Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

Regisztráció
Emlékezz rám

emo Amikor a kempinges kérdez

Több
2019 febr. 11 14:11 #54517

Stellplacc kialakítással és üzemeltetéssel kapcsolatban van itt valakinek tapasztalata? Milyen hatóságokat érint egy magánterületen kialakított parkoló? Vagy ez inkább szálláshely szolgáltatás? Vengéglátó üzlettel már van tapasztalatom, de a stellplacc tuti más tészta...

Egy erdőbényei borász barátomnak javasoltam, hogy csinálhatna a pincészete mellé egy lakókocsi parkolót. Teszik neki az ötlet, de kicsit noszogtatni kell, mert nem nagyon van ideje ilyesmivel foglalkozni.

Tavaly Franciaországban megálltunk egy csigafarmon kialakított placcon. Nagyon hangulatos volt, pedig jól eldugták a szántóföldek közepén egy kis tanyán. Hétköznap jártunk ott, de csak néhány szabad hely volt...

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 19 08:34 #52516

Ha csak lakókocsi lakóautó kemping a cél akkor egyszerűbb szerintem a kérdés. A lakókocsi egyértelműen kétszer annyi helyigényű mint egy lakóautó.
Ezen kívül a szolgáltatások kérdése érdekes ami mindenképpen kell vízvételi lehetőség és szennyvízürítési lehetőség. Az áram általában külföldön is esetleges voltunk olyan helyen ahol csak ez a két lehetőség volt ennek kb max 10 euró a napi költsége az áram további 5 euró szokott lenni nagyságrendileg. Amennyiben van a közelben látnivaló úgy nagy jelentősége van a többnapos helyben maradásnak amúgy csak jönni menni fognak a vendégek.
A lakóautó parkolók lehetnek teljesen automata személyzetet nem igénylő be és kiléptető rendszerűek, vagy portaszolgálatosak ez utóbbiak esetében már megjelennek az egyéb szolgáltatások is mint büfé, társalgó, wifi, transzferjárat...
Láttunk már olyan parkolót nyugaton ahol mindössze 10 autó fért el de itt folyamatosan telt ház van. Érdemes azt is megfontolni hogy vannak olyanok is akik csak vizet vennének és ürítenének és már mennének is tovább ezt külföldön se szeretik ezért nem is léteznek ilyen célra árkategóriák de ebből a szempontból csak a vízért és a leürítésért bőven lehet kérni annyit hogy annak ára bejöjjön. Gondoljunk csak bele 1000-2000 Ft összeget is szívesen kifizetünk 100-200 l vízért meg hogy kulturáltan leüríthessük amit le kell.
Lehetne folytatni a sort még számos külföldi példával véleményem szerint ez a lakóautó lakókocsi szolgáltatás reletíve kis összeget hoz a konyhára, de ha folyamatosan tud biztosítani vendégeket úgy bőven megtérülhet a befektetés.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 06 15:10 #52479

Ildi írta:

Üdvözlök minden egyes tagot! Tóthné Polgár Ildikó vagyok és a Kft, ahol dolgozom, lakóautó és lakókocsi kempinget szeretne létrehozni. Feladatom az igények feltárása, árak megismerése, mi szükséges egy ilyen "létesítményhez". Ehhez szeretnék információkat, véleményeket gyűjteni. Minden érdekel, tapasztalatok, árak egyes helyeken /Mo./ , milyen egy jó leállási lehetőség, ahol több napot is szívesen eltöltenének! Köszönöm szépen előre is a hozzászólásokat, a segítséget. Szép estét kívánok!

Elsőként, fontos, ha nem a legfontosabb, hogy hol lesz a kemping megépítve, helyileg, frekventált helyen, vagy eldugott zugban, milyen utakon megközelíthető helyen...!
Második fontos dolog, hogy melyik az a kempingező réteg akik meg lesznek célozva: horgászok, szabadtéri fürdőzők, melegvizs dagonyázók, természetet kedvelő túristák, gyerekes családok, kaland keresők, vizi túrázók, nyugdíjasok, a szegényebbek, középréteg, tehetősek, sátrasok, lakókocsisok, lakóautósok...csak nyári, vagy egész évben nyitva tartó, és még lehetne sorolni
Mindenképpen fel kell előzetesen mérni az igényeket és lehetőségeket.
Ha ez a dolog eldőlt, az építést ennek kell alárendelni, ugyanis már az elrendezés tervezésénél ezeket figyelembe kell venni, parcellák kialakításánál, négyzetméterek biztosításánál, szolgáltatások kiépítésénél...
A kemping építésnek vannak már nagyon jól bevált elrendezési módjai. Ebben a németek által elvárt minőségi és elrendezési mintaként szolgálhatnak a Mo-n mintegy 20 - 25 éve épített Qastrum hálózat kempingjei.
A Qastrum kempingek vizes blokkjai egy külföldön már letesztelt elfogadott építési norma szerint készültek.
A hazai kempingek közül ezeket célszerű elsőként megtekinteni, bár vannak jó példák hazai építésre is pl a Balaton partján az Almádi Yacht, vagy a Révfülöpi Napsugár, Füredi nagykemping...
Írok ide két negatív példát is a vizes blokkok dilettáns módon való tervezésére, megépítésére: Ráckeve, és Cserkeszőlő új blokkja...
Más és más az igénye a sátrasoknak és az egész évben kempingeket használó lakóautósoknak. Míg előbbieket nem igazán érdekli, a lakóautósokat meg lehet fogni télre is, ha van fűtött közös társalgó, lehetőleg a kemping közepén, vagy mindenhonnan könnyen elérhető helyen..No ehhez más is kell(ene), pl gyógyvizes fürdő....
Lehet, hogy furcsa, de a lakókocsisoknak kell(ene) építeni a legnagyobb parcellákat, egyúttal Ők terhelik legjobban a környezetet is a sátrasok után...
Más és más négyzetméterek kellenek a sátrasoknak, más a lakókocsisoknak, más a lakóautósoknak.
A napi bevásárlás lehetőségét már említették társaim, ugyanígy fontos lenne a helyi étkezési -ebéd-vacsora- lehetőség is!
Hatalmas a téma, ha további kérdés van szívesen segítek, az elmúlt 30 éves kempingezés után, szinte a teljes hazai kemping kínálatot személyesen ismerem, nem utolsó sorban nekem is _cégemnek- volt saját építésű, tulajdonú 4 hektár területű 350 autós parcellás kempingje...
:meghajol :meghajol


A munkához túl öreg, az elmúláshoz túl fiatal, a lakóautózáshoz extrán fitt...
Megköszönte: repi, becs

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 06 13:39 #52478

Srychy írta:

autó nyáron bekapcsolja a klímát az viszi a villanyt.
.

:smt058 Télen a fűtést! :sorry :rohog

Megköszönte: Srychy

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 06 11:53 #52477

Kedves Ildikó!
Szerintem egy kemping színvonala mindig leszűrhető a szociális helyiségek állapotán.
Nem csak tisztának, de praktikusnak, használhatónak kell lenni.
Én még nem jártam csak 8-10 hazai kempingben, de nekem a karcagi kemping szociális épülete az egyik legjobb.
Ha ideje engedi érdemes megnézni.
Tágas vizesblokk, mozgássérült wc, mosókonyha, tusolók stb.
(Bár itt is találtam hiányosságot, mert a Wc ajtajára kerülhetne egy akasztó a fürdőköpenynek.)
A konyha rész kiváló, a közös társalgót pedig olyan társaságnak találták ki, mint amilyenek mi is vagyunk.
Szeretjük.
Szennyvíz ürítési lehetőség mindenképpen kell. Áram elérhetőség bőven legyen, mert amikor 10-20, vagy több autó nyáron bekapcsolja a klímát az viszi a villanyt.
A siófoki kemping többször leült már, mert kicsi a hálózat.

Az jó, ha van lehetőség bevásárlásra, és étkezésre.
Egyenlőre ennyit írok, majd bekapcsolódnak a többiek is.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 06 11:16 #52476

Kedves Ildi!

Nemsokára lesz az évadnyitó találkozó Agárdon. Ha van lehetősége rá, ott találkozhat kb. 80 lakóautóssal.... Sokszínű társaság, sokféle autóval és igényekkel. Benyomásokat szerezni szerintem jó alkalom.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 06 09:31 #52475

"de csak az igénybe vett szolgáltatásért."
Igen, én is egyetértek Nemo25 véleményével. Van, amikor elég az autópálya-pihenő szintű "komfort", ám legyen biztonságosabb, és van, amikor kell a kemping-hangulat.


A legjobb lakóautó az enyém!

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 05 22:49 #52474

Ildi írta:

Üdvözlök minden egyes tagot! Tóthné Polgár Ildikó vagyok és a Kft, ahol dolgozom, lakóautó és lakókocsi kempinget szeretne létrehozni. Feladatom az igények feltárása, árak megismerése, mi szükséges egy ilyen "létesítményhez". Ehhez szeretnék információkat, véleményeket gyűjteni. Minden érdekel, tapasztalatok, árak egyes helyeken /Mo./ , milyen egy jó leállási lehetőség, ahol több napot is szívesen eltöltenének! Köszönöm szépen előre is a hozzászólásokat, a segítséget. Szép estét kívánok!

Végre egy jó hozzáállás!!!!!! Kedves Ildikó, szívesen segítünk a feladat megoldásában, és abban, hogy valóban a lakóautósok, és kempingezők igényeinek megfelelő "létesítményt" tudjanak létrehozni.
Sajnos a magyar kempingek nagy többségében, az őskorban megkövesedett, és régészeti leletként kezelendő szemlélet uralkodik, sok esetben prémium kategóriás árakkal vegyítve. Lepukkant, lelakott, elhanyagolt, szocreál műintézményeket szeretnének eladni méregdrágán. Szerencsére, azért van pár kemping, ahol felismerték, hogy változik a világ, az igények, és már megtették a megfelelő lépéseket, és a vándor kellemesen érezheti magát, kedvező árakon mérve a szolgáltatásokat.
Első körben, tisztázni kellene, hogy ketté vált a kempingezők tábora. Vannak akik a klasszikus értelembe vett kempingezést szeretik igénybe venni, és vannak akik a stellplatz-os formát részesítik előnybe. Az utóbbinak nincsen hazánkban nagy hagyománya, és nem is mozgolódik senki sem, hogy szélesebb körben elterjedjen. Tőlünk nyugatra igen sok helyen találkozhatunk velük, az ingyenestől, az 5-10-15 € árfekvésben. Talán ezeket lehetne jobban meglovagolni, fejleszteni, mert lenne rá igény, csak még nem tudnak róla azok, akinek ezt meg kellene lépni. Szerény véleményem szerint, ha működik nyugaton, akkor talán nálunk is működne.
Lehetne akár egy kempingben is kialakítani egy olyan részt, ahol a lakóautók részére van kialakítva stellplatz, de akár önálló létesítmény is lehetne.
Ezeknél egy igen fontos kérdés az ára. A lakóautós közösség, vallja, hogy azért vett lakóautót, hogy ne kelljen neki kempingbe állni egy vagyonért, ha nem akar, hiszen minden komforttal fel van szerelve a csigája. Miért fizessen azért, amit nem vesz igénybe??? Úgy érzem ,ez jogos kérdés, és magam is így vagyok ezzel. Amennyiben van egy olyan mutatvány( termálfürdő, strand, kirándulási lehetőségek, sportolási lehetőségek, állatpark, szabadidőpark, múzeum) az adott vendéglátó egységben, ami miatt megdobban a szívem, hogy ott legyek, akkor szívesen fizetek bizonyos határig, de csak az igénybe vett szolgáltatásért.
Nagyon lényeges, hogy nem a felesleges csillogás a lényeg. Aki lakózik, az nem szereti a szállodák, hideg, merev, nyálas világát. Ahogy szoktuk mondani," inkább ezer csillag az égen, mint 5 a bejárat felett".
Talán indításnak most elegendő ennyi, de biztos vagyok benne, hogy lesz még ezernyi hozzászólás.


"Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás."

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 05 22:33 #52473

Amik elsőre helyi látnivalók természetes vagy termál fürdő.
Kempingben alapvető az áram,szociális helységek,bevásárlási lehetőség,kezdésnek olcsóbb árak a többinél vagy kedvezmények.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 05 22:27 #52472

Első és legfontosabb mely részek jönnének szóba a cégnek!!
Jó helyi adottságok sokat dobnak a kempingen.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 05 20:29 #52469

A topik címét átírtam, mert így talán egyértelműbb és mivel már többször felmerült hasonló téma, ezért jó ötlet neki egy új topik.


Lakóautó nélkül lehet élni...... de minek?
Megköszönte: nemo25

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Több
2018 márc. 05 19:59 #52468

Üdvözlök minden egyes tagot! Tóthné Polgár Ildikó vagyok és a Kft, ahol dolgozom, lakóautó és lakókocsi kempinget szeretne létrehozni. Feladatom az igények feltárása, árak megismerése, mi szükséges egy ilyen "létesítményhez". Ehhez szeretnék információkat, véleményeket gyűjteni. Minden érdekel, tapasztalatok, árak egyes helyeken /Mo./ , milyen egy jó leállási lehetőség, ahol több napot is szívesen eltöltenének! Köszönöm szépen előre is a hozzászólásokat, a segítséget. Szép estét kívánok!

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

Moderátorok: MLK

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.