Üdvözlünk téged Vándor,

egy Önszerveződő, Szabad és Nyitott, Baráti társaságban, a Magyar Lakóautó Klub-ban!

20 éves Jubileumi Találkozó - Cserkeszőlő

A 60-as, 70-es években, ha egy egyszerű sátoros kempingező valamilyen csoda folytán kikerült Nyugatra, bizony gyakran leesett az álla a csodálkozástól. Az akkori hazai autó- parkot az igencsak szűkre szabott utasterű Trabantok, 500-as Fiatok uralták, és elképzelhetetlennek tűnt, hogy létezik nagy sorozatban gyártott autó, amiben nem csak utazni, hanem aludni, sőt kis jóindulattal akár lakni is lehet.

Pedig a Volkswagen akkor már százezrével gyártotta a Transportereket, és a Westfaliával való együttműködés következtében a lakható kempingbuszok is óriási népszerűségre tettek szert, elsősorban Amerikában.

A színes virágokkal telefestett T1, T2 vagy más hasonló kempingbuszok a hippik kedvenc járművei voltak. A szerelem, a szabadság és a béke szim- bólumává váltak. Elnyűhetetlen szerkezetük és takarékos üzemük igen kedveltté tette őket a kispénzű tulajdonosok körében.


Nem állítható, hogy a hippik szűnni nem akaró igényei következtében, de a kempingbuszok rendkívül sokat fejlődtek, és ma már alig hasonlítanak hajdani elődeikre.

MI AZ ALAPVETŐ KÜLÖNBSÉG A LAKÓAUTÓK ÉS A KEMPINGBUSZOK KÖZÖTT?

Ezek a járművek zárt fém karosszériával rendelkeznek, és megőrzik egy

személy- vagy kisáruszállító furgon külső jellegzetességeit. Alapvetően két nagy csoportba sorolhatók.

Az elsőbe azok az autók tartoznak, melyek inkább az utazást teszik kényelmesebbé, és szükség esetén fekhelyeket is ki lehet alakítani bennük. Általában kinyomható a tető, de hosszabb "bentlakásra" nem igazán alkalmasak.

A másik csoport berendezése huzamosabb tartózkodásra is kiváló, szigetelt falakkal, tusolóval, konyhával, fűtéssel, téliesített tartályokkal inkább egy mini lakóautóra emlékeztet, amit egy furgon rakterébe építettek bele.

IGAZ AZ, HOGY EGY KEMPINGBUSZ BELÜLRŐL NAGYOBB, MINT KÍVÜLRŐL?

Fizikailag persze ez képtelenség, de az ember mégis úgy érzi.

A számtalan ötlettel megtervezett belső tér mindig az aktuális igényeknek megfelelően alakítható. Nincs kihasználatlan zug, minden célszerű, praktikus és ugyanakkor szép is. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy ekkora térben hogyan képes akár négy ember is étkezni, tisztálkodni, és pihenni.

MIRE HASZNÁLHATÓ MÉG EGY KEMPINGBUSZ?

Ma már úgy építik ezeket a járműveket, hogy univerzális családi járműként, amolyan hobby, vagy második autóként is szolgáljanak.

A rakterük általában alkalmas arra, hogy kerékpárokat, motort vagy akár búvárfelszerelést is elhelyezzenek benne, de egy kisebb bútor vagy egy hűtőszekrény elszállítása sem okozhat gondot.

KINEK ÉRDEMES KEMPINGBUSZT VÁSÁROLNIA?

Elsősorban azoknak, akik nyaralásaik során inkább utaznak, és kevesebbet tartózkodnak egy helyen. Szeretnek tempósan, a személyautókkal együtt haladni, és gyakran kalandoznak városokban.

Nem való nagy családoknak, de egy házaspár nagyszerűen eltölthet benne akár hónapokat is.


PÖSSL... TÖBBET REJT, MINT AMI KÍVÜLRŐL LÁTSZIK, ÉS TÖBBET NYÚJT, MINT AMIRE ÖN SZÁMÍT.

Ebben a mondatban tömören benne van a gyár üzleti filozófiája.

A Pössl az egyik vezető márka a kempingbuszok piacán, és nem állunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, hogy a fejlesztés élharcosa. Kilenc termékcsaládból több mint 30 féle járművariációt kínál. Aki egyszer kipróbálja valamelyiket, az a személyes szabadságérzés soha át nem élt dimenzióit tapasztalhatja meg.

Forrás: www.levanter.hu 

Partnereink:

Egyedi lakóautók gyártása. Lakóautók szervizelése, átépítése, felújítása.