítva” az északi csücskét a tónak. Riva del Garda egy igazi kellemes üdülő hely. Így szeptember végén is délután 4óráig jókat fürödhetsz,csodálhatod a szörfösöket,hajóval kirándulhatsz és este róhatód a kis város utcáit,biciklivel vagy gyalog. Mi Riva-t választottuk,de szerintem bármelyiket választottuk volna ugyan ilyen élményekben lett volna részünk.

Érdemes ellátogatni a 4 km-re lévő  80 m magas vízeséshez is Varone-ba,de egy igazi ékszerdoboz a szintén pár kilométerre lévő Arco(lásd a képeket) kis település is. Ahonnan egy kis hegyi sétával érdemes az Arco várkastélyba is ellátogatni belátod a Garda tavat. Lenyűgöző látvány ,már maga ahova építették. Végig korrekt betonos járdán sétálva(kb 20 perc) fel lehet menni. jegy ára : 3,5 €.Megéri! Hajó kirándulásként is(20€/fő) szép útvonal például Torbole-Limone-Malcesine .ezek is barátságos s mind szép települések.Sőt Malcesine-ből felvonóval 1800m magasra is felmehetsz és 360 fokos kabinból csodálhatod a gyönyörű tájat(20€/fő).

Utazáskor érdemes a nyugati parton végig ,és a keletin vissza jönni autóval az egész útszakasz sziklába vájt alagutakon vezet és végig a vizparton.,és,így körbe autóztad (kb 160 km összesen).Sőt ha nagyon akarod hazafelé Veronát is utba ejtheted. Azért írtam egy kicsit bővebben ,mert az volt a meglátásom hogy kevesen látogatjuk, mi magyarok ezt a vidéket,mivel 1 hetes kint létemkor  egy magyar rendszámú autóval(lakóautóról nem is beszélve ) nem találkoztam !!

Jó szívvel ajánlom mindenkinek,mi még biztos hogy vissza térünk. Számomra többet nyújt mint egy tengerpart. Lakóautós Stellplatz tűrhető korrekt áron (központtól 1 km-re,biciklivel gond nélkül bejárható).,0,5€/óra(12€/nap)sorompóval zárt .,szerviz lehetőséggel észuhanyzóval. Címe:Riva del Garda Area Comunale,Via Brione :  N: 45°52’46”  E: 10°51’32”                 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.