Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

20 éves Jubileumi Találkozó - Cserkeszőlő

A termálfürdős élménybeszámolóhoz, hozzáfüzök egy kis beszamolot, egy német termálfürdö városról magyar vonatkozással.


Németországban minden “Bad” szoval kezdödö város gyogyvizü termálfürdös városnak számit. Egyik legjelentösebb ilyen város a tölünk kb. 1 ora autoutra levö bajorországi fürdö város Bad Kissingen. Fulda és Würzburg között találhato az autopálya mellett. Ez a fürdö város az elsö világháboru elött az europai arisztokrácia (orosz cárok, hercegek, europai királyi családok, értelmiség, irok) kedvelt találkozo helye volt. Bismarck kancellár is hosszu éveken át itt pihente ki magát. Mint magyar meglátogatva a várost elsö meglepetés Rákoczy Ferenc fejedelem szobra a város egyik terén. További érdekesség hogy a két legfontosabb gyogyvizü forrás felett emelt épületet, Rákoczy és Pandur terem-nek hivják. Minden évben nyáron megrendezik nagy felvonulással és tüzijátékkal a Rákoczy feszivált és a Rákoczy lovas tornát. A Rákoczy hagyományörzés arra vezethetö vissza hogy a szabadságharc idején sok bajor nemes is harcolt Rákoczy oldalán és igy alakult ki Rákoczy Ferenc magyar fejedelemre az emlékezés. Ebben a városban a sok korház és rehabilitácios centrum mellett müködik Németország egyik legmodernebb thermál fürdö komplexusa is.

A városrol egy videoclippet láthatunk a város honlapján német, angol, orosz és kinai nyelven:
http://www.badkissingen.de/

A városban Németország egyik legjobban kiépitett campingje müködik:
www.campingpark-badkissingen.de

Idén a bad kissingen-i önkormányzat 80 ezer euroért a thermál fürdö mellett kiépitett egy lakoautoállomást is ahol 3 euroért lehet megaludni:
http://www.badkissingen.de/tourismus/wellness/kisssalis/art40,5571.html

Ugylátszik magyar vállalkozok is megtalálják számitásukat, magyar kézben levö hotel és magyar étterem is található a városban:
http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=balaton1&oldal=Xr42FbdCKb 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.