Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

Szilveszteri party, Madame Tussauds muzeum, Sealife, Legoland

Sokáig tétováztunk az idöjárásjelentésre várva mig eldöntöttük hogy Berlinben szilvesztereztünk. Egy héttel szilveszter elött aztán hiába telefonáltam az aránylag központi berlini lakoautoállomásokra (Berlin Mitte, Berlin-Tegel) mindenütt azt a választ kaptam hogy szilveszteri idöszakra már le van foglalva minden hely.Tanulva az esetböl a jövöben ugy fogok eljárni hogy lefoglalom a helyet már honapokkal elöbb és legfeljebb ha nem jön össze akkor röviddel az ut elött lemondom. Végül aztán hosszas telefonálások utján a Berlin Mitte biztositott helyet mint törzsvendégnek (már 5x voltunk ott korábban az elmult években) azzal a feltétellel hogy már december 30.-án érkezzünk meg. December 30.-án délelött még rendeltem a fogorvosi rendelömben aztán késö délután elindultunk és este 11-re érkeztünk meg ahol az utolso helyet tartották fenn nekünk. Többségében olasz lakoautok voltak. Nyár ota (amikor utoljára voltunk ott) a belvárosi lakoautomás közelében az utca másik oldalán nyilt egy éjjel nappali benzinkut, ahol friss zsömlét, kenyeret is sütnek élelmiszert és italt lehet kapni igy mégjobban felértékelödött a lakoautoállomás helye (továbbra is 17 euro lakoautonként egy éjszaka árammal és vizzel együtt, van még zárt külön mosdo, zuhanyozo meleg vizzel és wc is aminek használata szintén benne van az árban). A lakoautoállomás mellett busz meg metromegállo is van. Berlinben éjjel nappal jár a tömegközkekedés. Este még megsétáltattuk a kutyánkat a lakoautoállomás melletti parkban.

http://www.reisemobilstationberlin-mitte.de/

Másnap (dec.31) kiváltottuk a berlini tömegközlekedésre a napijegyet és délután felderitettük hogyan lehet bejutni a brandenburgi kapu elötti szilveszteri party-ra. A legnagyobb esély a berlini föpályaudvar felöl a kancellári hivatal mellet besétálva volt. A lakoautoállomás elötti busz direkt a föpályaudvarra vitt. Átsétálva a berlini többszintes föpályaudvaron mint üvegpalota inkább hasonlit egy modern nagy bevásárlo centrumra rengeteg étteremmel és üzlettel mint pályaudvarra. Itt a turista info-nál megvettük a Friedrichstadtpalast nagyrevüre (Europa legnagyobb revüszinháza) a belépöjegyeket pár nappal késöbbre, majd átsétáltunk a kormányzati negyeden a svájci követség meg a kancellári hivatal elött a szilveszteri party területére. Itt felültünk a nagy oriáskerékre ahonnan belehetett látni az egész várost. Majd a brandenburgi kapu mellett elsétálunk Gendarmenmarkt-ra ahol végigsétáltuk Berlin legszebb karácsonyi vásárát. Sok helyütt fedett fütött éttermek, kávézok voltak a vásáron.

Este 10-kor a Goch cég (Sylt szigetéröl) halakra specializált étteremében vacsoráztunk grillezet rákokat (scampi) fokhagymamártásban zsömlével együtt. 2 adag összesen 11 euro volt. Italt (pezsgö gyümölcs darabokkal) szilvesztelre tekintettel az étterem ajándékozta. Miután megittuk az italt, megjelent az pincérnö az ujabb ráadással. Ezt még egy étteremben sem éltem eddig meg. Aztán elmentünk a szilveszteri partyra. Ujra felültünk az oriáskerékre átlátni a területet, és csodálni az esti nagyvárosi fényeket, rengeteg ember volt, közel 1 millio a német tv szerint. Az ut két oldalán rengeteg karácsonyi vásárhoz hasonlo árus volt étellel itallal. A brandenburgi kapu elött nagy szinpadon zenés müsor zajlott amit kivetitökön keresztül mindenhonnan lehetett látni és hallani. Éjfél elött sikerült eljutni a szinpad közelébe igy élöben is láttuk a szilveszteri müsor egy részét. Éjfélkor meg a Berlin városa a brandenburgi kapu melletti parkból egy félórás nagy tüzijátékkal (hasonlo mint nálunk az aug. 20.-i tüzijáték) köszöntötte az ujévet, amire kitünö rálátásunk volt. Éjjel fél 2 felé érkeztünk vissza a lakoautoállomásra. Nagy meglepetésre a lakoautoparkolo tulajdononosa (berlini házaspár) mindenkit forraltborral és pezsgövel kinált. Hajnali 5.-ig ment az italozás az olasz, holland, német lakoautosokkal. Ezt se értem még meg hogy a lakoautoállomás vezetése minenkit vendégül lát korlátlan mennyiséggel. Le a kalappal a berlini vendéglátás elött. Igy a saját behütött üveg pezsgönket más napokon este ittuk meg. A rakétákat szintén még hajnalig lövöldözték a fiatalok, szerencsére a 10 éves német boxer kutyánk abszolut nem reagál a robbanásokra, söt mindig a kilövés felé akar futni, igy a hajnali orákban is megtudtuk sétáltatni.

http://www.silvester-berlin.de/deutsch/start.html

Január 1.-én megnéztük a Madame Tussauds muzeumban a sok viaszbol megmintázott hires emberkéket. Az uj muzeum az Unter der Linden-n van a magyar követség épülete mellett. A belépöjegyeket a metro jegyelado automatái is árulják kb. 5 euroval olcsobban mint a muzeum bejáratánál. További elöny hogy elöre megvett jeggyel soron kivül belehet menni. Magában a muzeum souvenir üzletében 5 euroért árulták a belépöt a Sea Life-ba (nagy aquarium rendszer az Alexandeplatz közelében) és a Legoland-ba. A helyszinen ezek a jegyek 10 euro felett vannak és nagy sort kell kiállni. Az elöre megvett jegyekkel soron kivül lehet bemenni. A viaszmuzeum után igy elmentünk busszal még a Sea Life-ba. Nagyon látványos aquárium rendszer, az egyik aquáriumban belül lift visz fel és le. Este séta közben felfedeztünk a Friedrichstrasse-n (Berlin Váci utcája) egy japán éttermet ahol 15 euroért annyi sushi-t lehetett enni amennyit akar az ember. Ott meg is vacsoráztunk.

http://www.madametussauds.com/berlin/

http://www.sealifeeurope.com/local/index.php?loc=berlin

Január 2.-án délután (késön kelök vagyunk) elmentünk a Sony Center-be (egy nagy szorakoztato központ) ahol még mindig megvolt a karácsonyi vásár hatalmas fenyöfával és kivilágitással és angyalokkal. Itt megnéztük a Legoland-ot az elöre megvett jeggyel. Legokockákból fel ven épitve Berlin belvárosa, van ott még egy szellemvasut, 4 D mozi fél orás mesefilmmel és légokockákkal játszotér gyerekeknek. Aztán még megnéztük a berlini filmmuzeumot valamint az IMAX moziban a Madagaskár 2 rajzfilmet. Estére hoztunk kinai étteremböl fél kacsát kinai köritéssel (1 adag 2,90 euro) amit a lakoautoban pezsgö és tv mellett elfogyasztottuk.

http://www.legolanddiscoverycentre.com/berlin

Január 3.-án szombaton délután elmentünk a nagy berlini bolhapiacra, végigbuszoztuk az emeletes busszal a Kurfürsterdamm-ot, ahol még megvolt a karácsonyi diszkivilágitás. Este meg a Friedrichstadtpalast nagyrevüje következett (3 metro megállora a lakoautoállomástól). Ehhez hasonlo revüt Europában még csak Párizsban lehet látni (Moulin Rouge, Folies Bergere, Lido) , csak ott többszörös a belépöjegy ára mint Berlinben. Január 4.-én vasárnap meg nagy havazásban eljöttünk Berlinböl. Mielött eljöttünk husvéti ünnepekre még rendeltem helyet a lakoautoállomáson. Április 10-töl 13-ig megint Berlinben leszünk 4 napra.

http://friedrichstadtpalast.de/010000_home.asp

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.